Είναι μικροσκοπικά, πανέμορφα και πολύ χαριτωμένα. Λέγονται chipmucks και είναι στην πολύ-πολύ μικρά σκιουροειδή τρωκτικά, αλλά λίγοι αν τα δουν θα τα αναγνωρίσουν. Δεν ισχύει το ίδιο για τους υπεύθυνους του Longeat Safari Park στην πόλη Γουίλτσαϊρ της Αγγλίας οι οποίοι κάνουν ό,τι μπορούν για να τα φροντίσουν και να τα προστατέψουν. 

Μάλιστα, στα κρύα του χειμώνα, και λίγο πριν τις γιορτές, ζήτησαν μέσω Facebook, όπου όσους φιλόζωους έχουν την διάθεση και τη δυνατότητα να στείλουν κάλτσες που θα μπορούσαν να χρησιμεύουσν σαν υπνόσακοι ή σαν μπουφάν για τα μικρά ζωάκια που έχουν ανάγκη από λίγη ζεστασιά.

Το πάρκο ζήτησε  «καθαρές, παλιές κάλτσες όλων των μεγεθών και χρωμάτων» και τώρα προσπαθεί να διαχειριστεί το «βουνό» από καλτσάκια που δέχτηκε.

Συγκερκιμένα το πάρκο ζήτησε  «καθαρές, παλιές κάλτσες όλων των μεγεθών και χρωμάτων» και τώρα προσπαθεί να διαχειριστεί το «βουνό» από καλτσάκια που δέχτηκε. «Αναζητούμε και άλλους τρόπους για να τα χρησιμοποιήσουμε», λέει στο BBC η Αλέξα Μόλμπτι, που εργάζεται στο πάρκο.   

«Οι "ταμίες" (σ.σ σκιουροειδή) χρησιμοποιούν μία κάλτσα ως κρεβάτι και μία για να φυλάσσουν το φαγητό τους. Τις τρυπούν συνέχεια οπότε χρειαζόμαστε διαρκώς καινούργιες κάλτσες. Όμως δεν περιμέναμε αυτή την ανταπόκριση», συνεχίζει.  

Κάποιες από τις πολύχρωμες κάλτσες θα χρησιμοποιηθούν τώρα για να διευκολύνουν τον χειμώνα και για άλλα μικρά  ζώα. «Θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε όλους για τις δωρεές αλλά σίγουρα έχουμε πλέον πολύ περισσότερες κάλτσες από όσες χρειαζόμαστε οπότε, σας παρακαλούμε, μη στέλνετε άλλες».  

Φυσικά η ανάρτηση τους έγινε πολύ γρήγορα viral που αμέτρητες κάλτσες έφτασαν στο πάρκο από ανθρώπους που μένουν ακόμα και στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Μάλιστα, στα κρύα του χειμώνα, και λίγο πριν τις γιορτές, ζήτησαν μέσω Facebook, όπου όσους φιλόζωους έχουν την διάθεση και τη δυνατότητα να στείλουν κάλτσες που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν σαν υπνόσακοι ή σαν μπουφάν για τα μικρά ζωάκια.

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS