ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αλέξης Γκόλφης: Η τραγική ιστορία του ηθοποιού που υποδύθηκε τον Χριστό στην τηλεοπτική σειρά "Ο Χριστός ξανασταυρώνεται"

Τη ζωή του όμορφου ηθοποιού σημάδεψε, το 1975, ψτου Νίκου Καζαντζάκη.

Η τραγική ιστορία του ηθοποιού Αλέξη Γκόλφη που υποδύθηκε τον Χριστό

Ο Αλέξης Γκόλφης, το πραγματικό του όνομα ήταν Αλέξης Γκολφινόπουλος, γεννήθηκε το 1948 και έφυγε από την ζωή το 2007. Έκανε τα πρώτα του βήματα στον κινηματογράφο, παίζοντας πολύ μικρούς ρόλους σε ταινίες του Θανάση Βέγγου, με το όνομα "Άλεξ Γκόλφης" στους τίτλους.

Ο ηθοποιός, έγινε γνωστός στο ευρύ τηλεοπτικό κοινό, όταν ο σκηνοθέτης Βασίλης Γεωργιάδης του ανέθεσε το ρόλο του Μανωλιού-Χριστού, στη σειρά της ΕΡΤ, "Ο Χριστός ξανασταυρώνεται", από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη, το 1975-76.

Είχε τεράστια επιτυχία, σημειώνοντας τηλεθέαση που έφτανε ακόμα και το ογδόντα τοις εκατό. Τότε ήταν που ο Αλέξης λατρεύτηκε από το κοινό και κυρίως από τις γυναίκες λόγω της ομορφιάς του αλλά κυρίως λόγω της λιτής βιβλικής μορφής που παρουσίαζε. Μετά τη επιτυχία εξαφανίστηκε από το χώρο του θεάματος.

Δείτε ένα μικρό απόσπασμα της σειράς:

Η απώλεια της μητέρας του, η έξωση από το σπίτι, τα ναρκωτικά

Άρχισε ο κατήφορος για τον ηθοποιό όταν έχασε την μητέρα του και μετά από λίγο καιρό του έκαναν έξωση από το σπίτι του.

Καταφύγιο βρήκε σε μια εγκαταλελειμμένη μονοκατοικία στα Πατήσια, ενώ για φαγητό πήγαινε στην ενορία της γειτονιάς του για να πάρει ένα κομμάτι ψωμί από το συσσίτιο αστέγων. Το αλκοόλ και τα ναρκωτικά είχαν μπει για τα καλά στη ζωή του. Ο ίδιος δεν πίστεψε ποτέ στην κατάρα του ηθοποιού που έχει υποδυθεί τον Χριστό.

Αλέξης Γκόλφης: Η τραγική ιστορία του ηθοποιού που υποδύθηκε τον Χριστό στην τηλεοπτική σειρά "Ο Χριστός ξανασταυρώνεται"
Συνέντευξη στο περιοδικό "Μαρί-Λένα", Σεπτέμβριος του 1976

Σε συνέντευξή του στο "Εθνος", 27 χρόνια μετά την τηλεοπτική σειρά που σημείωσε τηλεθέαση-ρεκόρ για την εποχή, είχε μιλήσει για την πορεία του μετά τον "Χριστό":

"Ήμουν ένας ροκ... Χριστός", είχε πει. "Οι άνθρωποι στον δρόμο δεν με έβλεπαν σαν τον Αλέξη Γκόλφη, αλλά με αντιμετώπιζαν σαν... θεάνθρωπο. Αργότερα δεν ήθελα να προσβάλω την εικόνα που είχα δημιουργήσει με τον Χριστό με κάποια άλλη δουλειά. Έτσι στράφηκα στη μουσική. Οργάνωνα συναυλίες και έφτιαξα κλαμπ που έγιναν φυτώρια για μουσικούς, όπως ο Παύλος Σιδηρόπουλος. Έτσι έμεινα μία δεκαετία στην αφάνεια. Αν ξαναζούσα τη ζωή μου, θα ήθελα έναν σύντροφο ή πολλά λεφτά, αν και ξέρω πως ό,τι σου δίνει η ζωή, σου το παίρνει πάλι πίσω"...

Ο Αλέξης Γκόλφης δίνει συνέντευξη στον Μανώλη Νταλούκα τον Ιούλιο του 2003 για τον Παύλο Σιδηρόπουλο:

Τραγικό τέλος

Στις 3 Αυγούστου το 2007 τον βρήκαν, σ΄ ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στην πλατεία Κολιάτσου, σε κακή κατάσταση, σχεδόν ημιλυπόθημος,και τον μετέφεραν στον Ερυθρό Σταυρό με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Δύο μέρες μετά, στις 5 Αυγούστου του 2007, άφησε την τελευταία του πνοή. Ο Αλέξης Γκόλφης πέθανε στα 59 έχοντας βαδίσει τον δικό του Γολγοθά.

Έμεινε στα αζήτητα του νεκροτομείου για 2 μήνες, από τις 5 Αυγούστου έως τις 10 Οκτωβρίου, αφού κανείς δεν τον είχε αναζητήσει.

Η ταυτότητά του διαπιστώθηκε τυχαία, όταν έτυχε να δει το πτώμα του ο ιατροδικαστής Φίλιππος Κουτσαύτης, που είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Μαίρη Ιγγλέση. Η σύζυγός του ήταν συμπρωταγωνίστρια του Αλέξη στην τηλεοπτική σειρά και έτσι ο κος Κουτσαύτης τον αναγνώρισε.

"Τον ξέχασαν ακόμα και στην κηδεία του..."

Η κηδεία του ηθοποιού έγινε με δαπάνη της ΕΡΤ στις 11 Οκτωβρίου του 2007. Λίγοι φίλοι και γείτονες είπαν το τελευταίο αντίο στον ηθοποιό στο νεκροταφείο του Ζωγράφου. Στην είσοδο υπήρχαν μερικά στεφάνια: από τον πρόεδρο της ΕΡΤ Χρήστο Παναγόπουλο, από το Σπίτι του Ηθοποιού, από τον υπουργό Πολιτισμού Μιχάλη Λιάπη και από τη Διεύθυνση Θεάτρου του υπουργείου και, τέλος, ένα από τα ξαδέρφια του.

Μία από τις φίλες του, η κ. Θεοδώρα, μιλώντας στην "Espresso" είπε ότι "αυτά είναι τα στεφάνια της υποκρισίας. Τόσα χρόνια πού ήταν όλοι αυτοί; Τώρα τον θυμήθηκαν;"

Η Μαίρη Ιγγλέση, που τον ήξερε λιγάκι παραπάνω, μια και ήταν το τηλεοπτικό του ταίρι στο σίριαλ του Βασίλη Γεωργιάδη, είπε: "Τι να σας πω για τον Αλέξη... Ηταν τόσο γλυκός και τόσο καλός που δεν μπορούσε να αντέξει την αδικία, γενικότερα". Την ίδια άποψη είχε και η Αννα Φόνσου, αλλά και η ηθοποιός Μαίρη Σόκαλη...

Η κηδεία του ηθοποιού έγινε με δαπάνη της ΕΡΤ στις 11 Οκτωβρίου του 2007.

Πηγή: news.gr

Read Next

07 Μαϊ 2024

Εβίτα Περόν: Μεσσίας της Αργεντινής ή συνένοχος ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος;

Γεννήθηκε στις 7 Μαΐου του 1919 στο Λος Τόλδος, ένα χωριό των αργεντίνικων πάμπας και πέθανε στις 26 Ιουλίου του 1952.

06 Μαϊ 2024

Σπάνια ασθένεια: Το 9χρονο παιδί που δε νιώθει πόνο

Και παρόλο που η κατάσταση του μπορεί να ακούγεται σαν υπερδύναμη, στην πραγματικότητα, η πάθηση αυτή κάνει το αγόρι πιο ευάλωτο σε τραύματα.

Περισσότερα από

Stories

06 Μαϊ 2024

"Πέρα από τη σαρκική επιθυμία": Ρίτα Χέιγουορθ και Όρσον Γουέλς, μια σχέση αχαλίνωτου πάθους και μίσους

Το "παιδί θαύμα" ήταν ύποπτος για την άγρια δολοφονία της ηθοποιού Μαύρης Ντάλιας. Λάτρευε τις γυναίκες και το φαγητό.

06 Μαϊ 2024

Πού έκαναν Ανάσταση οι μεγάλοι αστέρες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου;

Σπάνιο ντοκουμέντο με πρωταγωνιστές του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης στις αρχές της δεκαετίας του 70 από το αρχείο της ΕΡΤ.

06 Μαϊ 2024

Η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που απέδειξε πως μπορείς να είσαι σέξι μέσα σε κουστούμι

Όταν η Μάρλεν Ντίτριχ ανέτρεψε μέσα σε μία στιγμή όλα όσα ξέραμε για τη μόδα.

05 Μαϊ 2024

Η Άννα Παναγιωτοπούλου της ιστορικής Λιλιπούπολης των παιδικών μας χρόνων

Λίγοι γνωρίζουν την συνεργασία της Άννα Παναγιωτοπούλου με την ιστορική Λιλιπούπολη, το βαθύτατα δημοκρατικό, (αν και παιδικό) έργο, του Μάνου Χατζιδάκι στο Γ' Πρόγραμμα.

05 Μαϊ 2024

35 χρόνια πριν: Μαρινέλλα - Σταμάτης Φασουλής φίλοι για πάντα

Οι δύο καλλιτέχνες μετρούν μια μακροχρόνια φιλία και εδώ τους παρακολουθούμε σε έναν διαφορετικό διάλογο

05 Μαϊ 2024

Η μοναδική Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα

Η Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα το μακρινό 1992.

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.