ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τι πίνουν εκεί στο Hollywood;

Η εμβληματική πινακίδα του Hollywood είχε αλλάξει, προς τέρψιν όσων αγαπούν τη μαριχουάνα. Και είχε γίνει Hollyweed.

Τι πίνουν εκεί στο Hollywood;

Κάτι περίεργο αντίκρισαν οι κάτοικοι του Λος Άντζελες όταν ξύπνησαν το πρωί της Πρωτοχρονιάς. Η εμβληματική πινακίδα του Hollywood είχε αλλάξει, προς τέρψιν όσων αγαπούν τη μαριχουάνα. Και είχε γίνει Hollyweed.

Κάποιος φαίνεται πως είχε όρεξη για πλακίτσα και αποφάσισε να εκδηλώσει την αγάπη του στη μαριχουάνα. Γι’ αυτό και αποφάσισε να ανέβει στο όρος Λι, όπου από το 1923 δεσπόζει η πινακίδα με τη λέξη Hollywood.

Οι κάμερες παρακολούθησης της πόλης δείχνουν πλάνα από κάποιον άγνωστο ντυμένο στα μαύρα γύρω στις 3:00 π.μ. τοπικής ώρας (1:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας), ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία είναι υπεύθυνος για την αλλαγή δύο γραμμάτων της πινακίδας "Hollywood" ώστε να εμφανίζεται η λέξη "weed", δηλαδή "χόρτο".

Τι πίνουν εκεί στο Hollywood;

Σύμφωνα με τον λοχία Ρόμπερτ Πάγιαν της αστυνομίας του Λος Άντζελες, ο άγνωστος τοποθέτησε ένα είδος μουσαμά πάνω από τα δύο "Ο" για να τα μετατρέψει σε "Ε", τον οποίο μουσαμά προσπαθούν να βρουν τρόπο να αφαιρέσουν οι αρχές της υπηρεσίας πάρκων. Δεν υπάρχουν ύποπτοι, πρόσθεσε, αλλά εάν εντοπιστεί ο δράστης, θα αντιμετωπίσει την κατηγορία καταπάτησης, η οποία αποτελεί πλημμέλημα.

Στις 8 Νοεμβρίου, πέρασε με μεγάλο ποσοστό μια πρόταση η οποία συμπεριλήφθηκε στα ψηφοδέλτια για τις προεδρικές εκλογές στην πολιτεία της Καλιφόρνιας να επιτραπεί η νόμιμη χρήση της μαριχουάνας από ενήλικες για λόγους αναψυχής. Παρότι η χρήση του ναρκωτικού παραμένει παράνομη σε ομοσπονδιακό επίπεδο, το αποτέλεσμα ανοίγει την πόρτα στην αναπτυσσόμενη εμπορική αγορά της κάνναβης.

Η πινακίδα παραμένει δημοφιλές σημείο για πεζοπόρους και τουρίστες, οι οποίοι κάποτε μπορούσαν να πλησιάσουν και να πάρουν φωτογραφίες. Τώρα η πρόσβαση εμποδίζεται από έναν φράχτη, και η προσέγγιση είναι δύσκολη.

Η ξακουστή θέα με τα γράμματα "Hollywood" θα χανόταν το 2010 από σχέδια οικοδομικής ανάπτυξης στην περιοχή, αλλά μια εθελοντική ομάδα, με δωρεές από τον Χιού Χέφνερ, ιδρυτή του περιοδικού Playboy και άλλους, αγόρασε τα κτήματα στις γύρω περιοχές για να εμποδίσει την καταστροφή του τοπίου.

Αρχικά, η πινακίδα έγραφε "Hollywoodland" και είχε δημιουργηθεί για να προωθήσει τις πωλήσεις κατοικιών εκεί. Τα τελευταία γράμματα της λέξης καταστράφηκαν προς το τέλος της δεκαετίας του '40, και το τμήμα που παρέμεινε συντηρήθηκε και αποκαταστάθηκε το 1978.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Read Next

06 Μαϊ 2024

Σπάνια ασθένεια: Το 9χρονο παιδί που δε νιώθει πόνο

Και παρόλο που η κατάσταση του μπορεί να ακούγεται σαν υπερδύναμη, στην πραγματικότητα, η πάθηση αυτή κάνει το αγόρι πιο ευάλωτο σε τραύματα.

06 Μαϊ 2024

"Πέρα από τη σαρκική επιθυμία": Ρίτα Χέιγουορθ και Όρσον Γουέλς, μια σχέση αχαλίνωτου πάθους και μίσους

Το "παιδί θαύμα" ήταν ύποπτος για την άγρια δολοφονία της ηθοποιού Μαύρης Ντάλιας. Λάτρευε τις γυναίκες και το φαγητό.

Περισσότερα από

Stories

06 Μαϊ 2024

Πού έκαναν Ανάσταση οι μεγάλοι αστέρες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου;

Σπάνιο ντοκουμέντο με πρωταγωνιστές του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης στις αρχές της δεκαετίας του 70 από το αρχείο της ΕΡΤ.

06 Μαϊ 2024

Η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που απέδειξε πως μπορείς να είσαι σέξι μέσα σε κουστούμι

Όταν η Μάρλεν Ντίτριχ ανέτρεψε μέσα σε μία στιγμή όλα όσα ξέραμε για τη μόδα.

05 Μαϊ 2024

Η Άννα Παναγιωτοπούλου της ιστορικής Λιλιπούπολης των παιδικών μας χρόνων

Λίγοι γνωρίζουν την συνεργασία της Άννα Παναγιωτοπούλου με την ιστορική Λιλιπούπολη, το βαθύτατα δημοκρατικό, (αν και παιδικό) έργο, του Μάνου Χατζιδάκι στο Γ' Πρόγραμμα.

05 Μαϊ 2024

35 χρόνια πριν: Μαρινέλλα - Σταμάτης Φασουλής φίλοι για πάντα

Οι δύο καλλιτέχνες μετρούν μια μακροχρόνια φιλία και εδώ τους παρακολουθούμε σε έναν διαφορετικό διάλογο

05 Μαϊ 2024

Η μοναδική Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα

Η Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα το μακρινό 1992.

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.