ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Είχα για χρόνια δυσμορφία του σώματος». Ένα μοντέλο εξομολογείται την παγίδα της υγιεινής διατροφής

Ζητάει συγγνώμη για τις λάθος συμβουλές που έδινε επί χρόνια στις γυναίκες.

«Είχα για χρόνια δυσμορφία του σώματος». Ένα μοντέλο εξομολογείται την παγίδα της υγιεινής διατροφής

Ένα πρώην μοντέλο της Victoria's Secret πέρασε αρκετά χρόνια ούσα υπέρμαχος της υγιεινής διατροφής και της εντατικής άσκησης μέχρι το σημείο που άρχισε να αισθάνεται ότι δεν αντέχει άλλο πια.

Η 26χρονη Bridget Malcolm είναι μοντέλο από την Αυστραλία και έγινε διάσημη όταν την επέλεξε η Victoria Secret για να περπατήσει στην πασαρέλα μαζί με τα υπόλοιπα Αγγελάκια της. Η συνέχεια ήταν αναμενόμενη. Η Malcolm απέκτησε εκατοντάδες χιλιάδες followers και έφτιαξε το δικό της, δημοφιλές blog μέσω του οποίου προωθούσε τις απόψεις της περί γυμναστικής, τόνωσης του σώματος και μίας πολύ προσεκτικής και υγιεινής στάσης απέναντι στη διατροφή.

Μέχρι που πριν από λίγο καιρό το νεαρό μοντέλο άρχισε να νιώθει πως δεν αντέχει πια στο καλούπι της τέλειας ζωής που η ίδια είχε κατασκευάσει για τον εαυτό της χωρίς καλά - καλά να είναι αλήθεια και αποφάσισε να μιλήσει για πρώτη φορά ανοικτά για τα προβλήματα που αντιμετώπισε για χρόνια ολόκληρα μέσα από την συνεχή, εμμονική προσπάθεια να παραμένει πάντα στα ίδια, λιγοστά κιλά, να τρώει καθημερινά συγκεκριμένα πράγματα και να κάνει γυμναστική ακόμα κι όταν δεν είχε απολύτως καμία διάθεση να κάνει γυμναστική. Μάλιστα η ίδια απολογήθηκε στους χιλιάδες θαυμαστές του για τις «κάκες», όπως τις αποκαλεί πλέον, συμβουλές που τους έδινε επί χρόνια περί υγιεινού τρόπου ζωής, εξηγώντας πως η πραγματικότητα που βίωνε μέχρι τώρα την οδήγησε σε δυσμορφία του σώματος αλλά και σε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

«Θα ήθελα να εκφράσω δημόσια την συγγνώμη μου για μερικά από τα πράγματα που έγραψα ή είπα τα τελευταία χρόνια,» έγραψε η Bridget σε πρόσφατη ανάρτηση στο blog της. «Τώρα καταλαβαίνω καλά πως υπήρξα εγκλωβισμένη στη δυσμορφία του σώματος μου και πραγματικά στεναχωριέμαι που δεν υπήρξε ένα σωστό παράδειγμα για όλους εκεί έξω».

Το 26χρονο μοντέλο επίσης εξήγησε πως πραγματικά πίστευε τα όσα έλεγε για χρόνια περί υγιεινού lifestyle χωρίς να συνειδητοποιεί πως οι συνήθειες της έβλαπταν σοβαρά την σωματική αλλά και την ψυχική της ισορροπία.

«Γέμιζα το σώμα μου με φαγητά χαμηλών θερμίδων και πίστευα πως το μόνο που κάνω είναι το να ακολουθώ μία σωστή, ισορροπημένη διατροφή,» εξολομολείται πια η Bridget. «Στην πραγματικότητα αυτό που έκανα ήταν μία τόσο σκληρή και παρατραβηγμένη δίαιτα που όσα κιλά κι αν έχανα κάθε φορά που κοιτούσα στον καθρεύτη έβλεπα μία γυναίκα που το έπρεπε να αδυνατίσει ακόμα περισσότερο».

Μάλιστα η Malcolm σήμερα περιγράφει την «δυσμορφία του σώματος», όπως η ίδια ονομάζει τον λανθασμένο τρόπο να αντιλαμβάνεσαι τον εαυτό σου και το κορμί σου, ως ένα από τα πιο κοινά προβλήματα στη βιομηχανία του μόντελινγκ.

«Η δυσμορφία του σώματος είναι ένα εντελώς τρομακτικό πράγμα και το χειρότερο είναι πως έχω κάνει πολλές συζητήσεις με συναδέλφους μου που είναι όλες υπερβολικά αδύνατες και επιμένουν πως είναι χοντρές»

Goooood morning planet

A post shared by Bridget Malcolm (@bridgetmalcolm) on

Η αλλαγή δεν ήρθε από τη μία μέρα στην άλλη. Η Bridget χρειάστηκε αν δουλέψει πολύ με τον εαυτό της προκειμένου να αλλάξει την αντίληψη της για το σώμα της, να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο που έβλεπε τη ζωή και να αποκτήσει πιο ισορροπημένες συνήθειες.

«Πλέον κάθε φορά που κοιτάζομαι στον καθρεύτη βλέπω τον εαυτό μου όπως πραγματικά είναι και αυτό μου αρέσει,» γράφει στο blog της. «Και για πρώτη φορά αγαπώ το σώμα μου. Το μόνο άσχημο είναι πως εξακολουθώ να νιώθω άσχημα για τις κακές συμβουλές που έδινε σε γυναίκες επί χρόνια. Αυτό το κομμάτι της ζωής μου πραγματικά με αηδιάζει».

Today on Bridget bites - running injuries!! I got here by climbing. Not the same.

A post shared by Bridget Malcolm (@bridgetmalcolm) on

Latest blog post up! All about meditation and the goodness it offers

A post shared by Bridget Malcolm (@bridgetmalcolm) on

Read Next

26 Απρ 2024

Ρετρό κλικ: Όταν ο Ηλίας Ψινάκης διαφήμιζε τσίχλες 40 χρόνια πριν

Ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα και μάνατζερ στο χώρο του θεάματος ως μανεκέν την δεκαετία του 1980.

25 Απρ 2024

30 χρόνια πριν: H 34χρονη Άννα Βίσση αγκαλιά με την μοναχοκόρη της, την 9χρονη Σοφία Καρβέλα

Μαμά και κόρη ποζάρουν αγκαλιά πίσω στο μακρινό 1993. Πάντα κολλητές και αγαπημένες.

Περισσότερα από

Stories

25 Απρ 2024

Την ημέρα που η Σαρλίζ Θερόν τσακώθηκε με έναν υπάλληλο σε τράπεζα άνοιξε ο δρόμος για την καριέρα της

Πώς ένας τσακωμός στο γκισέ μίας τράπεζας οδήγησε τη διάσημη ηθοποιό στην κορυφή του Χόλιγουντ;

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.