ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ξεκούραση χωρίς αντιπερισπασμούς: Τα τελειότερα καφέ της Αθήνας που μπορείς να πας με τα παιδιά σου

Δίνουν μία άλλη διάσταση στην έννοια του child friendly.

Ξεκούραση χωρίς αντιπερισπασμούς: Τα τελειότερα καφέ της Αθήνας που μπορείς να πας με τα παιδιά σου

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι από την στιγμή που κάποιος έκανε παιδί πρέπει να προσαρμόσει ολόκληρη την πραγματικότητα του γύρω από αυτό. Και, ναι, σίγουρα όταν είσαι γονιός οι προτεραιότηες είναι τελείως διαφορετικές, όπως φυσικά και η έννοια της διασκέδασης, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να περάσεις την υπόλοιπη ζωή σου αποκλειστικά μέσα σε παιδότοπους ή σε παιδικά πάρτι.

Από την άλλη καλό είναι να το παραδεχτούμε. Δεν είναι όλα τα μέρη κατάλληλα για μικρά παιδιά, οπότε ίσως πρέπει να ξεχάσεις τους χώρους με πολλές σκάλες, κακή πρόσβαση, πολλούς στενούς διαδρόμους όπου δεν χωράνε καρότσια και καφέ ή εστιατόρια όπου ένα παιδί δεν έχει με τίποτα να ασχοληθεί. Αυτό το τελευταίο, μάλλον, αποτελεί το σημαντικότερο κριτήριο στο τι κάνει τελικά μία καφετέρια child friendly, όπως θα έλεγαν και οι φίλοι μας οι Άγγλοι. Στα ελληνικά, αυτό που θα κάνει μία καφετέρια έναν χώρο στον οποίο θα μπορείς να κάνεις μία ενήλικη συζήτηση χωρίς κάποιος να σε διακόπτει κάθε 3 λεπτά.

Στην παρακάτω λίστα θα βρείτε, λοιπόν, 5 καφέ της Αθήνας στα οποία όσοι είναι γονείς θα βρουν μία όαση ξεκούρασης και ηρεμίας αφού αν αποφασίσουν να τα επισκεφθούν με τα παιδιά τους θα διαπιστώσουν ότι έχουν κάνει την τελειότερη επιλογή. Είτε για χωροταξικούς λόγους, είτε για λόγους παροχής δραστηριοτήτων, είτε επειδή τα συγκεκριμένα καφέ είναι ένα ζωντανό παραμύθι από μόνα τους, αυτές είναι οι ιδανικότερες καφετέριες για να βρεθεί ένας κουρασμένος γονιός με παιδιά.

1. Balux Cafe: Τhe House Project

Από τα πιο γνωστά και ειδυλλιακά παραλιακά καφέ της Αθήνας το Balux αποτελεί έναν καλό προορισμό απόδρασης για καφέ, φαγητό, ή ποτό τις βραδινές ώρες. Παράλληλα, όμως, είναι και ένα ιδανικό spot αν αυτό που αναζητάς είναι ένα ήσυχο μέρος για να πιεις τον καφέ σου παρέα με τα παιδιά σου. Χωρίς να μπορεί να θεωρεί ενάς παιδότοπος με την αυστηρή σημασία της λέξης, το πολυχώρος του Balux διαθέτει ένα υπέροχο, ευρύχωρο τμήμα όπου τα παιδιά μπορούν να απασχοληθουν δημιουργικά, να παίξουν μέσα σε ξύλινες κατασκευές και να τρέξουν με ασφάλεια. Το καλύτερο είναι ότι η συγκεκριμένη παροχή δεν κοστίζει απολύτως τίποτα και αποτελεί μία τέλεια λύση για να εκτονωθούν τα πιτσιρίκια σας όσο εσείς πίνετε το καφέ σας ανενόχλητοι. Λεωφόρος Ποσειδώνος 58, Αστέρας Γλυφάδας, Γλυφάδα 210 8983577.

Ξεκούραση χωρίς αντιπερισπασμούς: Τα τελειότερα καφέ της Αθήνας που μπορείς να πας με τα παιδιά σου
Balux Cafe: Τhe House Project

Balux Cafe: Τhe House Project

2. Piu Verde

Από τα παλαιότερα καφέ του Παπάγου το Piu Verde είναι ιδανικά τοποθετημένο μέσα σε ένα καταπράσινο άλσος και περιβάλλεται από τεχνητά ποτάμάκια, αμέτρητα δέντρα και καθαρό αέρα. Ειδικά το καλοκαίρι το καφέ είναι μία υπέροχη επιλογή αν θέλεις να περάσεις χρόνο στη φύση με τα παιδιά σου, αλλά να πιεις παράλληλα και τον καφέ σου χωρίς να ανησυχείς ότι δεν θα βρουν αρκετές δραστηριότητες για να απασχοληθούν. Άλλωστε υπάρχει καλός λόγος που το μέρος είναι γεμάτο από πατίνια, καρότσια και μπάλες. Μπορεί το Piu Verde να μην διαθέτει έναν δικό του χώρο όπου μπορού να παίξουν μικρά παιδιά, ωστόσο ακριβώς δίπλα θα βρεις ένα από τα ωραιότερα και πιο καθαρά πάρκα της πόλης. Μονοπατάκια για να κάνετε βόλτα, στίβος για να τρέξετε, ένα τεράστιο γήπεδο για ποδόσφαιρο και κάθε λογής ομοδικά παιχνίδια, αλλά και μία μεγάλη παιδική χάρα κάνουν το συγκεκριμένο καφέ τέλειο για οικογένειες. Άλσος Παπάγου, Παπάγου

Piu Verde

Piu Verde

3. Little Kook

Συνήθως, όταν σκεφτόμαστε μέρη όπου μπορούμε να πάμε με τα παιδια μας, προσπαθούμε να αποφύγουμε τους κλειστούς χώρους όπου συχνά η δυνατή μουσική και η βαβούρα προκαλεί ανησύχια ακόμα κα βαρεμάρα στα μικρά. Η περίπτωση του Little Kook είναι αρκετά διαφορετική. Το πιο γνωστό concept καφέ της πόλης είναι ένα ζωντανό παραμύθι από μόνο του και η ζωντανή απόδειξη ότι ακόμα και όταν είναι περιορισμένο στους τέσσερις τοίχους ένα παιδί μπορεί να περάσει αληθινά καλά. Εδώ θα μπεις και εσύ μαζί τους στον μαγικό κόσμο της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων, στο σύμπαν του Χάρι Πότερ και στο χωριό των καλικάτζαρων που ξαναγεννιέται κάθε Χριστούγεννα. Κάθε δωμάτιο έχει και διαφορετικό θέμα για να μην κουραστείτε όσες φορές και αν βρεθείτε εκεί, ενώ υπάρχει πάντα και ένας έξτρα πειρασμός: τα τεράστια, λαχταριστά γλυκά που σερβίρονται εδώ είναι γευστικό ποίημα, όπως επίσης και η μεγάλη ποικιλία από ροφήματα, η οποία συμβάλει στον παράγοντα του παραμυθιού. Καραϊσκάκη 17, Αθήνα

Little Kook

Little Kook

4. Cap Cap

Στην δυτική πλευρά της πόλης, ένα άλλο καφέ συνώνυμο του παραμυθιού έχει κερδίσει τους επισκέπτες με τις γιγάντιες τούρτες του, τις απολαυστικές ζεστές σοκολάτες και τα concept που δημιουργεί από καιρό σε καιρό. Εδώ θα πιεις καφέ στο σαλόνι της Μόνικα από τα Friends και θα ντυθείς όπως η Ερμιόνη στις ταινίες του Χάρι Πότερ. Τα μικρά σου δεν υπάρχει περίπτωση να βρουν τίποτα πληκτικό στο Cap Cap που πήρε το όνομα του από τον Ποντικό με τον Γαλάζιο Φιόγκο και τον ήχο της βροχής που πέφτει πάνω στις στέγες των σπιτιών. Πανόρμου 28, Αιγάλεω

Cap Cap

Cap Cap

5. Toys for Girls and Boys

Στα βόρεια προάστια ενά καφέ με πολύ δικό του χαρακτήρα απευθύνεται στους λάτρεις της ρετρό αισθητικής. Στο ισόγειο θα βρει κανείς έναν πραγματικά στιλάτο χώρο με μεταλλικά τραπεζάκια, αυτοκίνητα αντίκες και πολύχρωμες μηχανές, ενώ στον πάνω όροφο μία σειρά από δραστηριότητες που κοστίζουν μόλις 6 ευρώ και περιλαμβάνουν χυμό απευθύνονται μόνο σε παιδιά και οργανώνονται κάθε βδομάδα. Σίγουρα μία καλή λύση αν χρειάζεσαι επειγόντως ένα μικρό διάλειμμα από την φροντίδα των μικρών σου. Λεωφόρος Πεντέλης 119, Χαλάνδρι

Toys for Girls and Boys

Kεντρική φωτογραφία: Βalux: The House Project

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

02 Μαϊ 2024

Ταμάρα ντε Λεμπίτσκα: Η φιλήδονη, δύσκολη και ταλαντούχα καλλιτέχνις του μεσοπολέμου που άλλαξε την τέχνη

Εκθέσεις, ένα μιούζικαλ στο Μπρόντγουεϊ και τιμές-ρεκόρ σε δημοπρασίες φέρνουν στο προσκήνιο μία από τις γυναίκες με τη μεγαλύτερη καλλιτεχνική επιρροή στις αρχές του 20ού αιώνα.

01 Μαϊ 2024

37 χρόνια πριν: Όταν η Δήμητρα Γαλάνη πόζαρε για αντρικό περιοδικό - Η τολμηρή φωτογράφιση

Το μακρινό 1987 η Δήμητρα Γαλάνη είχε φωτογραφηθεί για το εξώφυλλο του μηνιαίου αντρικού περιοδικού Playboy.

Περισσότερα από

Stories

01 Μαϊ 2024

Οριάνα Φαλάτσι-Αλέκος Παναγούλης: Εκείνη έβλεπε μπροστά της έναν ήρωα. Εκείνος μια δυναμική και ασυμβίβαστη γυναίκα

Ένας έρωτας-δυναμίτης ένωσε την ασυμβίβαστη δημοσιογράφο και τον ήρωα της αντίστασης. Εκείνος την Πρωτομαγιά του 1976 βρήκε τραγικό θάνατο κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης. Εκείνη δεν τον ξεπέρασε ποτέ.

01 Μαϊ 2024

Γιάννης Ρίτσος: "Γιέ μου, σπλάχνο των σπλάχνων μου, καρδούλα της καρδιάς μου"

Η τραγική ιστορία πίσω από τον Επιτάφιο του Γιάννη Ρίτσου. Ένα από τα πιο γνωστά έργα του ποιητή που γεννήθηκε σαν σήμερα.

29 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

29 Απρ 2024

"Μόνο γιατί μ' αγάπησες": Ένα από τα πιο σημαντικά ερωτικά ποιήματα της Μαρίας Πολυδούρη

H ποιήτρια που πέθανε σαν σήμερα απο φυματίωση ήταν πολύ νέα, αλλά πρόλαβε να αφήσει ένα αξιόλογο ποιητικό έργο και ύμνησε τον εξαγνισμό μέσω του έρωτα.

29 Απρ 2024

Τάκης Μόσχος, ο "Αργύρης της "Γλυκιάς Συμμορίας": Σύμβολο του ασυμβίβαστου κινηματογραφικού ήρωα

Μια ματιά στη διαδρομή του "Αργύρη" της "Γλυκιάς Συμμορίας" που δεν δίστασε να μιλήσει ανοιχτά για τη σχέση του με τις ουσίες.

28 Απρ 2024

Πενέλοπε Κρουζ- Χαβιέ Μπαρδέμ: υπάρχει λόγος που κράτησαν τον δεσμό τους κρυφό

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ και η Πενέλοπε Κρουζ που γεννήθηκε σαν σήμερα γνωρίστηκαν πολύ πριν κάνουν δεσμό.

28 Απρ 2024

Νοσοκόμα αποκαλύπτει τι συνέβη στο πρόσωπο της όταν σταμάτησε μετά από 20 χρόνια να κάνει μπότοξ

Κατάφερε να "παγώσει" τον χρόνο, ώσπου ήρθε η στιγμή να κάνει αποχή.

28 Απρ 2024

Ναταλία Γερμανού-19 χρόνια πριν: H αδημοσίευτη φωτογραφία από τη νίκη της Ελλάδας στη Eurovision το 2005

Η Ναταλία Γερμανού με την Έλενα Παπαρίζου και τον Χρήστο Δάντη.