ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ποια είναι τα πιο τρομακτικά ενοικιαζόμενα δωμάτια στον κόσμο; Το Airbnb μάς τα παρουσιάζει

Από τη Νέα Υόρκη ως το Λονδίνο, η ιστοσελίδα που μας προτείνει σπίτια και διαμερίσματα για τις διακοπές μας, δίνει μια λίστα με τους πιο «στοιχειωμένους» προορισμούς

Ποια είναι τα πιο τρομακτικά ενοικιαζόμενα δωμάτια στον κόσμο; Το Airbnb μάς τα παρουσιάζει

Γιατί να μείνετε σε ένα συνηθισμένο δωμάτιο του Airbnb αν μπορείτε να κάνετε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο και να επιλέξετε έναν χώρο γεμάτο μυστήριο;

Παλιά νοσοκομεία, δωμάτια ψυχιατρείων ή αίθουσες φύλαξης νεκρών περιμένουν να μας «υποδεχτούν» (αν, φυσικά, διαθέτουμε το απαραίτητο θάρρος). Μάλιστα, οι φήμες περί φαντασμάτων και ανεξήγητων ήχων κατά τη διάρκεια της νύχτας - είτε έχουν δόση αλήθειας, είτε είναι απλώς προϊόν μάρκετινγκ -- είναι κάτι για το οποίο όποιος ενδιαφέρεται να μείνει εκεί, ενημερώνεται εκ των προτέρων.

Ας δούμε, λοιπόν, τα πιο τρομακτικά καταφύγια για τις διακοπές μας, σύμφωνα με το Airbnb:

«Ο Παράδεισος του Μεταφυσικού», Μιζούρι, ΗΠΑ

Ποια είναι τα πιο τρομακτικά ενοικιαζόμενα δωμάτια στον κόσμο; Το Airbnb μάς τα παρουσιάζει

Αυτό το σπίτι, που θυμίζει στοιχειωμένο κάστρο, είναι σχεδόν 170 ετών. Χτίστηκε το 1850 και φημολογείται ότι, για περισσότερο από έναν αιώνα, έχουν εμφανιστεί μεταφυσικά φαινόμενα σε αυτό. Στο παρελθόν, έχει λειτουργήσει ως νοσοκομείο και χώρος φύλαξης νεκρών, ενώ υπήρχε και ένα νεκροταφείο στον πίσω κήπο του. Το Airbnb επισημαίνει ότι δεν θα επιστρέψει χρήματα σε φιλοξενούμενους που θα θελήσουν να φύγουν νωρίτερα από το προγραμματισμένο ή τρομοκρατηθούν από οποιοδηπότε «ανεξήγητο φαινόμενο» μπορεί να παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της διαμονής. Η τιμή ξεκινά από 312 δολάρια τη βραδιά.

«Το δωμάτιο των τρελών», Γιορκ, Βρετανία

Αυτό το διαμέρισμα λειτουργούσε στο παρελθόν ως χώρος εγκλεισμού ατόμων με ψυχικές διαταραχές και, σύμφωνα με φήμες, είναι στοιχειωμένο. Όλα αυτά το καθιστούν τον ιδανικό προορισμό για το Halloween ή για κάθε άλλη περίοδο του έτους, αν κάποιος είναι αρκετά τολμηρός. Κτίστηκε πάνω από 600 χρόνια πριν, διαθέτει ένα υπνοδωμάτιο με ξύλινη επένδυση και «βλέπει» προς μια εκκλησία. Κοστίζει 130 δολάρια τη βραδιά.

«Το δωμάτιο των φαντασμάτων», Έσεξ, Βρετανία

Πρόκειται για ένα δωμάτιο διακοσμημένο για ένα 7χρονο παιδί. Ο χώρος περιέχει βιβλία και παιχνίδια μιας άλλης εποχής, ενώ ο χαμηλός φωτισμός, οι κουρτίνες, οι πολυθρόνες και οι ανεξήγητοι ήχοι συνθέτουν μια απολύτως μεταφυσική ατμόσφαιρα. Η διαμονή κοστίζει 145 δολάρια τη βραδιά.


«Η έπαυλη του μυστηρίου», Μινεσότα, ΗΠΑ

Έχει ψηφιστεί ως ένα από τα πιο μυστηριώδη σπίτια στα οποία μπορεί να διαμείνει κανείς. Η εξωτερική όψη του, καθώς και τα δέντρα που το περιβάλλουν, διαμορφώνουν τον κατάλληλο προορισμό για τους ... κυνηγούς φαντασμάτων. Ο παράξενος φωτισμός, αλλά ακόμα και το κεφάλι βίσωνα που είναι κρέμασμένο στον τοίχο, απαιτούν τη ... δέουσα ψυχραιμία. Η τιμή διαμονής είναι 39 δολάρια τη βραδιά.

«Το στοιχειωμένο υπνοδωμάτιο», Νέα Ορλεάνη, ΗΠΑ

Αυτό το διαμέρισμα φαίνεται συνηθισμένο, αλλά το υπνοδωμάτιο φημολογείται ότι έχει έναν τακτικό επισκέπτη – φάντασμα. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες μαρτυρίες τουλάχιστον, πρόκειται για ένα μικρό κορίτσι του 1890 που εμφανίζεται συχνά στον χώρο φορώντας ένα κίτρινο φόρεμα. Μάλιστα, υπάρχει και ένα νεκροταφείο κοντά στο συγκεκριμένο διαμέρισμα. Αν θέλετε να διαπιστώστε αν η ιστορία περί φαντάσματος είναι αληθινή ή απλώς διαφημιστικό τρικ, είναι εύκολο, αρκεί να καταβάλλετε 83 ευρώ τη βραδιά.

«Τρόμος στο Λονδίνο», Βρετανία

Αυτό το διαμέρισμα του κεντρικού Λονδίνου λειτουργούσε ως νοσοκομείο στο παρελθόν. Η τοποθεσία του είναι ιδανική για όσους θέλουν να εξερευνήσουν τη βρετανική πρωτεύουσα, αποσπώντας και μια μοναδική εμπειρία από τον χώρο διαμονής. Τα ψηλά ταβάνια, τα παράθυρα μιας άλλης εποχής, τα ξύλινα πατώματα, οι πόρτες του 19ου αιώνα συνθέτουν τον κατάλληλο χώρο για τους πιο περιπετειώδεις και θαρραλέους ταξιδιώτες.


Read Next

06 Μαϊ 2024

Σπάνια ασθένεια: Το 9χρονο παιδί που δε νιώθει πόνο

Και παρόλο που η κατάσταση του μπορεί να ακούγεται σαν υπερδύναμη, στην πραγματικότητα, η πάθηση αυτή κάνει το αγόρι πιο ευάλωτο σε τραύματα.

06 Μαϊ 2024

"Πέρα από τη σαρκική επιθυμία": Ρίτα Χέιγουορθ και Όρσον Γουέλς, μια σχέση αχαλίνωτου πάθους και μίσους

Το "παιδί θαύμα" ήταν ύποπτος για την άγρια δολοφονία της ηθοποιού Μαύρης Ντάλιας. Λάτρευε τις γυναίκες και το φαγητό.

Περισσότερα από

Stories

06 Μαϊ 2024

Πού έκαναν Ανάσταση οι μεγάλοι αστέρες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου;

Σπάνιο ντοκουμέντο με πρωταγωνιστές του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης στις αρχές της δεκαετίας του 70 από το αρχείο της ΕΡΤ.

06 Μαϊ 2024

Η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που απέδειξε πως μπορείς να είσαι σέξι μέσα σε κουστούμι

Όταν η Μάρλεν Ντίτριχ ανέτρεψε μέσα σε μία στιγμή όλα όσα ξέραμε για τη μόδα.

05 Μαϊ 2024

Η Άννα Παναγιωτοπούλου της ιστορικής Λιλιπούπολης των παιδικών μας χρόνων

Λίγοι γνωρίζουν την συνεργασία της Άννα Παναγιωτοπούλου με την ιστορική Λιλιπούπολη, το βαθύτατα δημοκρατικό, (αν και παιδικό) έργο, του Μάνου Χατζιδάκι στο Γ' Πρόγραμμα.

05 Μαϊ 2024

35 χρόνια πριν: Μαρινέλλα - Σταμάτης Φασουλής φίλοι για πάντα

Οι δύο καλλιτέχνες μετρούν μια μακροχρόνια φιλία και εδώ τους παρακολουθούμε σε έναν διαφορετικό διάλογο

05 Μαϊ 2024

Η μοναδική Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα

Η Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα το μακρινό 1992.

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.