ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ένα Mini στον υπερθετικό βαθμό. Γιατί στις γυναίκες αρέσουν τα οξύμωρα, στιλάτα σχήματα

Ένα Mini στον υπερθετικό είναι ό,τι χρειάζομαι για να μου φτιάξει το πρωινό. Κοιταζόμαστε «στα μάτια», μπαίνω μέσα, οδηγώ και παίρνω κουράγιο για την υπόλοιπη μέρα.

Ένα Mini στον υπερθετικό βαθμό. Γιατί στις γυναίκες αρέσουν τα οξύμωρα, στιλάτα σχήματα

Όταν αγοράζω αυτοκίνητο, μερικές φορές υπερισχύει η ανάγκη μου για στιλ ενώ κάποιες άλλες, η ανάγκη μου για πρακτικότητα. Κάποιες σπάνιες φορές ωστόσο, βρίσκω και τα δύο σε ένα μοντέλο και κάνω πάρτι.

Ένα Mini στον υπερθετικό βαθμό. Γιατί στις γυναίκες αρέσουν τα οξύμωρα, στιλάτα σχήματα

Ξέρω ότι θα πρέπει να πληρώσω κάτι παραπάνω αλλά αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία όταν η αύρα του θα με αγγίζει κάθε πρωί που θα κατεβαίνω για να μπω μέσα για να πάω στο γραφείο ή τα παιδιά μου στο σχολείο ή το καλοκαίρι για διακοπές. Η θετική αύρα είναι το Α και το Ω και ιδιαίτερα αυτό τον καιρό, θέλω κάτι που θα μου φτιάχνει το πρωινό. Και πόσο καλύτερο μπορεί να γίνει ένα πρωινό όταν ανοίγοντας την εξώπορτα του σπιτιού αντικρύζω δύο «ματάκια» να με κοιτάνε και να μου λένε «που θα πάμε βόλτα σήμερα;»

Δεν έχει σημασία αν τα ματάκια αυτά είναι… xenon και δεν ανήκουν σε παιδί αλλά σε τετράτροχο. Το βλέμμα παραμένει πραγματικό, είναι σχεδόν παιδικό και με προδιαθέτει ακόμα και για αυτό το δύσκολο ταξίδι προς το γραφείο. Μπαίνοντας μέσα στο Mini Clubman, η αύρα συνεχίζεται και το ίδιο και η παιδικότητα, με την καλή έννοια. Όλα είναι λίγο πιο διασκεδαστικά μέσα στο -όχι και τόσο- μικρό μοντέλο που παρότι απέκτησε έξι πόρτες, συνεχίζει να είναι Mini.

Τα παρακάτω ίσως θα ακουστούν λάθος: Το νέο Mini Clubman είναι πραγματικά Mini και στην ποιότητα και στον εξοπλισμό και στην αίσθηση και στην οδήγηση. Για να διορθώσω το λάθος, όταν λέω Mini εννοώ Maxi γιατί στη πράξη αυτό το Mini έχει όλες τις αρετές του κλασσικού μοντέλου σε υπερθετικό βαθμό. Είναι συμπαγές εξωτερικά με μόλις 4.23 μέτρα μήκος, άρα παρκάρει σχετικά εύκολα σε μία κανονική θέση. Μπαίνοντας όμως στο εσωτερικό του, η αίσθηση είναι από πολύ πιο άνετο αυτοκίνητο. Πέντε ενήλικες θα κάτσουν σαν άνθρωποι και όχι σαν σαρδέλες, ενώ και οι αποσκευές θα χωρέσουν άνετα στο πορτ μπαγκάζ που μπορεί να ξεκινάει από τα (διόλου ευκαταφρόνητα) 360 λίτρα αλλά με τις κατάλληλες διαμορφώσεις μπορούν να ξεπεράσουν τα 1200, νούμερο που μου επιτρέπει να κάνω ακόμα και μετακόμιση αν παραστεί άμεση ανάγκη. Οι δύο πόρτες του χώρου αποσκευών βοηθάνε ακόμα περισσότερο.

Οι μπροστινοί επιβάτες (εγώ δηλαδή) είναι αυτοί που απολαμβάνουν πλήρως την εμπειρία Mini, με την μεγάλη ψηφιακή οθόνη 8,8 ιντσών να εντυπωσιάζει αλλά και να πληροφορεί και το ταμπλό με τα αγαπημένα vintage διακοπτάκια να με βάζει σε τριπάκι να τα πατάω ανά πεντάλεπτο… Streamάρω τη μουσική από το κινητό μου και ξεκινάω με τον δίλιτρο diesel κινητήρα των 150 ίππων να μου εξασφαλίζει δύναμη και οικονομία και το αυτόματο 8άρι κιβώτιο να με αφήνει χαλαρό να απολαμβάνω τη βόλτα. Με χαρά νιώθω ότι η αίσθηση καρτ που διαφημίζει η εταιρία είναι παρούσα και σε αυτό το λίγο μεγάλο Mini και πάνω που είμαι έτοιμος να δώσω συγχαρητήρια στον εαυτό μου για την επιλογή μου θυμάμαι ότι πρόκειται απλά για ένα Test drive το οποίο πρέπει να επιστρέψω σε λίγες ώρες στην εταιρία.

Δεν χρειάζεται να ζήσει κανείς αυτό το δράμα αποχωρισμού που βίωσα εγώ. Με 22.800 ευρώ μπορεί να το αποκτήσει το Mini Clubman στην πράξη.

Read Next

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.

Περισσότερα από

Stories

04 Μαϊ 2024

Ειρήνη Παπά και Πενέλοπε Κρουζ σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο 23 χρόνια πριν

Ο φωτογραφικός φακός αποθανατίζει την Ειρήνη Παπά και την Πενέλοπε Κρουζ, όταν πρωταγωνιστούσαν στην ταινία "Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι"

04 Μαϊ 2024

"Την εσπέραν του Μεγάλου Σαββάτου του έτους 1889 περί ώραν ενάτην..."

Πάσχα Ρωμέικο. Διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

04 Μαϊ 2024

"Δεν ένιωσα ποτέ icon. Απλά πάντα έκανα τη δουλειά μου": Η μοναδική φινέτσα της Όντρεϊ Χέπμπορν

Με συµµετοχή στην Αντίσταση στο Β’ Παγκόσµιο Πόλεµο και πρέσβειρα της UNICEF, η πορσελάνινη ηθοποιός υπήρξε πολλά περισσότερα από µια θρυλική φιγούρα σε ένα LBD.

03 Μαϊ 2024

"Μα βγαίνοντας από την εκκλησιά ο Επιτάφιος τράβηξε πρώτα πλάγια, χώθηκε μέσα στις γειτονιές"

Σεφέρης, Ελύτης, Καζαντζάκης: Θρησκευόμενοι ή μη, παλαιότεροι και πλέον σύγχρονοι, οι λογοτέχνες συγκλονίζονται από το Θείο Δράμα και την "της φύσεως άνοιξη".

03 Μαϊ 2024

Ο Θανάσης Βέγγος με την οικογένειά του μέσα από ένα σπάνιο φωτογραφικό κλικ

Ο ηθοποιός της καρδιάς μας έφυγε στις 3 Μαΐου του 2011. Ο φακός τον απαθανατίζει σε μία όμορφη οικογενειακή στιγμή.

03 Μαϊ 2024

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Πώς είναι σήμερα οι δύο πρωταγωνιστές της σειράς;

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε και η πιο εμβληματική σειρά του Πάσχα επιστρέφει στις μικρές μας οθόνες.

03 Μαϊ 2024

Φαμπερζέ: Η ιστορία των πολυτιμότερων αυγών του κόσμου και όσα δεν ξέρεις για αυτά

Το πρώτο αυγό ("η Κότα") το παρήγγειλε το 1885 ο τσάρος Αλέξανδρος Γ', θέλοντας να το κάνει ως δώρο έκπληξη για το Πάσχα στη σύζυγό του Μαρία Φιόντοροβνα.

03 Μαϊ 2024

Αυτοκτόνησαν και οι τρεις μεγάλοι έρωτες της ζωής της: Η τραγική ιστορία της ντίβας Δαλιδά

Στις 3 Μαΐου 1987, η Δαλιδά βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Παρίσι, έχοντας πάρει ισχυρή δόση βαρβιτουρικών. "Η ζωή μου έγινε ανυπόφορη, συγχωρήστε με".

03 Μαϊ 2024

Μαρίκα Κοτοπούλη - Ίωνας Δραγούμης. Ένας δύσκολος έρωτας σαν αρχαία τραγωδία

Αυτό είναι το χρονικό μίας από τις πιο παθιασμένες και δύσκολες ιστορίες αγάπης στην Ελλάδα με πρωταγωνίστρια την σπουδαία ηθοποιού που γεννήθηκε σαν σήμερα.