ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

"Ζούσαμε 7 άτομα σε ένα υπνοδωμάτιο". H τραγική ιστορία ζωής του Χοακίν Φίνιξ

Από την απόλυτη φτώχεια στην κορυφή του Χόλιγουντ και από την τραγική απώλεια του αδελφού του στον δικό του εθισμό στο αλκοόλ.

«Ζούσαμε 7 άτομα σε ένα υπνοδωμάτιο». H τραγική ιστορία ζωής του Χοακίν Φίνιξ

"Μπορείτε να σκεφτείτε ό,τι θέλετε για μένα. Μισήστε με, αγαπήστε με, παραξηγείστε με, δεν με απασχολεί". Ο πολύ ταλαντούχος Χοακίν Φίνιξ είναι σίγουρα μία από τις πιο ροκ και αντισυμβατικές προσωπικότητες του παγκόσμιου σινεμά. Λιγότερο εντυπωσιακός από τον αφοπλιστικά όμορφο αδελφό του, Ρίβερ, που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία μόλις 23 ετών, και περισσότερο συγκροτημένος από τον κοντινό του φίλο Τζόνι Ντεπ, ο Χοακίν είναι σίγουρα ένας από τους πιο κουλ και ωραίους τύπος της μεγάλης οθόνης, έχοντας σημαντικούς ρόλους στο ενεργητικό του, τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ και μία Χρυσή Σφαίρα. Το γκλάμουρ που περικλείει σήμερα τη ζωή του δεν έχει καμία σχέση με το παρελθόν του και με τον τρόπο που μεγάλωσε.

Τα πολύ φτωχά παιδικά χρόνια

Γιος μίας πολύ φτωχής, αμερικανικής οικογένειας με πέντε παιδιά (οι γονείς του ήταν μέλη αίρεσης), ο Χοακίν θυμάται μέχρι και σήμερα την εποχή που εκείνος και τα άλλα 6 μέλη της οικογένειας έμεναν σε ένα διαμέρισμα με μόλις ένα υπνοδωμάτιο. Μάλιστα, στο συγκεκριμένο διαμέρισμα δεν επιτρέποταν τα παιδιά και κάθε φορά που ο ιδιοκτήτης έκανε την εμφάνιση του ο ίδιος και τα αδέλφια του έπρεπε να κρύβονται πίσω από το πληντύριο ρούχων για ολόκληρες ώρες. "Όσο ζω δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσω εκείνες τις στιγμές. Είμαι πολύ τυχερός άνθρωπος. Τύχη, να πώς λέγεται αυτό που έχω". Ο ίδιος το χαρακτηρίζει τύχη και φυσικά σε πολλά σημεία έχει απόλυτο δίκιο. Την ίδια στιγμή, η σκληρή δουλειά του προφανώς και απέδωσε καρπούς. Το 2006 ο ηθοποιός είχε πλέον αρκετά χρήματα στον τραπεζικό του λογαριασμό ώστε να αγοράσει ένα πανέμορφο σπίτι αξίας 4,8 εκατομμυρίων δολαρίων στους λόφους του Χόλιγουντ, ενώ το 2013 ξόδεψε άλλο 1 εκατομμύριο για να αγοράσει και το σπίτι του γείτονα του.

Η μεγάλη απώλεια

Η απώλεια κάποιου πολύ αγαπημένου σου ανθρώπου βέβαια δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα, ούτε καν με την πιο δυσβάσταχτη φτώχεια. Ο τραγικός θάνατος του μεγαλύτερου αδελφού του, Ρίβερ, από υπερβολική δόση ναρκωτικών εξακολουθεί να τον στοιχειώνει μέχρι και σήμερα.

Ο Ρίβερ Φίνιξ ήταν το πρώτο μέλος αυτής της χαρισματικής οικογένειας που κατάφερε να κατακτήσει την δική του πορεία στο σινεμά. Αν μεγάλωσες στη δεκαετία του '80 ή του '90 αποκλείεται να μην τον θυμάσαι στον πρωταγωνιστικό ρόλο της υπέροχης ταινίας "Stand By Me", ένα παντοτινός ύμνος στην δύναμη και την ομορφιά της παιδικής φιλίας. Η καριέρα του εκτινάχθηκε το 1991 όταν έπαιξε στο πλευρό του Κιανού Ριβς στην ταινία "Μy Own Private Ιdaho", πριν όμως προλάβει να συνειδητοποιήσει και ο ίδιος την έκταση των δυνατοτήτων και του ταλέντου του βρέθηκε νεκρός έξω από το γνωστό στέκι του Χόλιγουντ "Viper Room", το 1993.

Ο αδελφός του Χοακίν που τον είχε πάντα πρότυπο διεκόψε την συμμετοχή του σε οποιοδήποτε κινηματογραφικό πρότζεκτ και παρά το γεγονός ότι απέφυγε να μιλήσει ανοικτά για το πένθος του, ο διεθνής Τύπος εικάζει ότι ποτέ δεν κατάφερε να διαχειριστεί πραγματικά το πένθος του. Φήμες που έκαναν για πολλά χρόνια τον γύρο του Χόλιγουντ θέλουν το πετυχημένο ηθοποιό να καταρέει στο πλατό της ταινίας "Walk the Live" όπου υποδύθηκε τον θρύλο της κάντρι μουσικής, Johnny Cash, κατά την διάρκεια της σκηνής όπου ο αδελφός του Cash πεθαίνει από υπερβολική δόση ηρωίνης. O Φίνιξ αρνείται κατηγορηματικά τις υποψίες για κατάρρευση και ψυχολογικά προβλήματα τα οποία σχετίζονται με τον χαμό του αδελφού του, ενώ είχε δηλώσει "Δεν μπορώ να ακούω για κατάρρευση για όλες αυτές τις μαλακίες περί πένθους, πράγματα που δεν είναι καν εκεί. Δεν χρειάζομαι να ταυτιστώ με έναν χαρακτήρα για να παίξω έναν ρόλο".

Ωστόσο, την ίδια ακριβώς περίοδο, βρέθηκε και ο ίδιος αντιμέτωπος με τον εθισμό στο αλκοόλ και κατάλαβε πως έπρεπε οπωσδήποτε να απεξαρτηθεί όταν έπιασε τον εαυτό του να βασίζεται απόλυτα στο ποτό προκειμένου να αισθανθεί καλά. Ο Χοακίν μπήκε σε κέντρο αποτοξίνωσης για αρκετούς μήνες και στην πορεία άρχισε να πηγαίνει σε τακτικές συνεδρίες των Ανώνυμων Αλκοολικών στο Λος Άντζελες, κάτι που αργότερα σχολίασε ως "το καλύτερο πράγμα που έχω κάνει στη ζωή μου".

Δες την ιστορία ζωής του Χοακίν Φίνιξ στο βίντεο που ακολουθεί.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

28 Απρ 2024

Ναταλία Γερμανού-19 χρόνια πριν: H αδημοσίευτη φωτογραφία από τη νίκη της Ελλάδας στη Eurovision το 2005

Η Ναταλία Γερμανού με την Έλενα Παπαρίζου και τον Χρήστο Δάντη.

28 Απρ 2024

Άλφρεντ Χίτσκοκ: Τι φοβόταν πολύ, ο μετρ του φόβου;

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας

Περισσότερα από

Stories

28 Απρ 2024

Όσκαρ Σίντλερ: Η αληθινή ιστορία του Γερμανού επιχειρηματία, που έσωσε τις ζωές 1.200 Εβραίων

Η ιστορία έγινε γνωστή από την ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ "Η λίστα του Σίντλερ".

27 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Στις 27 Απριλίου 1941 η Πηνελόπη Δέλτα.πήρε δηλητήριο, που κρατούσε πάντα κοντά της και πέντε μέρες αργότερα, στις 2 Μαΐου, άφησε την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 67 ετών.

27 Απρ 2024

Μπετόβεν- Für Elise: Ποια ήταν η Λίζα που απέρριψε ερωτικά τον Μπετόβεν;

Η πρεμιέρα της πιο δημοφιλούς σύνθεσης του Μπετόβεν, Für Elise, δόθηκε στις 27 Απριλίου 1810. Και σχετίζεται με την ανύπαρκτη ερωτική ζωή του σπουδαιότερου συνθέτη όλων των εποχών.

26 Απρ 2024

Η Βασίλισσα με τα Ανδρικά Πόδια

Η Φάνι Μπλάνκερς - Κουν, η θρυλική μορφή του στίβου που κουβαλούσε τα μωρά της στο στάδιο σ’ ένα καλάθι και τα τάιζε στα διαλείμματα, γεννήθηκε σαν σήμερα.

26 Απρ 2024

Ρετρό κλικ: Όταν ο Ηλίας Ψινάκης διαφήμιζε τσίχλες 40 χρόνια πριν

Ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα και μάνατζερ στο χώρο του θεάματος ως μανεκέν την δεκαετία του 1980.

25 Απρ 2024

30 χρόνια πριν: H 34χρονη Άννα Βίσση αγκαλιά με την μοναχοκόρη της, την 9χρονη Σοφία Καρβέλα

Μαμά και κόρη ποζάρουν αγκαλιά πίσω στο μακρινό 1993. Πάντα κολλητές και αγαπημένες.

25 Απρ 2024

Την ημέρα που η Σαρλίζ Θερόν τσακώθηκε με έναν υπάλληλο σε τράπεζα άνοιξε ο δρόμος για την καριέρα της

Πώς ένας τσακωμός στο γκισέ μίας τράπεζας οδήγησε τη διάσημη ηθοποιό στην κορυφή του Χόλιγουντ;

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.