ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μια αστεία, αληθινή ιστορία με ένα αυτοκίνητο, μια ξανθιά και μια βομβιστική επίθεση

Από μια σύμπτωση βρέθηκε να απολογείται στο αστυνομικό τμήμα προσπαθώντας να αποδείξει ότι δεν είναι βομβίστρια. Ευτυχώς αντί για δράμα, η ταινία έγινε κωμωδία.

Μια αστεία, αληθινή ιστορία με ένα αυτοκίνητο, μια ξανθιά και μια βομβιστική επίθεση

Μπορεί πίσω από μια βομβιστική επίθεση να κρύβεται κάτι αστείο; Ναι, εάν: α) δεν υπάρχουν θύματα, β) σε αυτή την ιστορία εξιχνίασης του εγκλήματος από την ελληνική αστυνομία πρωταγωνιστεί μια ξανθιά με μπούκλες και γ) εάν αυτή η ξανθιά με τις μπούκλες βρέθηκε μπλεγμένη, σε αυτόν τον κυκεώνα συμπτώσεων, μόνο και μόνο επειδή έτυχε να οδηγεί ένα από τα δέκα, όλα κι όλα, αυτοκίνητα της συγκεκριμένης μάρκας που έχουν αγοραστεί στην Ελλάδα.

«Οπότε, όπως καταλαβαίνεις» μου λέει η Ντίνα, από το Κωνσταντίνα, «αρχικά μπορεί να τρομοκρατήθηκα όταν έλαβα ειδοποίηση να εμφανιστώ στο τμήμα, αλλά στην πορεία η κατάσταση πήρε σουρεάλ διαστάσεις».

«Μα, πραγματικά, τώρα» της λέω «θεωρήθηκες έστω και για μια στιγμή ένοχη για βομβιστική ενέργεια;». Όλοι είμαστε ένοχοι, μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου, μου απαντάει και πιάνει το στόρι από την αρχή. Μόνο ποπ κορν δεν πήρα για να τσιμπολογάω, τόσο κινηματογραφικό μου φαινόταν αυτό που έπαθε η Ντίνα.

«Ήρθε λοιπόν, αυτή η κλίση από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής που συνέβη το αξιντάντ, την κοίταζα και δεν πίστευα στα μάτια μου. Αρχικώς πανικοβλήθηκα. Τι φάση; Εγώ στο τμήμα; Που ακούστηκε. Μετά σκέφτηκα ότι κάποιο ρόλο θα έχει παίξει ο πρώην άντρας μου. Έχουμε χωρίσει μόλις τρεις μήνες και περιμένω τα πάντα από αυτόν. Όχι ότι έχουμε κακή σχέση αλλά να, ποτέ δεν ξέρεις πότε μπορεί να στην φέρει κάποιος με τον οποίο μόλις μοιράσατε τον καναπέ στα δυο, χαχαχα. Μετά, σκέφτηκα ότι κάτι πολύ κακό μπορεί να έχει συμβεί στην οικογένειά μου, αλλά το έδιωξα αμέσως από το μυαλό μου. Πήρα τηλέφωνο στο τμήμα. Λέω το όνομά μου και ακολουθεί ο παρακάτω διάλογος:

-Α, μάλιστα, είσαστε η Ντίνα Πετροπούλου

-Ναι, τι συμβαίνει;

-Τίποτα, τίποτα...

-Πως τίποτα. Αφού μου λέτε ότι πρέπει να έρθω εκεί.

-Ναι, πρέπει να έρθετε. Πείτε μας τι ώρα μπορούμε να περάσουμε να σας πάρουμε αύριο.

Αυτό ήταν. Μετά από αυτή την ατάκα του οργάνου, πείστηκα ότι επρόκειτο για πλάκα. Να δεις που θα είναι κάποιος από το candid camera. Αλλά ποιος; Άσε που η candid camera δεν παίζεται πια. Και γιατί να έρθουν με τόση επισημότητα να με παραλάβουν; Μήπως επειδή τους είπα για τα παιδιά, ότι δεν έχω που να τα αφήσω και ότι θα φώναζα τη μητέρα μου να φυλάξει; Μπορεί.»

Όλο αυτό είχε γίνει γιατί ο ύποπτος εμπρησμού με βόμβα σε εμπορικό κατάστημα των Πετραλώνων οδηγούσε το ίδιο αυτοκίνητο με το δικό μου. Το δικό μου το είχα αγοράσει πριν έξι μήνες, όταν και βγήκε το μοντέλο. Δέκα άνθρωποι το οδηγούμε στην Ελλάδα, όπως μου είπε ο αρχιφύλακας

»Το βράδυ δεν έκλεισα μάτι, όπως ήταν φυσικό. Την άλλη μέρα ένιωθα, και μάλλον έδειχνα, μαραμένο μαρούλι. Τα δύο αγόρια που μου χτύπησαν την πόρτα δεν έμοιαζαν με αστυνομικοί. Ούτε μουστάκι είχαν, ούτε βλάχικα μιλούσαν. Μάλλον είχα στο μυαλό μου τον αντίστοιχο αρχιφύλακα από τους Δέκα Μικρούς Μήτσους, του Λαζόπουλου. Ήταν δύο πολύ σύγχρονοι τύποι, έχω την εντύπωση ότι τον έναν τον είχα δει τις προάλλες στα μπουζούκια. Αυτή η υποψία μου επαληθεύτηκε όταν στη διαδρομή μέχρι το αστυνομικό τμήμα, η μουσική υπόκρουση ήταν Χολίδης. Εδώ είμαστε, λέω. Δικά μας παιδιά».

»Ο αρχιφύλακας πάλι, δεν έμοιαζε καθόλου με την εικόνα που είχα φτιάξει στο μυαλό μου, από τη τηλέφωνο. Η φωνή στο τηλέφωνο ήταν ενός μεγαλούτσικου άντρα, με κοιλιά. Αυτός ήταν σαν τον Τζορτζ Κλούνι με κοιλιά. Αφού είπαμε δυο τρία πράγματα για τον καιρό, μου ξεφούρνισε το ψητό. Όλο αυτό είχε γίνει γιατί ο ύποπτος εμπρησμού με βόμβα σε εμπορικό κατάστημα των Πετραλώνων οδηγούσε το ίδιο αυτοκίνητο με το δικό μου. Το δικό μου το είχα αγοράσει πριν έξι μήνες, όταν και βγήκε το μοντέλο. Δέκα άνθρωποι το οδηγούμε στην Ελλάδα, όπως μου είπε ο αρχιφύλακας. Δίπλα μου καθόταν ένας αστυνομικός με μακριά μαλλιά και σημείωνε ό,τι έλεγα. Μετά τα πρώτα χαχανητά, η ανάκριση άρχισε κανονικά. Πολύ ευγενικά και φιλικά, αλλά παρ' όλα αυτά ανάκριση. Και που ήμουν το βράδυ εκείνο, και που ήταν ο άντρας μου, και αν είχαμε χωρίσει ήδη, και αν παίρνει ποτέ το αυτοκίνητο μόνος του κλπ. Πέρασε από το μυαλό μου, να σου πω την αλήθεια, να τον τυλίξω σε μια κόλλα χαρτί, να πω ψέματα ότι εκείνο το βράδυ είχε ξεπορτίσει με το αυτοκίνητο αλλά το μετάνιωσα. Και χωρισμένη και στη φυλακή ο άντρας μου; Βαρύ».

»Όταν μου έδειξαν τη φωτογραφία του αυτοκινήτου του υπόπτου, που είχαν καταγράψει οι κάμερες της περιοχής, όλα ξεδιάλυναν. Η αλήθεια έλαμψε. Αυτός δεν είχε σκάρα στην οροφή, εμείς είχαμε, αυτός δεν είχε χρωματιστές ζάντες, εμείς είχαμε, αυτός δεν είχε άλλο χρώμα καθρέφτες, εμείς είχαμε. Ο αρχιφύλακας γελούσε με το παιχνίδι «βρες τη διαφορά» στο οποίο με έβαλε. “Δεν ήσουν ποτέ ύποπτη. Από την αρχή ξέραμε ότι δεν είσαι μέσα σε αυτούς που ψάχνουμε, θέλαμε όμως να δούμε τι καπνό φουμάρει κι ο άντρας σου» μου λέει. Μάλμπορο λάιτς πήγα να του πω ότι φουμάρει, αλλά λέω άσε μη δώσω κι άλλη πληροφορία. Αρκετά είπα για σήμερα. “Στην επόμενη επίσκεψή μου τα υπόλοιπα” τους είπα και χτύπησα ξύλο. Ο αστυνομικός/μαλλιάς το κατέγραψε».

Η Ντίνα δεν ενοχλήθηκε ξανά για την ίδια ιστορία από το αστυνομικό τμήμα των Πετραλώνων. Ο ύποπτος της βομβιστικής ενέργειας δεν γνωρίζουμε εάν βρέθηκε και την μάρκα του αυτοκινήτου, όπως και το πραγματικό επίθετο της Ντίνας δεν την αποκαλύπτουμε για ευνόητους λόγους.

Read Next

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

Περισσότερα από

Stories

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.

04 Μαϊ 2024

Ειρήνη Παπά και Πενέλοπε Κρουζ σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο 23 χρόνια πριν

Ο φωτογραφικός φακός αποθανατίζει την Ειρήνη Παπά και την Πενέλοπε Κρουζ, όταν πρωταγωνιστούσαν στην ταινία "Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι"

04 Μαϊ 2024

"Την εσπέραν του Μεγάλου Σαββάτου του έτους 1889 περί ώραν ενάτην..."

Πάσχα Ρωμέικο. Διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

04 Μαϊ 2024

"Δεν ένιωσα ποτέ icon. Απλά πάντα έκανα τη δουλειά μου": Η μοναδική φινέτσα της Όντρεϊ Χέπμπορν

Με συµµετοχή στην Αντίσταση στο Β’ Παγκόσµιο Πόλεµο και πρέσβειρα της UNICEF, η πορσελάνινη ηθοποιός υπήρξε πολλά περισσότερα από µια θρυλική φιγούρα σε ένα LBD.

03 Μαϊ 2024

"Μα βγαίνοντας από την εκκλησιά ο Επιτάφιος τράβηξε πρώτα πλάγια, χώθηκε μέσα στις γειτονιές"

Σεφέρης, Ελύτης, Καζαντζάκης: Θρησκευόμενοι ή μη, παλαιότεροι και πλέον σύγχρονοι, οι λογοτέχνες συγκλονίζονται από το Θείο Δράμα και την "της φύσεως άνοιξη".

03 Μαϊ 2024

Ο Θανάσης Βέγγος με την οικογένειά του μέσα από ένα σπάνιο φωτογραφικό κλικ

Ο ηθοποιός της καρδιάς μας έφυγε στις 3 Μαΐου του 2011. Ο φακός τον απαθανατίζει σε μία όμορφη οικογενειακή στιγμή.

03 Μαϊ 2024

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Πώς είναι σήμερα οι δύο πρωταγωνιστές της σειράς;

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε και η πιο εμβληματική σειρά του Πάσχα επιστρέφει στις μικρές μας οθόνες.