Μια συγκλονιστική τηλεοπτική συνέντευξη έδωσε ο Νίκος Κακλαμανάκης στον ΣΚΑΪ. Από τα όσα ανέφερε ο χρυσός ολυμπιονίκης, καταλαβαίνει κανείς ότι η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της Σοφίας Μπεκατώρου, αλλά και οι σχετικές αποκαλύψεις μιας άλλης αθλήτριας, της Μαρίνας Ψυχογιού, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου ενός τεράστιου σκάνδαλου που μαστίζει τον χώρο της ιστιοπλοΐας εδώ και δεκαετίες.

Ο πρωταθλητής, από την καταγγελία του οποίου ξεκίνησε έρευνα ο εισαγγελέας για υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης αθλητριών στον χώρο της ιστιοπλοΐας, είπε, μεταξύ άλλων, ότι η καταγγελία του είχε προηγηθεί της αποκάλυψης της Μπεκατώρου: «Η αλήθεια είναι ότι αυτό μου το είπε στην πορεία [η Μπεκατώρου], είχα κάνει ήδη την κατάθεσή μου στη Βουλή. Γνωρίζαμε διαχρονικά ότι υπάρχει κατάχρηση εξουσίας, άσκηση βίας, καταστρατήγηση των νόμιμων δικαιωμάτων μας και μεγάλη ομερτά στην ομοσπονδία. Δυστυχώς για εμένα, είναι κάτι που δεν το περίμενα από αυτήν την ομοσπονδία. Έχω δει τα πάντα».

«Γνωρίζαμε διαχρονικά ότι υπάρχει κατάχρηση εξουσίας, άσκηση βίας, καταστρατήγηση των νόμιμων δικαιωμάτων μας και μεγάλη ομερτά στην ομοσπονδία» 

Ο ιστιοπλόος συνέχισε λέγοντας: «Με θλίβει απεριόριστα βέβαια αυτό το οποίο έχει βιώσει η συναθλήτριά μου, είμαι βέβαιος ότι θα βγει νικήτρια και εκτός θάλασσας με το θάρρος και την αλήθεια της. Τα στοιχεία που έχουμε είναι επαρκέστατα σε ό,τι αφορά την κατάχρηση εξουσίας διαχρονικά από την ομοσπονδία. Έχω καταθέσει 130 σελίδες για όλα αυτά για τα οποία έχω μιλήσει στη Βουλή. Γι’ αυτό άλλωστε υπάρχει και εισαγγελική έρευνα».

Ο Κακλαμανάκης πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν μόνο περιστατικά σωματικής κακοποίησης στο χώρο: «Αν μου επιτρέψετε να φύγω λίγο από το θέμα της σωματικής κακοποίησης και να πάω ευρύτερα σε μια κακοποίηση συναισθηματική και ψυχική, που βιώνουν πάρα πολλοί αθλητές, προσωπικά 33 χρόνια με κακοποιούν συναισθηματικά και ψυχικά. Δύο φορές έχω απειληθεί για τη ζωή μου, το 1999 και το 2018, γιατί είδα πράγματα που δεν έπρεπε. Τα έχω καταθέσει στον εισαγγελέα.

«Προσωπικά 33 χρόνια με κακοποιούν συναισθηματικά και ψυχικά. Δύο φορές έχω απειληθεί για τη ζωή μου, το 1999 και το 2018, γιατί είδα πράγματα που δεν έπρεπε»

»Αυτά που έχετε δει από τη Σοφία, πιστέψτε με, είναι λίγα, δεν έχουμε δει δυστυχώς ακόμα τίποτα. Υπάρχει κάποιο φιλμ με πάρα πολλά στοιχεία, το οποίο θα εμφανιστεί άμεσα, με εξομολογήσεις αθλητών μπροστά στην κάμερα. Η ομερτά συντηρείται ακόμα και από αθλητές οι οποίοι βρίσκονται σε χαμηλότερες επιδόσεις από εμάς. Έχουν συνηθίσει να βολεύονται και να σιωπούν».

Δείτε τη συνέντευξη του Νίκου Κακλαμανάκη:

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Φωτό: Glomex
 

TAGS