ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η Λίνα Βασιλοπούλου μιλά στο Woman TOC για την πρώτη μέρα του Best 92,6 στον αέρα

Η ημέρα 18/1/2016 θα μείνει για πάντα χαραγμένη στην ομάδα του Best η οποία μέσα σε 25 μέρες και με μόνο κεφάλαιο τη συχνότητα κατάφερε και βγήκε στον αέρα

Η Λίνα Βασιλοπούλου μιλά στο Woman TOC για την πρώτη μέρα του Best 92,6 στον αέρα

Μέσα σε μια σωρεία αρνητικών ειδήσεων από το χώρο της μουσικής, όπως ο θάνατος του Lemmy Kilmister των Motorhead, του David Bowie αλλά και του Glenn Frey των Eagles, ήρθε και μια πολύ ευχάριστη είδηση για τον ελληνικό χώρο.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός Best επέστρεψε

Η Δευτέρα 18/1/2016 θα μείνει για πάντα χαραγμένη στις καρδιές της ομάδας του Best η οποία μέσα σε 25 σχεδόν μέρες και με μόνο κεφάλαιο τη συχνότητα, κατάφερε και βγήκε στον αέρα. Τρία χρόνια και δύο μήνες σιωπής δεν είναι λίγα.

Η γενική διευθύντρια του Best, Λίνα Βασιλοπούλου, δίνει στο WomanTOC την πρώτη της συνέντευξη και μιλά για τις δύσκολες στιγμές του σταθμού, τη μάχη των εργαζομένων για να πάρουν τη συχνότητα, τον λόγο για τον οποίο ξεχωρίζει ο Best από τους υπόλοιπους σταθμούς αλλά και για την ανταπόκριση του κόσμου.

Η Λίνα Βασιλοπούλου μιλά στο Woman TOC για την πρώτη μέρα του Best 92,6 στον αέρα
Μάριος Κοντούλης, Γιώργος Μπίστικας, Μαρία Παπιδάκη

"Ήταν Νοέμβριος του 2012. Ο σταθμός κερδοφόρος, έχοντας ωστόσο υποστεί τρομερές περικοπές. Από τα τρία ραδιόφωνα που είχε ο όμιλος Λυμπέρη είχαν μείνει δυο, ο Best και ο VFM με απλήρωτο όμως το προσωπικό τους. Ξαφνικά μαθαίνουμε ότι ο επιχειρηματίας έφυγε χωρίς αποζημιώσεις. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, παρόλο που είχαμε να πληρωθούμε 7 μήνες, παρά το γεγονός ότι βλέπαμε πως υπήρχαν διαφημίσεις και δεν αιτιολογούσαν τη δική μας διάλυση αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε τη συχνότητα. Με καλή νομική υποστήριξη και επειδή το ΕΣΡ εκείνη την περίοδο έδινε τη συχνότητα των σταθμών στους εργαζομένους που ήταν απλήρωτοι, πήραμε τη συχνότητα του Best με πολύ κόπο αλλά και με πολλή δύναμη."

Το να δουλεύεις στον Best, δεν είναι μια απλή υπόθεση. Όχι, δε χρειάζεται να γνωρίζεις πυρηνική φυσική αλλά κάτι σπουδαιότερο. Να αγαπάς τη μουσική, να έχεις μεράκι. "Η δουλειά στον Best δεν είναι μια απλή δουλειά. Έχει πάρα πολλή αγάπη για τη μουσική, για το μικρόφωνο, την παρέα και η επιτυχία αυτού του ραδιοφώνου έγκειται στο ότι το μικρόφωνο δεν είναι δήθεν. Είναι ένα μικρόφωνο αλήθειας και η μουσική του είναι η καλύτερη από όλα τα είδη με μια αγάπη στα ηλεκτρονικά ακούσματα. Αυτό ενώνει την ομάδα, που τρία χρόνια ήταν σταθερά δεμένη και έψαχνε να βρεί λύσεις για να ξεκινήσει. Το μόνο μας κεφάλαιο είναι αυτή η συχνότητα και η αγάπη μας για τον Best".

Γιώργος Μπιστικας, Δημήτρης Παπασπυρόπουλος

Η Λίνα Βασιλοπούλου ήταν γενική διευθύντρια στον Best, όσο για τη σημερινή σύνθεση της ομάδας, η ίδια μας εξηγεί. "Ήμουν γενική διευθύντρια. Από τους πρώτους αυτής της ομάδας που με είχε καλέσει ο Λυμπέρης για να του πουλήσω τον σταθμό κι εγώ απλά έδωσα τη μάχη μου. Σήμερα είμαστε όλοι μέτοχοι, όλοι ίσοι, δεν λειτουργεί το σύστημα με την παλιά λογική απλά έχουμε την ευθύνη κάποιων τομέων. Υπεύθυνος προγράμματος είναι ο Γιώργος Καρκάνης, στο σκέλος της οικονομικής διαχείρισης είναι ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος ο οποίος είναι και παράγωγος κι εγώ παίζω ένα ρόλο συντονισμού-συμβούλου και παροχής σωτηρίας σε όλο το διοικητικό κομμάτι το το οποίο είναι εξαιρετικά απαραίτητο αλλά και συμβούλου στο εμπορικό. Αποφασίσαμε να στήσουμε αυτό ακριβώς που είχαμε".

Η δουλειά στον Best δεν είναι μια απλή δουλειά. Έχει πάρα πολλή αγάπη για τη μουσική, για το μικρόφωνο, την παρέα και η επιτυχία αυτού του ραδιοφώνου έγκειται στο ότι το μικρόφωνο δεν είναι δήθεν.

Αν είσαι fan των ερτζιανών θα έχεις παρατηρήσει ότι αυτά τα τρία χρόνια, άλλος σταθμός σαν τον Best δεν βγήκε. Η επιτυχία του σταθμού έγκειται σε τρία στοιχεία. Μουσική, μικρόφωνο και καλή χημεία. "Τρία είναι τα στοιχεία. Η μουσική του -τρία χρόνια δεν βρέθηκε ούτε ένας να μπορέσει να δώσει αυτό που ακούγεται σήμερα στον αέρα. Η συχνότητα των 92,6 παίζει μια μουσική που δεν την έπαιξε κανένας -και είχαν την ευκαιρία πολλοί αυτά τα τρία χρόνια. Αυτή η μουσική, δεν είναι τυχαία επιλογή, είναι η σύνθεση της ομάδας των παραγωγών που βρίσκεται σήμερα στα μικρόφωνα. Ξέρουν να δένουν, να μιξάρουν και να φτιάχνουν την ατμόσφαιρα που χρειάζεται για να βλέπεις τη ζωή πιο αισιόδοξα. Δεύτερο είναι το μικρόφωνο που δεν ήταν ποτέ lifestyle με την έννοια του δήθεν αλλά ήταν ένα μικρόφωνο ποιοτικής ζωής και αυθεντικότητας. Συν η καλή χημεία των ανθρώπων που έχουν μια διαφορετικότητα.

"Δεν πιστεύω στην ομοιογένεια αλλά στις ομάδες που κάνουν σύνθεση και αυτή η ομάδα με πολλές διαφορετικές προσωπικότητες και με διαφορετικά μικρόφωνα και μουσικές, έκανε επιτυχία και ξαναγυρίζει. Η επιτυχία της είναι η επαφή με τον κόσμο. Συγκινεί, δημιουργεί δυνατά συναισθήματα. Δεν έχω ζήσει μια μέρα που να μη γίνει "κόλαση" και να μην απαντάνε σε ο,τιδήποτε μπορεί να πεις στο ραδιόφωνο χιλιάδες ακροατές. Δεν είχε ποτέ ησυχία στα δικά μας στούντιο. Και δε θα έχει. Δε μας ενδιαφέρει να έχουμε κάτι άλλο. Για αυτό και γυρίζουμε πίσω".

Η πρώτη μέρα που εξέπεμψε ξανά ο σταθμός, ήταν γεμάτη αγκαλιές, φιλιά και συγκίνηση. Ποδαρικό στις εκπομπές έκανε η Μαρία Παπιδάκη η οποία ένιωσε σα να έκανε ραδιόφωνο για πρώτη φορά. " Όλα τα παιδιά έπαιξαν τραγούδια πολύ συμβολικά αλλά και βεντάλια αγαπημένων τραγουδιών των ακροατών του Best οι οποίοι είχαν ζητήσει στο Facebook".

Αν τυχόν θες να περάσεις από τα στούντιο για να ευχηθείς στην ομάδα, ο Best βρίσκεται στα κτήρια του Star. "Έχουμε τη δική μας εταιρία, είμαστε εντελώς ανεξάρτητοι, τα μηχανήματά μας είναι όλα μεταχειρισμένα και σύγχρονα. Πιστεύω μέσα στην εβδομάδα θα είμαστε όλο και καλύτεροι, θα εξελισσόμαστε. Θέλαμε να βγούμε το συντομότερο δυνατό, πιστεύω ότι για ραδιόφωνο χωρίς playlist, γιατί εμείς δεν έχουμε παίξει ποτέ playlist, σπάσαμε κάθε ρεκόρ. Οι ηχολήπτες μας παίζουν μουσική, έχουν άποψη. Αν λείπει ο παραγωγός, ο ηχολήπτης μπορεί να διαλέξει κομμάτια" καταλήγει η Λίνα Βασιλοπούλου.

Απο δεξιά Μαρία Παπιδάκη,Λίνα Βασιλοπούλου, Κλεοπάτρα Φυντανίδου, Άννα Μαρία Χαροκόπου, Εύη Σιδηροπούλου

Τον Best 92,6 μπορείς να βρεις επίσης στη σελίδα του στο Facebook όπου μπορείς να ζητήσεις τραγούδια αλλά και να στείλεις τις ευχές σου.

Καλή αρχή Best 92,6. Να είσαι πάντα best στα ερτζιανά.

Read Next

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.

Περισσότερα από

Stories

04 Μαϊ 2024

Ειρήνη Παπά και Πενέλοπε Κρουζ σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο 23 χρόνια πριν

Ο φωτογραφικός φακός αποθανατίζει την Ειρήνη Παπά και την Πενέλοπε Κρουζ, όταν πρωταγωνιστούσαν στην ταινία "Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι"

04 Μαϊ 2024

"Την εσπέραν του Μεγάλου Σαββάτου του έτους 1889 περί ώραν ενάτην..."

Πάσχα Ρωμέικο. Διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

04 Μαϊ 2024

"Δεν ένιωσα ποτέ icon. Απλά πάντα έκανα τη δουλειά μου": Η μοναδική φινέτσα της Όντρεϊ Χέπμπορν

Με συµµετοχή στην Αντίσταση στο Β’ Παγκόσµιο Πόλεµο και πρέσβειρα της UNICEF, η πορσελάνινη ηθοποιός υπήρξε πολλά περισσότερα από µια θρυλική φιγούρα σε ένα LBD.

03 Μαϊ 2024

"Μα βγαίνοντας από την εκκλησιά ο Επιτάφιος τράβηξε πρώτα πλάγια, χώθηκε μέσα στις γειτονιές"

Σεφέρης, Ελύτης, Καζαντζάκης: Θρησκευόμενοι ή μη, παλαιότεροι και πλέον σύγχρονοι, οι λογοτέχνες συγκλονίζονται από το Θείο Δράμα και την "της φύσεως άνοιξη".

03 Μαϊ 2024

Ο Θανάσης Βέγγος με την οικογένειά του μέσα από ένα σπάνιο φωτογραφικό κλικ

Ο ηθοποιός της καρδιάς μας έφυγε στις 3 Μαΐου του 2011. Ο φακός τον απαθανατίζει σε μία όμορφη οικογενειακή στιγμή.

03 Μαϊ 2024

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Πώς είναι σήμερα οι δύο πρωταγωνιστές της σειράς;

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε και η πιο εμβληματική σειρά του Πάσχα επιστρέφει στις μικρές μας οθόνες.

03 Μαϊ 2024

Φαμπερζέ: Η ιστορία των πολυτιμότερων αυγών του κόσμου και όσα δεν ξέρεις για αυτά

Το πρώτο αυγό ("η Κότα") το παρήγγειλε το 1885 ο τσάρος Αλέξανδρος Γ', θέλοντας να το κάνει ως δώρο έκπληξη για το Πάσχα στη σύζυγό του Μαρία Φιόντοροβνα.

03 Μαϊ 2024

Αυτοκτόνησαν και οι τρεις μεγάλοι έρωτες της ζωής της: Η τραγική ιστορία της ντίβας Δαλιδά

Στις 3 Μαΐου 1987, η Δαλιδά βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Παρίσι, έχοντας πάρει ισχυρή δόση βαρβιτουρικών. "Η ζωή μου έγινε ανυπόφορη, συγχωρήστε με".

03 Μαϊ 2024

Μαρίκα Κοτοπούλη - Ίωνας Δραγούμης. Ένας δύσκολος έρωτας σαν αρχαία τραγωδία

Αυτό είναι το χρονικό μίας από τις πιο παθιασμένες και δύσκολες ιστορίες αγάπης στην Ελλάδα με πρωταγωνίστρια την σπουδαία ηθοποιού που γεννήθηκε σαν σήμερα.