ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ένα ταξίδι στη Βαρκελώνη με τη δύναμη του νου και του διαδικτύου. Visual βόλτα στα έργα του Γκαουντί

Μία περιήγηση στον κόσμο του ενός από τους σπουδαιότερους αρχιτέκτονες του 19ου αιώνα μπορεί να απολαύσει ο θεατής σήμερα, εντελώς δωρεάν.

Ένα ταξίδι στη Βαρκελώνη με τη δύναμη του νου και του διαδικτύου. Visual βόλτα στα έργα του Γκαουντί

Ο άνθρωπος που άλλαξε για πάντα την ισπανική αρχιτεκτονική του 19ου αιώνα, καθορίζοντας σημαντικά όσα έμελλε να έρθουν μετά από αυτόν, και παράλληλα ένας δημιουργός με απίστευτα χαρακτηριστική προσωπική ταυτότητα, ο Άντονι Γκαουντί γεννήθηκε στις 25 Ιουνίου του 1852 στο Ρέους της Ισπανίας και αποτελεί έναν από τους βασικότερους εκπροσώπους του ευρωπαϊκού μοντερνισμού.

Ο Γκαουντί διαμορφώθηκε επαγγελματικά και πνευματικά στο κοσμοπολίτικο περιβάλλον της Βαρκελώνης. Μελέτησε τα καλλιτεχνικά ρεύματα του παρελθόντος, την ισλαμική και τη γοτθική αρχιτεκτονική η οποία μάλιστα εκείνη την εποχή αναβίωνε. Δέχτηκε την επιρροή του Viollet-le-Duc, των John Ruskin και Richard Wagner και μέσα από το έργο του θέλησε να ανανεώσει την τοπική αρχιτεκτονική έκφραση επεξεργαζόμενος νέες φόρμες.

Η καταλανική Βαρκελώνη έχει σημαδευτεί από τα κτίρια και τα γλυπτά του τα οποία αποτελούν από μόνα τους σημαντικό πόλο έλξης για όσους ταξιδεύουν στην Ιβηρική Χερσόνησο.

Ακόμα και σήμερα είναι λίγοι εκείνοι που γνωρίζουν πως η σωστή προφορά του ονόματος του δεν είναι Γκαουντί, όπως έχει επικρατήσει σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά Γκαουδί, όπως σωστά λέγεται στα ισπανικά. Σίγουρα είναι πολλοί περισσότεροι εκείνοι που είναι εξοικειωμένοι με το βάθος του έργου του.

Αφιερωμένη λοιπόν στον σπουδαίο αρχιτέκτονα είναι η σημερινή, διαδικτυακή περιήγηση σε μερικά από τα πιο γνωστά και επιβλητικά έργα του στην όμορφη Βαρκελώνη, ανάμεσα τους η ημιτελής αλλά σπουδαία La Sagrada Familia, το περίφημο πάρκο Güell και η πανέμορφη πολυκατοικία Casa Mila, ένα κτίριο που επισκέπτονται περίπου 1 εκατομμύριο επισκέπτες τον χρόνο.

Είτε έχεις όνειρο να βρεθείς κάποια στιγμή στη ζωή σου σε αυτά τα ιστορικά, καταλανικά μέρη, είτε έχεις ήδη πάει στην πατρίδα του Γκαουντί αυτή η ξενάγηση μπορεί να προσφέρει κάτι που αυτή τη στιγμή λείπει από τις ζωές μας: To ταξίδι, την ατελείωτη βόλτα ανακάλυψης σε έναν ξένο τόπο. Κι αν υπάρχει ένα πράγμα που σίγουρα εκτιμήσαμε από τη αρχή εν μέσω πανδημίας τότε είναι αυτό.

Για να απολαύσεις το virtual tour στη Βαρκελώνη του Γκαουντί κάνε κλικ και εγγραφή εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Ένα βίντεο για το πάρκο Guell στη Βαρκελώνη:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

03 Δεκ 2025

Μαρία Κάλλας: Πέντε εμβληματικές εμφανίσεις, που επιβεβαίωσαν το διαχρονικό της στυλ

Η Μαρία Κάλλας κατέφερε να αφήσει το στίγμα της τόσο με το ταλέντο, όσο και με τις πάντα κομψές εμφανίσεις της.

Περισσότερα από

Stories

03 Δεκ 2025

Eat Chic | Το εστιατόριο της Αίγλης Ζαππείου έχει νέο όνομα και έναν chef που επιστρέφει στην Αθήνα μετά από 15 χρόνια

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος υπογράφει το μενού του Zappa, της φρέσκιας γαστρονομικής πρότασης της Αίγλης Ζαππείου.

02 Δεκ 2025

Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

02 Δεκ 2025

Τα λαμπερά εγκαίνια του Poliform Space στο κατάστημα Δελούδης στον Άλιμο

Με ένα private event, η Poliform και η εταιρεία Δελούδης παρουσίασαν τον νέο αποκλειστικό χώρο του διάσημου ιταλικού οίκου στην Αθήνα.

02 Δεκ 2025

Τα λαμπερά εγκαίνια του Poliform Space στο κατάστημα Δελούδης στον Άλιμο

Η Poliform και η εταιρεία Δελούδης παρουσίασαν τον νέο αποκλειστικό χώρο του διάσημου ιταλικού οίκου στην Αθήνα με ένα ξεχωριστό private event.

01 Δεκ 2025

Ξεκινούν οι φετινές "Μέρες Ελληνικού Κινηματογράφου", το φεστιβάλ που αναδεικνύει το εγχώριο σινεμά στην Πόλη

Από τις 2 έως και τις 7 Δεκεμβρίου, η Κωνσταντινούπολη αποκτά ελληνικό άρωμα και σινεφίλ αίσθηση, με την υπογραφή ταινιών από σπουδαίους Έλληνες δημιουργούς, όπως ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο Γιάννης Σμαραγδής, η Φρίντα Λιάππα.

01 Δεκ 2025

Ο Chris Isaak έρχεται στην Αθήνα

Η φωνή πίσω από το Wicked Game και αρκετές αισθαντικές επιτυχίες, ο Chris Isaak φέρνει κάτι από το Blue Hotel του στην Αθήνα.

30 Νοε 2025

#theaftertaste | Μία διαφορετική έκθεση, το νέο hot εστιατόριο του κέντρου και η Monica Bellucci στην Αθήνα

Ο Νίκος Κοντομήτρος ξεχωρίζει, για τρίτη χρονιά, όσα είδε, δοκίμασε, άκουσε και ευχαριστήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε.

29 Νοε 2025

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η τελευταία μεγάλη εμφάνιση της στο "Μπράβο" πριν από 29 χρόνια

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε παραδώσει μαθήματα αισιοδοξίας στην εκπομπή της Ρούλας Κορομηλά.

28 Νοε 2025

Ζωή Λάσκαρη: To bombshell hair look που υιοθέτησε πριν από 50 χρόνια, είναι και πάλι στη μόδα

Η Ζωή Λάσκαρη αγκαλιά με τον Τόλη Βοσκόπουλο σε ένα σπάνιο φωτογραφικό καρέ.

27 Νοε 2025

Mario Banushi | Ποια παράσταση ανεβάζει μετά το πολυσυζητημένο Mami στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση;

Η απάντηση δίνεται αυτόν τον Δεκέμβριο στον χώρο της Πειραιώς 260.