ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Κυριακή Τοπαλούδη: «Δεν υπάρχει λάιτ δολοφονία»

Οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη ξεσπούν σήμερα στο Εφετείο.

Κυριακή Τοπαλούδη: «Δεν υπάρχει λάιτ δολοφονία»

Ένταση προκλήθηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο, όπου ξεκίνησε σε δεύτερο βαθμό η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, της άτυχης φοιτήτριας στη Ρόδο. Την ένταση πυροδότησε η αναβολή της δίκης.

Την αναβολή ζήτησε με αίτημά του ο νέος συνήγορος του ενός εκ των δραστών που ανέλαβε την υπεράσπισή του. Το δικαστήριο συμφώνησε και ορίστηκε ως νέα προθεσμία η 10η Μαρτίου. Οργισμένοι οι γονείς της κοπέλας που ταξίδεψαν από το Διδυμότειχο και ασφαλώς θέλουν να προχωρήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα η δίκη, ξέσπασαν.

Πρωτόδικα οι δύο δράστες-ο Ροδίτης Μανώλης Κούκουρας και ο αλβανικής καταγωγής Αλέξανδρος Λούτσαϊ- καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη και 15 χρόνια έκαστος για ομαδικό βιασμό και ανθρωποκτονία από πρόθεση χωρίς ελαφρυντικά.

Κυριακή Τοπαλούδη: «Δεν υπάρχει λάιτ δολοφονία»

Σήμερα οι γονείς της κοπέλας έκαναν λόγο για εμπαιγμό και πάλι εκ μέρους των δολοφόνων που επιδιώκουν να καθυστερήσουν τη δίκη. Στο δικαστήριο ήταν σήμερα παρών ο Μανώλης Κούκουρας, αλλά όχι ο Αλέξανδρος Λούτσαϊ. Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε πως οι δύο δράστες κατά τη διάρκεια της πρώτης δίκης δεν αναλάμβαναν τις ευθύνες τους, παρά ο ένας προσπαθούσε να ενοχοποιήσει τον άλλον σε ένα πρωτοφανές ρεσιτάλ ανανδρίας.

Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε πως οι δύο δράστες κατά τη διάρκεια της πρώτης δίκης δεν αναλάμβαναν τις ευθύνες τους, παρά ο ένας προσπαθούσε να ενοχοποιήσει τον άλλον σε ένα πρωτοφανές ρεσιτάλ ανανδρίας.

Οι γονείς της άτυχης φοιτήτριας ζήτησαν να μην μειώνονται τα ισόβια. Συγκεκριμένα η κυρία Κυριακή Τοπαλούδη δήλωσε σε ρεπορτάζ της ΕΡΤ:

«Η ζωή του κάθε δολοφονημένου παιδιού, που υφίσταται τα πάνδεινα μέχρι να το αποτελειώσουν, να το εξουθενώσουν και να το πετάξουν ζωντανό από τα βράχια είναι δεκαέξι χρόνια και δεν ξέρουμε αν εκτίσουν αυτή την ποινή».

«Παρακαλώ πολύ όλους να βγάλουν τον όρο ισόβια. Στις δέκα ημέρες μετά την πρωτόδικη απόφαση οι δολοφόνοι μπορούν να ασκήσουν έφεση για να πάρουν ελαφρυντικά. Λάιτ δολοφονία δεν υπάρχει. Καρδιοεγκεφαλικές κακώσεις λάιτ στον εγκέφαλο του παιδιού μου δεν υπάρχουν. Στραγγαλισμός με μαχαίρια -πήραν και άλλο μαχαίρι αφού στράβωσε το πρώτο- δεν υπάρχει, έκαναν ότι τους κατέβει στο μυαλό κατά τον βιασμό αυτά τα ανθρωπόμορφα τέρατα. Προσβάλλω με τον όρο αυτό και τα τέρατα. Είναι κάτι παραπάνω», συμπλήρωσε η μητέρα.

Λάιτ δολοφονία δεν υπάρχει. Καρδιοεγκεφαλικές κακώσεις λάιτ στον εγκέφαλο του παιδιού μου δεν υπάρχουν. Στραγγαλισμός με μαχαίρια -πήραν και άλλο μαχαίρι αφού στράβωσε το πρώτο- δεν υπάρχει, έκαναν ότι τους κατέβει στο μυαλό κατά τον βιασμό αυτά τα ανθρωπόμορφα τέρατα. Προσβάλλω με τον όρο αυτό και τα τέρατα. Είναι κάτι παραπάνω

Στο πλευρό της οικογένειας της Ελένης Τοπαλούδη βρέθηκε η Αννα Ψαράκου, μητέρα της Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε το καλοκαίρι στη Φολέγανδρο, αλλά και η Ελένη Κρεμαστιώτη, μητέρα της Ερατούς που δολοφονήθηκε το 2019 στη Μυτιλήνη από τον εν διαστάσει σύζυγό της.

Βίντεο: ΕΡΤ

Κεντρική εικόνα: Από βίντεο ΕΡΤ

Ακολουθήστε το Woman Toc στο Instagram

Read Next

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

Περισσότερα από

Stories

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.

04 Μαϊ 2024

Ειρήνη Παπά και Πενέλοπε Κρουζ σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο 23 χρόνια πριν

Ο φωτογραφικός φακός αποθανατίζει την Ειρήνη Παπά και την Πενέλοπε Κρουζ, όταν πρωταγωνιστούσαν στην ταινία "Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι"

04 Μαϊ 2024

"Την εσπέραν του Μεγάλου Σαββάτου του έτους 1889 περί ώραν ενάτην..."

Πάσχα Ρωμέικο. Διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

04 Μαϊ 2024

"Δεν ένιωσα ποτέ icon. Απλά πάντα έκανα τη δουλειά μου": Η μοναδική φινέτσα της Όντρεϊ Χέπμπορν

Με συµµετοχή στην Αντίσταση στο Β’ Παγκόσµιο Πόλεµο και πρέσβειρα της UNICEF, η πορσελάνινη ηθοποιός υπήρξε πολλά περισσότερα από µια θρυλική φιγούρα σε ένα LBD.

03 Μαϊ 2024

"Μα βγαίνοντας από την εκκλησιά ο Επιτάφιος τράβηξε πρώτα πλάγια, χώθηκε μέσα στις γειτονιές"

Σεφέρης, Ελύτης, Καζαντζάκης: Θρησκευόμενοι ή μη, παλαιότεροι και πλέον σύγχρονοι, οι λογοτέχνες συγκλονίζονται από το Θείο Δράμα και την "της φύσεως άνοιξη".

03 Μαϊ 2024

Ο Θανάσης Βέγγος με την οικογένειά του μέσα από ένα σπάνιο φωτογραφικό κλικ

Ο ηθοποιός της καρδιάς μας έφυγε στις 3 Μαΐου του 2011. Ο φακός τον απαθανατίζει σε μία όμορφη οικογενειακή στιγμή.

03 Μαϊ 2024

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Πώς είναι σήμερα οι δύο πρωταγωνιστές της σειράς;

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε και η πιο εμβληματική σειρά του Πάσχα επιστρέφει στις μικρές μας οθόνες.