ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η μαγεία της όπερας και το πάθος της μόδας δίνουν ραντεβού στη Λυρική

Ένα πρότζεκτ γεμάτο χρώμα, ιστορία και σύγχρονες τάσεις με ιστορικά θεατρικά κοστούμια και ειδικές κατασκευές που παραπέμπουν στις σύγχρονες τάσεις της μόδας.

Η μαγεία της όπερας και το πάθος της μόδας δίνουν ραντεβού στη Λυρική

Χρώμα, μουσική, θεατρικά κοστούμια, ειδικές κατασκευές εμπνευσμένες από τις σύγχρονες τάσεις της μόδας, κοσμήματα Swarovski και μια...βίλα στην Κηφισιά της δεκαετίας του ’20! Πώς συνδέονται όλα αυτά;

Στην νέα, τέταρτη κατά σειρά παραγωγή του κύκλου «Οπερα&Μόδα» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με τίτλο «Dammi i colori». Πρόκειται για τον στίχο από την διάσημη άρια "Recondita armonia" που ερμηνεύει ο ζωγράφος Μάριο Καβαραντόσι στην Τόσκα του Πουτσίνι.

Η μαγεία της όπερας και το πάθος της μόδας δίνουν ραντεβού στη Λυρική

Μετά την μεγάλη επιτυχία των προηγούμενων ετών που κορυφώθηκε με τον θρίαμβο του Il sogno την περασμένη άνοιξη στο Ωδείο Αθηνών, η νέα παραγωγή του κύκλου "Όπερα και Μόδα", σε επιμέλεια της Ίσμας Τουλάτου, επιχειρεί μια τολμηρή ανατροπή, προτού εγκαινιάσει μια καινούρια σελίδα το 2017 στις νέες εγκαταστάσεις της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ: Για πρώτη φορά, εστιάζει στο μακιγιάζ δια χειρός του «γκουρού» του χώρου Αχιλλέα Χαρίτου δίνοντάς στο στοιχείο αυτό την θέση του ενδύματος...

Χρωματικές αντιθέσεις, αναπάντεχες συνθέσεις, τολμηροί συνδυασμοί υλικών, απρόσμενες προσμείξεις δημιουργούν ένα γοητευτικό αποτέλεσμα που φιλοδοξεί να ανοίξει νέους δρόμους στο θεατρικό και όχι μόνο make up.

Παράλληλα, η φετινή παραγωγή σχεδιάστηκε προκειμένου να αποτελέσει φόρο τιμής στην ίδια την ιστορία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και στους σπουδαίους ενδυματολόγους που συνεργάστηκαν με αυτήν στην διάρκεια της μακράς ιστορίας της, συνδυάζοντας ιστορικά θεατρικά κοστούμια με ειδικές κατασκευές που παραπέμπουν στις σύγχρονες τάσεις της μόδας. Το γεγονός ότι το φετινό event θα παρουσιαστεί στο σκηνικό του Αντώνη Δαγκλίδη για τη νέα παραγωγή του «Βαφτιστικού» αποτελεί μια ακόμη γοητευτική πρόκληση. Ευτυχές επίτευγμα η συνεργασία με τη Swarovski, ένα όνομα – συνώνυμο της λάμψης που συνδέεται διαχρονικά τόσο με τον κόσμο της Μόδας όσο και με αυτόν της Οπερας.

Την σκηνοθεσία - χορογραφία υπογράφει ο πολυτάλαντος Κωνσταντίνος Ρήγος, τη μουσική επιμέλεια έχει ο Δημήτρης Γιάκας, ενώ την ενδυματολογική επιμέλεια έχει αναλάβει ο Γιώργος Σεγρεδάκης. Συμμετέχουν οι μονωδοί Ινές Ζήκου (μεσόφωνος), Βασιλική Καραγιάννη (υψίφωνος), Τσέλια Κοστέα (υψίφωνος), Τάσος Αποστόλου (βαθύφωνος) & Δημήτρης Πακσόγλου (τενόρος). Συμμετέχουν οι Α' Χορευτές, οι Σολίστ, οι Κορυφαίοι και το Corps de ballet της ΕΛΣ, καθώς και ο μουσικός της ΟΛΣ Γιάννης Σαμπροβαλάκης (κλαρινέτο).

«Για να εστιάσω στα πιο πρόσφατα χρόνια» λέει η υπεύθυνη του ευφάνταστου και επιτυχημένου αυτού εγχειρήματος Ίσμα Τουλάτου, «θ΄αναφέρω, για παράδειγμα, την περίφημη παραγωγή του «Ελεύθερου Σκοπευτή» του Βέμπερ , μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες ου διάσημου Φεστιβάλ Μπάντεν Μπάντεν το 2009".

"Ο σκηνοθέτης Μπομπ Γουίλσον επέλεξε για τα κοστούμια το γνωστό σχεδιαστικό δίδυμο των Ολλανδών Βίκτωρ&Ρολφ που δημιούργησαν μια μαγική, πραγματικά, ατμόσφαιρα «πασπαλίζοντας» τα πάντα με κρύσταλλα Swarovski, γεγονός που, πέραν όλων των άλλων ανέδειξε μοναδικά τους υπέροχους φωτισμούς του Γουίλσον"...

"Το project «Οπερα&Μόδα» ξεκίνησε το 2013, στη βάση της ολοένα και μεγαλύτερης σύγκλισης των δύο λαμπερών κόσμων που παρατηρείται τις τελευταίες δεκαετίες αφού ο ένας μετά τον άλλο, όλοι οι διάσημοι σχεδιαστές (Αρμάνι, Μισόνι, Πράντα, Αλάια, Ζάντρα Ρόουντς, Λάγκερφελντ, Γκαλιάνο, Λακρουά και πολλοί ακόμη) έχουν υποκύψει στις «σειρήνες» της πιο θεατρικής απ΄όλες τις τέχνες".

"Ο σκοπός του είναι να προχωρήσει πέρα από το πρώτο επίπεδο και να εξερευνήσει τρόπους ευρύτερης σύγκλισης και αμοιβαίας έμπνευσης. Σε μια εποχή που και οι δυο τέχνες αντιμετωπίζουν τεράστιες νέες προκλήσεις, πρόκειται, αναμφίβολα, για ένα «ταξίδι» άκρως γοητευτικό...

Πληροφορίες:

ΟΠΕΡΑ ΚΑΙ ΜΟΔΑ

DAMMI I COLORI - Δώσ' μου τα χρώματα

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Θέατρο Ολύμπια

Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας

Read Next

07 Μαϊ 2024

Εβίτα Περόν: Μεσσίας της Αργεντινής ή συνένοχος ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος;

Γεννήθηκε στις 7 Μαΐου του 1919 στο Λος Τόλδος, ένα χωριό των αργεντίνικων πάμπας και πέθανε στις 26 Ιουλίου του 1952.

06 Μαϊ 2024

Σπάνια ασθένεια: Το 9χρονο παιδί που δε νιώθει πόνο

Και παρόλο που η κατάσταση του μπορεί να ακούγεται σαν υπερδύναμη, στην πραγματικότητα, η πάθηση αυτή κάνει το αγόρι πιο ευάλωτο σε τραύματα.

Περισσότερα από

Stories

06 Μαϊ 2024

"Πέρα από τη σαρκική επιθυμία": Ρίτα Χέιγουορθ και Όρσον Γουέλς, μια σχέση αχαλίνωτου πάθους και μίσους

Το "παιδί θαύμα" ήταν ύποπτος για την άγρια δολοφονία της ηθοποιού Μαύρης Ντάλιας. Λάτρευε τις γυναίκες και το φαγητό.

06 Μαϊ 2024

Πού έκαναν Ανάσταση οι μεγάλοι αστέρες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου;

Σπάνιο ντοκουμέντο με πρωταγωνιστές του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης στις αρχές της δεκαετίας του 70 από το αρχείο της ΕΡΤ.

06 Μαϊ 2024

Η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που απέδειξε πως μπορείς να είσαι σέξι μέσα σε κουστούμι

Όταν η Μάρλεν Ντίτριχ ανέτρεψε μέσα σε μία στιγμή όλα όσα ξέραμε για τη μόδα.

05 Μαϊ 2024

Η Άννα Παναγιωτοπούλου της ιστορικής Λιλιπούπολης των παιδικών μας χρόνων

Λίγοι γνωρίζουν την συνεργασία της Άννα Παναγιωτοπούλου με την ιστορική Λιλιπούπολη, το βαθύτατα δημοκρατικό, (αν και παιδικό) έργο, του Μάνου Χατζιδάκι στο Γ' Πρόγραμμα.

05 Μαϊ 2024

35 χρόνια πριν: Μαρινέλλα - Σταμάτης Φασουλής φίλοι για πάντα

Οι δύο καλλιτέχνες μετρούν μια μακροχρόνια φιλία και εδώ τους παρακολουθούμε σε έναν διαφορετικό διάλογο

05 Μαϊ 2024

Η μοναδική Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα

Η Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα το μακρινό 1992.

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.