Ένας ελαφρώς chubby νεαρός, ένα ζευγάρι λεσβιών, μια κοπέλα με ειδικές ανάγκες σε αμαξίδιο, ένα γκέι ζευγάρι, ένα ζευγάρι διαφορετικών εθνικοτήτων, μια κοπέλα γεμάτη tatoos, έγκυος δίπλα στον συντροφό της.

Εν δυνάμει θύματα διακρίσεων, κάποιες φορές ακραίου ρατσισμού στη χώρα μας είναι οι πρωταγωνιστές του νέου σποτ της Lacta. Μια παράλληλη αφήγηση που θίγει ζητήματα όπως το bullying, η ενδοοικογενειακή βία, ο ρατσισμός απέναντι στις σεξουαλική ταυτότητα ή την εθνικότητα ενός ανθρώπου.

«Δες πέρα από τα στερεότυπα. Δες την αγάπη» είναι το tagline του βίντεο που είναι έτσι προγραμματισμένο ώστε να επιτύχει με την έξυπνη σκηνοθεσία που χωρίζει το βίντεο σε δύο μέρη: στο πρώτο αφήνοντας να υπονοηθεί το κακό, το δεύτερο που προσφέρει happy end και λύτρωση. Το «Δες την αγάπη» προτρέπει στην ουσία τους θεατές να επιλέγουν την αγάπη αντί για τον φόβο, την αποδοχή αντί για τον αποκλεισμό.

Η Lacta μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια σε «ανατρεπτικά» μηνύματα αγάπης με αφορμή του Αγ. Βαλεντίνου. Και ναι, για την Ελλάδα είναι «ανατρεπτικό,» αφού μέχρι πρότινος δεν απεικονιζόταν πουθενά η διαφορετικότητα. Η γενιά του Netflix ίσως βρει το βίντεο απλουστευτικό, π.χ στη συγκεκριμένη πλατφόρμα έχουμε εξάλλου συνηθίσει σε πιο τολμηρές αφηγήσεις που αποτυπώνουν ψηφίδες της αληθινής ζωής. Γνωρίζουμε όμως καλά πως στην Ελλάδα, οι περισσότερες ιστορίες του σποτ, δεν θα είχαν happy end. Γι' αυτό ας πάρουμε το βίντεο σαν ευχή (φανταζόμαστε ότι αυτός ήταν και ο σκοπός του) σε μια κοινωνία τόσο συντηρητική που δυστυχώς το χρειάζεται.

 

Δείτε ολόκληρο το σποτ:

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS