ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Εγώ αυτόν τον άντρα αγάπησα. Ο ίδιος άντρας είναι. Δεν άλλαξε γιατί είναι ανάπηρος».

Η σύμβουλος επικοινωνίας, Άρτεμις Καλαντζάκου, βγήκε από το «μικρό» μυαλό της με αφορμή μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία.

«Εγώ αυτόν τον άντρα αγάπησα. Ο ίδιος άντρας είναι. Δεν άλλαξε γιατί είναι ανάπηρος».

Αύγουστος του 2007 και εγώ είμαι αποφασισμένη να περάσω καλοκαίρι με παιδιά σε αγρόκτημα. Όλα ήταν ρόδινα, αναζητήσαμε και βρήκαμε στο κήπο τον μεγαλύτερο βάτραχο του κόσμου. Οι σφήκες δεν μας πτοούσαν, ούτε το βραδινό κρύο.
Το μόνο πρόβλημα που είχα, ήταν ότι δεν θα μπορούσα να εξαπατήσω τον 7χρονο γιο μου, που είχε μάθει ήδη να μετράει από τη περασμένη χρονιά, και έτσι δεν θα μπορούσα να σβήσω και πάλι 35 κεράκια στη τούρτα γενεθλίων μου που πλησίαζαν.
Απόγευμα φτάνουν νέοι επισκέπτες: ένας κύριος σε αναπηρικό αμαξίδιο, που συνοδεύεται από μια κοπέλα 30 ετών και μαζί ένας μεγάλος κύριος (60 φεύγα) και μια νεαρή ξανθιά καλλονή με μια 5χρονη πιτσιρίκα.
Το «μικρό» μυαλό μου και τα στερεότυπα αυτόματα με οδηγούν στα εξής συμπεράσματα: Ο ανάπηρος κύριος είναι με τη νοσοκόμα του, αφού τον περιποιείται και τον προσέχει διαρκώς, ο 60 φεύγα έχει Θεά νεαρή γκόμενα, προφανώς αλλοδαπή, η οποία για να τρέχει πίσω από την 5χρονη πιτσιρίκα μάλλον είναι κόρη της.
Είναι διακριτικοί, κατεβαίνουν αργά το απόγευμα για να βοηθούν το ανάπηρο κύριο να μπαίνει στη μικρή πισίνα του Κτήματος και να κολυμπά.
Περνάνε κάποιες μέρες, αρχίζουμε τις καλημέρες κ.λπ και ένα απόγευμα που κάθομαι στην άκρη της πισίνας αρχίζω να μιλάω με τη κοπέλα που ήταν διαρκώς με τον κύριο.
Τη νοσοκόμα που νόμιζα. Που όμως ήταν η γυναίκα του.
Και με τη κούκλα 25χρονη που όχι, δεν ήταν γκομενάκι του ηλικιωμένου αλλά αδελφή της. Και με τον ηλικιωμένο κύριο που ήταν ο πατέρας τους.
Και με την 5χρονη πιτσιρίκα που ήταν η κορούλα του ζευγαριού.
Στο «μικρό» μυαλό μου κατέρρεαν όλα τα στερεότυπα Ένα προς ένα. Με θόρυβο.
Το τελειωτικό χτύπημα ήλθε στη «μικρή» καρδιά μου, το επόμενο απόγευμα σε συζήτηση που είχα με τη γυναίκα του.
Ναι, είχε μείνει ανάπηρος σε ατύχημα, ναι είχαν κάνει ήδη τη κορούλα τους και ναι, είχαν περάσει και περνούσαν τεράστια ζόρια.
Τα είχε πάρει όλα πάνω της: σπίτι, κόρη, γιατρούς και δουλειά αφού αυτή πλέον στήριζε την οικογένεια.
Αλλά ήταν πολύ ευτυχισμένη που είχε τον άντρα της. Ψέλλισα ένα «μπράβο ρε κοπέλα μου» με τεράστιο θαυμασμό για τη δύναμή της. Και εκείνη μου είπε με τον πιο φυσικό τρόπο: «Γιατί μπράβο; Που αγαπώ τον άντρα μου; Εγώ αυτόν τον άντρα αγάπησα. Ο ίδιος άντρας είναι. Δεν άλλαξε γιατί είναι ανάπηρος».
Και νομίζω ότι η απόφασή μου να μην πάμε στη Μύκονο εκείνο το καλοκαίρι, όπως το περασμένο, ήταν σωστή, γιατί μέσα σε δύο απογεύματα άνοιξε λίγο το «μικρό» μυαλό μου και η «μικρή» καρδιά μου.

Δείτε την ανάρτησή της στο φέισμπουκ:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

Περισσότερα από

Stories

20 Οκτ 2025

Οι 10 νέες εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσεις στην Αθήνα τώρα

Από τον Juergen Teller και τον Paolo Colombo έως τον Stanley Whitney και μία έκθεση φόρος - τιμής στον Γιώργο Ζογγολόπουλο, τα εικαστικά ραντεβού του Οκτωβρίου είναι πολλά και σημαντικά.

18 Οκτ 2025

Ειρήνη Παππά: Με εντυπωσιακό grecian καφτάνι στα γυρίσματα ιταλικής ταινίας το 1971

Η εντυπωσιακή εμφάνιση της Ειρήνης Παππά στο "Roma Bene".

18 Οκτ 2025

you are invited | Πρώτη ματιά στην έκθεση του θρυλικού φωτογράφου Juergen Teller στο Onassis Ready

Στον νέο χώρο του Ιδρύματος Ωνάση, ο Juergen Teller στήνει τον δικό του φωτογραφικό κόμβο, προτάσσοντας την αλήθεια έναντι του αψεγάδιαστου.

17 Οκτ 2025

Γιατί οι γυναίκες σταυρώνουν τα πόδια τους χωρίς να το καταλαβαίνουν;

Τι λένε οι επιστήμονες για αυτή την ενστικτώδη κίνηση;

17 Οκτ 2025

Αποκλειστικό | Η ταινία ντεμπούτο της Charli XCX στη μεγάλη οθόνη κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα

Η "Έκρηξη / Erupcja", μετά την παρουσίαση της σε σημαντικά φεστιβάλ του κόσμου, έρχεται και στη χώρα μας κάνοντας πανελλήνια πρεμιέρα στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

16 Οκτ 2025

Movie Review | After The Hunt: Η Julia Roberts επιστρέφει πιο ώριμη, γοητευτική και αινιγματική από ποτέ

Ο George Satsidis γράφει για τη νέα κινηματογραφική σύμπραξη της Julia Roberts με τον Luca Guadagnino.

16 Οκτ 2025

Καποδίστριας | Πρώτες εικόνες και τρέιλερ από τη νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή

Ο σπουδαίος Έλληνας σκηνοθέτης υπογράφει μία ταινία αφιερωμένη στον Έλληνα πολιτικό και διπλωμάτη.

16 Οκτ 2025

31 χρόνια πριν: Το νυφικό της Ελένης Ράντου που έγραψε ιστορία στον γάμο με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Ένα νυφικό, ένα χαμόγελο και μια ιστορία αγάπης που άντεξε στον χρόνο.