ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Δημοσιογράφος Alpha προς Τσίπρα: Σας κοιτώ στα μάτια γιατί εσείς με απολύετε

Με δάκρυα στα μάτια, η δημοσιογράφος ρωτά τον πρωθυπουργό γιατί απολύει χιλιάδες ανθρώπους στα κανάλια.

Δημοσιογράφος Alpha προς Τσίπρα: Σας κοιτώ στα μάτια γιατί εσείς με απολύετε

«Δουλεύω στον ALPHA 21 χρόνια. Σας κοιτώ στα μάτια για να σας πω ότι νιώθω ότι προσωπικά εσείς και η κυβέρνησή σας με απολύει από τη δουλειά μου. Ήξερα ότι τις απολύσεις τις κάνουν οι εργοδότες, όχι οι κυβερνήσεις» αυτή ήταν η θέση της δημοσιογράφου του Alpha, Ευαγγελίας Τσικρικά, όταν πήρε το λόγο στη συνέντευξη τύπου του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Με δάκρυα στα μάτια, η δημοσιογράφος ρωτά τον πρωθυπουργό γιατί απολύει χιλιάδες ανθρώπους στα κανάλια.

Εεμφανώς εκνευρισμένος ο Αλέξης Τσίπρας απαντά: «Δεν είστε η μόνη εργαζόμενη που έχει βρεθεί σε αυτήν τη δύσκολη θέση». Ήταν τότε που η Ευαγγελία Τσικρίκα, συναισθηματικά φορτισμένη ψελλίζει τη λέξη "προφανώς...", για να κάνει τούρκο τον πρωθυπουργό.

«Σας παρακαλώ δεν θα με διακόψετε», αναφώνησε σε ιδιαίτερα επιθετικό τόνο ο Αλέξης Τσίπρας, για να παρέμβει η Όλγα Γεροβασίλη, λέγοντας «όχι διάλογος»

Όλη η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα:

«Μας ενδιαφέρουν όλες οι θέσεις εργασίας. Για τους 2.000 εργαζόμενους δεν έκλαψε κανείς. Τωρα κάποιοι χύνουν κροκοδείλια δάκρυα. Για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ δεν έκλαψε κανείς. Καλά κάνουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και κάνουν κινητοποιήσεις, αλλά εσάς δεν είδα να κάνετε. Το σύστημα ήταν ασύδωτο. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε κάθε λέξη του Συντάγματος. Το Δημόσιο θα έπρεπε να είχε εισπράξει και είναι 27 χρόνια που είναι αρύθμιστο το τοπίο, θα έπρεπε να είχε κάνει τρεις δημοπρασίες. Αναλογιστείτε τι έχει χάσει το δημόσιο, ένα τεράστιο ποσό μόνο και μόνο γιατί οι κυβερνήσεις δεν έκαναν ό,τι έπρεπε. Εμείς δίνουμε τη δυνατότητα για 4 άδειες, γιατί πιστεύουμε ότι τα ΜΜΕ πρέπει να μπορούν να έχουν βιώσιμα σχήματα και να μην εξαρτώνται από τη διαπλοκή. Υπερασπιστήκαμε το δημόσιο συμφέρον, όταν ξεκίνησε η διαδικασία, όλοι την αμφισβητούσαν. Αν δεν βάζαμε τους όρους του διαγωνισμού, θα έρχονταν όλοι να δώσουν από 10 εκατ. Εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να μη χάσει κανείς τη δουλειά του. Οι μέτοχοι του Mega δεν φρόντισαν για τη διάσωση του καναλιού. Έχουμε μια διαδικασία που με αδιάληπτο τρόπο που δυο από τα υπάρχοντα κανάλια πήραν άδεια και δυο νέοι υποψήφιοι έρχονται και παίρνουν άδεια.
Από την πλευρά μας αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι αν υπάρχουν απολύσεις, να δωθούν κίνητρα να προσληφθούν στους νέους παρόχους. Έχουμε εξαγγείλει προγράμματα επιδότησης για τους 4 νέους καναλάρχες να προσλάβουν από τυχόν απολυμένους επιδότηση 360 ευρώ τους πρώτους μήνες και τους επόμενους 12 μήνες επιδότηση για τις ασφαλιστικές εισφορές. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι δεν μπορούν οι εργαζόμενοι να είναι όμηροι, να δουλεύουν και να μην πληρώνουμε. Το τσάμπα πέθανε κυρία Τσικρίκα. Κάποιοι άλλοι και όχι εγώ, είχαν μιλήσει για νταβατζήδες. Το νταβατζιλίκι πέθανε»

Read Next

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

Περισσότερα από

Stories

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.

04 Μαϊ 2024

Ειρήνη Παπά και Πενέλοπε Κρουζ σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο 23 χρόνια πριν

Ο φωτογραφικός φακός αποθανατίζει την Ειρήνη Παπά και την Πενέλοπε Κρουζ, όταν πρωταγωνιστούσαν στην ταινία "Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι"

04 Μαϊ 2024

"Την εσπέραν του Μεγάλου Σαββάτου του έτους 1889 περί ώραν ενάτην..."

Πάσχα Ρωμέικο. Διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

04 Μαϊ 2024

"Δεν ένιωσα ποτέ icon. Απλά πάντα έκανα τη δουλειά μου": Η μοναδική φινέτσα της Όντρεϊ Χέπμπορν

Με συµµετοχή στην Αντίσταση στο Β’ Παγκόσµιο Πόλεµο και πρέσβειρα της UNICEF, η πορσελάνινη ηθοποιός υπήρξε πολλά περισσότερα από µια θρυλική φιγούρα σε ένα LBD.

03 Μαϊ 2024

"Μα βγαίνοντας από την εκκλησιά ο Επιτάφιος τράβηξε πρώτα πλάγια, χώθηκε μέσα στις γειτονιές"

Σεφέρης, Ελύτης, Καζαντζάκης: Θρησκευόμενοι ή μη, παλαιότεροι και πλέον σύγχρονοι, οι λογοτέχνες συγκλονίζονται από το Θείο Δράμα και την "της φύσεως άνοιξη".

03 Μαϊ 2024

Ο Θανάσης Βέγγος με την οικογένειά του μέσα από ένα σπάνιο φωτογραφικό κλικ

Ο ηθοποιός της καρδιάς μας έφυγε στις 3 Μαΐου του 2011. Ο φακός τον απαθανατίζει σε μία όμορφη οικογενειακή στιγμή.

03 Μαϊ 2024

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Πώς είναι σήμερα οι δύο πρωταγωνιστές της σειράς;

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε και η πιο εμβληματική σειρά του Πάσχα επιστρέφει στις μικρές μας οθόνες.