ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

H Τζιλ Μπάιντεν ετοιμάζεται να γράψει ιστορία για τις εργαζόμενες γυναίκες

Θα γίνει η μόνη Πρώτη Κυρία που θα συνεχίσει να δουλεύει;

H Τζιλ Μπάιντεν ετοιμάζεται να γράψει ιστορία για τις εργαζόμενες γυναίκες

Μητέρα, διδάκτωρ, γυναίκα με αξιοζήλευτη καριέρα στην εκπαίδευση και πλέον Πρώτη Κυρία. Η Τζιλ Μπάιντεν στα 69 της χρόνια, μετά τη νίκη του συζύγου της Τζο Μπάιντεν στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές, ετοιμάζεται να μετακομίσει για πρώτη φορά στον Λευκό Οίκο. Χαμηλών τόνων σε όλη την μέχρι τώρα ζωή της, προτιμούσε να μην βρίσκεται στο προσκήνιο ακόμα και όταν διετέλεσε σύζυγος αντιπροέδρου, κατά την οκταετία διακυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα. Πλέον όμως η Αμερικανίδα καθηγήτρια ετοιμάζεται να γράψει ιστορία όχι με κάτι που θα κάνει, αλλά με κάτι που δεν θα σταματήσει να κάνει.

«Θα συνεχίσετε να διδάσκετε αν γίνετε Πρώτη Κυρία;»τη ρώτησε η δημοσιογράφος του CBS, Ρίτα πρέιβερ, σε μια συνέντευξη για την εκπομπή Sunday Morning, πριν από τρεις περίπου μήνες. Χωρίς κανένα δισταγμό η διακεκριμένη εκπαιδευτικός απάντησε: «Το ελπίζω, θα το ήθελα πολύ. Αν φτάσουμε στον Λευκό Οίκο θα συνεχίσω να διδάσκω, είναι σημαντικό. Θέλω ο κόσμος να εκτιμά τους καθηγητές». Και κάπως έτσι η Τζιλ Μπάιντεν μοιάζει έτοιμη να γράψει ιστορία, ως η πρώτη γυναίκα που θα συνεχίσει να εργάζεται ως σύζυγος εν ενεργεία Προέδρου των ΗΠΑ. Όχι βέβαια πως κάποιος που έχει παρακολουθήσει τη πορεία της θα περίμενε κάτι διαφορετικό. Όταν ακόμα ο Τζο Μπάιντεν ήταν γερουσιαστής του Ντελαγουέρ, η σύζυγός του, η οποία δίδασκε στο Πανεπιστήμιο, χρησιμοποιούσε το πατρικό της, δηλαδή Τζιλ Τζέικομπς, γιατί ήθελε να είναι γνωστή ως μια ακόμη καθηγήτρια, και όχι ως σύζυγος γερουσιαστή.

Το 2016, σε μια συνέντευξή της η Μισέλ Ομπάμα είχε επιβεβαιώσει και εκείνη το πάθος και την αφοσίωση της μέλλουσας Πρώτης Κυρίας στον ρόλο της ως εκπαιδευτικού. «Η Τζιλ συνέχεια διορθώνει γραπτά. Κάτι που είναι αστείο, γιατί συνέχεια το ξεχνάω και της λέω: “Ω, έχεις μια κανονική δουλειά!”. Εκείνη απλά έβγαζε τα χαρτιά της και ήταν τόσο επιμελής, που εγώ τη ρωτούσα πώς είναι όλο αυτό».

Σε μια εξομολόγησή της μάλιστα σε γνωστό γυναικείο περιοδικό, τον περασμένο Μάρτιο, η Τζιλ Μπάιντεν μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του συζύγου της για τον προεδρικό θώκο, περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια το πώς ζήταγε από τους πράκτορες των Μυστικών Υπηρεσιών που την συνόδευαν στο Πανεπιστήμιο, να φορούν ρούχα τέτοια ώστε να μοιάζουν με φοιτητές και να κάθονται στους διαδρόμους με τα λάπτοπ ανά χείρας, ώστε να μην κινούν υποψίες και να διαταράσσουν την εύρυθμη λειτουργία του εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Άλλωστε η καθηγήτρια αγγλικών στο Northern Virginia Community College το έχει πει επανειλημμένα κατά το παρελθόν. «Η διδασκαλία δεν είναι αυτό που κάνω. Είναι αυτό που είμαι».

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτογραφία: Reuters

Read Next

25 Ιουλ 2024

Όταν το περίφημο πάρτι της Βουλιαγμένης του Λουκιανού Κηλαηδόνη έγραψε ιστορία

O Λουκιανός προετοίμαζε το "πάρτι στη Βουλιαγμένη" για τις 25 Ιουλίου 1983, πάνω από ένα χρόνο. Ο τύπος τότε το είχε χαρακτηρίσει με αρκετή δόση υπερβολής "Το Γούντστοκ της Ελλάδας".

25 Ιουλ 2024

Έλενα Ναθαναήλ και Γιώργος Κωνσταντίνου: Εκείνος ήταν 35 ετών και εκείνη 22 - Ο άγνωστος έρωτάς τους

51 χρόνια πριν: Ο μεγάλος έρωτας και η κοινή ζωή του ζευγαριού σε ένα διαμέρισμα στην οδό Ασκληπιού.

Περισσότερα από

Stories

24 Ιουλ 2024

Πίτερ Σέλερς: Οι 4 γάμοι, ο έρωτας με την Σοφία Λόρεν και το έμφραγμα κατα την διάρκεια του σεξ

Ο επιθεωρητής Κλουζώ του "Ροζ Πάνθηρα", ο κατά λάθος καλεσμένος που... διέλυσε τα πάντα στο "Πάρτι", υπήρξε μία από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες του παγκόσμιου κινηματογράφου.

24 Ιουλ 2024

Πριν 70 χρόνια, η Ρίκα Διαλυνά μαγεύει τα Μις Υφήλιος φορώντας δώρο της Σοφίας Βέμπο

Η σπάνια φωτογραφία της Ρίκας Διαλυνά από τα Μις Υφήλιος

23 Ιουλ 2024

Η αξέχαστη "Μπιμπί" είναι η Υβόν Σανσόν: Η καλλονή ηθοποιός που αναστάτωσε τη Φίνος Φιλμ

Το ρεπορτάζ της εποχής αναφέρει ότι ακόμα και οι τουαλέτες στα στούντιο γυρισμάτων ανακαινίστηκαν για χάρη της Σανσόν. H όμορφη σταρ απεβίωσε πριν 21 χρόνια 23 Ιουλίου 2003.

23 Ιουλ 2024

Όταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη πήρε συνέντευξη από τη Ζωή Λάσκαρη

"Εμείς οι δύο δεν είχαμε ποτέ καμία αντιπαλότητα", είχε δηλώσει η εθνική μας σταρ που έφυγε από την ζωή σαν σήμερα στις 23 Ιουλίου του 1996

23 Ιουλ 2024

Δημήτρης Λιαντίνης: H εξαφάνιση του ακαδημαϊκού που συγκλόνισε το Πανελλήνιο 26 χρόνια πριν

Η ζωή του πιο πολυσυζητημένου νεοέλληνα στοχαστή, που η εξαφάνιση του συγκλόνισε το Πανελλήνιο το καλοκαίρι του 1998.

22 Ιουλ 2024

41 χρόνια πριν- Μίνα Αδαμάκη και Γιώργος Κιμούλης: Ο δεσμός των 5 χρόνων και ο γάμος που "ακυρώθηκε"

Μια άγνωστη ιστορία με "πρωταγωνιστές" την αγαπημένη μας Ειρήνη από τις Τρεις Χάριτες και τον Γιώργο Κιμούλη.

22 Ιουλ 2024

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

22 Ιουλ 2024

"Η ψυχή δεν είναι μια παχύσαρκη τραγουδίστρια ναϊτκλάμπ". Ο Τομ Ρόμπινς γράφει για την ψυχή

Απόσπασμα από το βιβλίου του Τομ Ρόμπινς, Villa Incognito. Ο πιο εγκεφαλικός παραμυθάς κλείνει σήμερα τα 92 του χρόνια. Και είναι πιο επίκαιρος από ποτέ.

21 Ιουλ 2024
20 Ιουλ 2024

Τα κρυφά μηνύματα του νέου βίντεο-κλιπ της Σάττι : "Αχ Θάλασσα"

Η Μαρίνα Σάττι συνεργάστηκε με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για το βίντεο-κλιπ του τελευταίου τραγουδιού του άλμπουμ της, ένα κομμάτι που μας έχει συγκινήσει πολύ.