ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Θέλω να μπαίνω στο ρινγκ και να το χαίρομαι»: Η Ελληνίδα πυγμάχος ξέρει τι σημαίνει παλεύω στη ζωή

Η Εβελίνα Μαυρομμάτη δεν είναι σίγουρα μια κοπέλα που φοβάται τη σκιά της.

«Θέλω να μπαίνω στο ρινγκ και να το χαίρομαι»: Η Ελληνίδα πυγμάχος ξέρει τι σημαίνει παλεύω στη ζωή

Η Εβελίνα Μαυρομμάτη, ο θηλυκός Ρόκι Μπαλμπόα ή η ίδια η Μάγκι Φιτζέραλντ, από την ταινία Million Dollar Baby, μια εξαιρετικά ταλαντούχα αθλήτρια της πυγμαχίας, που μετράει πολλές διακρίσεις (για τον λίγο χρόνο που είναι στα μαχητικά αθλήματα) σε Ελλάδα και εξωτερικό, τόσο με την φανέλα του Ολυμπιακού Πειραιώς, αλλά και της Εθνικής Ομάδος, μια πανέμορφη και γοητευτική γυναίκα (μην σε πετύχει αλίμονο σου, διότι δέρνει, όπως λέει χαριτολογώντας και η αρχισυντάκτρια μου), μα πάνω από όλα ένας εξαιρετικός χαρακτήρας, με πειθαρχία, πείσμα, πάθος, αφοσίωση και προσήλωση στο στόχο.

«Θέλω να μπαίνω στο ρινγκ και να το χαίρομαι»: Η Ελληνίδα πυγμάχος ξέρει τι σημαίνει παλεύω στη ζωή
«Φυσικά υπάρχει και μια μικρή φοβία για τυχόν τραυματισμό, γιατί είναι ένα άθλημα που ανταλλάσσουμε χτυπήματα, αλλά με τον καιρό κατάλαβαν ότι δεν τίθεται σοβαρό θέμα ανησυχίας».

-Πότε και πώς πήρατε την απόφαση να ασχοληθείτε και να επικεντρωθείτε στις πολεμικές τέχνες;
Ξεκίνησα την ενασχόληση μου με την πυγμαχία πριν περίπου 4 χρόνια, καθαρά για λόγους εκγύμνασης και φυσικής κατάστασης. Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να ασχοληθώ αγωνιστικά, παρ' όλα αυτά με κέρδισε αμέσως η δυναμικότητα του αθλήματος κι έτσι αποφάσισα να συμμετέχω σε αγώνες.

-Οι γονείς σας και οι φίλοι σας, πως αντέδρασαν όταν τους ανακοινώσατε ότι θέλετε να ασχοληθείτε με τα μαχητικά αθλήματα;
Οι δικοί μου άνθρωποι είναι δίπλα μου στην απόφαση που πήρα να ασχοληθώ με την πυγμαχία και πόσο μάλλον με το κομμάτι του πρωταθλητισμού, το σέβονται και με στηρίζουν. Φυσικά υπάρχει και μια μικρή φοβία για τυχόν τραυματισμό, γιατί είναι ένα άθλημα που ανταλλάσσουμε χτυπήματα, αλλά με τον καιρό κατάλαβαν ότι δεν τίθεται σοβαρό θέμα ανησυχίας.

«Φυσικά και θα ενθάρρυνα μία κοπέλα να ασχοληθεί με τα μαχητικά αθλήματα. Πέραν του ότι είναι μία πολύ καλή μορφή εκγύμνασης, αυτό που σου προσφέρει επιπλέον είναι μια "ψυχική ενδυνάμωση"»

-Μετράτε πολλές και σημαντικές διακρίσεις εντός και εκτός συνόρων. Πώς νιώθατε που εκπροσωπούσατε την χώρα μας, με την φανέλα του Ολυμπιακού, καθώς και της Εθνικής ομάδος, τόσο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό;
Παρ' ότι νέα στον χώρο της πυγμαχίας έχω κάνει πολλά βήματα πολύ πιο γρήγορα απ' ότι συνηθίζεται, καθώς μόλις στον ενάμιση χρόνο της πορείας μου ξεκίνησα να αγωνίζομαι σε διεθνή τουρνουά ως μέλος της Εθνικής ομάδας γυναικών Elite. Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα και ιδιαίτερα τιμητικό να αγωνίζομαι για την ομάδα του Ολυμπιακού και προσπαθώ να δίνω το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα για την ομάδα που με στηρίζει και με πιστεύει. Στην αρχή υπήρχε λίγο περισσότερο άγχος απ' όσο έπρεπε, αλλά πλέον θέλω να μπαίνω στο ρινγκ και να το χαίρομαι.

-Ποιος αγώνας ήταν σταθμός στην καριέρα σας και σε ποιον πειστήκατε λίγο παραπάνω;
Ο καλύτερος αγώνας είναι αυτός που αντιμετώπισα την χάλκινη Ολυμπιονίκη του Ρίο 2016 απο την Ρωσία. Μπορεί να ηττήθηκα στα σημεία, αλλά από την στιγμή που ήμουν ανταγωνιστική καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα απέναντι σε μία αθλήτρια με πάρα πολλές διακρίσεις και πολύ περισσότερη εμπειρία από μένα, κατάλαβα τις δυνατότητες μου και το τι μπορώ να καταφέρω μελλοντικά.

-Από που αντλείτε δύναμη να συνεχίζετε με το ίδιο πάθος και πού αφιερώνετε την κάθε σας νίκη;
Η αλήθεια είναι ότι ο δρόμος του πρωταθλητισμού έχει πολλές δυσκολίες και σίγουρα υπάρχουν καλές και κακές ημέρες για τον αθλητή. Το πρώτο πράγμα, λοιπόν, που πρέπει να ξέρει κανείς όταν το επιλέξει είναι να μάθει να μην τα παρατάει και να συνεχίζει με το ίδιο πάθος για να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει. Την κάθε νίκη την αφιερώνω πάντα στην ομάδα μου, η οποία είναι και μέρος της επιτυχίας μου, καθώς και στους δικούς μου ανθρώπους που με στηρίζουν πάντα.

«Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να ασχοληθώ αγωνιστικά, παρ' όλα αυτά με κέρδισε αμέσως η δυναμικότητα του αθλήματος κι έτσι αποφάσισα να συμμετέχω σε αγώνες».

-Ήρθατε ποτέ αντιμέτωπη με το bullying και τον ρατσισμό;
Όχι, προσωπικά δεν έχω βιώσει κάτι τέτοιο, αλλά δυστυχώς είναι σύνηθες φαινόμενο. Είναι λυπηρό και κατακρίνω τέτοιες συμπεριφορές.

-Ποια συμβουλή θα δίνατε σε κάποια κοπέλα που θέλει να ασχοληθεί με τις πολεμικές τέχνες;
Φυσικά και θα ενθάρρυνα μία κοπέλα να ασχοληθεί με τα μαχητικά αθλήματα. Πέραν του ότι είναι μία πολύ καλή μορφή εκγύμνασης, αυτό που σου προσφέρει επιπλέον είναι μια «ψυχική ενδυνάμωση». Σου χαρίζει αυτοπεποίθηση και δυναμισμό και είναι ένας τρόπος εκτόνωσης από την ψυχολογική φόρτιση της καθημερινότητάς.

-Ποιες λέξεις σας χαρακτηρίζουν;
Πάθος, πείσμα και στοχοπροσήλωση.

-Περιγράψτε μου μια τυπική καθημερινή μέρα μέρα σας;

Η καθημερινότητα μου είναι πολύ φορτωμένη αλλά μου αρέσει, καθώς συνδυάζω προπονήσεις, εργασία και οποίες άλλες υποχρεώσεις. Τις περισσότερες μέρες έχω και πρωινή προπόνηση οπότε η μέρα μου ξεκινάει συνήθως έτσι. Στην συνέχεια, εργάζομαι ως ιδιωτική υπάλληλος και το απόγευμα πάλι προπόνηση. Στον υπόλοιπο χρόνο που μου απομένει, προσπαθώ να κάνω πράγματα που με χαλαρώνουν και περνάω όμορφα.

-Ποιες ήταν οι σημαντικότερες θυσίες που κάνατε για τον πρωταθλητισμό;
Πρωταθλητισμός ίσον θυσίες. Όταν δίνεις προτεραιότητα σε αυτό το κομμάτι σίγουρα πρέπει να θυσιάσεις πολλά πράγματα σε όλους τους τομείς της ζωής σου, όπως στον οικονομικό και επαγγελματικό τομέα. Το βασικότερο όμως για εμένα, είναι ότι οι στιγμές με την οικογένεια σου και τους δικούς σου ανθρώπους που πολλές φορές αναγκάζεσαι να παραμελείς άθελα σου λόγω έλλειψης χρόνου.

«Να παλεύουμε στην ζωή μας για αυτά που ονειρευόμαστε και να κάνουμε πράγματα που αγαπάμε και μας γεμίζουν».

-Ανεκπλήρωτα όνειρα έχετε που θέλετε να κάνετε πραγματικότητα στο άμεσο μέλλον;
Στα σχέδια μου είναι να έχω όσες περισσότερες διακρίσεις μπορώ για όσα χρόνια ακόμη ασχοληθώ. Ανεκπλήρωτο δεν είναι τίποτα όσο προσπαθείς.

-Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σας βήματα;
Καθ' ότι απόφοιτος Πανεπιστημίου του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων θα ήθελα να ασχοληθώ περισσότερο πάνω στον τομέα αυτό αλλά αυτή την στιγμή δεν μου το επιτρέπουν πολύ οι αγωνιστικές μου υποχρεώσεις. Η προπονητική επίσης, είναι κάτι που με ενδιαφέρει και θα μου άρεσε να το εξασκώ συμπληρωματικά.


-Τι θα θέλατε να πείτε κλείνοντας;
Να παλεύουμε στην ζωή μας για αυτά που ονειρευόμαστε και να κάνουμε πράγματα που αγαπάμε και μας γεμίζουν. Να μην αναλωνόμαστε σε καταστάσεις που δεν μας προσφέρουν κάτι, καθώς, είναι σημαντικό να εξελισσόμαστε ως άτομα στην πορεία την ζωή μας.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

08 Φεβ 2023

"Να ονειρεύεσαι σαν να είναι να ζήσεις για πάντα, να ζεις σαν να είναι να πεθάνεις σήμερα"

Ο Τζέιμς Ντιν γεννήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου του 1931 και έμεινε στην ιστορία σαν αιώνια νεανικό πρότυπο της εφηβικής επανάστασης και της κοινωνικής αποξένωσης, σαν τον Επαναστάτη με Αιτία.

07 Φεβ 2023

Τσαρλς Ντίκενς: Ένας σπουδαίος συγγραφέας, μια ταπεινωμένη σύζυγος, μία ερωμένη και 10 παιδιά

Ο Τσαρλς Ντίκενς γεννήθηκε σαν σήμερα στις 7 Φεβρουαρίου του 1812 και είχε μια πολυ εκκεντρική ζωή.

Περισσότερα από

Stories

06 Φεβ 2023

Το διάσημο σκαμπίλι της Σπεράντζας Βρανά στον τροχονόμο Θύμιο

"Επηκολούθησε ζωηρόν επεισόδιον κατά την διάρκειαν του οποίου η Βραννά ερράπισε τον τροχονόμον και του επροξένησε αμυχάς εις το πρόσωπον διά των ονύχων της".

06 Φεβ 2023

Γιατί ο Μπετόβεν απεχθανόταν το σεξ;

Για τον Μπετόβεν η γυναίκα ήταν ένα ανέγγιχτο ιδανικό.

06 Φεβ 2023

Ζα Ζα Γκαμπόρ: "Δεν ξέρω τίποτα για το σεξ, επειδή ήμουν ανέκαθεν παντρεμένη"

Η "αυθεντική Κιμ Καρντάσιαν" η Ουγγαρέζα celebrity Ζα Ζ, γεννήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου του 1917 και είχε μια συγκλονιστική ιστορία.

05 Φεβ 2023

"Βιώνουν το κρύο με τον χειρότερο τρόπο": Οι συμβουλές του ειδικού μπορεί να σώσουν ζωές αδέσποτων

Ο συμπεριφοριολόγος κτηνίατρος Δρ. Χρήστος Καραγιάννης ανέβασε μια ανάρτηση σωτήρια για τα τετράποδα που δεν απολαμβάνουν τη ζεστασιά ενός σταθερού σπιτιού.

05 Φεβ 2023

Σε μια καταπράσινη όαση το οικογενειακό σπίτι της Τζένιφερ Λόπεζ εκτός από όλα τα κομφόρ διαθέτει και ιδιωτικό καταρράκτη

Στο εσωτερικό της έπαυλης στο Bel Air της Καλιφόρνιας κυριαρχεί η ομορφιά της άγριας φύσης.

04 Φεβ 2023

Η Χριστίνα Ωνάση πιο ευτυχισμένη από ποτέ στην αγκαλιά του Ρώσου συζύγου της, Σεργκέι Καούζοφ

Σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο η μοναχοκόρη του Έλληνα κροίσου, Αριστοτέλη Ωνάση, εμφανίζεται λαμπερή από χαρά στην αγκαλιά του τρίτου συζύγου της.

04 Φεβ 2023

Το "καταφύγιο" της Βαϊόλα Ντέιβις στο Λος Άντζελες είναι τόσο γαλήνιο που εμπνέει τον διαλογισμό σε κάθε του γωνιά

Επιρροές από την αφροαμερικανική τέχνη, τον "Μυστικό Κήπο" και την μητέρα φύση, είναι όλα όσα ξεχωρίζουν στο εσωτερικό της πολυτελούς οικογενειακής κατοικίας στην Καλιφόρνια.