ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πόσα χρήματα κερδίζει η Αpple από την ανακύκλωση των παλιών συσκευών της;

Ενώ οι περισσότερες επιχειρήσεις θεωρούν την ανακύκλωση περιττή, ο κολοσσός της τεχνολογίας έχει την ευφυία να εξοικονομεί αστρονομικά ποσά (και) από αυτήν.

Πόσα χρήματα κερδίζει η Αpple από την ανακύκλωση των παλιών συσκευών της;

Αν τα παλιά iPhone μας δεν έχουν καμία αξία για εμάς, φαίνεται πως έχουν αρκετά μεγάλη για την Apple. Κι αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι η εταιρεία κατάφερε να εξοικονομήσει σχεδόν έναν τόνο χρυσού, αξίας 40 εκατομμυρίων δολαρίων, από συσκευές της (iPhone, iPad, iPod και Mac) που δόθηκαν για ανακύκλωση την περυσινή χρονιά.

Συνολικά, μέσα στο 2015, η Apple ανακύκλωσε 40,8 τόνους παλιών συσκευών της. Την περασμένη Πέμπτη, λοιπόν, έδωσε στη δημοσιότητα την ετήσια έκθεσή της, στην οποία αναφέρονταν αναλυτικά οι ποσότητες των υλικών που είχε καταφέρει να διασώσει από τον κάδο των σκουπιδιών. Κι έτσι, φαίνεται ότι είχε εξοικονομήσει σχεδόν 28.000 τόνους, που μπορούν και πρόκειται να επαναχρησιμοποιηθούν. Μάλιστα, τα υλικά που έχει ανακυκλώσει και επαναχρησιμοποιήσει από το 1994 ως σήμερα φτάνουν τους ... 270.000 τόνους!

Συγκεκριμένα, μέσα στην περυσινή χρονιά, η εταιρεία διέσωσε, μέσω της ανακύκλωσης, τεράστιες ποσότητες από σίδηρο, αλουμίνιο, ατσάλι, πλαστικό και γυαλί. Αλλά το πιο σημαντικό είναι η ποσότητα χρυσού. Και αυτή υπολογίζεται σε έναν τόνο, αξίας 40 εκατομμυρίων δολαρίων.

Εντυπωσιακό είναι και το γεγονός ότι η Apple παρουσίασε στις αρχές του έτους το Liam, ένα ρομπότ εξειδικευμένο στην ανακύκλωση, που μπορεί να αποσυνθέσει μέχρι και 1,2 εκατομμύρια συσκευές iPhone ετησίως και να διασώσει πολύτιμα υλικά από αυτές. Αρκετά, μάλιστα, είναι σπάνια και υπάρχουν σε πολύ μικρές ποσότητες διεθνώς.

Read Next

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

Περισσότερα από

Stories

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.

04 Μαϊ 2024

Ειρήνη Παπά και Πενέλοπε Κρουζ σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο 23 χρόνια πριν

Ο φωτογραφικός φακός αποθανατίζει την Ειρήνη Παπά και την Πενέλοπε Κρουζ, όταν πρωταγωνιστούσαν στην ταινία "Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι"

04 Μαϊ 2024

"Την εσπέραν του Μεγάλου Σαββάτου του έτους 1889 περί ώραν ενάτην..."

Πάσχα Ρωμέικο. Διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

04 Μαϊ 2024

"Δεν ένιωσα ποτέ icon. Απλά πάντα έκανα τη δουλειά μου": Η μοναδική φινέτσα της Όντρεϊ Χέπμπορν

Με συµµετοχή στην Αντίσταση στο Β’ Παγκόσµιο Πόλεµο και πρέσβειρα της UNICEF, η πορσελάνινη ηθοποιός υπήρξε πολλά περισσότερα από µια θρυλική φιγούρα σε ένα LBD.

03 Μαϊ 2024

"Μα βγαίνοντας από την εκκλησιά ο Επιτάφιος τράβηξε πρώτα πλάγια, χώθηκε μέσα στις γειτονιές"

Σεφέρης, Ελύτης, Καζαντζάκης: Θρησκευόμενοι ή μη, παλαιότεροι και πλέον σύγχρονοι, οι λογοτέχνες συγκλονίζονται από το Θείο Δράμα και την "της φύσεως άνοιξη".

03 Μαϊ 2024

Ο Θανάσης Βέγγος με την οικογένειά του μέσα από ένα σπάνιο φωτογραφικό κλικ

Ο ηθοποιός της καρδιάς μας έφυγε στις 3 Μαΐου του 2011. Ο φακός τον απαθανατίζει σε μία όμορφη οικογενειακή στιγμή.

03 Μαϊ 2024

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Πώς είναι σήμερα οι δύο πρωταγωνιστές της σειράς;

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε και η πιο εμβληματική σειρά του Πάσχα επιστρέφει στις μικρές μας οθόνες.