ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Τέταρτη τα οξυγόνα μου πήγανε στα Τάρταρα»: Πώς έζησε ο Μάριος Λώλος τον κορονοϊό

Ο φωτορεπόρτερ χρειάστηκε να νοσηλευτεί και, σύμφωνα με την εμπειρία που μοιράστηκε στα social media, «το δημόσιο νοσοκομείο είναι αυτό που μας σώζει τελικά». 

«Τέταρτη τα οξυγόνα μου πήγανε στα Τάρταρα»: Πώς έζησε ο Μάριος Λώλος τον κορονοϊό

Ανάμεσα στα κρούσματα του κορονοϊού βρέθηκε και ο γνωστός φωτορεπόρτερ Μάριος Λώλος. Σε νέα ανάρτησή του που μοιράστηκε στο Facebook περιέγραψε την περιπέτειά του από την COVID-19, που τον οδήγησε μέχρι το νοσοκομείο, καθώς το οξυγόνο του βρέθηκε «στα Τάρταρα», όπως έγραψε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε τη μαρτυρία του:

«Δωμάτιο 582 κλινική Covid Ευαγγελισμός και λίγο 222 Παμμακάριστο.

»Κυριακή στις 14 του μήνα ανεβάζω πυρετό. Καθαρά Δευτέρα κάνω μοριακό τεστ και είναι θετικό. Να πάρω τηλέφωνο τους φίλους να το πω να κάνουν και αυτοί τεστ. Να πάρω τηλέφωνο τον γιατρό να δω τι θα κάνω. Συνταγές με φάρμακα. Το βράδυ να βλέπω εφιάλτες.

»Τρίτη ο φίλος ο Δημήτρης γιατρός εντατικής σε Covid στον Ευαγγελισμό μου, λέει έλα να κάνεις εξετάσεις μια ακτινογραφία ρε παιδί μου, να σε δουν γενικά. Από τα επείγοντα μέχρι το ειδικό χώρο για Covid για ακτινογραφίες είναι ένας τεράστιος διάδρομος που μπροστά πήγαινε ο άνθρωπος της ασφάλειας φωνάζοντας "στην άκρη" και πίσω η νοσοκόμα. Παρέλαση κανονική.

»Τελικά κάνω εισαγωγή. Χαλαρός εγώ, οκ λέω μια χαρά θα είσαι. Τέταρτη τα οξυγόνα μου πήγανε στα τάρταρα. Ο Αλέξανδρος μαζί με την Ήβη, γιατροί, προσπαθούν να με ακροαστούν αλλά έλα που δεν μπορώ να πάρω ανάσα. Βλέπω τον Αλέξανδρο να μου έχει το οξύμετρο στο χέρι και να κόβει βόλτες ξεφυσώντας. Νομίζω ότι παίζω σε ταινία. Και αυτοί οι δυο μαγικοί γιατροί, στο και πέντε βρίσκουν το τούρμπο μηχάνημα οξυγόνου “High Flow Oxygen” που μου γεμίζει οξυγόνο τα πνευμόνια και πάει στο 96 με 97. Με συνδέουν και με μόνιτορ να βλέπουν συνέχεια πως πάει. Η αγωνία του μόνιτορ. Να πετάγεσαι την νύχτα και να το κοιτάς.

«Και αυτοί οι δυο μαγικοί γιατροί, στο και πέντε βρίσκουν το τούρμπο μηχάνημα οξυγόνου “High Flow Oxygen” που μου γεμίζει οξυγόνο τα πνευμόνια και πάει στο 96 με 97»

»Οι λέξεις έχουν σημασία. Όταν έρχονταν στο θάλαμο οι γιατροί και οι νοσηλευτές λένε θα “μπούμε” όχι θα περάσουμε. Μου θύμισε τα επεισόδια στα Εξάρχεια που λέμε μεταξύ μας πρέπει να "μπούμε" στην πλατεία τώρα.

»Ένα βράδυ αργά διασωληνώνουν τον απέναντι παππού. Χαμός νοσοκόμοι ειδικοί γιατροί. Οι γιατροί να αναρωτιούνται αν κάνουν το σωστό. Να κοιτάς και να σκέφτεσαι "οχι ρε τα δικά μου τα πνευμόνια θα κρατήσουν". Την επόμενη μέρα είναι ένας γιατρός πάνω στον παππού και προσπαθεί κάτι να κάνει και όταν τα καταφέρνει πανηγυρίζει με στυλ όπως εγώ πανηγυρίζω όταν η ΑΕΚ βάζει το τόπι στο πλεχτό.

«Την επόμενη μέρα είναι ένας γιατρός πάνω στον παππού και προσπαθεί κάτι να κάνει και όταν τα καταφέρνει πανηγυρίζει με στυλ όπως εγώ πανηγυρίζω όταν η ΑΕΚ βάζει το τόπι στο πλεχτό»

»Τα οξυγόνα μου όλο και καλυτερεύουν. Με βγάλανε από το τούρμπο μηχάνημα και είμαι με μάσκα οξυγόνου.' Ερχεται ένας γιατρός να πάρει το μηχάνημα. Τον ρωτάω αν το χρειαστώ θα το βρούμε πάλι και κουνάει τους ώμους με απόγνωση.

»Μετά από κάποιες μέρες μου λένε είσαι καλά θα πας Παμμακάριστο γιατί εδώ χρειαζόμαστε τα κρεβάτια. Βγαίνοντας στο διάδρομο για να φύγω οι νοσοκόμες χειροκροτούσαν. Τι κρίμα να μην μπορείς να κάνεις αγκαλιές.

»Ευχαριστώ από καρδίας τον Αλέξανδρο, την Ήβη, τον Δημήτρη, όλο το νοσηλευτικό προσωπικό τις νοσοκόμες, τις καθαρίστριες, τις τραπεζοκόμες, όλους! Ευχαριστώ και τους νοσηλευτές στην Παμμακάριστο που με κοίταξαν με ανθρωπιά.

»Ευχαριστώ τους φίλους και τις φίλες μου, τους συναδέλφους μου για την στήριξη έστω και από μακριά. Βιντεοκλήση από Μαξίμου περιμένοντας το Κάρολο με χιονόνερο. Μόνο αυτοί οι αλητάμπουρες κάνουν τέτοια.

«Ευχαριστώ τους φίλους και τις φίλες μου, τους συναδέλφους μου για την στήριξη έστω και από μακριά. Βιντεοκλήση από Μαξίμου περιμένοντας το Κάρολο με χιονόνερο. Μόνο αυτοί οι αλητάμπουρες κάνουν τέτοια»

»Με τον Δημήτρη, τον Θάνο, τον Λέκα, τον Παυλάρα τον ναυτικό τις ρακές μας θα τις πιούμε και το τραπέζι θα το πούμε 582.

»Μετά από αυτό που πέρασα για μένα είναι ξεκάθαρο πλέον Το Δημόσιο νοσοκομείο είναι αυτό που μας σώζει τελικά.

»Αυτό το γαμίδι κυκλοφορεί δίπλα μας. Προσέχετε τον εαυτό σας όσο μπορείτε και να λέτε στους ανθρώπους σας ότι τους αγαπάτε!

»Φτου ξελευτερία».

Δείτε την ανάρτηση:

#covid19 Δωμάτιο 582 κλινική Covid Ευαγγελισμός και λίγο 222 Παμμακάριστο. Κυριακή στις 14 του μήνα ανεβάζω πυρετό....

Posted by Marios Lolos on Sunday, March 28, 2021

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram


Κεντρική φωτό: Marios Lolos / Facebook

Read Next

25 Απρ 2024

30 χρόνια πριν: H 34χρονη Άννα Βίσση αγκαλιά με την μοναχοκόρη της, την 9χρονη Σοφία Καρβέλα

Μαμά και κόρη ποζάρουν αγκαλιά πίσω στο μακρινό 1993. Πάντα κολλητές και αγαπημένες.

Περισσότερα από

Stories

25 Απρ 2024

Την ημέρα που η Σαρλίζ Θερόν τσακώθηκε με έναν υπάλληλο σε τράπεζα άνοιξε ο δρόμος για την καριέρα της

Πώς ένας τσακωμός στο γκισέ μίας τράπεζας οδήγησε τη διάσημη ηθοποιό στην κορυφή του Χόλιγουντ;

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.