ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο κορυφαίος Έλληνας ορειβάτης Αντώνης Συκάρης άφησε την τελευταία του πνοή στα Ιμαλάια

Ο μοναδικός Έλληνας που σκαρφάλωσε σε πέντε από τις 14 κορυφές της γης, ο ορειβάτης Αντώνης Συκάρης πέθανε σε ορειβατική αποστολή. Η τελευταία του ανάρτηση.

Ο κορυφαίος Έλληνας ορειβάτης Αντώνης Συκάρης άφησε την τελευταία του πνοή στα Ιμαλάια

Νεκρός είναι ο Αντώνης Συκάρης, ένας από τους κορυφαίους Έλληνες ορειβάτες. Ο ορειβάτης άφησε την τελευταία του πνοή στα 60 του χρόνια στο βουνό Νταουλαγκίρι που ανήκει στην οροσειρά των Ιμαλαΐων, κατά την κατάβαση από το όρος. Το περιστατικό συνέβη σε υψόμετρο 7.400μ στις 4:00 το ξημέρωμα ώρα Νεπάλ υστερα από τεράστια σωματική και ψυχική προσπάθεια και έλλειψη πρόσθετου οξυγόνου, αναφέρεται στην ανάρτηση στα social media, με την οποία έγινε γνωστός ο θάνατός του. Σύμφωνα με τη σελίδα του στο Facebook, To post ;egrafe«δυστυχώς συνέβη ό, τι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε μία ορειβατική αποστολή.

Ο κορυφαίος Έλληνας ορειβάτης Αντώνης Συκάρης άφησε την τελευταία του πνοή στα Ιμαλάια

Τo post έγραφε "Δυστυχώς συνέβη ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε μία ορειβατική αποστολή. Ο Αντώνης έχασε τη ζωή του κατά την κατάβαση από την κορυφή. Σε υψόμετρο 7.400μ πολύ κοντά στο camp3 στις 4:00 το ξημέρωμα ώρα Νεπάλ υστερα από τεράστια σωματική και ψυχική προσπάθεια και έλλειψη πρόσθετου οξυγόνου".

Ποιος ήταν ο Αντώνης Συκάρης

Γεννημένος τον Μάιο του 1962, ο Συκάρης ήταν από τους πλέον επιτυχημένους και έμπειρους Έλληνες ορειβάτες, καθώς και ο μοναδικός που μοναδικός Έλληνας που έχει σκαρφαλώσει 5 από τις 14 «οκτάρες» κορυφές της Γης, του κορυφαίου ορειβατικού project Grand slam, μεταξύ των οποίων και του Έβερεστ.

Μετρούσε 32 χρόνια εμπειρίας, με ορειβασία και αναρρίχηση. 66 ορειβατικές αποστολές σε όλο τον κόσμο, 615 ορειβατικές και αναρριχητικές διαδρομές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ήταν παντρεμένος με την Καλλιόπη Κονή. Είχε μια κόρη και έναν γιο, τη Βιολέτα και τον Γιάννη, καθώς και μια εγγονή, την Ίριδα.Το 1991 έγινε μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων ορειβατών ΣΕΟ και της Ελληνικής ομοσπονδίας Ορειβασίας και αναρρίχησης ΕΟΟΑ. Είναι ο μοναδικός Έλληνας που σκαρφάλωσε σε πέντε από τις 14 οκτάρες κορυφές της γης (Grand Slam).

Το 1976 ίδρυσε την αλυσίδα καταστημάτων ηλεκτρικών συσκευών ΣΥΚΑΡΗΣ, στην οποία ήταν ιδιοκτήτης έως το 2006.

Μέχρι στιγμής είναι ο μοναδικός Έλληνας που έλαβε μέρος στην διεθνή χειμερινή αποστολή στο Κ2 8.167μ. των Ιμαλάιων όπου σταμάτησε στα 7.500μ. για λόγους υγείας.

Η δική του τελευταία ανάρτηση στο Instagram ήταν ένα βίντεο από την προσπάθειά του και έγραψε στη λεζάντα που το συνόδευε:

«Σήμερα, 11 Απριλίου 2022, η ώρα 12:50-ώρα Νεπάλ βρίσκομαι στην κορυφή του Dhaulagiri 8.167 μέτρα».

«Θέλω να αφιερώσω αυτή την κορυφή:

Στον Νίκο Παπανδρέου και την οικογένειά του.

Στον Μπάμπη Τσουπρά και στην οικογένειά του.

Και στον Ερμή – Θεοφάνη Θεοχαροπουλο.

Ακόμα Θέλω να αφιερώσω αυτή την κορυφή σε όλους τους Έλληνες, σε όλους τους ορειβάτες και στη μικρή μου Ίριδα, την εγγονή μου.

Ιριδά μου είμαι στην κορφή!!!

Ο “πα” είναι στην κορυφή!!!

Ευχαριστώ όλους τους φίλους μου και τους φίλους μου που μέσα από τα social με υποστήριξαν και με βοήθησαν να φτάσω στην κορυφή!

Χάρη σε αυτούς το πέτυχα!!!

Σας αγαπώ όλους!!!».

Read Next

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

Περισσότερα από

Stories

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.

04 Μαϊ 2024

Ειρήνη Παπά και Πενέλοπε Κρουζ σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο 23 χρόνια πριν

Ο φωτογραφικός φακός αποθανατίζει την Ειρήνη Παπά και την Πενέλοπε Κρουζ, όταν πρωταγωνιστούσαν στην ταινία "Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι"

04 Μαϊ 2024

"Την εσπέραν του Μεγάλου Σαββάτου του έτους 1889 περί ώραν ενάτην..."

Πάσχα Ρωμέικο. Διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

04 Μαϊ 2024

"Δεν ένιωσα ποτέ icon. Απλά πάντα έκανα τη δουλειά μου": Η μοναδική φινέτσα της Όντρεϊ Χέπμπορν

Με συµµετοχή στην Αντίσταση στο Β’ Παγκόσµιο Πόλεµο και πρέσβειρα της UNICEF, η πορσελάνινη ηθοποιός υπήρξε πολλά περισσότερα από µια θρυλική φιγούρα σε ένα LBD.

03 Μαϊ 2024

"Μα βγαίνοντας από την εκκλησιά ο Επιτάφιος τράβηξε πρώτα πλάγια, χώθηκε μέσα στις γειτονιές"

Σεφέρης, Ελύτης, Καζαντζάκης: Θρησκευόμενοι ή μη, παλαιότεροι και πλέον σύγχρονοι, οι λογοτέχνες συγκλονίζονται από το Θείο Δράμα και την "της φύσεως άνοιξη".

03 Μαϊ 2024

Ο Θανάσης Βέγγος με την οικογένειά του μέσα από ένα σπάνιο φωτογραφικό κλικ

Ο ηθοποιός της καρδιάς μας έφυγε στις 3 Μαΐου του 2011. Ο φακός τον απαθανατίζει σε μία όμορφη οικογενειακή στιγμή.

03 Μαϊ 2024

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Πώς είναι σήμερα οι δύο πρωταγωνιστές της σειράς;

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε και η πιο εμβληματική σειρά του Πάσχα επιστρέφει στις μικρές μας οθόνες.