«Το χειρότερο, όταν θα βγουν τα αποτελέσματα, δεν θα είναι η προσωπική, η δική σου τσαντίλα. Εσύ, από προχθές, που έγραψες άλλα αντ’ άλλων στην Ιστορία, ξέρεις περίπου τι να περιμένεις», γράφει ο πεζογράφος Χρήστος Χωμενίδης στη νέα του παρέμβαση μέσω Facebook, με αφορμή τις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Υπό τη σκιά του πρόσφατου Συνεδρίου Γονιμότητας το οποίο τελικά δεν διεξήχθη ποτέ λόγω πρωτοφανών αντιδράσεων, ο Χωμενίδης αγγίζει το ευαίσθητο θέμα της αποτυχίας του 18χρονου κοριτσιού, το οποίο έχει παλέψει και αγωνιστεί σκληρά για να καταφέρει να μπει στην πολυπόθητη σχολή. Την απογοήτευση των γονιών, τη σύγκριση με τους υπόλοιπους μαθητές και τα «πεταμένα» χρήματα σε φροντιστήρια και ιδιαίτερα.

Την απογοήτευση των γονιών, τη σύγκριση με τους υπόλοιπους μαθητές και τα «πεταμένα» χρήματα σε φροντιστήρια και ιδιαίτερα.

«Το χειρότερο τότε θα ’ναι η απογοήτευση των γονιών σου. Το ελαφρώς αφ’ υψηλού βλέμμα του πατέρα σου – εκείνος, βλέπεις, είχε πετύχει με την πρώτη το 1980 στην ΑΣΟΕΕ κι ας μεγάλωσε στο χωριό, και ας μάζευε ελιές αντί να κάνει φροντιστήριο. Το παρηγορητικό χάδι της μάνας σου και οι κουβέντες της με συγγενείς και φίλους: «Το παιδί είχε μιαν ατυχία… Ναι, εννοείται πως θα ξαναδώσει…». Κι ο θείος Στέλιος να δικαιώνεται που πάντα πίστευε πως είσαι ηλίθια. Και η κολλητή της μάνας σου να ρωτάει -μες στην αδιακρισία- μήπως τυχόν είχες περίοδο εκείνη τη μοιραία μέρα και οι πόνοι δεν σε άφησαν να συγκεντρωθείς», γράφει μεταξύ άλλων.

Δείτε το ποστ παρακάτω:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Kεντρική φωτογραφία: iStock

TAGS