ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η «Μαύρη Χήρα» που σκότωσε τον σύζυγο της και κληρονόμο της δυναστείας των Gucci

Mετά τη δολοφονία του Μαουρίτσιο Γκούτσι, η Πατρίτσια Ρετζιάνι δήλωσε πως δεν τον πυροβόλησε η ίδια γιατί «η όραση της δεν ήταν καλή και δεν ήθελε να αστοχήσει».

Η «Μαύρη Χήρα» που σκότωσε τον σύζυγο της και κληρονόμο της δυναστείας των Gucci

«Παράδεισος». Η μοναδική λέξη που υπήρχε γραμμένη στο ημερολόγιο της Πατρίτσια Ρετζιάνι, την ημέρα που δολοφονήθηκε ο σύζυγός της, Μαουρίτσιο Γκούτσι. Στις 27 Μαρτίου του 1995, ο κληρονόμος και εγγονός του Γκούτσιο Γκούτσι – ιδρυτή της αυτοκρατορίας της Gucci - δέχτηκε τρεις σφαίρες στο σώμα και μια θανατηφόρα στο κεφάλι. Η Πατρίτσια δεν είχε λόγο να μην μαυροφορεθεί, θρηνώντας για τον χαμό του συζύγου της, ή μήπως τελικά είχε;

Όλα ξεκίνησαν όταν το πλουσιοκόριτσο της οικογένειας Ρετζιάνι ξεκίνησε να συχνάζει στα κοσμικά πάρτι της ελίτ του Μιλάνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε. Έχοντας ήδη πατήσει τα 20, γνώριζε πολύ καλά πως η ζωή τώρα ανοίγεται μπροστά της. Και έτσι έγινε: oλονύχτια ξεφαντώματα πάνω στις πιο φημισμένες disco πίστες της Ιταλίας, glam σύνολα που κάθε fashionista θα ζήλευε, ατελείωτα παιχνιδιάρικα φλερτ και πολλές δόσεις πολυλογίας. Ανάμεσα σε όλα αυτά, η Πατρίτσια συνάντησε τον Μαουρίτσιο και παρόλο που τα μπροστινά του δόντια έδειχναν κάπως στραβά, τον ερωτεύτηκα παράφορα. Όχι μόνο εκείνη! Αλλά και εκείνος, τσιμπήθηκε μαζί της, φτάνοντας να ανταλλάζουν όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης το 1972, σε ηλικία μόλις 24 ετών.

H Ρετζιάνι είχε αποκαλύψει στους New York Times, ότι απολάμβανε πολύ την πολυτελή ζωή, τόσο που «προτιμάει να κλαίει μόνη μέσα σε μια Rolls-Royce, παρά να είναι χαρούμενη πάνω σε ένα ποδήλατο»

Η σχέση τους γεννήθηκε μέσα στη χλιδή και τη λάμψη, κάτι που φρόντιζαν συχνά να επιδεικνύουν τόσο δημόσια, όσο και στους φιλικούς κύκλους τους, με τα ανεπανάληπτα πάρτι που διοργάνωναν στην αρχοντική έπαυλη των Γκούτσι. Άλλωστε, η Ρετζιάνι είχε αποκαλύψει στους New York Times, ότι απολάμβανε πολύ την πολυτελή ζωή, τόσο που «προτιμάει να κλαίει μόνη μέσα σε μια Rolls-Royce, παρά να είναι χαρούμενη πάνω σε ένα ποδήλατο». Σύντομα, καλωσόρισαν στον κόσμο τις δύο τους κόρες, Αλεσάντρα και Αλλέγκρα, αποκτώντας ταυτόχρονα και ένα σαλέ για σκι στο Saint Moritz, μια εξοχική κατοικία στο Acapulco του Μεξικού, όπως επίσης και μια φάρμα στο Κονέκτικατ.

Τα πρώτα σύννεφα στη γοητευτική ζωή του ζευγαριού εμφανίστηκαν μετά τον θάνατο του πατέρα του Μαουρίτσιο, Ροντόλφο Γκούτσι, ο οποίος έκανε το «λάθος» να αφήσει μόνο το 50% των μετοχών του οίκου Gucci στον μονάκριβο γιο του. Το υπόλοιπο 50% μοιράστηκε ακριβοδίκαια στις οικογένειες των αδερφών του. Ο Μαουρίτσιο πληγωμένος από την συμπεριφορά του πατέρα του αλλά και από την «κακή» για εκείνον διαχείριση της εταιρείας, ένα βράδυ έπειτα από τον καθιερωμένο καβγά με την σύζυγό του, μάζεψε τα πράγματα του και εξαφανίστηκε. Η Πατρίτσια Ρετζιάνι δεν είχε πλέον ούτε σύζυγο αλλά ούτε και λόγο στις υποθέσεις του οίκου.

Δεν πέρασε πολύ καιρός, όταν έγινε γνωστή η σχέση του Μαουρίτσιο με μια παλιά του φίλη, την Πάολα Φράνκι, που μόλις είχε αποδεσμευτεί από έναν προβληματικό γάμο. Η προδοσία ήταν το κερασάκι στην τούρτα για την Πατρίτσια, η οποία είχε εξομολογηθεί πως «εκείνη την εποχή ήμουν τόσο θυμωμένη με τον Μαουρίτσιο που έχασε την κυριαρχία της εταιρείας και μετά ήρθε αυτό».

Η Πατρίτσια το είχε αποφασίσει! Θα έβγαζε από την μέση τον Μαουρίτσιο, όχι τόσο γιατί ήθελε να τον κληρονομήσει, αλλά γιατί την είχε πληγώσει ανεπανόρθωτα. Για αυτό και προσέλαβε μια ομάδα τεσσάρων ανδρών να εκτελέσουν εν ψυχρώ τον σύζυγο της.

Η οργή, η ζήλια αλλά και ο παράφορος έρωτας που έτρεφε ακόμα η Ρετζιάνι για τον κληρονόμο των Γκούτσι, την οδήγησαν ουκ ολίγες φορές στο προσωπικό της μέντιουμ, Guiseppina Auriemma, η οποία της «έδειξε» τον δρόμο προς την λύτρωση. Η Πατρίτσια το είχε αποφασίσει! Θα έβγαζε από την μέση τον Μαουρίτσιο, όχι τόσο γιατί ήθελε να τον κληρονομήσει, αλλά γιατί την είχε πληγώσει ανεπανόρθωτα. Για αυτό και προσέλαβε μια ομάδα τεσσάρων ανδρών να εκτελέσουν εν ψυχρώ τον σύζυγο της.

Η μαυροντυμένη χείρα, που σύντομα απέκτησε το παρατσούκλι «Vedova Nera» (Μαύρη Χήρα), δεν ήταν αρκετά πειστική στις αίθουσες των δικαστηρίων, όπου βρισκόταν για δύο συνεχόμενα χρόνια μέχρι να αποκαλυφθεί. Τελικά, η Πατρίτσια Ρετζιάνι μαζί με τους συνεργούς της καταδικάστηκε σε 26 χρόνια φυλάκισης ως ηθική αυτουργός. Πότε δεν παραδέχτηκε την ενοχή της, παρά μόνο 16 χρόνια μετά, όταν πλέον είχε αποφυλακισθεί και ένας δημοσιογράφος την ρώτησε γιατί δεν σκότωσε η ίδια τον σύζυγό της, αλλά προσέλαβε έναν εκτελεστή. Η απάντηση της: «Η όρασή μου δεν είναι τόσο καλή. Δεν ήθελα να αστοχήσω».

Κεντρική Φωτογραφία: Splash News / Ideal Images

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram


Read Next

07 Μαϊ 2024

Εβίτα Περόν: Μεσσίας της Αργεντινής ή συνένοχος ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος;

Γεννήθηκε στις 7 Μαΐου του 1919 στο Λος Τόλδος, ένα χωριό των αργεντίνικων πάμπας και πέθανε στις 26 Ιουλίου του 1952.

06 Μαϊ 2024

Σπάνια ασθένεια: Το 9χρονο παιδί που δε νιώθει πόνο

Και παρόλο που η κατάσταση του μπορεί να ακούγεται σαν υπερδύναμη, στην πραγματικότητα, η πάθηση αυτή κάνει το αγόρι πιο ευάλωτο σε τραύματα.

Περισσότερα από

Stories

06 Μαϊ 2024

"Πέρα από τη σαρκική επιθυμία": Ρίτα Χέιγουορθ και Όρσον Γουέλς, μια σχέση αχαλίνωτου πάθους και μίσους

Το "παιδί θαύμα" ήταν ύποπτος για την άγρια δολοφονία της ηθοποιού Μαύρης Ντάλιας. Λάτρευε τις γυναίκες και το φαγητό.

06 Μαϊ 2024

Πού έκαναν Ανάσταση οι μεγάλοι αστέρες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου;

Σπάνιο ντοκουμέντο με πρωταγωνιστές του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης στις αρχές της δεκαετίας του 70 από το αρχείο της ΕΡΤ.

06 Μαϊ 2024

Η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που απέδειξε πως μπορείς να είσαι σέξι μέσα σε κουστούμι

Όταν η Μάρλεν Ντίτριχ ανέτρεψε μέσα σε μία στιγμή όλα όσα ξέραμε για τη μόδα.

05 Μαϊ 2024

Η Άννα Παναγιωτοπούλου της ιστορικής Λιλιπούπολης των παιδικών μας χρόνων

Λίγοι γνωρίζουν την συνεργασία της Άννα Παναγιωτοπούλου με την ιστορική Λιλιπούπολη, το βαθύτατα δημοκρατικό, (αν και παιδικό) έργο, του Μάνου Χατζιδάκι στο Γ' Πρόγραμμα.

05 Μαϊ 2024

35 χρόνια πριν: Μαρινέλλα - Σταμάτης Φασουλής φίλοι για πάντα

Οι δύο καλλιτέχνες μετρούν μια μακροχρόνια φιλία και εδώ τους παρακολουθούμε σε έναν διαφορετικό διάλογο

05 Μαϊ 2024

Η μοναδική Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα

Η Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα το μακρινό 1992.

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.