ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Σερένα και Βένους Γουίλιαμς: Η μυστηριώδης δολοφονία της μεγαλύτερης αδερφής τους

Μία ιστορία που λίγοι γνωρίζουν για τις δύο διάσημες αδερφές.

Σερένα και Βένους Γουίλιαμς: Η μυστηριώδης δολοφονία της μεγαλύτερης αδερφής τους

Όταν δεν βρίσκονται στα τερέν επιδεικνύοντας το αναμφισβήτητο ταλέντο τους, εμπνέουν και καθοδηγούν γυναίκες να υπερνικήσουν τους φόβους και τα εμπόδια που μπορεί να μπαίνουν στον δρόμο τους, και να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Αναφερόμαστε στις διάσημες πρωταθλήτριες του τένις, Σερένα και Βένους Γουίλιαμς, οι οποίες από πολύ νωρίς αντιμετώπισαν τον ρατσισμό, ειδικά σε ένα άθλημα όπως το τένις, λόγω της καταγωγής και του χρώματός τους, γυρίζοντας όμως το κλίμα υπέρ τους, με σκληρή δουλειά και το μεγαλείο ψυχής που συχνά επιδεικνύουν.

Σήμερα, οι δύο αδερφές, διάσημες σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, θα έλεγε κανείς ότι έχουν φτιάξει τις ιδανικές ζωές, καθώς έχουν καταφέρει να κερδίσουν χρήματα από αυτό που αγαπούν περισσότερο – το τένις – και να φτιάξουν όμορφες οικογένειες.

Θα έλεγε κανείς ότι είναι ελάχιστα τα πράγματα που δεν γνωρίζουμε γι’ αυτές, ιδίως για τη Σερένα η οποία είναι ιδιαίτερα ενεργή στο Instagram μέσω του οποίου μας δείχνει την τρισχαριτωμένη κορούλα της. Κι όμως, υπάρχει ένας γεγονός που σημάδεψε τη ζωή και των δύο, το οποίο συνέβη το 2003 και άλλαξε τις ζωές τους για πάντα.

Κι όμως, υπάρχει ένας γεγονός που σημάδεψε τη ζωή και των δύο, το οποίο συνέβη το 2003 και άλλαξε τις ζωές τους για πάντα.

Η Yetunde Price, η μεγαλύτερη αδερφή των δύο πρωταθλητριών, έχασε τη ζωή της στις 14 Σεπτεμβρίου του 2003 την ώρα που ήταν συνοδηγός στο αυτοκίνητο του αρραβωνιαστικού της. Συγκεκριμένα, το ζευγάρι έφευγε από τον χώρο όπου προπονούνταν οι δύο μικρότερες αδερφές της Price με κατεύθυνση το σπίτι τους. «Ακούω τους πυροβολισμούς και προσπαθώ να οδηγήσω γρήγορα ώστε να φύγω από το σημείο. Μία σφαίρα είχε σπάσει το πίσω τζάμι. Γυρίζω στη Yetunde να δω αν είναι καλά, και τη βλέπω μέσα στα αίματα», είχε πει τότε ο αρραβωνιαστικός της Rolland Wormley.

Μία σφαίρα είχε σπάσει το πίσω τζάμι. Γυρίζω στη Yetunde να δω αν είναι καλά, και τη βλέπω μέσα στα αίματα», είχε πει τότε ο αρραβωνιαστικός της Rolland Wormley.

«Σταματήσαμε στο σπίτι της μητέρας μου και καλέσαμε ασθενοφόρο. Λίγο μετά στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Μία σφαίρα την είχε βρει στο πίσω μέρος του κεφαλιού», είπε.

«Η Σερένα και η Βένους αρχικά δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που τους έλεγα. Είχαν άρνηση. Ρωτούσαν ξανά και ξανά αν είμαι σίγουρος».

Τα αίτια της επίθεσης παρέμειναν για πολύ καιρό αδιευκρίνιστα. Ο αρραβωνιαστικός του θύματος επέμενε ότι η επίθεση ήταν τυχαία με την αστυνομία να συλλέγει στοιχεία και να ισχυρίζεται ότι είχε να κάνει με εκδίκηση προς το πρόσωπό του. Σε κάθε περίπτωση ο ένας εκ των δύο ενόχων συνελήφθη μέσα σε λίγες ώρες, κάτι που δεν συνέβη και με τον δεύτερο Robert Edward Maxfield, ο οποίος τελικά συνελήφθη το 2004.

Σε κάθε περίπτωση ο ένας εκ των δύο ενόχων συνελήφθη μέσα σε λίγες ώρες, κάτι που δεν συνέβη και με τον δεύτερο Robert Edward Maxfield, ο οποίος τελικά συνελήφθη το 2004.

«Κάποιες μέρες είναι καλύτερες από τις άλλες. Ήταν υπέροχος άνθρωπος και προσπαθούμε να το ξεπεράσουμε με όλες μας τις δυνάμεις», είχε πει λίγο καιρό μετά η Σερένα.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Kεντρική φωτογραφία: EPA/JASON SZENES

Read Next

25 Απρ 2024

Την ημέρα που η Σαρλίζ Θερόν τσακώθηκε με έναν υπάλληλο σε τράπεζα άνοιξε ο δρόμος για την καριέρα της

Πώς ένας τσακωμός στο γκισέ μίας τράπεζας οδήγησε τη διάσημη ηθοποιό στην κορυφή του Χόλιγουντ;

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

Περισσότερα από

Stories

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.

23 Απρ 2024

Ποιος σκότωσε τον Αλέξανδρο Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Πίσω στο 1973 ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα. Τα πορίσματα δείχνουν δολοφονία και οι θεωρίες συνομωσίας κάνουν το γύρο του κόσμου.

22 Απρ 2024

Μάνος Χατζιδάκις : "Μπορεί κανείς να φανταστεί ποτές, πως μια βραδιά κεφιού του, είναι δυνατόν να την καλύψει μια Σονάτα του Mπετόβεν;"

Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις άλλαξε την πορεία της ελληνικής μουσικής μιλώντας για το ρεμπέτικο.