ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μία Ιταλίδα νοσοκόμα συγκλονίζει με τη μαρτυρία της: «Οι νέοι δεν έχουμε ανοσία στον ιό»

Η Alessia Bonari μιλάει για τη μάχη που δίνεται αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία της Ιταλίας και δημοσιεύει μία συγκλονιστική φωτογραφία με το σημαδεμένο πρόσωπό της.

Μία Ιταλίδα νοσοκόμα συγκλονίζει με τη μαρτυρία της: «Οι νέοι δεν έχουμε ανοσία στον ιό»

Σύμφωνα με τα τελευταία, επίσημα στοιχεία του Υπουργεία Υγείας της Ιταλίας, στη γειτονική μας χώρα υπάρχουν πλέον 12.462 κρούσματα κορονοϊού (ο αριθμός έχει πολλαπλασιαστεί μέσα σε λίγες μόνο ημέρες), ενώ ήδη έχουν χάσει τη ζωή τους 827 άνθρωποι.

Γιατροί και νοσηλευτές σε μεγάλες και μικρές ιταλικές πόλεις δηλώνουν εξαντλημένοι, περιγράφοντας συνθήκες πλήρους χάους και απόγνωσης, αφού το κρατικό σύστημα υγείας της Ιταλίας έχει καταρρεύσει και αδυνατεί να περιθάλψει τον μεγαλύτερο αριθμό των ασθενών.

Παρόλα αυτά όλοι κάνουν το καθήκον τους, ξεπερνώντας πραγματικά τα προσωπικά τους όρια, δίνοντας ο καθένας την δική του μάχη για να βοηθήσε τους συνανθρώπους του.

Μια νεαρή νοσοκόμα, η Alessia Bonari, έγινε το πρόσωπο που ανέδειξε μεταξύ άλλων, τον άθλο των συναδέλφων της. Η φωτογραφία και η μαρτυρία της αναδημοσιεύθηκαν από χιλιάδες στα σόσιαλ μίντια. Τα έντονα σημάδια στα πρόσωπό της είναι από την πολύωρη χρήση του ειδικού εξοπλισμού που χρησιμοποιεί για να προστατευθεί.

Μαζί με τη φωτογραφία της, έγραψε τα παρακάτω:

«Είμαι νοσοκόμα και τώρα αντιμετωπίζω αυτή την ιατρική έκτακτη ανάγκη. Φοβάμαι και εγώ επίσης, αλλά δεν πρόκειται να πάω για ψώνια. Φοβάμαι να πάω στη δουλειά. Φοβάμαι επειδή η μάσκα μπορεί να μην εφαρμόζει καλά στο πρόσωπό μου ή μπορεί να με έχω αγγίξει τυχαία με βρώμικα γάντια ή ίσως οι φακοί να μην καλύπτουν πλήρως τα μάτια μου και κάτι μπορεί να έχει περάσει. Είμαι σωματικά κουρασμένη επειδή οι προστατευτικές συσκευές είναι κακές, η εργαστηριακή στολή με κάνει να ιδρώνω και μόλις τη φορέσω δεν μπορώ πλέον να πάω στο μπάνιο ή να πιω νερό για έξι ώρες. Είμαι ψυχολογικά κουρασμένη, όπως όλοι οι συνάδελφοί μου που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση για εβδομάδες, αλλά αυτό δεν θα μας εμποδίσει να κάνουμε τη δουλειά μας όπως πάντα. Θα συνεχίσω να φροντίζω τους ασθενείς μου, γιατί είμαι περήφανη για τη δουλειά μου.

Αυτό που ζητώ από οποιονδήποτε διαβάζει όσα γράφω, είναι να μην διαταράσσει την προσπάθεια που κάνουμε, να είναι ανιδιοτελής, να μείνει στο σπίτι και να προστατέψουμε έτσι εκείνους που είναι πιο ευάλωτοι. Εμείς οι νέοι άνθρωποι δεν έχουμε ανοσία απέναντι στον κοροναϊό, και εμείς μπορούμε να αρρωστήσουμε. Δεν μπορώ να αντέξω την πολυτέλεια να επιστρέψω στην καραντίνα, πρέπει να πάω στη δουλειά και να κάνω το καθήκον μου. Κάντε και εσείς το δικό σας, σας παρακαλώ».

Δείτε την ανάρτηση της.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

11 Ιουν 2026

"Όταν είσαι με έναν άνθρωπο πολλά χρόνια αρχίζεις και του μοιάζεις"

Η Αθηνά Μαξίμου σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη για τη σχέση της με τον Αιμίλιο Χειλάκη.

11 Ιουν 2026

29 χρόνια πριν | Το σπάνιο ενσταντανέ από το τελευταίο καλοκαίρι της πριγκίπισσας Νταϊάνα στην Ελλάδα

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα ποζάρει στο λιμάνι της Ζέας δέκα μέρες πριν τον θάνατό της

Περισσότερα από

Stories

11 Ιουν 2026

Μελίνα Μερκούρη - Νίκος Κούρκουλος: To σπάνιο κλικ από την παράσταση Illya Darling στο Broadway

Όταν οι δύο Έλληνες, "Θεοί" κατακτούσαν το αμερικανικό κοινό.

11 Ιουν 2026

Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στο Marché du Film των Καννών το 2027

Το 2027 η Ελλάδα θα βρεθεί στο επίκεντρο της μεγαλύτερης κινηματογραφικής αγοράς του κόσμου, καθώς ανακοινώθηκε ως τιμώμενη χώρα του Marché du Film στις Κάννες, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο παράλληλα με το Φεστιβάλ των Καννών.

11 Ιουν 2026
11 Ιουν 2026

Η πλούσια, αυτοκαταστροφική γυναίκα που ταυτίστηκε με την κομψή παραζάλη της Νέας Υόρκης των 60s

Η σύντομη και εκρηκτική σαν πυροτέχνημα, πορεία της Έντι Σέτζγουικ, μέσα στη στιλάτη ψυχεδέλεια της εποχής.

11 Ιουν 2026

"Αυτός, αυτή και τα μυστήρια": Η σειρά στην οποία ερωτευτήκαμε τον Μπρους Γουίλις

Η σειρά Moonlighting (Αυτός, αυτή και τα μυστήρια) έφερε σε πρώτο πλάνο εκείνο το στραβό χαμόγελο και το πονηρό βλέμμα του Μπρους στο προσκήνιο.

10 Ιουν 2026

32 χρόνια πριν: Η Ρένα Βλαχοπούλου και ο σύζυγός της, Γιώργος Λαφαζάνης σε κοινές δηλώσεις σε κινηματογραφική πρεμιέρα

Το σπάνιο βίντεο με τη Ρένα Βλαχοπούλου να μιλά στην κάμερα με τον άντρα της ζωής της.

10 Ιουν 2026

Δημήτρης Παπαμιχαήλ - Αλίκη Βουγιουκλάκη: Αυτή ήταν η τελευταία φορά που εμφανίστηκαν μαζί στο θεατρικό σανίδι

Η δεύτερη και τελευταία θεατρική συνεργασία του Δημήτρη Παπαμιχαήλ και της Αλίκης Βουγιουκλάκη μετά το διαζύγιό τους.

10 Ιουν 2026

Το δικό μου πολυτελές home away from home | Ένα long weekend στο The Roc Club στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Ανάμεσα σε ψηλά πεύκα και μία εντυπωσιακή πισίνα, μία ανάσα από την Astir Marina Vouliagmenis, το Club-Maison του ομίλου Grecotel υπογράφει μία εμπειρία διαμονής στην οποία το cosmopolitan ambience συνυφαίνεται με την ανόθευτη ομορφιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

10 Ιουν 2026

H Τζούντι Γκάρλαντ είχε πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης σε σκηνή πασίγνωστης ταινίας

Η Φράνσις Έθελ Γκαμ, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα γεννήθηκε στις 10 Ιουνίου 1922 και πρωτοεμφανίστηκε σε ηλικία τριών χρόνων. Από τότε δεν έπαψε παίζει, να τραγουδάει και να χορεύει.

09 Ιουν 2026

Η Αθήνα στις 20 καλύτερες πόλεις του κόσμου για φαγητό

Η Αθήνα στη λίστα του Time Out με τις καλύτερες πόλεις για φαγητό το 2026, χάρη στον συνδυασμό μεσογειακής παράδοσης, μικρασιατικών επιρροών και μιας εστιατορικής σκηνής που αλλάζει γρήγορα.