ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πώς μία σκούπα με έκανε να αγαπήσω τις δουλειές του σπιτιού

Η νέα DYSON V12 Slim Absolute είναι ένα τεχνολογικό διαμαντάκι που μπήκε στη ζωή μου με βασικό σκοπό να τη βελτιώσει. Και τα κατάφερε!

Πώς μία σκούπα με έκανε να αγαπήσω τις δουλειές του σπιτιού

Για μία ωραία, εύκολη και απολαυστική ζωή, κάποιο αντίστοιχο εγχειρίδιο, θα συμβούλευε να κάνεις μόνο ό, τι σε ευχαριστεί, και όλα τα υπόλοιπα να τα αφήνεις στην άκρη. Κάπως έτσι, η καθημερινότητά μας θα ήταν μόνο ταξίδια, εξόδους με φίλους, το αγαπημένο μας ποτό ή την αγαπημένη της ταινία, μακριά από υποχρεώσεις, άγχη και οτιδήποτε ικανό να μας αποσπάσει την προσοχή από την κατάκτηση της απόλυτης ευδαιμονίας.

Καλώς ή κακώς, η κανονική ζωή, αυτή που ζούμε όλοι όσοι δεν είμαστε πρίγκιπες ή κάτοικοι του Μπελ Αιρ, απαρτίζεται και από πολλές ακόμα λεπτομέρειες, τις οποίες οφείλουμε να ικανοποιήσουμε γιατί… αν όχι εμείς, τότε ποιος; Σίγουρα το ιδανικό σενάριο έπειτα από μία κουραστική μέρα στο γραφείο, θα ήταν χαλάρωση, ίσως ένα ποτήρι κρασί ή μία έξοδος με τους συναδέλφους. Κι όμως, η μουντή πραγματικότητα είναι εδώ για να σου υπενθυμίσει ότι αμέσως μόλις μπεις στο σπίτι και λίγο πριν κάνεις το μπάνιο της χαλάρωσης, σε περιμένει η σκούπα η οποία σε κοιτάζει απειλητικά και οριακά χλευαστικά μιας και βαθιά μέσα της γνωρίζει ότι τη φοβάσαι πολύ περισσότερο από όσο εκείνη φοβάται εσένα.

Κι όμως, η μουντή πραγματικότητα είναι εδώ για να σου υπενθυμίσει ότι αμέσως μόλις μπεις στο σπίτι και λίγο πριν κάνεις το μπάνιο της χαλάρωσης, σε περιμένει η σκούπα η οποία σε κοιτάζει απειλητικά και οριακά χλευαστικά μιας και βαθιά μέσα της γνωρίζει ότι τη φοβάσαι πολύ περισσότερο από όσο εκείνη φοβάται εσένα.

Κάπως έτσι αντιμετώπιζα μέχρι πρόσφατα τις δουλειές του σπιτιού και δη την ηλεκτρική σκούπα την οποία έβρισκα ιδιαίτερα χρονοβόρα και δύσκολη. Είμαι από τους ανθρώπους που θεωρούν τις δουλειές του σπιτιού καταναγκαστικό έργο, ενώ παράλληλα τρέφω ιδιαίτερη εκτίμηση και θαυμασμό προς όλους αυτούς που τις κάνουν για προσωπική τέρψη. Παρόλα αυτά ούτε θα μπορούσα ποτέ να είμαι σαν αυτούς ούτε και θα ήθελα. Γι’ αυτό έπρεπε να βρω έναν τρόπο ώστε να μπορέσω να διατηρώ τον χώρο μου καθαρό, χωρίς να κλαίω από μέσα μου για την τύχη μου. Και τον βρήκα!

Πώς μία σκούπα με έκανε να αγαπήσω τις δουλειές του σπιτιού

Εδώ και λίγες μέρες, συνοδοιπόρος μου στο δύσκολο έργο της καθαριότητας, είναι η νέα DYSON V12 Slim Absolute, η οποία είναι τόσο εντυπωσιακή όσο και το όνομά της. Πρόκειται για την πιο ισχυρή compact, ασύρματη σκούπα, η οποία μου δίνει τη δυνατότητα να σκουπίζω ανενόχλητη χωρίς να σκέφτομαι το ενοχλητικό καλώδιο. Αυτό βέβαια που με έχει εντυπωσιάσει ακόμα περισσότερο, είναι ότι διαθέτει λέιζερ το οποίο αποκαλύπτει την αόρατη σκόνη, για να μην ξεφεύγουν ούτε τα πιο μικροσκοπικά σωματίδια (extra tip: συνήθως σβήνω τα φώτα για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα). Η 60 λεπτών διάρκειας μπαταρία της, είναι αρκετή για να καθαρίσω σε βάθος όλα τα δωμάτια του σπιτιού, ενώ ο ειδικός της σχεδιασμός την καθιστά ικανή να προσεγγίσει ακόμα και τα πιο δυσπρόσιτα σημεία – δηλαδή εκεί που άλλες σκούπες θα δυσκολεύονταν-. Επιπλέον, ο σχεδιασμός της μου επιτρέπει να μη σκύβω και να κάνω τη δουλειά μου πιο άνετα επιβαρύνοντας πολύ λιγότερο τη μέση μου – δεν είμαι και στην πρώτη νιότη -.

Και πάμε στα πολλά και ενδιαφέροντα εξαρτήματά της, γιατί μία DYSON V12 Slim Absolute δεν έρχεται ποτέ μόνη. Η Κεφαλή καθαρισμού Laser Slim Fluffy™ με πλάτος 25cm κατασκευασμένη με μαλακό νάιλον και αντιστατικές ίνες άνθρακα αφαιρεί τη σκόνη από τα σκληρά δάπεδα και τα στενότερα σημεία. Επιπλέον διαθέτει προσαρμογέα για να φτάνω κάτω από τα χαμηλά έπιπλα με μία μόνο κίνηση. Υπάρχει φυσικά και η κεφαλή καθαρισμού Direct drive η οποία έχει διπλή αποστολή: Αφενός αφαιρεί τη βρωμιά από τα χαλιά ενώ τα μαλακά αντιστατικά νήματα από ίνες άνθρακα αφαιρούν τη λεπτή σκόνη από τα σκληρά δάπεδα. Και πάμε στο μεγάλο και ατελείωτο κεφάλαιο που λέγεται «τρίχες». Είτε έχεις κατοικίδιο είτε πάρα πολλά μαλλιά – όπως εγώ- η DYSON 398006-01 SV26 V12 Slim Absolute διαθέτει ειδική βούρτσα καθαρισμού για τρίχες. Σε όλα αυτά, αρκεί να προσθέσω ότι ο κάδος της αδειάζει με μία μόνο κίνηση, ενώ όλα τα εξαρτήματα καθαρίζονται πανεύκολα προκειμένου να απομακρύνεται η σκόνη και είναι έτοιμα για την επόμενη χρήση.

Είτε έχεις κατοικίδιο είτε πάρα πολλά μαλλιά – όπως εγώ- η DYSON V12 Slim Absolute διαθέτει ειδική βούρτσα καθαρισμού για τρίχες. Σε όλα αυτά, αρκεί να προσθέσω ότι ο κάδος της αδειάζει με μία μόνο κίνηση, ενώ όλα τα εξαρτήματα καθαρίζονται πανεύκολα προκειμένου να απομακρύνεται η σκόνη και είναι έτοιμα για την επόμενη χρήση.

Tέλος, με τη μαλακή βούρτσα ξεσκονίσματος περνάω ένα χεράκι και όλα τα υπόλοιπα έπιπλα του σπιτιού, ενώ η αποθήκευσή της είναι πανεύκολη μιας και διαθέτει επιτοίχια βάση φόρτισης. Δεν πιάνει χώρο, δεν είναι βαριά και καθαρίζει σε βάθος όλο το σπίτι. Επιτέλους απέκτησα τη συσκευή που μου άλλαξε τη ζωή! Τον τρόπο που καθαρίζω το σπίτι σίγουρα…

Read Next

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

Περισσότερα από

Stories

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.

04 Μαϊ 2024

Ειρήνη Παπά και Πενέλοπε Κρουζ σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο 23 χρόνια πριν

Ο φωτογραφικός φακός αποθανατίζει την Ειρήνη Παπά και την Πενέλοπε Κρουζ, όταν πρωταγωνιστούσαν στην ταινία "Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι"

04 Μαϊ 2024

"Την εσπέραν του Μεγάλου Σαββάτου του έτους 1889 περί ώραν ενάτην..."

Πάσχα Ρωμέικο. Διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

04 Μαϊ 2024

"Δεν ένιωσα ποτέ icon. Απλά πάντα έκανα τη δουλειά μου": Η μοναδική φινέτσα της Όντρεϊ Χέπμπορν

Με συµµετοχή στην Αντίσταση στο Β’ Παγκόσµιο Πόλεµο και πρέσβειρα της UNICEF, η πορσελάνινη ηθοποιός υπήρξε πολλά περισσότερα από µια θρυλική φιγούρα σε ένα LBD.

03 Μαϊ 2024

"Μα βγαίνοντας από την εκκλησιά ο Επιτάφιος τράβηξε πρώτα πλάγια, χώθηκε μέσα στις γειτονιές"

Σεφέρης, Ελύτης, Καζαντζάκης: Θρησκευόμενοι ή μη, παλαιότεροι και πλέον σύγχρονοι, οι λογοτέχνες συγκλονίζονται από το Θείο Δράμα και την "της φύσεως άνοιξη".

03 Μαϊ 2024

Ο Θανάσης Βέγγος με την οικογένειά του μέσα από ένα σπάνιο φωτογραφικό κλικ

Ο ηθοποιός της καρδιάς μας έφυγε στις 3 Μαΐου του 2011. Ο φακός τον απαθανατίζει σε μία όμορφη οικογενειακή στιγμή.

03 Μαϊ 2024

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Πώς είναι σήμερα οι δύο πρωταγωνιστές της σειράς;

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε και η πιο εμβληματική σειρά του Πάσχα επιστρέφει στις μικρές μας οθόνες.