ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Γιατί τώρα;»: Η σκηνογράφος Αθανασία Σμαραγδή πιστεύει ότι δεν έχει να κάνει μόνο με την Μπεκατώρου

Πώς συνδέει η ανιψιά του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή και έμπειρη σκηνογράφος τις καταγγελιές στο θέατρο με τις συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία.

«Γιατί τώρα;»: Η σκηνογράφος Αθανασία Σμαραγδή πιστεύει ότι δεν έχει να κάνει μόνο με την Μπεκατώρου

Η χρονική στιγμή των καταγγελιών στο χώρο του θεάτρου για περιστατικά ψυχολογικής, σωματικής και σεξουαλικής βίας δεν μειώνει, φυσικά, τη βαρύτητά τους. Ωστόσο η Αθανασία Σμαραγδή, ανιψιά του σημαντικού σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, πιστεύει ότι δεν συνδέεται αποκλειστικά με τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου και άλλων αθλητριών και αθλητών αλλά και με τις πρωτόγνωρες συνθήκες που έχουν δημιουργήσει τα υγειονομικά μέτρα κατά της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, η σκηνογράφος έγραψε, σε νέο Instagram Story της, τα εξής:

«Θα σας πω εγώ γιατί τώρα. Γιατί τώρα υπάρχει ο κορωνοϊός και είναι όλα τα θέατρα κλειστά. Γιατί κανένας και καμιά που έχει υποστεί οτιδήποτε 10 - 20 - 30 χρόνια πριν δεν θα έπαιρνε ποτέ την ευθύνη να κλείσει ένα θέατρο, δηλαδή να αφήσει άνεργους συναδέλφους ηθοποιούς, ταξιθέτες, τεχνικούς ακόμα και τους παραγωγούς ξεκρέμαστους και φεσωμένους. Γιατί το θέατρο αγαπητοί, ΔΕΝ είναι εργοστάσιο. Δεν στηρίζεται στην παραγωγικότητα. Στηρίζεται στην ευαισθησία και την ενσυναίσθηση των ανθρώπων που το μορφοποιούν. Και δόξα τω θεώ έχει πολύ καλά παιδιά μέσα».

Δείτε τη νέα ανάρτηση της Αθανασίας Σμαραγδή:

«Γιατί τώρα;»: Η σκηνογράφος Αθανασία Σμαραγδή πιστεύει ότι δεν έχει να κάνει μόνο με την Μπεκατώρου

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Φωτό: NDP

Read Next

03 Δεκ 2025

Μαρία Κάλλας: Πέντε εμβληματικές εμφανίσεις, που επιβεβαίωσαν το διαχρονικό της στυλ

Η Μαρία Κάλλας κατέφερε να αφήσει το στίγμα της τόσο με το ταλέντο, όσο και με τις πάντα κομψές εμφανίσεις της.

Περισσότερα από

Stories

03 Δεκ 2025

Eat Chic | Το εστιατόριο της Αίγλης Ζαππείου έχει νέο όνομα και έναν chef που επιστρέφει στην Αθήνα μετά από 15 χρόνια

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος υπογράφει το μενού του Zappa, της φρέσκιας γαστρονομικής πρότασης της Αίγλης Ζαππείου.

02 Δεκ 2025

Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

02 Δεκ 2025

Τα λαμπερά εγκαίνια του Poliform Space στο κατάστημα Δελούδης στον Άλιμο

Με ένα private event, η Poliform και η εταιρεία Δελούδης παρουσίασαν τον νέο αποκλειστικό χώρο του διάσημου ιταλικού οίκου στην Αθήνα.

02 Δεκ 2025

Τα λαμπερά εγκαίνια του Poliform Space στο κατάστημα Δελούδης στον Άλιμο

Η Poliform και η εταιρεία Δελούδης παρουσίασαν τον νέο αποκλειστικό χώρο του διάσημου ιταλικού οίκου στην Αθήνα με ένα ξεχωριστό private event.

01 Δεκ 2025

Ξεκινούν οι φετινές "Μέρες Ελληνικού Κινηματογράφου", το φεστιβάλ που αναδεικνύει το εγχώριο σινεμά στην Πόλη

Από τις 2 έως και τις 7 Δεκεμβρίου, η Κωνσταντινούπολη αποκτά ελληνικό άρωμα και σινεφίλ αίσθηση, με την υπογραφή ταινιών από σπουδαίους Έλληνες δημιουργούς, όπως ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο Γιάννης Σμαραγδής, η Φρίντα Λιάππα.

01 Δεκ 2025

Ο Chris Isaak έρχεται στην Αθήνα

Η φωνή πίσω από το Wicked Game και αρκετές αισθαντικές επιτυχίες, ο Chris Isaak φέρνει κάτι από το Blue Hotel του στην Αθήνα.

30 Νοε 2025

#theaftertaste | Μία διαφορετική έκθεση, το νέο hot εστιατόριο του κέντρου και η Monica Bellucci στην Αθήνα

Ο Νίκος Κοντομήτρος ξεχωρίζει, για τρίτη χρονιά, όσα είδε, δοκίμασε, άκουσε και ευχαριστήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε.

29 Νοε 2025

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η τελευταία μεγάλη εμφάνιση της στο "Μπράβο" πριν από 29 χρόνια

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε παραδώσει μαθήματα αισιοδοξίας στην εκπομπή της Ρούλας Κορομηλά.

28 Νοε 2025

Ζωή Λάσκαρη: To bombshell hair look που υιοθέτησε πριν από 50 χρόνια, είναι και πάλι στη μόδα

Η Ζωή Λάσκαρη αγκαλιά με τον Τόλη Βοσκόπουλο σε ένα σπάνιο φωτογραφικό καρέ.

27 Νοε 2025

Mario Banushi | Ποια παράσταση ανεβάζει μετά το πολυσυζητημένο Mami στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση;

Η απάντηση δίνεται αυτόν τον Δεκέμβριο στον χώρο της Πειραιώς 260.