ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Έκλεισαν 83 χρόνια μαζί και δίνουν συμβουλές γάμου στο Twitter

Θεωρούνται ως το πιο μακροχρόνια παντρεμένο ζευγάρι στις ΗΠΑ. Εχοντας κλείσει τα 100 τους, ο Τζον και η Ανν δίνουν συμβουλές γάμου στο Twitter.

Έκλεισαν 83 χρόνια μαζί και δίνουν συμβουλές γάμου στο Twitter

Γνωρίστηκαν το 1932. Εκείνος, πρόσφυγας από τη Συρία, ήταν τότε 21 ετών. Εκείνη,17 ετών μαθήτρια γυμνασίου στο Μπρίτζπορτ του Κονέκτικατ.

Η Αμερική εκείνη την εποχή έβγαινε από την μεγάλη οικονομική κρίση και ο πατέρας της κοπέλας ήθελε η κόρη του να παντρευτεί έναν άνδρα τουλάχιστον 20 χρόνια μεγαλύτερό της με «στρωμένη» δουλειά. Ο Τζον και η Ανν κλέφτηκαν και παντρεύτηκαν στην Νέα Υόρκη.

Έκλεισαν 83 χρόνια μαζί και δίνουν συμβουλές γάμου στο Twitter

Από τότε έχουν περάσει 83 χρόνια. Ο Τζον Μπένταρ είναι σήμερα 104 ετών και η Ανν μόλις έκλεισε τα 100 και θεωρούνται όχι μόνο το πιο γηραιό ζευγάρι στις ΗΠΑ, αλλά και το πιο μακροχρόνια παντρεμένο.

Το ζεύγος Μπένταρ θέλησε να μοιραστεί με τους χρήστες του Twitter μερικά από τα μυστικά τους και όσα η ζωή τους δίδαξε αυτά τα 80 χρόνια που είναι μαζί. Η συζήτηση έγινε με την βοήθεια της διαδικτυακής εφαρμογής Handy.

Το ζευγάρι ρωτήθηκε ποιο είναι το μυστικό για να κρατήσουν τον σύντροφό τους ευτυχισμένο όλα αυτά τα χρόνια. Η Ανν απάντησε: «Ειναι μια διαδικασία που κρατάει μια ζωή. Πως δείχνεις την αγάπη; Με πράξεις, κατανόηση, μικρά πραγματάκια». Στο ίδιο ερώτημα ο Τζον απάντησε: «Μακάρι να ήξερα. Ερχεται από μόνο του Είναι η αλληλοκατανόηση.»

Από την Ανν ζητήθηκε να εξηγήσει, πώς κατάλαβε ότι ο Τζον θα γινόταν ο άνθρωπος της ζωής της. «Πρέπει να συμπαθήσεις κάποιον πριν να τον αγαπήσεις. Εμείς είμαστε καλοί φίλοι» απάντησε η 100χρονη και ο σύζυγός της έσπευσε να δώσει την δική του εκδοχή: «Την ερωτεύτηκα αμέσως».

Για την ανατροφή των παιδιών της η Ανν συμβούλευσε: «Να ακούτε τους ηλικιωμένους, είτε σας αρέσει είτε όχι. Και οι δύο το μάθαμε αυτό από τους γονείς μας. Να σεβόμαστε όσα μας λέει ένας ηλικιωμένος».

Για το πως αντιμετωπίζει τον άντρα της όταν καυγαδίζουν η Ανν λέει: «Του λέω να πάει να κάνει ό,τι καταλαβαίνει. Εννέα στις δέκα περιπτώσεις δεν το κάνει». Ο Τζον συμπληρώνει: «Δεν κρατάμε κακία ο ένας στον άλλο. Οι καυγάδες μας έχουν να κάνουν με το φαγητό».

Μιλώντας στην Ουάσιγκτον Ποστ η Ανν είπε ότι το μυστικό για μια ευτυχισμένη ζωή είναι «να ζεις μέρα με τη μέρα με όσα διαθέτεις, Να είσαι ικανοποιημένος με όσα έχεις. Να μην ξοδεύεις περισσότερα από όσα έχεις κερδίσει. Και να σέβεσαι τον σύντροφό σου.»

Read Next

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

Περισσότερα από

Stories

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.

04 Μαϊ 2024

Ειρήνη Παπά και Πενέλοπε Κρουζ σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο 23 χρόνια πριν

Ο φωτογραφικός φακός αποθανατίζει την Ειρήνη Παπά και την Πενέλοπε Κρουζ, όταν πρωταγωνιστούσαν στην ταινία "Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι"

04 Μαϊ 2024

"Την εσπέραν του Μεγάλου Σαββάτου του έτους 1889 περί ώραν ενάτην..."

Πάσχα Ρωμέικο. Διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

04 Μαϊ 2024

"Δεν ένιωσα ποτέ icon. Απλά πάντα έκανα τη δουλειά μου": Η μοναδική φινέτσα της Όντρεϊ Χέπμπορν

Με συµµετοχή στην Αντίσταση στο Β’ Παγκόσµιο Πόλεµο και πρέσβειρα της UNICEF, η πορσελάνινη ηθοποιός υπήρξε πολλά περισσότερα από µια θρυλική φιγούρα σε ένα LBD.

03 Μαϊ 2024

"Μα βγαίνοντας από την εκκλησιά ο Επιτάφιος τράβηξε πρώτα πλάγια, χώθηκε μέσα στις γειτονιές"

Σεφέρης, Ελύτης, Καζαντζάκης: Θρησκευόμενοι ή μη, παλαιότεροι και πλέον σύγχρονοι, οι λογοτέχνες συγκλονίζονται από το Θείο Δράμα και την "της φύσεως άνοιξη".

03 Μαϊ 2024

Ο Θανάσης Βέγγος με την οικογένειά του μέσα από ένα σπάνιο φωτογραφικό κλικ

Ο ηθοποιός της καρδιάς μας έφυγε στις 3 Μαΐου του 2011. Ο φακός τον απαθανατίζει σε μία όμορφη οικογενειακή στιγμή.

03 Μαϊ 2024

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Πώς είναι σήμερα οι δύο πρωταγωνιστές της σειράς;

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε και η πιο εμβληματική σειρά του Πάσχα επιστρέφει στις μικρές μας οθόνες.