ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ανδρέας Εμπειρίκος: Ο όμορφος Έλληνας εγγονός της Ρίτα Χέιγουορθ που αυτοκτόνησε το 2011

Ο θάνατός του παραμένει ακόμη και σήμερα μυστήριο.

Ανδρέας Εμπειρίκος: Ο όμορφος Έλληνας εγγονός της Ρίτα Χέιγουορθ που αυτοκτόνησε το 2011

Όταν αναφερόμαστε σε σταρ του παλιού Χόλιγουντ, είναι ίσως περιττό να τονίζουμε κάθε φορά το πόσο ενδιαφέρουσες, επικίνδυνες ή σκοτεινές ήταν οι ζωές τους πίσω από τις κάμερες και τα φώτα. Μπορεί λοιπόν στις μέρες μας να ακολουθούμε τους διάσημους ανθρώπους στο Instagram και να γινόμαστε μέρος της καθημερινότητάς τους, ίσως και του σμούθι το οποίο πίνουν, αλλά οι δεκαετίες του '40, του '50, και του '60 ήταν αυτές που μας έδωσαν του αληθινούς μύθους του κινηματογράφου -αδόκιμο αλλά για να δοθεί έμφαση - των οποίων οι ζωές καλύπτονταν από ένα πέπλο μυστηρίου, που αν έκανες το λάθος να σηκώσεις θα έβρισκες από κάτω ναρκωτικά, αλκοόλ, βία και αυτοκτονίες.

Kάπως έτσι υπήρξε και η ζωή της θρυλικής Ρίτα Χέιγουορθ η οποία έχει μείνει στην ιστορία ως μία από τις πιο σαγηνευτικές γυναίκες που έχουν περάσει ποτέ από το Χόλιγουντ. Η "Τζίλντα" όπως λεγόταν ο μεγαλύτερος ρόλος της, ήταν μία ταλαντούχα γυναίκα, η οποία από πολύ νωρίς γνώριζε ότι θέλει να γίνει διάσημη, και τα κατάφερε. Κλασική άλλωστε έχει μείνει στην ιστορία του κινηματογράφου η ερμηνεία της στο περιβόητο "Put The Blame on Mame" κάνοντας στριπτίζ, προκαλώντας τα χρηστά ήθη της εποχής. Έκτοτε, η Χέιγουορθ εντυπώθηκε στο μυαλό του κοινού ως το απόλυτο φλογερό θηλυκό.

Κλασική άλλωστε έχει μείνει στην ιστορία του κινηματογράφου η ερμηνεία της στο περιβόητο "Put The Blame on Me" κάνοντας στριπτίζ, προκαλώντας τα χρηστά ήθη της εποχής. Έκτοτε, η Χέιγουορθ εντυπώθηκε στο μυαλό του κοινού ως το απόλυτο φλογερό θηλυκό.

Τα προσωπικά της ήταν εξίσου φλοφερά με την εμφάνισή της καθώς έκανε 5 γάμους αποκτώντας δύο κόρες. Ο πρώτος της γάμος ήταν με τον Όρσον Ουέλς, ενώ πριν καν βγει το διαζύγιό τους, εκείνη γνώρισε και ερωτεύτηκε τον πρίγκιπα Αλί Χαν, και κάπως έτσι έγινε η πρώτη χολιγουντιανή ηθοποιός που έγινε πριγκίπισσα - και όχι η Γκρέις Κέλι -. Από τον συγκεκριμένο γάμο, ο οποίος φυσικά δεν κράτησε πολύ, απέκτησε τη δεύτερη κόρη της, πριγκίπισσα Γιασμίν Αγά Χαν.

Η νεαρή πριγκίπισσα δεν επαναπαύτηκε στις δάφνες των γονιών της και από πολύ μικρή ηλικία έδειξε ότι είναι ένα ιδιαίτερα ανήσυχο πνεύμα. 'Ηταν αρκετά δεμένη με τη μητέρα και την ετεροθαλή αδερφή της, ενώ μετά τον θάνατο της Χέιγουορθ από Αλτσχάιμερ το 1987 αφιέρωσε τη ζωή της στη θεραπεία και αντιμετώπιση της ασθένειας αυτής. Σήμερα είναι Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών, πρόεδρος της Alzheimer Disease International, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Σαλκ και εκπρόσωπος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βοστώνης. Εργάζεται επίσης σε πολυάριθμα διοικητικά συμβούλια του Ιδρύματος Αγά Χαν.

Σήμερα είναι Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών, πρόεδρος της Alzheimer Disease International, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Σαλκ και εκπρόσωπος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βοστώνης. Εργάζεται επίσης σε πολυάριθμα διοικητικά συμβούλια του Ιδρύματος Αγά Χαν.

Η Αγά Χαν, έκανε δύο γάμους. Ο πρώτος ήταν με τον Έλληνα εφοπλιστή Βασίλη Εμπειρίκο, με τον οποίο απέκτησε έναν γιο, τον Άντριου Αλί Αγά Χαν Εμπειρίκος. Ο Άντριου Εμπειρίκος, ακολούθησε τα χνάρια της μητέρας του μιας και ήταν κοινωνικά ευαισθητοποιημένος και ο ίδιος. Είχε μάλιστα ιδρύσει μία σελίδα στο Facebook, της οποία συγκέντρωνε ρούχα για τους άστεγους της Νέας Υόρκης.

Η εκθαμβωτική του ομορφιά είχε τραβήξει από πολύ νωρίς την προσοχή των μίντια και των παπαράτσι ενώ η ξέφρενη ζωή του αλλά και οι ερωτικές του προτιμήσεις γίνονταν αρκετά συχνά θέμα συζήτησης. Μάλιστα ο ίδιος, δεν δίσταζε να ανεβάζει ερωτικά βίντεο με πρωταγωνιστή τον ίδιο και διάφορους παρτενέρ, σε γνωστή ιστοσελίδα. Παρόλα αυτά, ήταν ένας ιδιαίτερα δραστήριος και χαρούμενος άνθρωπος, που δεν τον επηρέαζε ούτε το γεγονός ότι είχε διαγνωσθεί με AIDS.

Παρόλα αυτά, ήταν ένας ιδιαίτερα δραστήριος και χαρούμενος άνθρωπος, που δεν τον επηρέαζε ούτε το γεγονός ότι είχε διαγνωσθεί με AIDS.

Στις 4 Δεκεμβρίου του 2011 βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιό του με μία σακούλα στο κεφάλι. Κάποιοι είπαν ότι ο θάνατός του ήταν "ερωτική ασφυξία", δηλαδή τον ερεθισμό που νιώθει κανείς όταν πνίγει τον εαυτό του, γεγονός που δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ. Για όσους τον ήξεραν, η αυτοκτονία του Ανδρέα ήταν τεράστιο σοκ. Η κηδεία του έγινε σε μία ιδιωτκή τελετή, ενώ ακόμα και οι κολλητοί του υποστήριζαν ότι ήταν πολύ καλά για να κάνει κάτι τέτοιο. Ήταν μόλις 25 ετών.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

18 Σεπ 2024

60 χρόνια πριν: Όταν η Άννα Μαρία παντρευόταν με ιβουάρ νυφικό τον Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ στην Μητρόπολη Αθηνών

Στις 18 Σεπτεμβρίου του 1964 πραγματοποιήθηκαν οι βσιλικοί γάμοι στην Μητρόπολη Αθηνών.

18 Σεπ 2024

Όταν ο γνωστός κωμικός Γιάννης Γκιωνάκης πυροβόλησε την σύντροφό του Αφροδίτη Κοζανιτά

Το ερωτικό σκάνδαλο της δεκαετίας του ’80 με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Γκιωνάκη, 40 χρόνια πριν.

Περισσότερα από

Stories

18 Σεπ 2024

Γκρέτα Γκάρμπο: "Μιλάω μόνη μου, στον εαυτό μου"

Η Γκρέτα Γκάρμπο μιλάει για τη ζωή με την κατάθλιψη μέσα από 36 επιστολές.

17 Σεπ 2024

40 χρόνια πριν η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ και ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ έδωσαν το πρώτο τους φιλί

Ένα ξεχασμένο αλλά πολύ δυνατό ειδύλλιο που κράτησε 7 χρόνια.

17 Σεπ 2024

57 χρόνια πριν: O γάμος του Διονύση Σαββόπουλου με την αγαπημένη του Άσπα ήταν λιτός και κομψός

Ο Διονύσης Σαββόπουλος και η σύζυγός του, Ασπασία Αραπίδου, ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας στις 28 Οκτωβρίου του 1967.

16 Σεπ 2024

Όταν η Μαρία Κάλλας ήταν 108 κιλά και έγραφε συνταγές για να νιώθει χορτασμένη

Η μάχη με τα κιλά της και οι ανελέητες δίαιτες της μεγάλης ντίβας που απεβίωσε 16 Σεπτεμβρίου 1977.

14 Σεπ 2024

Γκρέις Κέλι: Η γυναίκα που έγραψε μόνη της την κομψή τραγωδία της ζωής της

Πολλές τη μιμήθηκαν αλλά καμμιά ποτέ δεν κατάφερε να αποκτήσει τη sui generis αρχοντιά της και το iconic στυλ της.

14 Σεπ 2024

Μαρίκα Κρεβατά -Γ ιώργος Γαβριηλίδης: Ο κρυφός έρωτας που κράτησε 40 χρόνια

Μια αληθινή ιστορία αγάπης που κράτησε σχεδόν σαράντα χρόνια.

13 Σεπ 2024

Κυβέλη Θεοχάρη: Η εγγονή της Κυβέλης ήταν μια σπουδαία ηθοποιός που όλοι την θυμόμαστε από μια μόνο ταινία

Οι θεατρικές και κινηματογραφικές επιτυχίες της εγγονής της μεγάλης πρωταγωνίστριας και οι δημόσιες σχέσεις στο ιδιαίτερο γραφείο του Ανδρέα Παπανδρέου.

13 Σεπ 2024

Κάρολος Κουν: "Πρέπει να πιστεύεις στα θαύματα για να συμβούν θαύματα"

Η ζωή και το έργο μέσα από τα λόγια του ίδιου του Καρόλου Κουν, του "εραστή" του θεάτρου.