ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η ΔΛ Gallery παρουσιάζει την Ατομική ‘Εκθεση Υποβρύχιας Φωτογραφίας “Silence”

Από τη γέννηση του, ο άνθρωπος μεταφέρει το φορτίο της βαρύτητας στους ώμους του. Είναι βιδωμένος στη γη. Μόνο αν βυθιστεί μπορεί να νιώσει ελεύθερος.

Η ΔΛ Gallery παρουσιάζει την Ατομική ‘Εκθεση Υποβρύχιας Φωτογραφίας “Silence”

Για τους εραστές της υποβρύχιας φωτογραφίας, αυτή η αίσθηση ελευθερίας δεν δημιουργείται αυτόνομα ή αυτόματα, αλλά κατακτιέται με τον χρόνο μέσα από τη διαχείριση των αλλεπάληλων προκλήσεων που γεννιούνται κάτω από το νερό.

Η Ρενέ φωτογραφίζει τουλάχιστον μια 20ετία, αλλά τα τελευταία χρόνια τα φωτογραφικά της βήματα την οδηγούν στο υδάτινο περιβάλλον, που της είναι οικείο και αγαπημένο. Πώς θα μπορούσε να μεταφέρει άραγε, αυτήν την αίσθηση απόλυτης γαλήνης που έννοιωθε, όντας μέρος του ιδιαίτερα γοητευτικού κόσμου του βυθού, σε εικόνες κατανοητές από το θεατή; Μέσα από το φακό της, μας ταξιδεύει κάτω από την επιφάνεια της λίμνης και μας προτρέπει να γνωρίσουμε έναν κόσμο διαφορετικό. Αιθέριες φιγούρες μετατρέπονται σε πλάσματα του νερού, καθώς ο κόσμος έξω από το υγρό στοιχείο παύει πρόσκαιρα να υπάρχει και να έχει σημασία.

Μέσα από το φακό της, μας ταξιδεύει κάτω από την επιφάνεια της λίμνης και μας προτρέπει να γνωρίσουμε έναν κόσμο διαφορετικό. Αιθέριες φιγούρες μετατρέπονται σε πλάσματα του νερού, καθώς ο κόσμος έξω από το υγρό στοιχείο παύει πρόσκαιρα να υπάρχει και να έχει σημασία.

Οι θεατές, καλούνται να γνωρίσουν τον υδάτινο κόσμο, που δημιουργεί η Ρενέ, γίνονται κοινωνοί της μαγικής αίσθησης της απουσίας της βαρύτητας και της απόλυτης ελευθερίας κινήσεων, που συμβολίζεται με την εικόνα του ακύμαντου, σιωπηλού αλλά και τρομακτικά σκοτεινού νερού, κορυφώνεται στο βυθό του και δεν υπακούει σε κανόνες παρά μόνο στον αυθορμητισμό των συναισθημάτων και στην ανάγκη του ανθρώπου να εκφράσει την έμφυτη δημιουργικότητά του.

Η ΔΛ Gallery παρουσιάζει την Ατομική ‘Εκθεση Υποβρύχιας Φωτογραφίας “Silence”

Αυτές οι λιτές φωτογραφίες, αποσπάσματα ενός θαλάσσιου σύμπαντος, το μόνο που ζητούν από τον θεατή είναι μια ποιητική ανάγνωση και στάση. Ακόμα και αν ο θεατής δεν έχει ζήσει την εμπειρία της φωτογράφου ή του φωτογραφιζόμενου σε αυτά τα ιδιόρυθμα περιβάλλοντα, θα μπορέσει, να αισθανθεί το νόημα των λόγων του Gaston Bachelard από το δοκίμιο του Water and Dreams: “Πιθανώς περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο στοιχείο, το νερό είναι η πλήρης ποιητική πραγματικότητα, μέσω της οποίας απολαμβάνουμε, μεταξύ άλλων, μια οικεία γεύση του πεπρωμένου μας.”

Επιμέλεια έκθεσης: Νίνα Κασσιανού

3D projection mapping installation: NoYo Studio

Εγκαίνια: Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 12:00. έως 22:00.

Διάρκεια έκθεσης: 2 Οκτωβρίου έως 11 Δεκεμβρίου 2021

Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη - Παρασκευή 12:00 - 20:00, Σάββατο 12:00 - 16:00

Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΔΛ Gallery, Μεσολογγίου 55Α, Πειραιάς, 18545, +30 2104619700

Read Next

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

Περισσότερα από

Stories

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.

04 Μαϊ 2024

Ειρήνη Παπά και Πενέλοπε Κρουζ σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο 23 χρόνια πριν

Ο φωτογραφικός φακός αποθανατίζει την Ειρήνη Παπά και την Πενέλοπε Κρουζ, όταν πρωταγωνιστούσαν στην ταινία "Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι"

04 Μαϊ 2024

"Την εσπέραν του Μεγάλου Σαββάτου του έτους 1889 περί ώραν ενάτην..."

Πάσχα Ρωμέικο. Διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

04 Μαϊ 2024

"Δεν ένιωσα ποτέ icon. Απλά πάντα έκανα τη δουλειά μου": Η μοναδική φινέτσα της Όντρεϊ Χέπμπορν

Με συµµετοχή στην Αντίσταση στο Β’ Παγκόσµιο Πόλεµο και πρέσβειρα της UNICEF, η πορσελάνινη ηθοποιός υπήρξε πολλά περισσότερα από µια θρυλική φιγούρα σε ένα LBD.

03 Μαϊ 2024

"Μα βγαίνοντας από την εκκλησιά ο Επιτάφιος τράβηξε πρώτα πλάγια, χώθηκε μέσα στις γειτονιές"

Σεφέρης, Ελύτης, Καζαντζάκης: Θρησκευόμενοι ή μη, παλαιότεροι και πλέον σύγχρονοι, οι λογοτέχνες συγκλονίζονται από το Θείο Δράμα και την "της φύσεως άνοιξη".

03 Μαϊ 2024

Ο Θανάσης Βέγγος με την οικογένειά του μέσα από ένα σπάνιο φωτογραφικό κλικ

Ο ηθοποιός της καρδιάς μας έφυγε στις 3 Μαΐου του 2011. Ο φακός τον απαθανατίζει σε μία όμορφη οικογενειακή στιγμή.

03 Μαϊ 2024

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Πώς είναι σήμερα οι δύο πρωταγωνιστές της σειράς;

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε και η πιο εμβληματική σειρά του Πάσχα επιστρέφει στις μικρές μας οθόνες.