ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τι είναι το unboxing και γιατί είναι τόσο δημοφιλές: Τo τέλειο τρολάρισμα από τον YouTuber, Στέφανο

Το unboxing άρχισε να λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις όταν άρχισε να αυξάνεται σημαντικά το μερίδιο αγοράς από το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Τι είναι το unboxing και γιατί είναι τόσο δημοφιλές: Τo τέλειο τρολάρισμα από τον YouTuber, Στέφανο

To unboxing είναι μία νέα μόδα που το τελευταίο διάστημα την ακούμε πολύ συχνά. Τι είναι το Unboxing λοιπόν; Κυριολεκτικά σημαίνει άνοιγμα μίας κλειστής συσκευασίας και αυτό ακριβώς είναι και στην πράξη. Δηλαδή το άνοιγμα της συσκευασίας ενός νέου προϊόντος, περιγράφοντας το ίδιο το προϊόν και δείχνοντας αναλυτικά όλα τα περιεχόμενα. Συνήθως η παρουσίαση γίνεται με την μορφή βίντεο. Σαν έννοια και στη μορφή που το ξέρουμε σήμερα, δηλαδή ως παρουσίαση, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα τέλη του 2006 όταν για πρώτη φορά έγινε unboxing βίντεο με ένα νέο κινητό της -τότε κραταιάς- Nokia. Παρότι αυτό το βίντεο δεν έφερε και τόσο καλή τύχη στην ίδια την Nokia, δημιούργησε μία νέα κατηγορία άρθρων και βίντεο, που με τον καιρό απόκτησαν τόση απήχηση που μερικά από τα πιο δημοφιλή κανάλια στο youtube είναι κανάλια που ασχολούνται αποκλειστικά με τα Unboxing Videos.

Δείτε ένα βίντεο για unboxing καλλυντικών:

Γιατί έγινε ξαφνικά μόδα

Το unboxing άρχισε να λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις όταν άρχισε να αυξάνεται σημαντικά το μερίδιο αγοράς από το ηλεκτρονικό εμπόριο. Σε αντίθεση με τα προϊόντα που υπάρχουν στα εμπορικά καταστήματα, τα οποία μπορεί να δει και να αγγίξει ο αγοραστής, στα προϊόντα από τα e-shop δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Έτσι ο αγοραστής είτε θα έπρεπε να πάει να το δει από κοντά σε ένα τοπικό κατάστημα ή θα έπρεπε να αρκεστεί στις φωτογραφίες από το ίδιο το κατάστημα ή την εταιρία κατασκευής. Εδώ λοιπόν ήρθε το unboxing να διορθώσει την κατάσταση.

Τώρα αν και τα πρώτα unboxing videos έγιναν από τις ίδιες τις εταιρίες ή από ειδησεογραφικούς κολοσσούς, το κοινό έδειξε περισσότερο ενδιαφέρον για unboxing από κοινούς θνητούς. Ο λόγος είναι προφανής. Τα unboxing από τις ίδιες τις εταιρίες δεν είναι κάτι άλλο από μία μορφή διαφήμισης. Όπως είναι λογικό, ο ίδιος ο κατασκευαστής δεν πρόκειται να δείξει ένα ελαττωματικό προϊόν ούτε να εστιάσει στα μειονεκτήματα της ίδιας του της συσκευής. Έτσι για τους περισσότερους τα βίντεο που κάναν ιδιώτες από το δωμάτιο ή το γκαράζ τους, χρησιμοποιώντας ψηφιακές κάμερες των 100 ευρώ, είχαν πολύ μεγαλύτερη απήχηση από τα επαγγελματικά βίντεο των ίδιων των εταιριών, καθώς το κοινό τα θεωρούσε ως πιο αξιόπιστα. Όσο και να φαίνεται απίστευτο η Ελλάδα είναι από τις χώρες όπου το unboxing έχει τεράστια άνθηση. Αυτό απεικονίζεται και στα νέα κανάλια του youtube που ξεφυτρώνουν κάθε μέρα αλλά και στο Google Trends, όπου στην λέξη unboxing είμαστε πάντα ανάμεσα στις πρώτη δεκάδα τον τελευταίο χρόνο.

Πως ξεκίνησε το επαγγελματικό unboxing

To επαγγελματικό unboxing ξεκίνησε όταν οι ίδιες οι εταιρίες κατάλαβαν ότι ήταν τόσο δημοφιλές που μπορούσε να γίνει μία νέα μορφή διαφήμισης ή προώθησης προϊόντων. Παρότι αρχικά όλοι οι unboxers έκαναν ερασιτεχνικά unboxing σε μερικά προϊόντα που αγόραζαν για δική τους χρήση, στην συνέχεια αρκετοί άρχισαν να το κάνουν και επαγγελματικά. Οι ίδιες οι εταιρίες βλέποντας πόσο δημοφιλή είναι τα unboxing άρχισαν να προσφέρουν δωρεάν προϊόντα (και κάποιες φορές και χρήματα) στους unboxers ενώ η δυνατότητα κερδών μέσω affiliate μάρκετινγκ από γνωστά e-shop (κυρίως Amazon και Κινέζικα), το έκανε ακόμα πιο επικερδές. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα κέρδη από διαφημίσεις στις σελίδες ή στα βίντεο του youtube.

Δείτε ένα βίντεο με unboxing Louis Vuitton:

Πόσο αξιόπιστο είναι το unboxing

Το Unboxing είναι σίγουρα πολύ πιο αξιόπιστο από την διαφήμιση της ίδιας της εταιρίας. Βέβαια, όταν το προϊόν σου προσφέρεται δωρεάν από κάποιον, αν το “θάψεις” δεν πρόκειται να σου ξαναπροσφερθεί νέο από την ίδια εταιρία. Οπότε σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει μία μορφή αυτόλογοκρισίας. Βέβαια, μερικά μεγάλα κανάλια unboxer, τα οποία έχουν εκατομμύρια ακόλουθους, έχουν την δυνατότητα να είναι πιο ειλικρινείς, αν και αυτό εξαρτάται καθαρά από την συνείδηση του κάθε unxboxer.

Ποιο είναι το πρόβλημα με το unboxing

Ένα μικρό πρόβλημα που έχει το unboxing είναι ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν δείχνει κάτι παραπάνω από το ξεπακετάρισμα του νέου προϊόντος. Δηλαδή δείχνει απλώς το άνοιγμα της συσκευασίας και ίσως λίγα λεπτά από την πρώτη χρήση. Φυσικά και αυτό είναι πολύ σημαντικό, αλλά τα προϊόντα δεν τα αγοράζουμε ώστε να τα χρησιμοποιήσουμε μόνο λίγα λεπτά. Έτσι το unboxing δεν μας δίνει καμία πληροφορία για την αξιοπιστία, την αντοχή, την φθορά από την χρήση, τις δυνατότητες σε συγκεκριμένες συνθήκες και γενικότερα χρήσιμες πληροφορίες που μπορούν να αντληθούν μόνο μετά από πολύμηνη χρήση.

Δείτε και μια πιο χιουμοριστική προσέγγιση:


Πηγή: supereverything.gr

Read Next

30 Μαρ 2023

Μαρία Πρωτόπαππα: "Δεν έλεγα τη γνώμη μου ως τα 30 μου χρόνια, ήθελα να είμαι συμπαθής. Οι γυναίκες μιλάμε τώρα γιατί τώρα ακουγόμαστε, τώρα έχει σημασία"

Η Μαρία Πρωτόπαππα, στην ημερίδα Women Who Dare, μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της Τέχνης για τις γυναίκες, τις αδικίες, την έλλειψη ρόλων, ενώ αποκάλυψε και μια βίαιη πράξη ενός γιατρού εναντίον της στα 19 της χρόνια.

30 Μαρ 2023

Νίκος Μπελογιάννης | "Πάμε για καθαρό αέρα;": "Ο Άνθρωπος με το Γαρύφαλλο" εκτελέστηκε στα 37 του

O Νίκος Μπελογιάννης, καταδικάστηκε σε θάνατο για κατασκοπεία τα πρώτα μετεμφυλιακά χρόνια και εκτελέστηκε στις 30 Μαρτίου.

Περισσότερα από

Stories

29 Μαρ 2023

Κάρμεν ντελ Ορέφιτσε: Το γηραιότερο σούπερ μόντελ στα 91 της φωτογραφίζεται ξανά

Η Κάρμεν μπήκε στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως το μοντέλο με την μακρύτερη καριέρα στην ιστορία της μόδας.

28 Μαρ 2023

Ζαν Καλμάν: Η γυναίκα που έζησε 122 χρόνια είχε 3 μυστικά μακροζωίας

Αυτή η γυναίκα έζησε 122 χρόνια και αυτά είναι τα μυστικά της μακροζωίας της.

28 Μαρ 2023

Λένα Διβάνη: "Το μεγαλύτερο όπλο μιας γυναίκας είναι η υποστήριξη από τις άλλες γυναίκες. Την οποία όμως δεν έχουμε"

Η συγγραφέας και ιστορικός Λένα Διβάνη -στην ημερίδα "Women who Dare"- μας μιλά για την θέση της γυναίκας στην σημερινή κοινωνία.

28 Μαρ 2023

"Δεν μπορώ πλέον να το αντέξω". Το σημείωμα αυτοκτονίας της Βιρτζίνια Γουλφ στον σύζυγό της Λέοναρντ

Στις 28 Μαρτίου του 1941, υπό την επήρεια άλλης μιας νευρικής, καταθλιπτικής κρίσης, ρίχτηκε στον ποταμό Ουζ (Ouse), έχοντας βάλει στις τσέπες της πέτρες, και πνίγηκε.

27 Μαρ 2023

Κορίνα Σουμάχερ: Ποια είναι η "φυλακισμένη σύζυγος" του κορυφαίου πρωταθλητή της Formula 1;

Η Γερμανίδα ακτιβίστρια στέκεται "βράχος" στο πλευρό του συζύγου της για περισσότερα από 30 χρόνια, παρά τις σημαντικές δυσκολίες και τον ανείπωτο πόνο που κατέκλυσε την ζωή τους μετά το μοιραίο ατύχημα.

26 Μαρ 2023

Μπέτι Γκράχαμ Νέσμιθ: Η απίστευτη ιστορία της γυναίκας που ανακάλυψε το μπλάνκο

Μια γραμματέας με το όνομα Μπέτι Γκράχαμ Νέσμιθ, ανακάλυψε τυχαία το γνωστό σε όλους μας πλέον λευκό διορθωτικό υγρό. Και έβγαλε εκατομμύρια.

26 Μαρ 2023

Τενεσί Ουίλιαμς: "Έρχεται κάποια ώρα που πρέπει να φύγεις, ακόμα κι αν δεν έχεις σίγουρο μέρος να πας"

Η ζωή, το έργο, ο Γυάλινος Κόσμος, το Λεωφορείο ο Πόθος, η Λυσσασμένη Γάτα και τα λόγια του σπουδαίου Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα που γεννήθηκε σαν σήμερα.

25 Μαρ 2023

Παπαφλέσσας: Η οργισμένη αντίδραση του Δημήτρη Παπαμιχαήλ για την ταινία-έπος

"Μίσησα την οργανωμένη οχλαγωγία του Φεστιβάλ. Εκείνων που μετέτρεψαν την αίθουσα σε εξέδρα γηπέδου. Ντροπή τους τέτοια ασέβεια"

25 Μαρ 2023

Αλέξανδρος Ιόλας: Ο Έλληνας που ανακάλυψε τον Γουόρχολ

"Το να βρίσκεσαι στη Νέα Υόρκη και να μην επισκεφθείς την γκαλερί του Ιόλα είναι σαν να βρίσκεσαι στην Ελλάδα και να μην επισκεφθείς τον Παρθενώνα".

24 Μαρ 2023

Το δικτυωτό φόρεμα της Ζωής Λάσκαρη που σκανδάλισε τις Κάννες

Η γοητευτική ηθοποιός εκπροσώπησε την Φίνος Φιλμ στο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Γαλλικής Ριβιέρας το 1967, κλέβοντας διεθνώς τις εντυπώσεις.