ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Greece Has Soul: Η Κατερίνα Σολδάτου χορεύει στον αέρα της Σαντορίνης κόβοντας την ανάσα

Ο κόσμος είναι πάντα ο ίδιος, άσχετα από πού τον παρατηρείς.

Greece Has Soul: Η Κατερίνα Σολδάτου χορεύει στον αέρα της Σαντορίνης κόβοντας την ανάσα

Tα πανιά θα μπορούσαν να είναι η προέκταση του εαυτού της. Το σκηνικό, ο χώρος που ξεκουράζεται το βράδυ γυρίζοντας στο σπίτι. Η Κατερίνα Σολδάτου νιώθει τόσο άνετα όταν χορεύει στον αέρα, που αισθάνεσαι ότι είναι στο φυσικό της περιβάλλον.

Οι κινήσεις της δυναμικές, ωστόσο αρμονικές και ισορροπημένες, στροβιλίζουν το σώμα της πάνω από τη θάλασσα της Σαντορίνης με θέα την Καλντέρα και μόνη μουσική την πρωινή αύρα. Το εντυπωσιακό βίντεο της εκπαιδεύτριας, χορογράφου και performer εναέριου χορού Κατερίνας Σολδάτου, ονομάζεται Η Ελλάδα έχει ψυχή.

Με εκπληκτικά πρότζεκτ που κόβουν την ανάσα στο ΟΑΚΑ, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στο The Mall, και σε άλλα σημεία η εκπαιδεύτρια μάς επανασυστήνει έναν εντυπωσιακό τρόπο εκγύμνασης.

Μιλήσαμε με την Κατερίνα για το πρότζεκτ Greece has soul στη Σαντορίνη

Greece Has Soul: Η Κατερίνα Σολδάτου χορεύει στον αέρα της Σαντορίνης κόβοντας την ανάσα

Στο πρότζεκτ σου Η Ελλάδα Έχει Ψυχή, μας έκοψες κυριολεκτικά την ανάσα, τόσο με τον εντυπωσιακό χορό όσο και με την εκπληκτική θέα της Σαντορίνης. Ποιο είναι το statement του πρότζεκτ;

Στόχος του project είναι η ανάδειξη της ομορφιάς της Ελλάδας και ιστορικών της τοπίων μέσα απο τον εναέριο χορό. Δηλαδή το πάντρεμα της ιστορικότητας και του Ελληνικού τοπίου με τη μουσική, την εικόνα, και τον εναέριο χορό.

Ο εναέριος χορός είναι η ανεμπόδιστη διαδρομή στη φύση, σε ένα ιδιαίτερο μονοπάτι που φαίνεται να νικάει τους νόμους της βαρύτητας.

Παρακολουθώντας το βίντεο με τις εντυπωσιακές εναέριες λήψεις και το εξαιρετικό μοντάζ, αντιλαμβανόμαστε ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα κοστοβόρο πρότζεκτ. Πώς καταφέρνεις να ανταπεξέρχεσαι οικονομικά;

Με τη βοήθεια χορηγών που υποστηρίζουν το εγχειρήμα και όλη την καλλιτεχνική ομάδα πίσω απο το consept "Greece has Soul". Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε αναζήτησή καινούργιων συνεργατών - χορηγών για το επόμενο βήμα.

Πώς σου φαίνεται ο κόσμος όταν χορεύεις στον αέρα σε ιλιγγιώδη ύψη;

Ο κόσμος είναι πάντα ο ίδιος, άσχετα από πού τον παρατηρείς. Είναι όμως φυσικό για κάποιον που απογειώνεται να νιώθει πιο ευτυχισμένος που μπορεί και βλέπει μακρύτερα και να αισθάνεται λίγο πιο απελευθερωμένος. Όταν χορεύω στον αέρα ξεχνάω τα καθημερινά και επίγεια και απολαμβάνω την ομορφιά της ελευθερίας που μου προσφέρει ο εναέριος χορός.

Τι σου δίνει ο εναέριος χορός που δε μπορεί να σου δώσει για παράδειγμα ένα αργεντίνικο τάνγκο;

Το τάνγκο είναι κάτι περισσότερο από χορός. Είναι θρησκεία. Στην Αργεντινή, οι παλαιότεροι μοιάζουν με αρχιερείς του τάνγκο. Σε αντίθεση, οι νεότεροι πολύ λιγότερο τιθασεύουν την ενεργητικότητά τους στην αυστηρότητα του τάνγκο. Ο εναέριος χορός βρίσκεται μάλλον στον αντίποδα του τάνγκο. Παρά το ό,τι στην αρχή απαιτεί αυτοσυγκέντρωση και πειθαρχία, γρήγορα απελευθερώνει τη φαντασία και δημιουργικότητα του ανθρώπου. Μετά από την απόκτηση των βασικών αντανακλαστικών ισορροπίας στο πανί, η αναπόσπαστη αρμονία της κίνησης στον αέρα μπορεί ίσως και να υπερβαίνει την αυστηρή τελειότητα του τάνγκο.

Ποια είναι η σχέση του εναέριου χορού με την μοναχικότητα;

Ο εναέριος χορός είναι η ανεμπόδιστη διαδρομή στη φύση, σε ένα ιδιαίτερο μονοπάτι που φαίνεται να νικάει τους νόμους της βαρύτητας. Καθένας μπορεί να χαράξει την πορεία του όπως αισθάνεται, ξεφεύοντας για λίγο από τις δεσμεύσεις των κανόνων της αναπόφευκτης κοινωνικότητας και ομαδικότητας που μας υποτάσσει. Η μοναχικότητα όμως της εναέριας αυτής περιπέτειας δεν τραυματίζει, αφού ο εναέριος χορός δίνει απλώς τη δυνατότητα μιας μικρής μόνο απόδρασης από την καθημερινότητα, ενός διαλείμματος που μας επιτρέπει αναπόσπαστοι για λίγο να ονειρευόμαστε. Αν κάποιος επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του Aerial Ever After, θα αντιληφθεί αμέσως τον υψηλό βαθμό ομαδικότητας και συνεργατικότητας όλων των αθλούμενων στον εναέριο χορό, μια ομαδικότητα που δεν διαφέρει από καμιά άλλη αθλητική εκδήλωση.

Πού θα έρθουμε για να δοκιμάσουμε εναέριο χορό;

Είστε ευπρόσδεκτοι καθημερινά στο Κλειστό Κολυμβητήριο του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας στο Μαρούσι, όπου είναι οι εγκαταστάσεις του Aerial Ever After, του πρώτου Εκπαιδευτικού Κέντρου Εναέριου Χορού στην Ελλάδα. Η προσωπική δοκιμή θα σας πείσει ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Αρκεί να το δοκιμάσουμε.

Aerial Ever After

Κλειστό Κολυμβητήριο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ)

Μαρούσι 15123 Τηλ. +30 6983474450

Read Next

28 Ιουν 2022

Το παράξενο προαίσθημα της πριγκίπισσας Νταϊάνα για το μέλλον της

Ο προσωπικός μπάτλερ της πριγκίπισσας, Πολ Μπάρελ, επιβεβαιώνει πως γνώριζε πολλές από τις ανησυχίες που την κατέκλυζαν λίγους μήνες πριν τον θάνατό της.

28 Ιουν 2022

Η γυναίκα που γέννησε 44 παιδιά μέχρι την ηλικία των 40 ετών

Και τα μεγαλώνει μόνη μια που την εγκατέλειψε ο σύζυγός της.

Περισσότερα από

Stories

28 Ιουν 2022

"Είναι αυτό που ονομάζεται καμιά φορά σκλαβιά της οικογένειας"

Απόσπασμα από το βιβλίο της Οριάνα Φαλάτσι "Γράμμα σε ένα παιδί που δεν γεννήθηκε ποτέ". Σαν σήμερα ήρθε στη ζωή.

27 Ιουν 2022
27 Ιουν 2022

Μια σπάνια φωτογραφία αφηγείται την τραγική ιστορία της Χριστίνας Ωνάση και του Τιερί Ρουσέλ

Ο θυελλώδης γάμος της μικρότερης κόρης του Αριστοτέλη Ωνάση με τον Ρουσέλ, τα εξώγαμα παιδιά του, η επανασύνδεση που δεν ήρθε ποτέ.

27 Ιουν 2022

"Τίμησα δεόντως το σεξ και τα ναρκωτικά στη ζωή μου"

Ο Κωνσταντίνος Τζούμας υπήρξε πάντα εξομολογητικός!

26 Ιουν 2022

Η αληθινή ιστορία πίσω από τον βρικόλακα της Μυκόνου

Το νησί των Ανέμων υπήρξε στοιχειωμένο από το πνεύμα ενός δολοφονημένου Μυκονιάτη χωρικού σύμφωνα με τις μαρτυρίες Γάλλου περιηγητή.

26 Ιουν 2022

Η διπλή δολοφονία του Ρώσου μαφιόζου & της καλλονής στην Ελλάδα που εξιχνιάστηκε μετά από 25 χρόνια

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τη διπλή δολοφονία, τον Φεβρουάριο του 1997, ο κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός των εκτελέσεων, βρίσκεται πλέον στα χέρια των αρχών.

25 Ιουν 2022

Ρετρό κλικ: To 50s καλοκαιρινό look της Μαρία Κάλλας στην Λίμνη Γκάρντα

Η Ελληνίδα υψίφωνος περνούσε συχνά τις διακοπές της στο πολυτελές θέρετρο Σιρμιόνε.

25 Ιουν 2022

Νία Βαρντάλος: Η συγκλονιστική της ιστορία από την εξωσωματική μέχρι την υιοθεσία

Η χαμογελαστή 60χρονη Ελληνοκαναδή ηθοποιός, Νία Βαρντάλος έχει διανύσει ένα δύσκολο ψυχολογικά και σωματικά δρόμο μέχρι να καταφέρει να γίνει μητέρα.

24 Ιουν 2022

"Ελισάβετ, η αμόρφωτη βασίλισσα": Η ελλιπής εκπαίδευση και η ανασφάλεια που ένιωθε

Η Ελισάβετ ξέροντας ότι υστερεί σε γνώσεις και μόρφωση αισθανόταν πολύ άβολα να συμμετέχει σε συζητήσεις με καλλιεργημένους ανθρώπους.

24 Ιουν 2022

6 ηθοποιοί που ήταν τύφλα όταν υποδύονταν τους μεθυσμένους

Κάποιοι ηθοποιοί έκαναν τα πάντα για την υποκριτική.