ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Επικό σχόλιο του Νικ Κέιβ σε τρολ: «Η αρνητική ενέργεια που παράγουμε τελικά επιστρέφει σε εμάς»

Ανώνυμος «φαν» χαρακτήρισε τις θαυμάστριές του «χοντρές δήθεν λεσβίες», αλλά ο τραγουδοποιός του έδωσε μια εκπληκτική απάντηση.

Επικό σχόλιο του Νικ Κέιβ σε τρολ: «Η αρνητική ενέργεια που παράγουμε τελικά επιστρέφει σε εμάς»

Στην πλατφόρμα επικοινωνίας με το κοινό του που έχει δημιουργήσει ο Νικ Κέιβ, The Red Hand Files, ένας ανώνυμος «φαν»-τρολ έκανε πρόσφατα ένα σχόλιο, για να πάρει από τον τραγουδοποιό καλύτερη απάντηση από εκείνη που του άξιζε.

Ο George, όπως ήταν το ψευδώνυμό του, έγραψε συγκεκριμένα: «Σε κουράζουν ποτέ όλες αυτές οι δήθεν χοντρές λεσβίες που απολαμβάνουν τη μουσική σου;». «Προσωπικά, μου αρέσει πολύ η μουσική σου, αλλά βρίσκω τους περισσότερους θαυμαστές σου ανυπόφορους. Αναρωτιέμαι, απλά, αν αισθάνεσαι το ίδιο», πρόσθεσε.

Ο Κέιβ έδωσε την εξής απάντηση στον George:

«Ο Ιησούς είπε πάνω στον σταυρό, “συγχώρεσέ τους γιατί δεν ξέρουν τι κάνουν”. George, νομίζω ότι απευθυνόταν σε εσένα.

»Πριν από εβδομάδες, απάντησα σε μια ερώτηση σε μια από τις εκδηλώσεις μου “In Conversation”. Υπερασπιζόμουν το δικαίωμα των ανθρώπων να λένε ό,τι θέλουν. Υπερασπιζόμουν το δικαίωμα των ανθρώπων να προσβάλλουν. Εν ολίγοις, υπερασπιζόμουν την ιδέα της ελευθερίας λόγου. Φαίνεται όμως ότι στις μέρες μας η ελευθερία λόγου έχει πέσει σε δυσμένεια.

»Κάποιοι έχουν φέρει μια πόλωση και σήμερα ένας υπερασπιστής της ελευθερίας λόγου συχνά συνδέεται -κατά κάποιον τρόπο παράδοξα, νομίζω- με την άκρα δεξιά. Ωστόσο πιστεύω ότι αν και θα έπρεπε να έχουμε το δικαίωμα να λέμε ό,τι μας αρέσει, υπάρχουν συνέπειες σε ό,τι λέμε και το γεγονός ότι μπορούμε να μιλήσουμε ελεύθερα δεν μας θωρακίζει -και δεν θα έπρεπε να το κάνει- απέναντι σε αυτές τις συνέπειες.

«Δεν πιστεύω ότι η ανωνυμία σου σε προστατεύει, όπως δεν πιστεύω και ότι η ανωνυμία των τρολ του μίσους στα social media τα προστατεύει. Νιώθω ότι υπάρχουν μεταφυσικά μονοπάτια που μας συνδέουν όλους και πως η αρνητική ενέργεια που παράγουμε τελικά επιστρέφει σε εμάς»

»Στο όνομα του ελεύθερου λόγου, George, σου παραχώρησα μια πλατφόρμα. Ωστόσο, και εδώ μόνο υποθέσεις μπορώ να κάνω, πιστεύω ότι πιθανότατα το 99% των ανθρώπων που διαβάζουν την ερώτησή σου θα σκεφτούν ότι είσαι, ας πούμε, καθοίκι. Ίσως κάνω λάθος. Ίσως είναι περισσότεροι. Τώρα, ίσως αναρωτηθείς: “Ε και τι με αυτό; Κανένας δεν ξέρει ποιος είμαι. Πώς θα μπορούσε να με πληγώσει κάτι τέτοιο;”. Ίσως το πεις, αλλά θα κάνεις λάθος.

»Δεν πιστεύω ότι η ανωνυμία σου σε προστατεύει, όπως δεν πιστεύω και ότι η ανωνυμία των τρολ του μίσους στα social media τα προστατεύει. Νιώθω ότι υπάρχουν μεταφυσικά μονοπάτια που μας συνδέουν όλους και πως η αρνητική ενέργεια που παράγουμε τελικά επιστρέφει σε εμάς».

Ο τραγουδοποιός έκλεισε ως εξής:

«Έχουμε διαρκώς την ευκαιρία να ενεργήσουμε με καλύτερο τρόπο – να προσπαθήσουμε το επόμενο πράγμα που θα κάνουμε να είναι καλύτερο, αντί για χειρότερο, καταστροφικό.

»Σε αυτή την περίπτωση, George, δεν είναι πολύ αργά για εσένα. Αν κλείσεις τα μάτια και ζητήσεις συγγνώμη από τους θαυμαστές μου, ίσως να αρχίσει να διαλύεται αυτή η αρνητική προσοχή. Πιστεύω ότι οι θαυμαστές μου είναι αρκετά έξυπνοι και αρκετά μεγαλόκαρδοι για να καταλάβουν ότι οι λέξεις σου φτάνουν μόνο μέχρι τα όρια της δικής σου, προσωπικής εξέλιξης».

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

25 Απρ 2024

Την ημέρα που η Σαρλίζ Θερόν τσακώθηκε με έναν υπάλληλο σε τράπεζα άνοιξε ο δρόμος για την καριέρα της

Πώς ένας τσακωμός στο γκισέ μίας τράπεζας οδήγησε τη διάσημη ηθοποιό στην κορυφή του Χόλιγουντ;

Περισσότερα από

Stories

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.

23 Απρ 2024

Ποιος σκότωσε τον Αλέξανδρο Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Πίσω στο 1973 ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα. Τα πορίσματα δείχνουν δολοφονία και οι θεωρίες συνομωσίας κάνουν το γύρο του κόσμου.