ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Θέλω να μπαίνω στο ρινγκ και να το χαίρομαι»: Η Ελληνίδα πυγμάχος ξέρει τι σημαίνει παλεύω στη ζωή

Η Εβελίνα Μαυρομμάτη δεν είναι σίγουρα μια κοπέλα που φοβάται τη σκιά της.

«Θέλω να μπαίνω στο ρινγκ και να το χαίρομαι»: Η Ελληνίδα πυγμάχος ξέρει τι σημαίνει παλεύω στη ζωή

Η Εβελίνα Μαυρομμάτη, ο θηλυκός Ρόκι Μπαλμπόα ή η ίδια η Μάγκι Φιτζέραλντ, από την ταινία Million Dollar Baby, μια εξαιρετικά ταλαντούχα αθλήτρια της πυγμαχίας, που μετράει πολλές διακρίσεις (για τον λίγο χρόνο που είναι στα μαχητικά αθλήματα) σε Ελλάδα και εξωτερικό, τόσο με την φανέλα του Ολυμπιακού Πειραιώς, αλλά και της Εθνικής Ομάδος, μια πανέμορφη και γοητευτική γυναίκα (μην σε πετύχει αλίμονο σου, διότι δέρνει, όπως λέει χαριτολογώντας και η αρχισυντάκτρια μου), μα πάνω από όλα ένας εξαιρετικός χαρακτήρας, με πειθαρχία, πείσμα, πάθος, αφοσίωση και προσήλωση στο στόχο.

«Θέλω να μπαίνω στο ρινγκ και να το χαίρομαι»: Η Ελληνίδα πυγμάχος ξέρει τι σημαίνει παλεύω στη ζωή
«Φυσικά υπάρχει και μια μικρή φοβία για τυχόν τραυματισμό, γιατί είναι ένα άθλημα που ανταλλάσσουμε χτυπήματα, αλλά με τον καιρό κατάλαβαν ότι δεν τίθεται σοβαρό θέμα ανησυχίας».

-Πότε και πώς πήρατε την απόφαση να ασχοληθείτε και να επικεντρωθείτε στις πολεμικές τέχνες;
Ξεκίνησα την ενασχόληση μου με την πυγμαχία πριν περίπου 4 χρόνια, καθαρά για λόγους εκγύμνασης και φυσικής κατάστασης. Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να ασχοληθώ αγωνιστικά, παρ' όλα αυτά με κέρδισε αμέσως η δυναμικότητα του αθλήματος κι έτσι αποφάσισα να συμμετέχω σε αγώνες.

-Οι γονείς σας και οι φίλοι σας, πως αντέδρασαν όταν τους ανακοινώσατε ότι θέλετε να ασχοληθείτε με τα μαχητικά αθλήματα;
Οι δικοί μου άνθρωποι είναι δίπλα μου στην απόφαση που πήρα να ασχοληθώ με την πυγμαχία και πόσο μάλλον με το κομμάτι του πρωταθλητισμού, το σέβονται και με στηρίζουν. Φυσικά υπάρχει και μια μικρή φοβία για τυχόν τραυματισμό, γιατί είναι ένα άθλημα που ανταλλάσσουμε χτυπήματα, αλλά με τον καιρό κατάλαβαν ότι δεν τίθεται σοβαρό θέμα ανησυχίας.

«Φυσικά και θα ενθάρρυνα μία κοπέλα να ασχοληθεί με τα μαχητικά αθλήματα. Πέραν του ότι είναι μία πολύ καλή μορφή εκγύμνασης, αυτό που σου προσφέρει επιπλέον είναι μια "ψυχική ενδυνάμωση"»

-Μετράτε πολλές και σημαντικές διακρίσεις εντός και εκτός συνόρων. Πώς νιώθατε που εκπροσωπούσατε την χώρα μας, με την φανέλα του Ολυμπιακού, καθώς και της Εθνικής ομάδος, τόσο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό;
Παρ' ότι νέα στον χώρο της πυγμαχίας έχω κάνει πολλά βήματα πολύ πιο γρήγορα απ' ότι συνηθίζεται, καθώς μόλις στον ενάμιση χρόνο της πορείας μου ξεκίνησα να αγωνίζομαι σε διεθνή τουρνουά ως μέλος της Εθνικής ομάδας γυναικών Elite. Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα και ιδιαίτερα τιμητικό να αγωνίζομαι για την ομάδα του Ολυμπιακού και προσπαθώ να δίνω το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα για την ομάδα που με στηρίζει και με πιστεύει. Στην αρχή υπήρχε λίγο περισσότερο άγχος απ' όσο έπρεπε, αλλά πλέον θέλω να μπαίνω στο ρινγκ και να το χαίρομαι.

-Ποιος αγώνας ήταν σταθμός στην καριέρα σας και σε ποιον πειστήκατε λίγο παραπάνω;
Ο καλύτερος αγώνας είναι αυτός που αντιμετώπισα την χάλκινη Ολυμπιονίκη του Ρίο 2016 απο την Ρωσία. Μπορεί να ηττήθηκα στα σημεία, αλλά από την στιγμή που ήμουν ανταγωνιστική καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα απέναντι σε μία αθλήτρια με πάρα πολλές διακρίσεις και πολύ περισσότερη εμπειρία από μένα, κατάλαβα τις δυνατότητες μου και το τι μπορώ να καταφέρω μελλοντικά.

-Από που αντλείτε δύναμη να συνεχίζετε με το ίδιο πάθος και πού αφιερώνετε την κάθε σας νίκη;
Η αλήθεια είναι ότι ο δρόμος του πρωταθλητισμού έχει πολλές δυσκολίες και σίγουρα υπάρχουν καλές και κακές ημέρες για τον αθλητή. Το πρώτο πράγμα, λοιπόν, που πρέπει να ξέρει κανείς όταν το επιλέξει είναι να μάθει να μην τα παρατάει και να συνεχίζει με το ίδιο πάθος για να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει. Την κάθε νίκη την αφιερώνω πάντα στην ομάδα μου, η οποία είναι και μέρος της επιτυχίας μου, καθώς και στους δικούς μου ανθρώπους που με στηρίζουν πάντα.

«Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να ασχοληθώ αγωνιστικά, παρ' όλα αυτά με κέρδισε αμέσως η δυναμικότητα του αθλήματος κι έτσι αποφάσισα να συμμετέχω σε αγώνες».

-Ήρθατε ποτέ αντιμέτωπη με το bullying και τον ρατσισμό;
Όχι, προσωπικά δεν έχω βιώσει κάτι τέτοιο, αλλά δυστυχώς είναι σύνηθες φαινόμενο. Είναι λυπηρό και κατακρίνω τέτοιες συμπεριφορές.

-Ποια συμβουλή θα δίνατε σε κάποια κοπέλα που θέλει να ασχοληθεί με τις πολεμικές τέχνες;
Φυσικά και θα ενθάρρυνα μία κοπέλα να ασχοληθεί με τα μαχητικά αθλήματα. Πέραν του ότι είναι μία πολύ καλή μορφή εκγύμνασης, αυτό που σου προσφέρει επιπλέον είναι μια «ψυχική ενδυνάμωση». Σου χαρίζει αυτοπεποίθηση και δυναμισμό και είναι ένας τρόπος εκτόνωσης από την ψυχολογική φόρτιση της καθημερινότητάς.

-Ποιες λέξεις σας χαρακτηρίζουν;
Πάθος, πείσμα και στοχοπροσήλωση.

-Περιγράψτε μου μια τυπική καθημερινή μέρα μέρα σας;

Η καθημερινότητα μου είναι πολύ φορτωμένη αλλά μου αρέσει, καθώς συνδυάζω προπονήσεις, εργασία και οποίες άλλες υποχρεώσεις. Τις περισσότερες μέρες έχω και πρωινή προπόνηση οπότε η μέρα μου ξεκινάει συνήθως έτσι. Στην συνέχεια, εργάζομαι ως ιδιωτική υπάλληλος και το απόγευμα πάλι προπόνηση. Στον υπόλοιπο χρόνο που μου απομένει, προσπαθώ να κάνω πράγματα που με χαλαρώνουν και περνάω όμορφα.

-Ποιες ήταν οι σημαντικότερες θυσίες που κάνατε για τον πρωταθλητισμό;
Πρωταθλητισμός ίσον θυσίες. Όταν δίνεις προτεραιότητα σε αυτό το κομμάτι σίγουρα πρέπει να θυσιάσεις πολλά πράγματα σε όλους τους τομείς της ζωής σου, όπως στον οικονομικό και επαγγελματικό τομέα. Το βασικότερο όμως για εμένα, είναι ότι οι στιγμές με την οικογένεια σου και τους δικούς σου ανθρώπους που πολλές φορές αναγκάζεσαι να παραμελείς άθελα σου λόγω έλλειψης χρόνου.

«Να παλεύουμε στην ζωή μας για αυτά που ονειρευόμαστε και να κάνουμε πράγματα που αγαπάμε και μας γεμίζουν».

-Ανεκπλήρωτα όνειρα έχετε που θέλετε να κάνετε πραγματικότητα στο άμεσο μέλλον;
Στα σχέδια μου είναι να έχω όσες περισσότερες διακρίσεις μπορώ για όσα χρόνια ακόμη ασχοληθώ. Ανεκπλήρωτο δεν είναι τίποτα όσο προσπαθείς.

-Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σας βήματα;
Καθ' ότι απόφοιτος Πανεπιστημίου του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων θα ήθελα να ασχοληθώ περισσότερο πάνω στον τομέα αυτό αλλά αυτή την στιγμή δεν μου το επιτρέπουν πολύ οι αγωνιστικές μου υποχρεώσεις. Η προπονητική επίσης, είναι κάτι που με ενδιαφέρει και θα μου άρεσε να το εξασκώ συμπληρωματικά.


-Τι θα θέλατε να πείτε κλείνοντας;
Να παλεύουμε στην ζωή μας για αυτά που ονειρευόμαστε και να κάνουμε πράγματα που αγαπάμε και μας γεμίζουν. Να μην αναλωνόμαστε σε καταστάσεις που δεν μας προσφέρουν κάτι, καθώς, είναι σημαντικό να εξελισσόμαστε ως άτομα στην πορεία την ζωή μας.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

25 Απρ 2024

30 χρόνια πριν: H 34χρονη Άννα Βίσση αγκαλιά με την μοναχοκόρη της, την 9χρονη Σοφία Καρβέλα

Μαμά και κόρη ποζάρουν αγκαλιά πίσω στο μακρινό 1993. Πάντα κολλητές και αγαπημένες.

Περισσότερα από

Stories

25 Απρ 2024

Την ημέρα που η Σαρλίζ Θερόν τσακώθηκε με έναν υπάλληλο σε τράπεζα άνοιξε ο δρόμος για την καριέρα της

Πώς ένας τσακωμός στο γκισέ μίας τράπεζας οδήγησε τη διάσημη ηθοποιό στην κορυφή του Χόλιγουντ;

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.