ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

"Αυτός, αυτή και τα μυστήρια": Η σειρά στην οποία ερωτευτήκαμε τον Μπρους Γουίλις

Η σειρά Moonlighting (Αυτός, αυτή και τα μυστήρια) έφερε σε πρώτο πλάνο εκείνο το στραβό χαμόγελο και το πονηρό βλέμμα του Μπρους στο προσκήνιο. Tώρα, το σίριαλ θα είναι διαθέσιμο από το Hulu.

«Αυτός, αυτή και τα μυστήρια»: Η σειρά στην οποία ερωτευτήκαμε τον Μπρους Γουίλις

Στα μέσα της δεκαετίας του ’80 μία νέα σειρά κατέκτησε τους τηλεοπτικούς δέκτες. "Αυτός, αυτή και τα μυστήρια" μεταφράστηκε στα ελληνικά η σειρά Moonlighting που μεταδόθηκε από το 1985 έως το 1989. Θυμάμαι πως όταν άρχιζαν να ακούγονται οι πρώτες νότες από το τραγούδι των τίτλων παρατούσαμε ό,τι κάναμε για να τρέξουμε και να παρακολουθήσουμε όχι μόνο την αυτοτελή αστυνομική υπόθεση που ξετυλιγόταν σε κάθε επεισόδιο, αλλά κυρίως τον φλογερό και ανομολόγητο έρωτα μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών, που υποδύονταν ο Μπρους Γουίλις και η καλλονή Σίμπιλ Σέπερντ.

"Αυτός, αυτή και τα μυστήρια": Η σειρά στην οποία ερωτευτήκαμε τον Μπρους Γουίλις

Το Moonlighting ήταν μία dramedy (κωμωδία και δράμα μαζί) του ABC, ένα κράμα μυστηρίου, ρομαντικής κομεντί, δράματος και κωμωδίας με σπαρταριστές ατάκες που έριχνε το δίδυμο μεταξύ του σαν μπαλάκια πινγκ πονγκ. Η υπόθεση είχε ως εξής: η Μάντι Χέιζ, ένα πρώην μοντέλο συνειδητοποιεί ότι έχει χρεοκοπήσει όταν μαθαίνει ότι ο λογιστής της έχει καταχραστεί τα χρήματά της. Της απομένουν μόνο κάποιες μικρές επιχειρήσεις που διατηρούσε για να αποφεύγει τους φόρους. Ανάμεσά τους και το "City of Angels", ένα γραφείο ντεντέκτιβ που χειριζόταν ο Ντέιβιντ Άντισον. Εκείνος την πείθει να το κρατήσουν, το επαναλανσάρουν ως Blue Moon (ονομασία από ένα σαμπουάν που διαφήμιζε εκείνη ως μοντέλο) και η Μάντι, με την υπέροχη βραχνή φωνή, αναλαμβάνει να έλξει πελάτες από τις διάσημες γνωριμίες της.

Κάθε αυτοτελές επεισόδιο αφορούσε μια αστυνομική υπόθεση, έναν γρίφο που έπρεπε να λύσει το δίδυμο. Όμως, υπόθεση με την υπόθεση και επεισόδιο με το επεισόδιο η ερωτική ένταση μεταξύ της Μάντι και του Ντέιβιντ γιγαντωνόταν, αλλά κανείς δεν τολμούσε να προχωρήσει, αφού ήταν συνεργάτες. Το μοτίβο των ντεντέκτιβ που ερωτεύονται σφόδρα μεταξύ τους, εμποτισμένοι και από την αδρεναλίνη της υπόθεσης, έγινε classic.

Η σειρά υπήρξε πρωτοποριακή και γιατί έσπαγε την "τέταρτη διάσταση", αφού οι πρωταγωνιστές μιλούσαν απευθείας στο κοινό ή στους σεναριογράφους on camera, επικοινωνώντας έτσι απευθείας μαζί τους. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίαζαν και οι δεύτεροι χαρακτήρες. Όπως η γραμματέας του γραφείου που απαντούσε στα τηλεφωνήματα πάντα με ρίμες.

Ο Μπρους Γουίλις ήταν τότε μόλις 30 ετών και έγινε γνωστός μέσα από αυτήν ακριβώς την τηλεοπτική σειρά, πριν αρχίσει να πρωταγωνιστεί κυρίως σε ταινίες δράσης. Μάλιστα, για τον ρόλο του ντεντέκτιβ Ντέιβιντ Άντισον η παραγωγή είχε δει 3.000 ηθοποιούς για να καταλήξει στον Μπρους. Κατά την πενταετή διάρκεια του σίριαλ απέσπασε ένα Emmy για Α’ ανδρικό ρόλο σε Δράμα και μια Χρυσή Σφαίρα ως ο καλύτερος ηθοποιός με μιούζικαλ ή κωμωδία.

Την τελευταία χρονιά γυρισμάτων του Moonlighting ο Μπρους Γουίλις ξεκίνησε τα γυρίσματα του πρώτου Die Hard ενσαρκώνοντας τον σκληροτράχηλο Τζον Μακ Κλέιν και μάλιστα δεν χρησιμοποιούσε κασκαντέρ για τις επικίνδυνες σκηνές, στις οποίες συμμετείχε ο ίδιος. Μετά από την τεράστια επιτυχία της ταινίας η καριέρα του εκσφενδονίστηκε στα ύψη.

Ήδη όμως από τη σειρά "Αυτός, αυτή και τα μυστήρια" είχαμε όλες ερωτευτεί εκείνο το στραβό χαμόγελο και το πονηρό βλέμμα. Το ίδιο μάλλον συνέβη και στην Ντέμι Μουρ που τον παντρεύτηκε το 1989 για να αποκτήσουν τρεις κόρες- τις Ρούμερ, Σκάουτ και Ταλούλα. Το ζευγάρι χώρισε σχεδόν δέκα χρόνια αργότερα. Μια οικογένεια που παρέμεινε όμως αγαπημένη και ενωμένη. Ο Μπρους έκανε τον δεύτερο γάμο του το 2009, όταν παντρεύτηκε το μοντέλο Έμα Χέμινγκ, με την οποία απέκτησε την Μέιμπελ και την Έβελυν. Όλοι μαζί τώρα αντιμετωπίζουν ως κοινό μέτωπο το πρόβλημα υγείας του.

Ακολουθήστε το Woman Toc στο Instagram

Read Next

18 Απρ 2024

Λίζερλ Αϊνστάιν: Το "κρυφό" παιδί του Άλμπερτ Αϊνστάιν που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά τη γέννηση

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τον θάνατο του Γερμανού νομπελίστα (που πέθανε 18 Απριλίου 1955) αποκαλύφθηκε η ύπαρξη τρίτου παιδιού στην ζωή του.

17 Απρ 2024

57 χρόνια πριν: Οι Rolling Stones στην Αθήνα τον Απρίλη του 1967

Τέσσερις ημέρες πριν από το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών, οι Rolling Stones άνοιγαν τον χορό των ροκ συναυλιών στην Ελλάδα. Η συναυλία τους στο γήπεδο του ΠΑΟ άρχισε κανονικά, αλλά δεν τελείωσε ποτέ.

Περισσότερα από

Stories

17 Απρ 2024

Δημήτρης Μητροπάνος: Γνώρισε τον εξόριστο πατέρα του όταν ήταν 29 χρόνων. Οι αποβολές από τα σχολεία και η πατρική σχέση με τον Ζαμπέτα

Ήταν17 Απριλίου όταν ο Δημήτρης Μητροπάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 64 ετών.

17 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

16 Απρ 2024

Η Δούκισσα Νομικού 17 χρόνια πριν: Όταν η όμορφη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ κέρδιζε το στέμμα

Τότε ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι, φοιτήτρια ακόμα στην ΑΣΟΕΕ. Με δυσκολία κοιτούσε την κάμερα.

16 Απρ 2024

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.