ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Σε κάνει να πιστέψεις στη δύναμη της τέχνης». Η ταινία της δεκαετίας βγαίνει σήμερα στις αίθουσες

Ένα σπουδαίο φιλμ έρχεται να υπενθυμίζει τον τρόπο που πρέπει να αποτυπώνονται οι ιστορίες στο λευκό πανί του σινεμά.

«Σε κάνει να πιστέψεις στη δύναμη της τέχνης». Η ταινία της δεκαετίας βγαίνει σήμερα στις αίθουσες

Πριν από μερικές ημέρες στο γραφείο λέγαμε, χάριν αστεϊσμού, πως φέτος, όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, ο κόσμος θα ρωτάει τον Μάρτιν Σκορσέζε ακόμα και τι χρώμα κάλτσες πρέπει να φορέσει. Ο κορυφαίος, Αμερικανός σκηνοθέτης, πιθανότατα ο σπουδαίοτερος εν ζωή κινηματογραφιστής στον κόσμο, είναι αναμφισβήτητα το πρόσωπο της χρονιάς, με την προσοχή να έχει, δυστυχώς, διαφύγει κάπως από την κυκλοφορία της νέας του ταινίας και να έχει επικεντρωθεί στην διαμάχη του με την Marvel έπειτα από κάποιες δηλώσεις του, οι οποίες εξόργισαν τους φανατικούς των φαντασμαγορικών ταινιών κόμικ.

Ο Σκορσέζε εξήγησε και ξαναεξήγησε τι ακριβώς εννοούσε όταν έλεγε ότι τα φιλμ της Marvel «δεν είναι πραγματικό σινεμά», χωρίζοντας για τα καλά το κινηματογραφικό κοινό σε δυο περιχαρακωμένα στρατόπεδα. Ο ίδιος ρίχνει το φταίξιμο στο μεγάλο ζήτημα της ασθητικής, του χάσματος γενεών, αλλά και στο πόσο σημαντικό ρόλο παίζει τελικά για τον καθέναν από εμάς η ανάπτυξη ενός χαρακτηρά στην μεγάλη οθόνη. Η εξέλιξη του μέσα στην ιστορία του, η ψυχολογική του πορεία μέσα στα χρόνια. Κανένας άνθρωπος δεν είναι μόνο καλός ή κακός, μονάχα ήρωας ή loser, μόνον όμορφος ή άσχημος. Και ο Μάρτι το γνωρίζει πολύ καλά.

Μέσα σε ένα κύμα συζητήσεων, που πλέον φαντάζει πλέον μάταιο, ο ίδιος ο σκηνοθέτης έρχεται με τον «Ιρλανδό», τη νέα του ταινία, να σφραγίσει όλα μαζί τα λεγόμενα του μέσα σε τρεισήμισι κινηματογραφικές ώρες, οι οποίες έχουν συγκλονίσει στην κυριολεξία τους σινεφίλ ανά τον κόσμο, τους κριτικούς σινεμά και τους λάτρεις όλων εκείνων που επιθυμούν να βλέπουν μεγάλες, σπουδείες, μυθιστορηματικής διάστασης ιστορίες πάνω στο λευκό πανί.

Με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, τον Τζο Πέσι και τον Αλ Πατσίνο στους τρεις πρωταγωνιστικούς ρόλους, «Ο Ιρλανδός» είναι κατά πολλούς το φιλμ της δεκαετίας, αυτό που αξίζει όλα τα Όσκαρ και ήρθε για να ξαναθυμίσει στο κοινό πώς γίνονται οι αξέχαστες ταινίες των μεγάλων budgets και των ρόλων που ακόμα και οι πιο περιζήτητοι ηθοποιοί του Χόλιγουντ θα σκότωναν για να παίξουν.

«Ο Ντε Νίρο είναι ασύλληπτος», «ο Τζο Πέσι είναι αποκάλυψη», «ο Αλ Πατσίνο είναι μοναδικός» γράφουν το Variety και το Rolling Stone, και αυτά είναι μόνο μερικά από τα αποθεωτικά σχόλια που που έχουν ακουστεί για τη νέα καλλιτεχνική κατάθεση του Σκορσέζε την οποία οι New York Times είπαν πως «είναι αρκετή για να σου υπενθυμίσει την δύναμη της τέχνης», την τρίτη καλύτερη ταινία της μακρόχρονης πορείας του μετά τον «Ταξιτζή» και το «Οργισμένο Είδωλο».

Μία εβδομάδα πριν κάνει επίσημη πρεμιέρα στο Νetflix, το οποίο έβαλε το υπέρογκο ποσό των 159 εκατομμυρίων δολαρίων που χρειαζόντουσαν για την παραγωγή της ταινίας, «Ο Ιρλανδός» βγαίνει σήμερα στις κινηματογραφικές αίθουσες και τα 5 αστεράκια συνοδεύουν σχεδόν όλες τις κριτικές που έχει λάβει.

Δες το τρέιλερ της της ταινίας «Ο Ιρλανδός» του Μάρτιν Σκορσέζε.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

17 Απρ 2024

Δημήτρης Μητροπάνος: Γνώρισε τον εξόριστο πατέρα του όταν ήταν 29 χρόνων. Οι αποβολές από τα σχολεία και η πατρική σχέση με τον Ζαμπέτα

Ήταν17 Απριλίου όταν ο Δημήτρης Μητροπάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 64 ετών.

17 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

Περισσότερα από

Stories

16 Απρ 2024

Η Δούκισσα Νομικού 17 χρόνια πριν: Όταν η όμορφη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ κέρδιζε το στέμμα

Τότε ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι, φοιτήτρια ακόμα στην ΑΣΟΕΕ. Με δυσκολία κοιτούσε την κάμερα.

16 Απρ 2024

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.

14 Απρ 2024

Σιμόν ντε Μποβουάρ: Η γυναίκα που κατάργησε το μύθο του "αιώνιου θηλυκού"

Η ιέρεια του φεμινισμού άλλαξε ριζικά τον τρόπο που οι κοινωνίες αντιλαμβάνονται το "Δεύτερο Φύλο", πέθανε στις 14 Απριλίου του 1986 και θάφτηκε δίπλα στον Σαρτρ στον άντρα που έδωσε ανυστερόβουλα την ύπαρξή της.