ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πώς είναι να δουλεύεις με τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ;

Ο Μπρετ Τέιλορ, πρώην επικεφαλής τεχνολογίας του κοινωνικού δικτύου που έχει συγκεντρώσει πλέον πάνω από 1 δισεκατομμύριο χρήστες, λύνει την απορία όλων μας.

Πώς είναι να δουλεύεις με τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ;

Ο Μπρετ Τέιλορ, πρώην επικεφαλής του τομέα τεχνολογίας του Facebook, απάντησε πρόσφατα στην άκρως ενδιαφέρουσα ερώτηση: «Πώς είναι να δουλεύεις με τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ;»

Και εκείνος απάντησε τα εξής:

«Ήταν μια από τις καλύτερες εμπειρίες που είχα στην καριέρα μου. Η πιο σημαντική δεξιότητα του Μαρκ ως μάνατζερ έγκειται στο ότι είναι πολύ ανοιχτός σε νέες ιδέες.

Όταν διαφωνούσαμε, αντί να γίνει προσβλητικός ή να προσπαθήσει να με πείσει όπως τόσοι άλλοι μάνατζερ με τους οποίους έχω συνεργαστεί, ήθελε πάντα να καταλάβει σε βάθος την οπτική μου.

Η τακτική του, όταν είχαμε σύνθετες συζητήσεις σχετικά με το προϊόν, ήταν να κάνει πολλές ερωτήσεις – σχεδόν με τη μέθοδο του Σωκράτη. Τόσο εγώ, όσο και πολλοί άλλοι που εργάζονταν για εκείνον, κάναμε μεγάλους περιπάτους στους ανοιχτούς χώρους γύρω από τις εγκαταστάσεις του Facebook κουβεντιάζοντας για ώρες ολόκληρες τη στρατηγική που θα έπρεπε να ακολουθήσαμε.

Η αλληλεπίδραση που είχαμε ήταν πολύ αποτελεσματική. Είχαμε τη δυνατότητα να εργαζόμαστε μέσα από βαθιές διαφωνίες χωρίς να τίθεται θέμα σύγκρουσης ή επιθετικότητας και ένιωθα πάντα ότι σεβόταν βαθιά τη γνώμη μου.

Ούτως ή άλλως, ο Μαρκ είχε ανεξάντλητη ενέργεια και ήταν πρόθυμος να συζητά πάνω στο προϊόν ώσπου να φτάσει στη «σωστή» απάντηση, είτε αυτό του έπαιρνε ώρες, μέρες ή και εβδομάδες περπατώντας και κουβεντιάζοντας.

Επίσης, ήταν ενδιαφέρον για μένα που είχα τη δυνατότητα να συγκρίνω την εμπειρία μου στο Facebook με την εμπειρία μου από τα πρώτα χρόνια της Google.

Από το 2004-6, η Google, στα πλαίσια της στρατηγικής ανάπτυξης προϊόντων της, άφηνε ομάδες εργαζομένων σε όλη την εταιρεία να σχεδιάζουν και να προτείνουν νέα προϊόντα με ελάχιστη επίβλεψη. Κι εγώ, απόλαυσα μεγάλη ελευθερία και ανεξαρτησία, συμμετέχοντας στο σχεδιασμό προϊόντων όπως το Google Maps.

Όμως, αυτή η ανεξαρτησία είχε πρακτικούς περιορισμούς: Κάποια στιγμή, η εταιρεία έπρεπε να μοιράσει τους οικονομικούς πόρους της και, κατά συνέπεια, να διαλέξει ποια από αυτά τα προϊόντα θα υποστήριζε ή όχι. Κι έτσι, πολλές ομάδες έβλεπαν τις προσδοκίες τους να διαψεύδονται και άρχισε να εξαπλώνεται βαθιά δυσαρέσκεια σε αρκετούς εργαζόμενους.

Κοιτάζοντας πίσω και στις δύο επαγγελματικές εμπειρίες μου, στο Facebook ήμουν, τις περισσότερες φορές, πιο ευτυχισμένος. Ο Μαρκ ενδιαφερόταν και συμμετείχε πολύ, αλλά με ουσιώδη και ειλικρινή τρόπο. Κι έτσι, αντάλλαξα λίγη ελευθερία και ανεξαρτησία με σταθερότητα, διαφάνεια και πληρότητα»

Read Next

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

Περισσότερα από

Stories

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.

04 Μαϊ 2024

Ειρήνη Παπά και Πενέλοπε Κρουζ σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο 23 χρόνια πριν

Ο φωτογραφικός φακός αποθανατίζει την Ειρήνη Παπά και την Πενέλοπε Κρουζ, όταν πρωταγωνιστούσαν στην ταινία "Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι"

04 Μαϊ 2024

"Την εσπέραν του Μεγάλου Σαββάτου του έτους 1889 περί ώραν ενάτην..."

Πάσχα Ρωμέικο. Διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

04 Μαϊ 2024

"Δεν ένιωσα ποτέ icon. Απλά πάντα έκανα τη δουλειά μου": Η μοναδική φινέτσα της Όντρεϊ Χέπμπορν

Με συµµετοχή στην Αντίσταση στο Β’ Παγκόσµιο Πόλεµο και πρέσβειρα της UNICEF, η πορσελάνινη ηθοποιός υπήρξε πολλά περισσότερα από µια θρυλική φιγούρα σε ένα LBD.

03 Μαϊ 2024

"Μα βγαίνοντας από την εκκλησιά ο Επιτάφιος τράβηξε πρώτα πλάγια, χώθηκε μέσα στις γειτονιές"

Σεφέρης, Ελύτης, Καζαντζάκης: Θρησκευόμενοι ή μη, παλαιότεροι και πλέον σύγχρονοι, οι λογοτέχνες συγκλονίζονται από το Θείο Δράμα και την "της φύσεως άνοιξη".

03 Μαϊ 2024

Ο Θανάσης Βέγγος με την οικογένειά του μέσα από ένα σπάνιο φωτογραφικό κλικ

Ο ηθοποιός της καρδιάς μας έφυγε στις 3 Μαΐου του 2011. Ο φακός τον απαθανατίζει σε μία όμορφη οικογενειακή στιγμή.

03 Μαϊ 2024

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Πώς είναι σήμερα οι δύο πρωταγωνιστές της σειράς;

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε και η πιο εμβληματική σειρά του Πάσχα επιστρέφει στις μικρές μας οθόνες.