ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Το έκανα για εκδίκηση. Δεν μπορώ να ξέρω αν γνώριζε ή όχι». Ποιος κρύβεται πίσω από τις αφίσες

Ποιος είναι πίσω από τις αφίσες «της ντροπής» που εκθέτουν τη Μέριλ Στριπ για το σκάνδαλο Γουάινστιν.

«Το έκανα για εκδίκηση. Δεν μπορώ να ξέρω αν γνώριζε ή όχι». Ποιος κρύβεται πίσω από τις αφίσες

Ένας ακροδεξιός καλλιτεχνής με το όνομα Sabo, ο οποίος δηλώνει θερμός υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται πως βρίσκεται πίσω από τις αφίσες «της ντροπής» που εμφανίστηκαν στο Λος Άντζελες πριν από λίγες ημέρες με στόχο να διαπομπεύσουν την Μέριλ Στριπ, κατηγορώντας την πως γνώριζε τα πάντα σχετικά με τα σκάνδαλα του κολλήτου της φίλου, Χάρβεϊ Γουάινστιν.

Μία ασπρόμαυρη φωτογραφία οπυ τους απεικονίζει μαζί γελαστούς και μία κόκκινη λωρίδα με τη φράση “She Knew” («Ήξερε») να καλύπτει τα μάτια της Στριπ και να στείλει παντού το μήνυμα που θέλει την πολυβραβευμένη ηθοποιό να ξέρει και να συγκαλύπτει την συμπεριφορά του διάσημου και ισχυρού παραγωγού.

Ο άνθρωπος πίσω από τις 12 αφίσες που έκαναν την εμφάνιση της ένα συνηθισμένο πρωινό του Δεκεμβρίου σε επιλεκτικά σημεία της πόλης των Αγγέλων (ανάμεσα τους η γειτονιά της ηθοποιού και τα κινηματογραφικά στούντιο της Century Fox) μίλησε στη βρετανική εφημερίδα The Guardian, δηλώνοντας εξαιρετικά περήφανος και αμετανόητος για τον τρόπο με τον οποίο διέσυρε την μεγάλη ηθοποιό, απλά και μόνο επειδή διατηρούσε για χρόνια μία πολύ στενή φιλία με τον Γουάινστιν.

«Το έκανα για εκδίκηση. Δεν μπορώ να ξέρω αν γνώριζε ή όχι». Ποιος κρύβεται πίσω από τις αφίσες

Μάλιστα όλο αυτό δείχνει να μην έχει τελικά καμία απολύτως σχέση με το σεξουαλικό σκάνδαλο αυτό καθεαυτό αλλά να έχει να κάνει εξ'ολοκλήρου με το γεγονός ότι η Στριπ υπήρξε πολέμια του Τραμπ, τόσο κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα της Χίλαρι Κλίντον όσο και μετά την εκλογή του. «Μας χτύπησε και τώρα χτυπήσαμε πίσω. Ονομάζεται εκδίκηση».

Ο 49χρονος Sabo, ο οποίος δηλώνει απερίφραστα πως το να «είναι κανείς αριστερών πεποιθήσεων είναι ανωμαλία» αποδεικνύεται ορκισμένος εχθρός της οσκαρικής ηθοποιού, την έχει βάλει στο μάτι και θέλει να την πλήξει με κάθε τρόπο. Την ίδια στιγμή δεν ντρέπεται να παραδεχθεί πως «δεν έχω ιδέα αν η Στριπ γνώριζε πράγματι για τις πράξεις του παραγωγού, δεν καθόμουν στο ίδιο δωμάτιο μας της για να ξέρω. Θέλω να πω, δεν μπορώ να είμαι 100% σίγουρος. Σε μία βιομηχανία όμως όπως αυτή του κινηματογραφού όλοι έχουν μία ιδέα του τι ακριβώς συμβαίνει. Οπότε ναι θεωρώ ότι γνώριζε».

Για την ιστορία η Στριπ δεν είναι η μόνη ηθοποιός που έχει ταχθεί στρατευμένα κατά του Ντόναλντ Τραμπ. Στο πλευρό της έχουν ταχθεί και ο Steven Spielberg αλλά και ο Τom Hanks, οι οποίο δηλώνουν επίσης φανατικοί εχθροί της πολιτικής του νυν αμερικανού Προέδρου.

Read Next

29 Ιαν 2026

Το μεγάλο φινάλε της "Μεγάλης Χίμαιρας"

Η σειρά που βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μ. Καραγάτση ολοκληρώνει το τηλεοπτικό της ταξίδι.

29 Ιαν 2026

Ένα ενδιαφέρον μουσικό ραντεβού στο Ίδρυμα Β. & Ε. Γουλανδρή

Η Μελίνα Παξινού και το κουαρτέτο της σε μία μελωδική βραδιά στο αμφιθέατρο του αγαπημένου μουσείου.

Περισσότερα από

Stories

29 Ιαν 2026

Πώς η Αθήνα λάτρεψε τη συνήθεια του aperitivo

Αλλά και ποια μέρη την αποθεώνουν στην πόλη, σερβίροντας φροντισμένα ποτά και νόστιμα σνακ.

29 Ιαν 2026

Η μητέρα που πυροβόλησε τον δολοφόνο της κόρης της 6 φορές μέσα στο δικαστήριο

Μια αληθινή υπόθεση που συγκλόνισε τη Γερμανία και άνοιξε τη συζήτηση για τα όρια της δικαιοσύνης.

28 Ιαν 2026

Paris Couture Week | Το κοινό στοιχείο ανάμεσα στα σκηνικά του Jonathan Anderson για τον οίκο Dior και του Matthieu Blazy για τη Chanel

Η Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι ξεκίνησε με τις επίσημες πρώτες συλλογές των Jonathan Anderson και Matthieu Blazy για τους οίκους Dior και Chanel αντίστοιχα. Το σκηνικό και των δύο υπήρξε εντυπωσιακό.

28 Ιαν 2026

Άποψη | "Ρέκβιεμ για το τέλος του έρωτα": Ένα καθηλωτικό συλλογικό έργο τέχνης

Αυτή η άκρως συγκινητική, υποδειγματικά υλοποιημένη και ερμηνευμένη παραγωγή αποτελεί αναμφίβολα ένα εξαγώγιμο πολιτιστικό προϊόν πρώτης τάξης.

28 Ιαν 2026

Αυτά είναι τα κορυφαία bar-restaurants της Αθήνας

Πού βγαίνουμε και για φαγητό και για ποτό και για ωραίες μουσικές, ταυτόχρονα;

28 Ιαν 2026

Τα τρία έργα Ελληνίδας εικαστικού που επέλεξε η Kimberly Guilfoyle για την κατοικία της στην Αθήνα

Ο συμβολικός χαρακτήρας των έργων και η Ελληνίδα εικαστικός που τα υπογράφει.

28 Ιαν 2026

Θυμίζει παλάτι! Πού μένουν οι Beckhams όταν επισκέπτονται τη γαλλική πρωτεύουσα;

Ανακαλύψτε την αγαπημένη παριζιάνικη διεύθυνση της οικογένειας των Beckham στο Παρίσι, ένα πολυτελές ξενοδοχείο με διακριτική γοητεία, σε απόσταση αναπνοής από τα Ηλύσια Πεδία.

27 Ιαν 2026

BAFTA 2026 | Με πέντε οι υποψηφιότητες η "Βουγονία" του Γιώργου Λάνθιμου - Αναλυτικά η λίστα με τους υποψήφιους

Το θρίλερ One Battle After Another ηγείται των υποψηφιοτήτων, ακολουθούμενο από το θρίλερ Sinners.

27 Ιαν 2026
27 Ιαν 2026

Jack Savoretti | Επιλέγει την Αθήνα για πρώτο σταθμό της ευρωπαϊκής του περιοδείας

Ο αγαπημένος στο ελληνικό κοινό καλλιτέχνης έρχεται για ακόμα μία φορά στην Ελλάδα, αυτή τη φορά στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.