ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Oι Μαλδίβες του Αιγαίου: Τα εξωτικά νησιά με τους λιγότερους κατοίκους

Οι διακοπές στα ελληνικά νησιά δεν αφορούν αποκλειστικά τους δημοφιλείς προορισμούς όπως τη Μύκονο και τη Σαντορίνη.

Oι Μαλδίβες του Αιγαίου: Τα εξωτικά νησιά με τους λιγότερους κατοίκους

Οι διακοπές στα ελληνικά νησιά δεν αφορούν αποκλειστικά τους δημοφιλείς προορισμούς όπως τη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Υπάρχουν μικροί επίγειοι παράδεισοι κρυμμένοι σε νησάκια που δεν γνωρίζουν πολλοί και σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις. Λίγοι κάτοικοι, κατάλευκοι οικισμοί και νερά που δεν ξεχωρίζεις αν είναι από κάποιο εξωτικό ή ελληνικό νησί, ειδικά σε αυτήν τη συγκυρία όπου εν όψει ανοίγματος τουρισμού η ιδιωτικότητα, η ησυχία και κυρίως η αποφυγή "συνωστισμού" είναι κεντρικά ζητούμενα των ταξιδιωτών.

Λειψοί – 784 κάτοικοι

Γνωστή και ως το νησί της θεάς Καλυψούς, είναι το μεγαλύτερο από τα 24 νησάκια της συστάδας που μαζί με τους 6 βράχους αποτελούν αυτό το παρθένας ομορφιάς σύμπλεγμα. Βρίσκεται ανατολικά της Πάτμου και βόρεια της Λέρου. Πώς θα περάσεις τη μέρα σου; Φυσικά κολυμπώντας σε καταπράσινα νερά στις αμέτρητες παραλίες όπως η Κατσαδιά, ο Πλατύς Γιαλός, το Μονοδένδρι, η Χοχλακούρα και όσες άλλες ανακαλύψεις αν κάνεις βόλτα στις υπόλοιπες νησίδες με ένα καΐκι. Η χλωρίδα και πανίδα του νησιού προστατεύεται από τη Natura 2000. Είναι το "σπίτι" της μεσογειακής φώκιας Monachus-monachus ενώ στο νησί ζουν θαλάσσιες χελώνες και σπάνια είδη πουλιών όπως οι ασημόγλαροι. Σε ό,τι αφορά την πρόσβαση στους Λειψούς, εκτός από τον Πειραιά, συνδέονται ακτοπλοϊκά με την Πάτμο, τη Λέρο, την Ικαρία, την Κάλυμνο, τη Ρόδο, τη Σάμο, την Κω, τη Νίσυρο, τη Σύμη και την Τήλο.

Oι Μαλδίβες του Αιγαίου: Τα εξωτικά νησιά με τους λιγότερους κατοίκους

Φολέγανδρος – 650 κάτοικοι

Το Κυκλαδίτικο νησί που μπορείς να δεις ακόμα και σε μισή μέρα προσφέρει χρυσαφένιες αμμουδιές, ηφαιστειογενή βράχια, σπηλιές και μοναδικά γαλάζια νερά για ατέλειωτες βουτιές. Οι περισσότερες παραλίες είναι προσβάσιμες με καΐκι, ενώ αν κάνεις το γύρο του νησιού με ένα από αυτά θα βρεθείς σε εντελώς απείραχτες ακτές με νερά που σε περιμένουν να τα εξερευνήσεις. Η Βάρδια, η Βιτσέντζου, το Λιβάδι, το Λιβαδάκι, ο Άγιος Νικόλαος, το Σερφιώτικο και πολλές ακόμη θα σε κάνουν να ξεχάσεις ότι βρίσκεσαι σε ελληνικό έδαφος.

Σχοινούσα (265 κάτοικοι)

Γνωστή και ως νησί του Ήλιου, βρίσκεται πολύ κοντά στη Νάξο και την Ηρακλειά. Παρά τη μικρή της έκταση διαθέτει 21 παραλίες με πιο δημοφιλείς τις Τσιγκούρι, Αλυγαριές, Μπαζαίος, Ψιλή Άμμος, Μερσίνη κ.ά. με κύριο χαρακτηριστικό τα καταγάλανα νερά. Και αυτό το νησί προστατεύεται ολόκληρο από το πρόγραμμα Natura 2020. Μπορείς να ταξιδέψεις θαλάσσια στη Σχοινούσα από Πειραιά, Νάξο, Αμοργό, Δονούσα, Ηρακλειά, Κουφονήσι, Πάρο και Σύρο.

Δονούσα (167 κάτοικοι)

Τρυπητή, Καλοταρίτισσα, Μελτέμι είναι οι παραλίες που θα σε ξεμυαλίσουν με την ομορφιά τους στο νησί των Μικρών Κυκλάδων που έχει κλέψει την καρδιά των φανατικών επισκεπτών της. Μη χάσεις την ευκαιρία να ταξιδέψεις στη Δονούσα για να βουτήξεις στον Κέδρο και να δεις το ναυάγιο ενός γερμανικού πλοίου.

Καστελόριζο (498 κάτοικοι)

Το ακριτικό νησί των Δωδεκανήσων που ενώνει τη Δύση με την Ανατολή θα σ’ εντυπωσιάσει από την πρώτη κιόλας στιγμή που το πλοίο θα δέσει στο γραφικό λιμάνι του. Αν θες να δεις πόσες αποχρώσεις μπορεί να πάρει το μπλε, δεν έχεις παρά να επισκεφθείς το εντυπωσιακότερο σπήλαιο της Μεσογείου, τη Γαλάζια Σπηλιά. Στο Καστελόριζο φτάνεις εύκολα με ακτοπλοϊκά εισιτήρια από Πειραιά και από τη Ρόδο.

Χάλκη (478 κάτοικοι)

Γραφικά σοκάκια, μεσαιωνικά κάστρα, φρούρια και χρυσαφένιες αμμουδιές σε περιμένουν στο παραμυθένιο νησί και γείτονα της Ρόδου. Μη χάσεις την ευκαιρία να νοικιάσεις ένα καΐκι από τον Εμποριό για να σε πάει στη νησίδα της Αλιμιάς όπου θα κολυμπήσεις σε εξωτικά νερά και θα πατήσεις την παχιά άμμο. Τα διαθέσιμα ακτοπλοϊκά δρομολόγια για Χάλκη είναι πολλά. Διάλεξε το λιμάνι που σε εξυπηρετεί ανάμεσα στον Πειραιά, τη Ρόδο, το Ηράκλειο Κρήτης, την Κάσο, την Σαντορίνη, την Κάλυμνο ή την Κάρπαθο και επισκέψου την.

Ψαρά (446 κάτοικοι)

Στο νησί που γεννήθηκε ο Κωνσταντίνος Κανάρης, κάθε σημείο του, από το Λόφο της Μαύρης Ράχης μέχρι και το λιμάνι έχουν να διηγηθούν την ιστορία που το σημάδεψε. Βούτηξε στα πανέμορφα νερά για να απολαύσεις ατελείωτες ώρες snorkeling και υποβρύχιο ψάρεμα, ταξίδεψε μέχρι τα Αντίψαρα για να ανακαλύψεις πανέμορφες, ερημικές παραλίες. Μπορείς να φτάσεις στα Ψαρά μέσω θαλάσσης από Πειραιά, Χίο, Μυτιλήνη και Οινούσσες.

Κουφονήσια (400 κάτοικοι)

Το Άνω και Κάτω Κουφονήσι αποτελούν δημοφιλή προορισμό κάθε καλοκαίρι με τις κρατήσεις να γίνονται από τις αρχές του χρόνου μιας και μόνο το Άνω κατοικείται. Στις ανέγγιχτες παραλίες θα αντιμετωπίσεις το εξής δίλημμα: να τις φωτογραφίσεις ή πρώτα να βουτήξεις; Το χαρακτηριστικό χρώμα των νερών έχει γοητεύσει ταξιδιωτικούς συντάκτες, φωτογράφους, τουρίστες και instagrammers από όλο τον κόσμο. Το Πορί, ο Φανός, ο Χαροκόπος, τα Πεζούλια είναι μερικές μόνο από τις παραλίες που θα σε κερδίσουν.

Σίκινος (273 κάτοικοι)

Ο low budget μίνιμαλ παράδεισος με το αυθεντικό κυκλαδίτικο τοπίο, τα καλύτερα δείγματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, είναι καλά κρυμμένος ανάμεσα στην Ίο και τη Φολέγανδρο. Κάνε το γύρο του νησιού με ένα καΐκι για να ανακαλύψεις παρθένες παραλίες όπως τη Μάλτα και τον Καρά. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις σαλάτα με ντόπια κάππαρη, αρνί γεμιστό στο φούρνο και για επιδόρπιο, φρέσκο παστέλι.

Αντικύθηρα (45 κάτοικοι)

Γνωστά και ως "Τσιριγότο", βρίσκονται ανάμεσα στην Κρήτη, τα Κύθηρα και την Πελοπόννησο. Το άγονο νησί της μεγάλης στρατηγικής σημασίας και λιλιπούτειας έκτασης (20τ.χλμ) είναι διάσημο για το μηχανισμό των Αντικυθήρων, ένα πολύπλοκο αρχαίο αστρονομικό όργανο χρήσιμο για την ναυσιπλοΐα. Οι περισσότεροι ντόπιοι έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό, ως μόνιμοι κάτοικοι αναφέρονται μόλις 45 άτομα, ενώ το καλοκαίρι αυξάνονται σημαντικά – ίσως λόγω των φθηνών ακτοπλοϊκών εισιτηρίων μέσω Let’s Ferry! Επίλεξε το λιμάνι αναχώρησης ανάμεσα σε Πειραιά, Κίσσαμο, Κύθηρα και Γύθειο. Οι βουτιές στον Ξηροπόταμο και την Καμαρίλα θα σου μείνουν αξέχαστες.

Ζήσε τη μαγεία των εξωτικών νησιών χωρίς καν να βγεις από τη χώρα! Βρες εισιτήρια για όλους τους ακτοπλοϊκούς προορισμούς μέσω της online πλατφόρμας της Let’s Ferry και ταξίδεψε στις ελληνικές Μαλδίβες.

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

Read Next

18 Απρ 2024

Λίζερλ Αϊνστάιν: Το "κρυφό" παιδί του Άλμπερτ Αϊνστάιν που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά τη γέννηση

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τον θάνατο του Γερμανού νομπελίστα (που πέθανε 18 Απριλίου 1955) αποκαλύφθηκε η ύπαρξη τρίτου παιδιού στην ζωή του.

17 Απρ 2024

57 χρόνια πριν: Οι Rolling Stones στην Αθήνα τον Απρίλη του 1967

Τέσσερις ημέρες πριν από το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών, οι Rolling Stones άνοιγαν τον χορό των ροκ συναυλιών στην Ελλάδα. Η συναυλία τους στο γήπεδο του ΠΑΟ άρχισε κανονικά, αλλά δεν τελείωσε ποτέ.

Περισσότερα από

Stories

17 Απρ 2024

Δημήτρης Μητροπάνος: Γνώρισε τον εξόριστο πατέρα του όταν ήταν 29 χρόνων. Οι αποβολές από τα σχολεία και η πατρική σχέση με τον Ζαμπέτα

Ήταν17 Απριλίου όταν ο Δημήτρης Μητροπάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 64 ετών.

17 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

16 Απρ 2024

Η Δούκισσα Νομικού 17 χρόνια πριν: Όταν η όμορφη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ κέρδιζε το στέμμα

Τότε ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι, φοιτήτρια ακόμα στην ΑΣΟΕΕ. Με δυσκολία κοιτούσε την κάμερα.

16 Απρ 2024

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.