ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η δημοσιογράφος Ζάννα Αγκαλάκοβα παραιτήθηκε από τη ρωσική κρατική τηλεόραση και τώρα φοβάται

«Θα με θεωρούσαν κατάσκοπο» λέει η δημοσιογράφος. Πλέον δεν υπάρχει ελευθεροτυπία στη Ρωσία, αφού οι δημοσιογράφοι απειλούνται με 15ετη κάθειρξη.

Η δημοσιογράφος Ζάννα Αγκαλάκοβα παραιτήθηκε από τη ρωσική κρατική τηλεόραση και τώρα φοβάται

Η Ζάννα Αγκαλάκοβα αναγκάστηκε να υποβάλλει την παραίτησή της στις 3 Μαρτίου υπό την απειλή 15ετούς κάθειρξης που έχει επιβάλλει η Κυβέρνηση Πούτιν σε περίπτωση που κάποιος δημοσιογράφος αποκαλέσει τη «ρωσική ειδική επέμβαση» (σύμφωνα με τον ίδιο), «πόλεμο». Μέτρο που καταστρατηγεί τα θεμέλια της ελευθεροτυπίας και καθιστά αδύνατη την αντικειμενική άσκηση του επαγγέλματος.

Η τέως ανταποκρίτρια του κρατικού Καναλιού Ένα της Ρωσίας στο Παρίσι παραιτήθηκε καθώς κάθε διαφορετική γνώμη θα μπορούσε να θεωρηθεί πράξη κατασκοπείας, όπως αναφέρει η διαδικτυακή εφημερίδα The Times of Israel.

Την ίδια μέρα οι Ρώσοι νομοθέτες υπερψήφισαν νόμο σύμφωνα με τον οποίο με ποινή φυλάκισης 15 ετών απειλείται κι όποιος μεταδώσει «ψευδείς ειδήσεις» για τις ρωσικές ενέργειες στο εξωτερικό.

«Όταν μίλησα στους ανώτερους μου, είπα πως δεν μπορώ να κάνω αυτή τη δουλειά άλλο. Έφυγα από το Κανάλι ακριβώς επειδή ξέσπασε ο πόλεμος» είπε σε συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσαν οι Reporters Without Borders στο Παρίσι. Η 56χρονη δημοσιογράφος που υπήρξε στο παρελθόν και παρουσιάστρια ειδήσεων σημείωσε πως τα κρατικά ΜΜΕ κατευθύνονται από το Κρεμλίνο ώστε να μεταδίδουν τη δική τους προπαγάνδα, μετατρέποντας το κοινό σε ζόμπι».

«Στη Ρωσία θα με κατηγορήσουν ως καλά αμοιβόμενη κατάσκοπο για αυτές τις δηλώσεις μου. Έτσι λειτουργεί η προπαγάνδα» συμπλήρωσε. Στο ίδιο κανάλι εργαζόταν και η Ovsyannikova που ύψωσε αντιπολεμικό πλακάτ κατά τη μετάδοση του δελτίου ειδήσεων και αρνήθηκε την πρόταση του Εμμανουέλ Μακρόν για χορήγηση ασύλου στη Γαλλίας. Τουλάχιστον δυο ακόμη δημοσιογράφοι έχουν παραιτηθεί. Πρόκειται για τους Lilia Gildeyeva και Vadim Glusker.

Ακολουθήστε το Woman Toc στο Instagram

Read Next

Περισσότερα από

Stories

30 Ιουλ 2026

"Επιβίωσα γιατί ήμουν η σκληρότερη όλων": Μπέτι Ντέιβις, μια ασυμβίβαστη και δύσκολη γυναίκα

Έκανε τα πάντα με τον δυσκολότερο τρόπο. Έτσι γράφει η επιτύμβια πλάκα της. Έμεινε στην ιστορία το παροιμιώδες μίσος της για την Τζόαν Κρόφορντ.

30 Ιουλ 2026

Ο Άλφρεντ Χίτσκοκ βασάνισε την πρωταγωνίστριά του και έκανε μόλις μία φορά σεξ στη ζωή του

Ο ταλαντούχος Βρετανός σκηνοθέτης ήταν μία ιδιάζουσα περίπτωση ανθρώπου που δεν προκαλούσε και τα θετικότερα των συναισθημάτων.

29 Ιουλ 2026

Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή η Ρένα Βλαχοπούλου, πριν από 22 χρόνια - Η αξεπέραστη ντίβα της ελληνικής κωμωδίας

Η Ρένα Βλαχοπούλου σε ένα σπάνιο φωτογραφικό ντοκουμέντο της καλλιτεχνικής της πορείας.

29 Ιουλ 2026

Μίκης Θεοδωράκης: Η ζωή του ανθρώπου που έδωσε μουσική στην Ελλάδα και έγινε σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής

Από τη μουσική και την ποίηση μέχρι την πολιτική και τους κοινωνικούς αγώνες, ο Μίκης Θεοδωράκης άφησε ένα έργο που ξεπέρασε τα σύνορα της Ελλάδας.

29 Ιουλ 2026

Adults only παραλίες | Πώς η ησυχία έγινε η πιο περιζήτητη πολυτέλεια του καλοκαιριού

Από τα γαμήλια ταξίδια στην Καραϊβική έως τις ελληνικές ακτές, η επιθυμία για ήσυχες διακοπές εξελίχθηκε σε μια ολόκληρη βιομηχανία.

29 Ιουλ 2026

Ρένα Βλαχοπούλου: Η ιστορία της μοιάζει με παραμύθι αλλά ξεκίνησε σαν εφιάλτης

Ιδιαίτερα γοητευτική παρουσία, η Βλαχοπούλου κέρδισε ακόμα και την καρδιά του Σάχη της Περσίας, πριν ακόμα αυτός γνωρίσει τη Σοράγια. Γεννήθηκε σαν σήμερα στις 28 Ιουλίου 1917.

28 Ιουλ 2026

"Μια ζωή μαζί" - Η συγκινητική ιστορία αγάπης της Νόρας Βαλσάμη και του Ερρίκου Ανδρέου

Η κινηματογραφική συνάντηση της Νόρας Βαλσάμη και του Ερρίκου Ανδρέου που οδήγησε σε έναν από τους μεγαλύτερους έρωτας.

28 Ιουλ 2026

Τα καλοκαίρια του Ωνάση και της Κάλλας στον Σκορπιό | Ένας έρωτας που έγραψε ιστορία κάτω από τον ελληνικό ήλιο

Ανάμεσα σε θαλαμηγούς, διεθνείς προσωπικότητες και μαγευτικά ηλιοβασιλέματα, ο Σκορπιός έγινε το καταφύγιο ενός από τους πιο πολυσυζητημένους έρωτες του 20ού αιώνα.

27 Ιουλ 2026

'Ελλη Λαμπέτη | Η μία και μοναδική κινηματογραφική συνεργασία της με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ

Η Έλλη Λαμπέτη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ είχαν συνεργαστεί σε μια μόνο ταινία που έγραψε όμως ιστορία.

27 Ιουλ 2026

Το μακρινό 1998: Η Ελληνίδα Θεά Άντζελα Γκερέκου στη σκηνή με τον Τόλη Βοσκόπουλο

Το ζευγάρι είχε αφηγηθεί τον έρωτά του στην παράσταση, "Ήρθες σαν όνειρο".