ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

To Ίδρυμα Λάτση προσφέρει 5 εκατομμύρια για τη στήριξη των πληγέντων από τις φωτιές

Εκφράζει τη βαθιά οδύνη και τη συμπαράστασή του προς τους συνανθρώπους μας.

To Ίδρυμα Λάτση προσφέρει 5 εκατομμύρια για τη στήριξη των πληγέντων από τις φωτιές

Σε μια εξαιρετικά σημαντική κίνηση προς τους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ανατολική και τη Δυτική Αττική προχώρησε το κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, πιστό στις αρχές της αλληλεγγύης και της κοινωνικής προσφοράς που ακολουθεί σταθερά τόσα χρόνια.

Όπως έγινε γνωστό, το Ίδρυμα Λάτση αποφάσισε να συνεισφέρει το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη των ανθρώπων και των περιοχών που επλήγησαν από τις φονικές φωτιές, δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα ηχηρό «παρών» στην εθνική προσπάθεια αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται σε τούτες τις δύσκολες στιγμές.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Ίδρυμα:

"Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση εκφράζει τη βαθιά οδύνη και τη συμπαράστασή του προς τους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018 στην Ανατολική και Δυτική Αττική.

Με βαθύτατο αίσθημα χρέους απέναντι στα θύματα των πυρκαγιών και των οικογενειών τους, το Ίδρυμα θα συνεισφέρει στη συλλογική προσπάθεια στήριξης των πληγέντων και αποκατάστασης των πληγεισών περιοχών και των υποδομών τους διαθέτοντας το ποσό των € 5.000.000 (Ευρώ πέντε εκατομμυρίων) στον ειδικό λογαριασμό αρωγής του Υπουργείου Οικονομικών. Οι δράσεις που θα υλοποιηθούν μέσω αυτής της έκτακτης χρηματοδότησης θα οριστούν σε συνεργασία με την Ελληνική Πολιτεία.

Το Εποπτικό και Εκτελεστικό Συμβούλιο"

Ένα σημαντικό έργο προσφοράς

Το Ίδρυμα Λάτση, με αθόρυβο αλλά σταθερό και συνεχή τρόπο πραγματοποιεί εδώ και χρόνια ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο στο πεδίο της κοινωνικής προσφοράς και ανάπτυξης σε όλα τα πεδία, από εκείνο της δημόσιας υγείας, με τη δωρεά για τη δημιουργία και τη λειτουργία από το 2015 του Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος», μέχρι εκείνο της παιδείας, της επιστήμης και του πολιτισμού, μέσα από προγράμματα υποτροφιών καθώς και άλλες πολύ σημαντικές δράσεις.

Εκατόν δέκα χιλιάδες άνθρωποι ωφελήθηκαν από δράσεις που χρηματοδότησε το Κοινωφελές Ιδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση το 2017, σύμφωνα με τον απολογισμό του έργου για τη συγκεκριμένη χρονιά. Ακομη, εκατόν εξήντα εννιά φορείς έλαβαν χρηματοδότηση για τις δράσεις τους. Πέντε χιλιάδες επτακόσιοι μαθητές και μαθήτριες και 640 εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε δράσεις εκπαιδευτικoύ χαρακτήρα. Διακόσιες δέκα υποτροφίες χορηγήθηκαν σε νέους και νέες που φοιτούν σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Πενήντα χιλιάδες οχτακόσιοι άνθρωποι ωφελήθηκαν από προγράμματα νοσοκομειακής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Τρεις χιλιάδες εννιακόσιοι συμπολίτες μας έλαβαν βοήθεια μέσω παροχής βασικών αγαθών (τρόφιμα, θέρμανση κ.α.) Επτά χιλιάδες τρακόσια άτομα υποστηρίχθηκαν από προγράμματα κοινωνικής προστασίας κι ενσωμάτωσης. Δώδεκα θέσεις εργασίας της Κοινωνίας των Πολιτών υποστηρίχθηκαν μέσω των χρηματοδοτήσεων του Ιδρύματος (Διαβάστε περισσότερα εδώ).

Read Next

28 Σεπ 2022

Μπριζίτ Μπαρντό : "Η αυτοκτονία ήταν η διαφυγή μου"

Έκανε 4 απόπειρες αυτοκτομίας. Δεν αυτοκτόνησε όμως -ευτυχώς για εμάς- και σήμερα κλείνει τα 87.

27 Σεπ 2022

"Αφού δεν ημπόρεσα να παντρευτώ εσένα που σ’ αγαπούσα, δεν πρόκειται να αγαπήσω ποτέ άλλη στη ζωή μου γυναίκα'.

Ο μεγάλος και ανεκπλήρωτος έρωτας του Ιωάννη Καποδίστρια για την Ρωξάνδρα Στούρτζα

Περισσότερα από

Stories

27 Σεπ 2022

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Η ζωή αρχίζει μετά τον βηματοδότη

Οι γάμοι τα 3 διαζύγια και οι καταδίκες για πορνεία ανηλίκων! Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι στα 86 του χρόνια δύο πράγματα δεν ξεχνά: Την πολιτική και τα σκάνδαλα.

26 Σεπ 2022

Η πρωταγωνίστρια που ζήλευε η Αλίκη Βουγιουκλάκη

Η κόντρα της με την όμορφη ηθοποιό και ο καυγάς με τον Σακελλάριο εξαιτίας της.

23 Σεπ 2022
22 Σεπ 2022

H απίστευτη ιστορία μιας ομάδας γυναικών που μαχόταν για την ισότητα στο γάμο πριν τα μέσα του 20ού αιώνα - και γιατί έχει σημασία ακόμα και σήμερα

Ήδη από το 1938 οι γυναίκες -εκτός επαγγελματικού στίβου τότε- διεκδικούσαν τα δικαιώματα τους για τις υπηρεσίες που προσέφεραν στο σπίτι.

22 Σεπ 2022

Κόμισσα του Γουέσεξ: Το κρυφό μήνυμα στο μαύρο φόρεμά της προς τιμήν της βασίλισσας Ελισάβετ

Η σύζυγος του πρίγκιπα Εδουάρδου, Σοφία, τίμησε την εκλιπούσα με τον πιο κομψό τρόπο.

22 Σεπ 2022

Οικογένεια ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο πριν τα παιδιά χάσουν την όρασή τους

Έπειτα από την διάγνωση με μια σπάνια ασθένεια των ματιών, οι γονείς των τεσσάρων παιδιών έβαλαν στόχο να δημιουργήσουν τις πιο όμορφες αναμνήσεις για το δύσκολο μέλλον τους.

21 Σεπ 2022

Τουίγκι: Από βοηθός σε κομμωτήριο του Λονδίνου, εμβληματικό super model των ’60s

Το υπέροχο κορίτσι με τα δραματικά μάτια και το ανδρόγυνο look.

20 Σεπ 2022
20 Σεπ 2022

"Αν ήταν βολετό να σε χαϊδέψω": Γιώργος Σεφέρης, από την αλληλογραφία στην αγαπημένη του Μάρω

Σαν σήμερα έφυγε από την ζωή ο Γιώργος Σεφέρης, ο μεγάλος ποιητής και ο πρώτος Έλληνας που τιμήθηκε με Νόμπελ Λογοτεχνίας.