ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η μεγάλη επερχόμενη αλλαγή στον τρόπο που θα πίνουμε τον φραπέ και τα ποτά μας

Μια κίνηση που ενισχύεται από την οικολογική συνείδηση.

Η μεγάλη επερχόμενη αλλαγή στον τρόπο που θα πίνουμε τον φραπέ και τα ποτά μας

Σημαντικές αλλαγές έρχονται στην Ελλάδα με τα πλαστικά καλαμάκια. Όπως είναι γνωστό τη μάχη κατά του πλαστικού θέλει να ξεκινήσει η βρετανική κυβέρνηση μέχρι το τέλος του χρόνου και πιο συγκεκριμένα στα πλαστικά καλαμάκια, τους πλαστικούς αναδευτήρες ποτών και καφέ και τις πλαστικές μπατονέτες. Όλα αυτά στο πλαίσιο της μάχης εναντίον των απορριμμάτων αυτού του υλικού που είναι παράγωγο του πετρελαίου. «Θα απαγορεύσουμε αυτά τα αντικείμενα από πλαστικό», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Μάικλ Γκόουβ, όταν ερωτήθηκε από το BBC, και πρόσθεσε πως πρόκειται για μια «παγκόσμια επείγουσα ανάγκη» καθώς απειλείται ιδιαίτερα η θαλάσσια πανίδα. Στην Ελλάδα οι εταιρείες-μέλη της Ένωσης Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών (ΕΝ.Ε.Α.Π) ανακοίνωσαν σήμερα δεσμεύονται να καταργήσουν σταδιακά τα πλαστικά καλαμάκια και τους αναδευτήρες ποτών.

Η μεγάλη επερχόμενη αλλαγή στον τρόπο που θα πίνουμε τον φραπέ και τα ποτά μας
«Θα απαγορεύσουμε αυτά τα αντικείμενα από πλαστικό», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Μάικλ Γκόουβ, όταν ερωτήθηκε από το BBC

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της ευρύτερης δέσμευσης των εταιρειών-μελών για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, η Ένωση Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών (ΕΝ.Ε.Α.Π.) ανακοινώνει ότι τα μέλη της παύουν να χρησιμοποιούν μη βιοδιασπώμενα πλαστικά καλαμάκια και αναδευτήρες ποτών στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες- είτε πρόκειται για εταιρικές εκδηλώσεις είτε για διαφημίσεις ή προωθητικές ενέργειες- με σκοπό την σταδιακή κατάργησή τους. Όπως αναφέρεται από την ΕΝΕΑΠ: «Αναγνωρίζουμε ότι ένα καλαμάκι ή ένας αναδευτήρας ποτών χρησιμοποιείται μόνο για λίγα λεπτά, ωστόσο χρειάζονται πολλά χρόνια για να διασπαστεί ενώ συχνά δεν αποσυντίθεται πλήρως με αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και τις θάλασσες. Γι’ αυτό, αναλαμβάνουμε δράση προκειμένου να συμβάλλουμε στην περαιτέρω ευαισθητοποίηση της βιομηχανίας, των επαγγελματιών του κλάδου και των καταναλωτών. Σε περίπτωση που το πλαστικό καλαμάκι ή ο αναδευτήρας είναι σημαντικά για να απολαύσει κανείς το ποτό του, προτείνουμε να χρησιμοποιούνται ανακυκλώσιμες βιοδιασπώμενες εναλλακτικές και θα ενθαρρύνουμε τους συνεργάτες μας προς αυτήν την κατεύθυνση. Τέλος, καλούμε τους καταναλωτές όταν παραγγέλνουν ποτό να διευκρινίζουν: "Όχι καλαμάκι, παρακαλώ", και όλοι μαζί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας».

«Αναγνωρίζουμε ότι ένα καλαμάκι ή ένας αναδευτήρας ποτών χρησιμοποιείται μόνο για λίγα λεπτά, ωστόσο χρειάζονται πολλά χρόνια για να διασπαστεί ενώ συχνά δεν αποσυντίθεται πλήρως με αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και τις θάλασσες».

Read Next

30 Μαρ 2023

Μαρία Πρωτόπαππα: "Δεν έλεγα τη γνώμη μου ως τα 30 μου χρόνια, ήθελα να είμαι συμπαθής. Οι γυναίκες μιλάμε τώρα γιατί τώρα ακουγόμαστε, τώρα έχει σημασία"

Η Μαρία Πρωτόπαππα, στην ημερίδα Women Who Dare, μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της Τέχνης για τις γυναίκες, τις αδικίες, την έλλειψη ρόλων, ενώ αποκάλυψε και μια βίαιη πράξη ενός γιατρού εναντίον της στα 19 της χρόνια.

30 Μαρ 2023

Νίκος Μπελογιάννης | "Πάμε για καθαρό αέρα;": "Ο Άνθρωπος με το Γαρύφαλλο" εκτελέστηκε στα 37 του

O Νίκος Μπελογιάννης, καταδικάστηκε σε θάνατο για κατασκοπεία τα πρώτα μετεμφυλιακά χρόνια και εκτελέστηκε στις 30 Μαρτίου.

Περισσότερα από

Stories

29 Μαρ 2023

Κάρμεν ντελ Ορέφιτσε: Το γηραιότερο σούπερ μόντελ στα 91 της φωτογραφίζεται ξανά

Η Κάρμεν μπήκε στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως το μοντέλο με την μακρύτερη καριέρα στην ιστορία της μόδας.

28 Μαρ 2023

Ζαν Καλμάν: Η γυναίκα που έζησε 122 χρόνια είχε 3 μυστικά μακροζωίας

Αυτή η γυναίκα έζησε 122 χρόνια και αυτά είναι τα μυστικά της μακροζωίας της.

28 Μαρ 2023

Λένα Διβάνη: "Το μεγαλύτερο όπλο μιας γυναίκας είναι η υποστήριξη από τις άλλες γυναίκες. Την οποία όμως δεν έχουμε"

Η συγγραφέας και ιστορικός Λένα Διβάνη -στην ημερίδα "Women who Dare"- μας μιλά για την θέση της γυναίκας στην σημερινή κοινωνία.

28 Μαρ 2023

"Δεν μπορώ πλέον να το αντέξω". Το σημείωμα αυτοκτονίας της Βιρτζίνια Γουλφ στον σύζυγό της Λέοναρντ

Στις 28 Μαρτίου του 1941, υπό την επήρεια άλλης μιας νευρικής, καταθλιπτικής κρίσης, ρίχτηκε στον ποταμό Ουζ (Ouse), έχοντας βάλει στις τσέπες της πέτρες, και πνίγηκε.

27 Μαρ 2023

Κορίνα Σουμάχερ: Ποια είναι η "φυλακισμένη σύζυγος" του κορυφαίου πρωταθλητή της Formula 1;

Η Γερμανίδα ακτιβίστρια στέκεται "βράχος" στο πλευρό του συζύγου της για περισσότερα από 30 χρόνια, παρά τις σημαντικές δυσκολίες και τον ανείπωτο πόνο που κατέκλυσε την ζωή τους μετά το μοιραίο ατύχημα.

26 Μαρ 2023

Μπέτι Γκράχαμ Νέσμιθ: Η απίστευτη ιστορία της γυναίκας που ανακάλυψε το μπλάνκο

Μια γραμματέας με το όνομα Μπέτι Γκράχαμ Νέσμιθ, ανακάλυψε τυχαία το γνωστό σε όλους μας πλέον λευκό διορθωτικό υγρό. Και έβγαλε εκατομμύρια.

26 Μαρ 2023

Τενεσί Ουίλιαμς: "Έρχεται κάποια ώρα που πρέπει να φύγεις, ακόμα κι αν δεν έχεις σίγουρο μέρος να πας"

Η ζωή, το έργο, ο Γυάλινος Κόσμος, το Λεωφορείο ο Πόθος, η Λυσσασμένη Γάτα και τα λόγια του σπουδαίου Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα που γεννήθηκε σαν σήμερα.

25 Μαρ 2023

Παπαφλέσσας: Η οργισμένη αντίδραση του Δημήτρη Παπαμιχαήλ για την ταινία-έπος

"Μίσησα την οργανωμένη οχλαγωγία του Φεστιβάλ. Εκείνων που μετέτρεψαν την αίθουσα σε εξέδρα γηπέδου. Ντροπή τους τέτοια ασέβεια"

25 Μαρ 2023

Αλέξανδρος Ιόλας: Ο Έλληνας που ανακάλυψε τον Γουόρχολ

"Το να βρίσκεσαι στη Νέα Υόρκη και να μην επισκεφθείς την γκαλερί του Ιόλα είναι σαν να βρίσκεσαι στην Ελλάδα και να μην επισκεφθείς τον Παρθενώνα".

24 Μαρ 2023

Το δικτυωτό φόρεμα της Ζωής Λάσκαρη που σκανδάλισε τις Κάννες

Η γοητευτική ηθοποιός εκπροσώπησε την Φίνος Φιλμ στο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Γαλλικής Ριβιέρας το 1967, κλέβοντας διεθνώς τις εντυπώσεις.