ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ένα site σάς βοηθά να πουλήσετε το δαχτυλίδι του - αποτυχημένου - αρραβώνα σας

Με 25.000 εγγραφές, έχει ήδη πουλήσει πάνω από 6.000 κοσμήματα σχέσεων που δεν «τράβηξαν». Αρκεί ο αρχικός κάτοχος να αφηγηθεί πρώτα την ιστορία του αντικειμένου.

Ένα site σάς βοηθά να πουλήσετε το δαχτυλίδι του - αποτυχημένου - αρραβώνα σας

Αυτά που πωλούνται περισσότερο είναι – περιττό να το πούμε – τα δαχτυλίδια. Και, κυρίως, του αρραβώνα. Γιατί ο χωρισμός, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μάς κάνει να κλαίμε και να υποφέρουμε, σε άλλες μπορεί να μετατραπεί και σε .... business (εκδίκησης)!

Το Exboyfriendjewelry.com, λοιπόν, είναι το σάιτ που κερδίζει διαρκώς έδαφος στις ΗΠΑ και μας δίνει τη δυνατότητα να πουλήσουμε τα κοσμήματα που μας χάρισε ο πρώην αρραβωνιαστικός ή σύζυγός μας, με τον οποίο (προφανώς) τα πράγματα δεν πήγανε και πολύ καλά. Ο ιστότοπος δημιουργήθηκε από ένα ... ασυνήθιστο δίδυμο Αμερικανών, την 37χρονη Μέγκαν Πέρι και τη δεύτερη σύζυγο του πατέρα της, την 50χρονη Μαρί Πέρι.

«Δεν πρόκειται για μια ιδέα που γεννήθηκε μόνο για να βγάλουμε χρήματα», εξηγεί η Μαρί. «Ένα δαχτυλίδι από κάποιον που μας αγαπά είναι το καλύτερο δώρο στον κόσμο, αλλά αν αυτός αργότερα μάς προδώσει δεν μπορούμε να το ξαναφορέσουμε».

Σημαντικό ρόλο στο εγχείρημα έπαιξε η προσωπική εμπειρία της ίδιας, που, μετά το χωρισμό από τον πρώτο σύζυγό της, ήθελε, απογοητευμένη, να πουλήσει τα κοσμήματα που της είχε χαρίσει. Αλλά δεν της πήγαινε να το κάνει πρόσωπο-με-πρόσωπο. Και τότε, η νεότερη και πιο εξοικειωμένη με την τεχνολογία Μέγκαν σκαρφίστηκε να φτιάξουν ένα σάιτ για να διεκπεραιώνουν τη διαδικασία διαδικτυακά.

Αυτό που διαφοροποιεί το Exboyfriendjewelry.com από άλλους αντίστοιχους ιστότοπους είναι ότι όποιος θέλει να πουλήσει ένα κόσμημα, πρέπει πρώτα να αφηγηθεί την ιστορία που συνδέεται με αυτό. Όπως η 28χρονη Σίμπιλα, η οποία ήταν αρραβωνιασμένη για δύο χρόνια με κάποιον και, μόλις τρεις μέρες πριν παντρευτούν, ανακάλυψε ότι εκείνος είχε ξαναπαντρευτεί και είχε και παιδιά. «Αυτές οι ιστορίες της διπλής ζωής που βλέπουμε στις εκπομπές της Όπρα, συμβαίνουν και στην πραγματικότητα», λέει σήμερα η ίδια. Κι έχοντας κρατήσει για άλλα δύο χρόνια το δαχτυλίδι των αρραβώνων της, θεωρεί πλέον ότι ήρθε η στιγμή να το πουλήσει και να προχωρήσει μπροστά.

Το σάιτ έχει μέχρι τώρα 25 χιλιάδες εγγεγραμμένους χρήστες και, μέσω αυτού, έχουν πουληθεί περισσότερα από 6 χιλιάδες κοσμήματα, μεταξύ των οποίων δαχτυλίδια, βραχιόλια, σκουλαρίκια, κολιέ. «Αντί, λοιπόν, να τα αφήνουμε στο συρτάρι και να μαζεύουν σκόνη, είναι καλύτερα να τα πάρει κάποιος που θα τους δώσει ξανά αξία», καταλήγει η Μέγκαν.

Read Next

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

Περισσότερα από

Stories

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.

04 Μαϊ 2024

Ειρήνη Παπά και Πενέλοπε Κρουζ σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο 23 χρόνια πριν

Ο φωτογραφικός φακός αποθανατίζει την Ειρήνη Παπά και την Πενέλοπε Κρουζ, όταν πρωταγωνιστούσαν στην ταινία "Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι"

04 Μαϊ 2024

"Την εσπέραν του Μεγάλου Σαββάτου του έτους 1889 περί ώραν ενάτην..."

Πάσχα Ρωμέικο. Διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

04 Μαϊ 2024

"Δεν ένιωσα ποτέ icon. Απλά πάντα έκανα τη δουλειά μου": Η μοναδική φινέτσα της Όντρεϊ Χέπμπορν

Με συµµετοχή στην Αντίσταση στο Β’ Παγκόσµιο Πόλεµο και πρέσβειρα της UNICEF, η πορσελάνινη ηθοποιός υπήρξε πολλά περισσότερα από µια θρυλική φιγούρα σε ένα LBD.

03 Μαϊ 2024

"Μα βγαίνοντας από την εκκλησιά ο Επιτάφιος τράβηξε πρώτα πλάγια, χώθηκε μέσα στις γειτονιές"

Σεφέρης, Ελύτης, Καζαντζάκης: Θρησκευόμενοι ή μη, παλαιότεροι και πλέον σύγχρονοι, οι λογοτέχνες συγκλονίζονται από το Θείο Δράμα και την "της φύσεως άνοιξη".

03 Μαϊ 2024

Ο Θανάσης Βέγγος με την οικογένειά του μέσα από ένα σπάνιο φωτογραφικό κλικ

Ο ηθοποιός της καρδιάς μας έφυγε στις 3 Μαΐου του 2011. Ο φακός τον απαθανατίζει σε μία όμορφη οικογενειακή στιγμή.

03 Μαϊ 2024

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Πώς είναι σήμερα οι δύο πρωταγωνιστές της σειράς;

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε και η πιο εμβληματική σειρά του Πάσχα επιστρέφει στις μικρές μας οθόνες.