ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η δημοσιογράφος Ζάννα Αγκαλάκοβα παραιτήθηκε από τη ρωσική κρατική τηλεόραση και τώρα φοβάται

«Θα με θεωρούσαν κατάσκοπο» λέει η δημοσιογράφος. Πλέον δεν υπάρχει ελευθεροτυπία στη Ρωσία, αφού οι δημοσιογράφοι απειλούνται με 15ετη κάθειρξη.

Η δημοσιογράφος Ζάννα Αγκαλάκοβα παραιτήθηκε από τη ρωσική κρατική τηλεόραση και τώρα φοβάται

Η Ζάννα Αγκαλάκοβα αναγκάστηκε να υποβάλλει την παραίτησή της στις 3 Μαρτίου υπό την απειλή 15ετούς κάθειρξης που έχει επιβάλλει η Κυβέρνηση Πούτιν σε περίπτωση που κάποιος δημοσιογράφος αποκαλέσει τη «ρωσική ειδική επέμβαση» (σύμφωνα με τον ίδιο), «πόλεμο». Μέτρο που καταστρατηγεί τα θεμέλια της ελευθεροτυπίας και καθιστά αδύνατη την αντικειμενική άσκηση του επαγγέλματος.

Η τέως ανταποκρίτρια του κρατικού Καναλιού Ένα της Ρωσίας στο Παρίσι παραιτήθηκε καθώς κάθε διαφορετική γνώμη θα μπορούσε να θεωρηθεί πράξη κατασκοπείας, όπως αναφέρει η διαδικτυακή εφημερίδα The Times of Israel.

Την ίδια μέρα οι Ρώσοι νομοθέτες υπερψήφισαν νόμο σύμφωνα με τον οποίο με ποινή φυλάκισης 15 ετών απειλείται κι όποιος μεταδώσει «ψευδείς ειδήσεις» για τις ρωσικές ενέργειες στο εξωτερικό.

«Όταν μίλησα στους ανώτερους μου, είπα πως δεν μπορώ να κάνω αυτή τη δουλειά άλλο. Έφυγα από το Κανάλι ακριβώς επειδή ξέσπασε ο πόλεμος» είπε σε συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσαν οι Reporters Without Borders στο Παρίσι. Η 56χρονη δημοσιογράφος που υπήρξε στο παρελθόν και παρουσιάστρια ειδήσεων σημείωσε πως τα κρατικά ΜΜΕ κατευθύνονται από το Κρεμλίνο ώστε να μεταδίδουν τη δική τους προπαγάνδα, μετατρέποντας το κοινό σε ζόμπι».

«Στη Ρωσία θα με κατηγορήσουν ως καλά αμοιβόμενη κατάσκοπο για αυτές τις δηλώσεις μου. Έτσι λειτουργεί η προπαγάνδα» συμπλήρωσε. Στο ίδιο κανάλι εργαζόταν και η Ovsyannikova που ύψωσε αντιπολεμικό πλακάτ κατά τη μετάδοση του δελτίου ειδήσεων και αρνήθηκε την πρόταση του Εμμανουέλ Μακρόν για χορήγηση ασύλου στη Γαλλίας. Τουλάχιστον δυο ακόμη δημοσιογράφοι έχουν παραιτηθεί. Πρόκειται για τους Lilia Gildeyeva και Vadim Glusker.

Ακολουθήστε το Woman Toc στο Instagram

Read Next

28 Νοε 2023

Όταν η Χριστίνα Ωνάση διασκέδαζε με τη Νάνα Μούσχουρη στο Παρίσι 41 χρόνια πριν

Ένα από τα διασημότερα στέκια παγκοσμίως στο οποίο συναντούσες μερικούς από τους πιο διάσημους και σημαντικούς ανθρώπους του πλανήτη.

28 Νοε 2023

John Galliano: Όταν απολύθηκε το 2011 από τον Οίκο Dior για τα αντισημιτικά του σχόλια

Σήμερα πολλοί είναι οι σταρ που απολύθηκαν για τους ίδιους λόγους. Το "υπέροχα διεστραμμένο" αυτό ταλέντο της βιομηχανίας της μόδας γίνεται 63 ετών.

Περισσότερα από

Stories

27 Νοε 2023

To 1971 που όλες φορούσαν πλατφόρμες, εκείνος σχεδίασε το "Cherry Shoe", την πρώτη γόβα-στιλέτο

Ο Manolo Blahnik, o πρίγκηπας που χάρισε σε κάθε κορίτσι από ένα χρυσό γοβάκι, κλείνει τα 81 του χρόνια.

27 Νοε 2023

Οι θαυμάστριες του έκαναν ουρά για να τον δουν, λιποθυμούσαν στο πέρασμά του, μάζευαν ακόμα και τις γόπες από τα τσιγάρα του

"Δεν υπήρχε γυναίκα που να του αρνήθηκε ποτέ τίποτα. Οι γυναίκες τον αγάπησαν αλλά κι εκείνος τις λάτρεψε. Ήταν ο αγαπημένος - και ίσως ο πιο ταλαντούχος- ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου.

26 Νοε 2023

"Επισκέπτες νιώθουν το βάρος μιας αόρατης παρουσίας να κάθεται στην άκρη του κρεβατιού τους"

Η στοιχειωμένη ιστορία του αληθινού ξενοδοχείου που ενέπνευσε τη "Λάμψη" του Στίβεν Κινγκ, του βιβλίου που μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ.

24 Νοε 2023

Οι τελευταίες μέρες του Φρέντι Μέρκιουρι όπως τις θυμήθηκε η παντοτινή αγάπη του Μαίρη Όστιν

Ο Φρέντι Μέρκιουρι είχε δηλώσει για την Όστιν ότι "θα την αγαπάει μέχρι την τελευταία του πνοή". Σαν σήμερα 24 Νοεμβρίου του 1991 "σιώπησε" για πάντα η θεϊκή αυτή φωνή.

24 Νοε 2023

Η Τζένη Καρέζη με νυφικό στη δεξίωση του γάμου της με τον Κώστα Καζάκο

Το γαμήλιο party έλαβε χώρα στο διαμέρισμα του ζευγαριού στα Ιλίσια, παρουσία εκλεκτών προσώπων της βιομηχανίας του ελληνικού κινηματογράφου.

23 Νοε 2023

Κλάους Κίνσκι: " Δεν πρέπει να μιλάμε για τον πατέρα μου. Ήταν ένας τερατώδης ηθοποιός κι ένα ανθρώπινο τέρας"

Ο Κλάους Κίνσκι, ή αλλιώς ανθρώπινο τέρας όπως τον χαρακτηριζουν οι κακοποιημένες κόρες του πέθανε στις 23 Νοεμβρίου 1991 αλλά στην κηδεία του παρευρέθηκε μόνο ο μικρός του γιος Νικολάι Κίνσκι.

23 Νοε 2023

Εμανουέλ Μακρόν: Η throwback φωτογραφία πριν γνωρίσει την Μπριζίτ

Πριν γίνει Πρόεδρος ο Εμανουέλ Μακρόν ήταν κι εκείνος παιδί.

23 Νοε 2023

Τα "γκράφιτι" που έσωσαν την τιμή της Αθήνας: Ένα ντοκουμέντο χαραγμένο στα μάρμαρα του Παρθενώνα

Τα χαράγματα σε τοίχους και κίονες αποτελούν αποδείξεις του αδιάσπαστου βίου της από τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες έως την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό.

23 Νοε 2023

Πέτερ Λίντμπεργκ: Ο φωτογράφος των ‘90s που επινόησε τον όρο super models

"Ομορφιά είναι αυτό που σου δίνει το κουράγιο να είσαι ο εαυτός σου", έλεγε ο φωτογράφος που άλλαξε τους κανόνες στη μόδα και την αντίληψη της ομορφιάς.

22 Νοε 2023

Όταν η Ρίτα Σακελλαρίου αφιέρωνε το πιο εμβληματικό λαϊκό σουξέ της δεκαετίας του ΄90 στον Κώστα Ευριπιώτη

Μια συγκινητική, άγνωστη λεπτομέρεια για τον αγαπημένο ηθοποιό και τη μοναδική λαϊκή τραγουδίστρια που γεννήθηκε σαν σήμερα.