ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Οικογένεια ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο πριν τα παιδιά χάσουν την όρασή τους

Έπειτα από την διάγνωση με μια σπάνια ασθένεια των ματιών, οι γονείς των τεσσάρων παιδιών έβαλαν στόχο να δημιουργήσουν τις πιο όμορφες αναμνήσεις για το δύσκολο μέλλον τους.

Από τον Καναδά, στην Αφρική και από εκεί στην Τουρκία, την Ινδονησία και το Μπαλί, η οικογένεια της Edith Lemay και του Sebastien Pelletier έχει πολλούς ακόμα μοναδικούς προορισμούς να επισκεφθεί. Το ζευγάρι από την επαρχιακή πόλη της Βορείου Αμερικής, Κεμπέκ, βρίσκεται τους τελευταίους μήνες συνεχώς καθ’οδόν προς την ανακάλυψη νέων τόπων και πολιτισμών, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους. Συνοδοιπόροι στην περιπέτεια τους αυτή δεν είναι άλλοι από τα τέσσερα ανήλικα παιδιά τους, την 11χρονη Mia, τον 9χρονο Leo, τον 7χρονο Colin και τον 5χρονο Laurent. Γονείς και παιδιά διασχίζουν ωκεανούς και ηπείρους με έναν και μοναδικό σκοπό: να προλάβουν να δουν με τα μάτια τους όσο περισσότερα όμορφα τοπία σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Όλα ξεκίνησαν όταν τα τρία μεγαλύτερα παιδιά της Edith και του Sebastien διαγνώστηκαν διαδοχικά με μελαγχρωστική αμφιβληστροειδίτιδα, μια σπάνια ασθένεια των ματιών η οποία οδηγεί σταδιακά στην ολική απώλεια της όρασης. Η ιδέα των ταξιδιών προέκυψε έπειτα από την επίσκεψη σε έναν ειδικό, ο οποίος παρακολουθούσε την Mia στα αρχικά συμπτώματα της πάθησης. Η μητέρα εκφράζοντας τους προβληματισμούς της στον γιατρό, τον ρώτησε αν θα ήταν χρήσιμο η μικρή να μάθει κώδικα Braille, πριν ακόμα προχωρήσει η τύφλωση σε μεγαλύτερο βαθμό. Παρά τις υποδείξεις του ειδικού, εκείνη ξεκίνησε να μιλάει στην μικρή της κόρη για τον νέο τρόπο επικοινωνίας που θα χρησιμοποιούσε στο μέλλον, ωστόσο η διάγνωση και των δύο ακόμα παιδιών της με την ίδια ασθένεια "φρέναρε" την εκπαίδευση της, αναλογιζόμενη και πάλι όσα την είχε συμβουλεύσει ο γιατρός.

Εκείνος ουσιαστικά την παρέπεμψε να δημιουργήσει οπτικές μνήμες στο μυαλό του παιδιού μέσω εικονογραφημένων βιβλίων, ντοκιμαντέρ και άλλων τρόπων που θα εξασφάλιζαν την ανάπτυξη της μνήμης της. "Τότε έγινε το κλικ. Είπα στον εαυτό μου δεν πρόκειται να το κάνω με ένα απλό βιβλίο. Θα πάμε να τους δείξω από κοντά πόσο όμορφος είναι ο κόσμος. Πρέπει να τον δουν με τα μάτια τους" δήλωσε η Lemay στο τηλεοπτικό δίκτυο "Fox". Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί της πανδημίας καθυστέρησαν, ωστόσο, προσωρινά τα σχέδια της οικογένειας, η οποία πλέον ταξιδεύει από άκρη σε άκρη του κόσμου, έχοντας ήδη επισκεφτεί τους τελευταίους μήνες μόλις έξι χώρες σε διαφορετικές ηπείρους.

Η ομορφιά είναι παντού γύρω μας, απλά πρέπει να φροντίζουμε να της δίνουμε σημασία

Μιλώντας για την περιπέτεια αυτή, η μητέρα των τεσσάρων παιδιών ανέφερε μεταξύ άλλων πόσο πολύ τους έδεσε ως οικογένεια η γνωριμία με νέους πολιτισμούς, ενώ όπως περιέγραψε δεν θα ξεχάσει ποτέ τα λόγια του γιού της Colin όταν αντίκρισε το ηλιοβασίλεμα σε μια εξωτική παραλία στο Μπαλί. "Γύρισε και μου είπε: ‘’Μαμά αυτό είναι τόσο τρελά όμορφο, που μοιάζει με όνειρο’’. Ήταν αδύνατον να μην συγκινηθώ" εξήγησε. Παρόλο που τα συμπτώματα έχουν ήδη ξεκινήσει να επηρεάζουν την όραση των παιδιών, κυρίως κατά την διάρκεια της νύχτας, αυτό φαίνεται πως δεν τα εμποδίζει να απολαύσουν τα μοναδικά τοπία με το φως του ήλιου. Η οικογένεια σκοπεύει να επιστρέψει σπίτι της τον Μάρτιο του 2023, όπου θα συνεχίσει την ανάπτυξη της οπτικής μνήμης, η οποία θα συνοδεύει τα παιδιά στο υπόλοιπο της ζωής τους. "Η ομορφιά είναι παντού γύρω μας, απλά πρέπει να φροντίζουμε να της δίνουμε σημασία" κατέληξε η Edith Lemay.

Read Next

25 Απρ 2024

"Μην αγχώνεσαι, θα γίνεται όλο και χειρότερο"

Όταν η άβγαλτη Νταϊάνα συνάντησε την γεμάτη αυτοπεποίθηση Γκρέις Κέλι.

25 Απρ 2024

Την ημέρα που η Σαρλίζ Θερόν τσακώθηκε με έναν υπάλληλο σε τράπεζα άνοιξε ο δρόμος για την καριέρα της

Πώς ένας τσακωμός στο γκισέ μίας τράπεζας οδήγησε τη διάσημη ηθοποιό στην κορυφή του Χόλιγουντ;

Περισσότερα από

Stories

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.

23 Απρ 2024

Ποιος σκότωσε τον Αλέξανδρο Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Πίσω στο 1973 ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα. Τα πορίσματα δείχνουν δολοφονία και οι θεωρίες συνομωσίας κάνουν το γύρο του κόσμου.