ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Γιατί όλη η Νέα Υόρκη φωτογραφίζει το ίδιο έργο τέχνης στον υπόγειο σιδηρόδρομο;

Μία σειρά έργων τέχνης από ολάνθιστα, ψηφιδωτά λουλούδια έκανε την εμφάνιση του στο μετρό του Μεγάλου Μήλου.

Γιατί όλη η Νέα Υόρκη φωτογραφίζει το ίδιο έργο τέχνης στον υπόγειο σιδηρόδρομο;

Το μετρό της Αθήνας έχει βρεθεί αρκετές φορές σε ψηλές θέσεις στη λίστα με τα πιο όμορφα και σύγχρονα μετρό της Ευρώπης - κάποιες φορές ακόμα και του κόσμου. Το γεγονός ότι κατασκευάστηκε σχετικά πρόσφατα, ότι οι κανόνες καθαριότητας τηρούνται στο ακέραιο, αλλά και το γεγονός ότι μέσα στους σταθμούς μπορείς να δεις από μοντέρνα έργα τέχνης μέχρι αρχαιολογικά ευρήματα που εντοπίσθηκαν κατά την διάρκεια των εργασιών καθιστούν το μετρό της ελληνικής πρωτεύουσας ένα μικρό κόσμημα που αντιστέκεται με στυλ στο κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Ό,τι κι αν ισχύει όμως για το δικό μας Αττικο Μετρό δεν μπορεί κανείς να μην παραδεχθεί πως εμβληματικοί υπόγειοι σιδηρόδρομοι με δόξα και ιστορία, όπως αυτοί του Λονδίνου, του Παρισιού και της Νέας Υόρκης, θα παραμένουν πάντα στις συνειδήσεις των πολυταξιδεμένουν ως τα ατμοσφαιρικά, μυστηριώδη σχεδόν, τούνελ που οδηγούν από την μία μεριά των πιο λαμπερών πόλεων του πλανήτη ως την άλλη. Οι γωνιές κάτω από την γη που αν είχαν στόμα να μιλήσουν θα είχαν αμέτρητες ιστορίες να διηγηθούν και που εξακολουθούν να φαντάζουν πανέμορφες και ελκυστικές παρά την παλαιότητα τους, την υγρασία τους, ακόμα και την - αρκετές φορές - βρωμιά τους.

Τα κουρασμένα βαγόνια στο Παρίσι, οι γιγάντιες διαφημίσεις θεατρικών παραστάσεων στο Λονδίνο και τα κουκλίστικα ψηφιδωτά στη Νέα Υόρκη, ένα διαφορετικό σε κάθε σταθμό του μετρό, δεν απογοητεύουν ποτέ, προσθέτοντας ακόμα περισσότερο χαρακτήρα σε υπόγειους σιδηροδρόμους που πλέον θεωρούνται ισάξιοι με οποιοδήποτε γνωστό αξιοθέτο κάθε πόλης.

Ένα ψηφιδωτό έργο τέχνης, πραγματικό στολίδι έκανε μόλις την εμφάνιση του στην καρδιά της Νέας Υόρκης για να τροφοδοτήσει ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον των καθημερινών επιβατών, αλλά και των τουριστών που τυγχάνει να κάνουν μία στάση σταθμό της 28ης Οδού. του υπόγειου σιδηροδρόμου στο Μανχάταν. Σε συνέχεια των δύο εντυπωσιακών έργων τέχνης που έκαναν πρόσφατα την εμφάνιση τους στον σταθμό μετρό του Τσέλσι και τα όμορφα πορτραίτα που μπορεί πια κανείς να θαυμάσει στον σταθμό του Μπρονξ, μία σειρά από ολόνθισμα μωσαϊκά με μεγάλα, ροζ λουλούδια έχουν γίνει θέμα συζήτησης στον σταθμό της 28ης Οδού και έχουν εξελιχθεί σε μικρό χρονικό διάστημα το πιο πολυφωτογραφημένο θέαμα στη Νέα Υόρκη.

Ο τίτλος της χαρακτηριστικής σειράς έργων από εντυπωσιακά άνθη είναι «Roaming Underfoot» και έχει την υπογραφή της καλλιτέχνιδος Nancy Blum, η οποία δημιούργησε το έργο για λογαριασμό του προγράμματος MTA Arts & Design, ένα πρότζεκτ που έχει σαν στόχο να εντάξει όσο το δυνατόν περισσότερα έργα τέχνης σε κεντρικά σημεία της Νέας Υόρκης και συγκεκριμένα στον υπόγειο σιδηρόδρομο.

Αυτή τη στιγμή το Instagram έχει πλημμυρίσει με φωτογραφίες των όμορφων ψηφιδωτών με την δημιουργό του έργο να δηλώνει πως η επιλογή των συγκεκριμένων λουλουδιών έγινε με στόχο να τιμήσει το διάσημο Madison Square Park του Μεγάλου Μήλου, μόλις λίγα μέτρα παραπέρα από τον σταθμό του μετρό, ένα υπέροχο, καταπράσινο πάρκο όπου φυτά όπως η καμέλιες, οι μανόλιες, οι νάρκισσοι, οι ορτανσίες και τα κόκκινα ζουμπούλια είναι πάντα ανθισμένα.

Δείτε παρακάτω μερικές από τις πιο όμορφες εικόνες που κάνουν αυτή τη στιγμή τον γύρο των social media.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram.

Read Next

25 Απρ 2024

30 χρόνια πριν: H 34χρονη Άννα Βίσση αγκαλιά με την μοναχοκόρη της, την 9χρονη Σοφία Καρβέλα

Μαμά και κόρη ποζάρουν αγκαλιά πίσω στο μακρινό 1993. Πάντα κολλητές και αγαπημένες.

Περισσότερα από

Stories

25 Απρ 2024

Την ημέρα που η Σαρλίζ Θερόν τσακώθηκε με έναν υπάλληλο σε τράπεζα άνοιξε ο δρόμος για την καριέρα της

Πώς ένας τσακωμός στο γκισέ μίας τράπεζας οδήγησε τη διάσημη ηθοποιό στην κορυφή του Χόλιγουντ;

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.