ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η πρώτη smoke-free παραλία στην Ελλάδα είναι γεγονός. Ποια είναι, τι προβλέπει το νέο μέτρο

Εντάσσεται σε μια μεγάλη δράση η οποία αλλάζει το περιβάλλον των ελληνικών νησιών.

Η πρώτη smoke-free παραλία στην Ελλάδα είναι γεγονός. Ποια είναι, τι προβλέπει το νέο μέτρο

Η πρώτη παραλία χωρίς τσιγάρο σε όλη την Ελλάδα βρίσκεται στη Σέριφο. Είναι η Βάγια, όπως ανακοίνωσαν το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη και ο Δήμος Σερίφου. Η δράση αυτή εντάσσεται στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα SeaChange Greek Islands, το οποίο σχεδιάστηκε και υλοποιείται από το παραπάνω ίδρυμα σε δέκα κυκλαδονήσια.

Στη διάρκεια των καθαρισμών ακτών που έγιναν στο πλαίσιο του προγράμματος, παρατηρήθηκε ότι τα αποτσίγαρα είναι ένα από τα συνηθέστερα απορρίμματα. Έτσι, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη σε συνεργασία με τον Δήμο Σερίφου, υπό την αιγίδα του οποίου πραγματοποιείται το πρόγραμμα, αποφάσισαν να ξεκινήσουν αυτή την πιλοτική δράση, απαγορεύοντας το κάπνισμα στη Βάγια, σύμφωνα με αντίστοιχες πρακτικές που έχουν εφαρμοστεί στη Γαλλία και την Ισπανία. Στόχος, να εξαλειφθεί το κάπνισμα από την ακτή και να προληφθεί η θαλάσσια ρύπανση.

Στην παραλία της Βάγιας, που εντάσσεται στο δίκτυο Natura, θα τοποθετηθούν μια κατασκευή για ελεγχόμενη ζώνη καπνίσματος, σταχτοδοχεία με περιβαλλοντικά μηνύματα, όπως και αντίστοιχη ενημερωτική σήμανση. Συμμετέχοντας στη «smoke-free» ενέργεια, οι ντόπιοι τεχνίτες θα αναλάβουν τη δημιουργία της καπνιστικής ζώνης, στο πλαίσιο του προγράμματος για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και την ενδυνάμωση των κατοίκων.

Μια πτήση στη Σέριφο μέσα από το παρακάτω βίντεο.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram.

Photo: Samuel Pagel / Unsplash

Read Next

29 Ιαν 2026

Το μεγάλο φινάλε της "Μεγάλης Χίμαιρας"

Η σειρά που βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μ. Καραγάτση ολοκληρώνει το τηλεοπτικό της ταξίδι.

29 Ιαν 2026

Ένα ενδιαφέρον μουσικό ραντεβού στο Ίδρυμα Β. & Ε. Γουλανδρή

Η Μελίνα Παξινού και το κουαρτέτο της σε μία μελωδική βραδιά στο αμφιθέατρο του αγαπημένου μουσείου.

Περισσότερα από

Stories

29 Ιαν 2026

Πώς η Αθήνα λάτρεψε τη συνήθεια του aperitivo

Αλλά και ποια μέρη την αποθεώνουν στην πόλη, σερβίροντας φροντισμένα ποτά και νόστιμα σνακ.

29 Ιαν 2026

Η μητέρα που πυροβόλησε τον δολοφόνο της κόρης της 6 φορές μέσα στο δικαστήριο

Μια αληθινή υπόθεση που συγκλόνισε τη Γερμανία και άνοιξε τη συζήτηση για τα όρια της δικαιοσύνης.

28 Ιαν 2026

Paris Couture Week | Το κοινό στοιχείο ανάμεσα στα σκηνικά του Jonathan Anderson για τον οίκο Dior και του Matthieu Blazy για τη Chanel

Η Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι ξεκίνησε με τις επίσημες πρώτες συλλογές των Jonathan Anderson και Matthieu Blazy για τους οίκους Dior και Chanel αντίστοιχα. Το σκηνικό και των δύο υπήρξε εντυπωσιακό.

28 Ιαν 2026

Άποψη | "Ρέκβιεμ για το τέλος του έρωτα": Ένα καθηλωτικό συλλογικό έργο τέχνης

Αυτή η άκρως συγκινητική, υποδειγματικά υλοποιημένη και ερμηνευμένη παραγωγή αποτελεί αναμφίβολα ένα εξαγώγιμο πολιτιστικό προϊόν πρώτης τάξης.

28 Ιαν 2026

Αυτά είναι τα κορυφαία bar-restaurants της Αθήνας

Πού βγαίνουμε και για φαγητό και για ποτό και για ωραίες μουσικές, ταυτόχρονα;

28 Ιαν 2026

Τα τρία έργα Ελληνίδας εικαστικού που επέλεξε η Kimberly Guilfoyle για την κατοικία της στην Αθήνα

Ο συμβολικός χαρακτήρας των έργων και η Ελληνίδα εικαστικός που τα υπογράφει.

28 Ιαν 2026

Θυμίζει παλάτι! Πού μένουν οι Beckhams όταν επισκέπτονται τη γαλλική πρωτεύουσα;

Ανακαλύψτε την αγαπημένη παριζιάνικη διεύθυνση της οικογένειας των Beckham στο Παρίσι, ένα πολυτελές ξενοδοχείο με διακριτική γοητεία, σε απόσταση αναπνοής από τα Ηλύσια Πεδία.

27 Ιαν 2026

BAFTA 2026 | Με πέντε οι υποψηφιότητες η "Βουγονία" του Γιώργου Λάνθιμου - Αναλυτικά η λίστα με τους υποψήφιους

Το θρίλερ One Battle After Another ηγείται των υποψηφιοτήτων, ακολουθούμενο από το θρίλερ Sinners.

27 Ιαν 2026
27 Ιαν 2026

Jack Savoretti | Επιλέγει την Αθήνα για πρώτο σταθμό της ευρωπαϊκής του περιοδείας

Ο αγαπημένος στο ελληνικό κοινό καλλιτέχνης έρχεται για ακόμα μία φορά στην Ελλάδα, αυτή τη φορά στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.