ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τα κοκτέιλ του Spollati μόλις έγιναν το νέο talk of the town

Το "νεονοσταλγικό" Gastronomy - Bar της πόλης μόλις κατάφερε να ορίσει τον υπέροχο όρο "νεονοσταλγία".

Τα κοκτέιλ του Spollati μόλις έγιναν το νέο talk of the town

* σπολλάτη [spoláti] επιφ. βυζαντινό : εις πολλά έτη, ευχαριστώ, μπράβο


Διαβάζοντας πρόσφατα ένα κείμενο διακεκριμένου ρεστοκριτικού ανακαλύψαμε μια λέξη που μπορεί να περιγράψει, σε μεγάλο βαθμό, το ύφος και τη φιλοσοφία του Spollati : Νεονοσταλγία.
Και αυτό, κυρίως, γιατί ο Γιώργος Αμπεριάδης, επιχειρηματίας με σπουδές Μουσικής στο Παρίσι και η Ιωάννα Σιδηρά, με σπουδές Αρχιτεκτονικής στη Φλωρεντία θέλησαν να δημιουργήσουν ένα μαγαζί το οποίο θα ένοιωθαν άνετα να το κάνουν στέκι οι ίδιοι, σαν “πολίτες του κόσμου” αλλά, πάνω από όλα, ήθελαν οι φιλοξενούμενοί τους να νοιώθουν οικεία, όσο βρίσκονται σε αυτό και φεύγοντας να το θυμούνται με ικανοποίηση.
Ενσωμάτωσαν λοιπόν, επιτυχημένα, εικόνες, εμπειρίες, γεύσεις και ακούσματα από τα ταξίδια και τα βιώματά τους, δημιουργώντας έναν μοντέρνο, κομψό και διαχρονικό all day Gastronomy Bar.

Τα κοκτέιλ του Spollati μόλις έγιναν το νέο talk of the town

Έμβλημά τους η αισθητική, η φιλοξενη διάθεση και, κυρίως, η ποιότητα. Σε όλα τα επίπεδα. Από τα υλικά του ζεστού, industrial chic χώρου, ο οποίος με έναν σχεδόν μαγικό τρόπο δείχνει να έχει μια πατίνα που συνήθως την χαρίζει ο χρόνος σε μαγαζιά δεκαετιών, τα επιλεγμένα ένα προς ένα έπιπλα και φωτιστικά, μέχρι τις μουσικές επιλογές. Από τζαζ, σε όλο το φάσμα της, debop, swing, soul, funk, rock, fados μέχρι και κλασική, οι επιλογές δεν αποτελούν “μουσικό χαλί” αλλά μουσική με προσωπικότητα.

Τα προιόντα του όμως είναι και ο πυρήνας της ύπαρξής του: Ο καφές είναι φρεσκοκομμένος, μοσχοβολιστός και ποιοτικός: από τον φτιαγμένο στο μπρίκι ελληνικό και σε V-60 φίλτρου, έως τους 5 διαφορετικούς single origin espresso που ετοιμάζουν οι baristi του.
Το cocktail menu έχει δημιουργηθεί από τον Σταύρο Τιτάκη, ο οποίος πιστός στη γενικότερη φιλοσοφία του Spollati έδωσε έμφαση στα ποιοτικά αποστάγματα, ποτά, λικέρ, και "σπιτικά" bitters και fruit blends, δημιουργώντας με αυτά cocktails με γευστικές ισορροπίες, πρωτότυπα και ταυτόχρονα πειθαρχημένα στις κλασικές αρχές του bartending.

Κορωνίδα, βέβαια, είναι το μενού του Μανιάτη σεφ Γιώργου Ζευγολατάκου, ιδιοκτήτη και σεφ του Hannover στο Βαθύ της Μάνης, ενός χαρισματικού στην επιλογή και σωστή χρήση των υλικών μάγειρα ο οποίος με μεγάλη αγάπη έχει στήσει ένα μενού, μικρό συμπαγές και πολλυσυλεκτικό - πολυπολιτισμικό, όπως η διάθεση και η φιλοσοφία του Spollati.
Κάποιος θα το χαρακτήριζε γαστρονομικό comfort food και δεν θα απείχε καθόλου από την αλήθεια. Το σύνολο σχεδόν των προιόντων, όπως το ψωμί, τα dips, οι σάλτσες παρασκευάζονται στην κουζίνα του εστιατορίου, ενώ τα εξαιρετικής ποιότητας κρέατα ψήνονται σε Μονόλιθο, ένα κεραμικό σκεύος υψηλής τεχνολογίας, που ψήνει κλειστό μην επιτρέποντας στο φαγητό να έρχεται σε επαφή με τον αέρα, με συνέπεια αυτό να μην στεγνώνει.

Συνολικά, φιλοδοξούμε με το Spollati να δώσουμε μια φρέσκια ανάσα στην περιοχή με μια μοντέρνα urban, ποιοτική all day γαστρονομική και "αλκοολική" πρόταση.

Kαι θα σας λέμε "Σπολλάτη" που μας προτιμήσατε.

Αιόλου 27Α, Πλ. Αγ. Ειρήνης, Αθήνα
τηλ. 21 5551 3004
Facebook Spollati

Read Next

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

Περισσότερα από

Stories

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.

04 Μαϊ 2024

Ειρήνη Παπά και Πενέλοπε Κρουζ σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο 23 χρόνια πριν

Ο φωτογραφικός φακός αποθανατίζει την Ειρήνη Παπά και την Πενέλοπε Κρουζ, όταν πρωταγωνιστούσαν στην ταινία "Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι"

04 Μαϊ 2024

"Την εσπέραν του Μεγάλου Σαββάτου του έτους 1889 περί ώραν ενάτην..."

Πάσχα Ρωμέικο. Διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

04 Μαϊ 2024

"Δεν ένιωσα ποτέ icon. Απλά πάντα έκανα τη δουλειά μου": Η μοναδική φινέτσα της Όντρεϊ Χέπμπορν

Με συµµετοχή στην Αντίσταση στο Β’ Παγκόσµιο Πόλεµο και πρέσβειρα της UNICEF, η πορσελάνινη ηθοποιός υπήρξε πολλά περισσότερα από µια θρυλική φιγούρα σε ένα LBD.

03 Μαϊ 2024

"Μα βγαίνοντας από την εκκλησιά ο Επιτάφιος τράβηξε πρώτα πλάγια, χώθηκε μέσα στις γειτονιές"

Σεφέρης, Ελύτης, Καζαντζάκης: Θρησκευόμενοι ή μη, παλαιότεροι και πλέον σύγχρονοι, οι λογοτέχνες συγκλονίζονται από το Θείο Δράμα και την "της φύσεως άνοιξη".

03 Μαϊ 2024

Ο Θανάσης Βέγγος με την οικογένειά του μέσα από ένα σπάνιο φωτογραφικό κλικ

Ο ηθοποιός της καρδιάς μας έφυγε στις 3 Μαΐου του 2011. Ο φακός τον απαθανατίζει σε μία όμορφη οικογενειακή στιγμή.

03 Μαϊ 2024

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Πώς είναι σήμερα οι δύο πρωταγωνιστές της σειράς;

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε και η πιο εμβληματική σειρά του Πάσχα επιστρέφει στις μικρές μας οθόνες.