ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αλλάζει το κέντρο. Ένα έργο αφιερωμένο στον Λεονάρντο Ντα Βίντσι στο παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΥ

Ο εικαστικός ΙΝΟ δημιούργησε κάτι που έχει αιχμαλωτίσει τα βλέμματα όλης της πόλης.

Αλλάζει το κέντρο. Ένα έργο αφιερωμένο στον Λεονάρντο Ντα Βίντσι στο παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΥ

To δεύτερο πιο διάσημο και αναγνωρίσιμο έργο (μετά τη Μόνα Λίζα) του κορυφαίου ζωγράφου της Αναγέννησης, ο Μυστικός Δείπνος του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, απέκτησε μία νέα εκδοχή στις δικές μας γειτονιές.

Στα πλαίσια της έκθεσης "Leonardo Da Vinci-500 Years of Genius" o εικαστικός καλλιτέχνης INO δημιούργησε στο παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι, επί της οδού Πειραιώς, μία γιγάντια τοιχογραφία της δικιάς του οπτικής του «Μυστικού Δείπνου».

Πλάι στον Μυστικό Δείπνο o Bιτρούβιος Άνθρωπος, η Μόνα Λίζα και η προσωπογραφία του ίδιου του μεγάλου ζωγράφου ξεχωρίζουν σε μία πολυσυζητημένη έκθεση που έχει κέρδισει την προσοχή και το ενδιαφέρον του φιλότεχνου κοινού της πρωτεύουσας.

Αλλάζει το κέντρο. Ένα έργο αφιερωμένο στον Λεονάρντο Ντα Βίντσι στο παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΥ
Ο εικαστικός καλλιτέχνης INO δημιούργησε στο παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι, επί της οδού Πειραιώς, μία γιγάντια τοιχογραφία της δικιάς του οπτικής του «Μυστικού Δείπνου».

Χρησιμοποιώντας μια συγκεκριμένη χρωματική παλέτα από άσπρο, μαύρο, γκρί και γαλάζιο, σε όλα του τα έργα, ο ΙΝΟ εφαρμόζει σε όλα τα θέματά του την τεχνικής της αφαίρεσης προκειμένου να τα κάνει να λειτουργούν πιο ξεκάθαρα όταν τα κοιτάζει κανείς από απόσταση.

Πλάι στον Μυστικό Δείπνο o Bιτρούβιος Άνθρωπος, η Μόνα Λίζα και η προσωπογραφία του ίδιου του μεγάλου ζωγράφου ξεχωρίζουν σε μία πολυσυζητημένη έκθεση.

Παράλληλα χρησιμοποιεί «κοψίματα», όπως ο ίδιος ονομάζει τις τομές στις σχεδιαστικές φόρμες. Με την ολοκλήρωση της τοιχογραφίας, η Αθήνα αποκτά ένα έργο σύγχρονης τέχνης, με έντονο συμβολισμό και θέμα τη μεγαλύτερη διάνοια όλων των εποχών.

Δημιουργώντας αυτή την τοιχογραφία, στην οποία για πρώτη φορά χρησιμοποιεί τόσες πληροφορίες, ιστορικές και άλλες, για ένα έργο παραστατικής ζωγραφικής, ο ΙΝΟ συνδέει τη ζωή και το έργο του επιστήμονα, μηχανικού, εφευρέτη και καλλιτέχνη, με τη σύγχρονη καθημερινότητα της πρωτεύουσας.

Με την ολοκλήρωση της τοιχογραφίας, η Αθήνα αποκτά ένα έργο σύγχρονης τέχνης, με έντονο συμβολισμό και θέμα τη μεγαλύτερη διάνοια όλων των εποχών.

Read Next

25 Ιουλ 2024

Όταν το περίφημο πάρτι της Βουλιαγμένης του Λουκιανού Κηλαηδόνη έγραψε ιστορία

O Λουκιανός προετοίμαζε το "πάρτι στη Βουλιαγμένη" για τις 25 Ιουλίου 1983, πάνω από ένα χρόνο. Ο τύπος τότε το είχε χαρακτηρίσει με αρκετή δόση υπερβολής "Το Γούντστοκ της Ελλάδας".

25 Ιουλ 2024

Έλενα Ναθαναήλ και Γιώργος Κωνσταντίνου: Εκείνος ήταν 35 ετών και εκείνη 22 - Ο άγνωστος έρωτάς τους

51 χρόνια πριν: Ο μεγάλος έρωτας και η κοινή ζωή του ζευγαριού σε ένα διαμέρισμα στην οδό Ασκληπιού.

Περισσότερα από

Stories

24 Ιουλ 2024

Πίτερ Σέλερς: Οι 4 γάμοι, ο έρωτας με την Σοφία Λόρεν και το έμφραγμα κατα την διάρκεια του σεξ

Ο επιθεωρητής Κλουζώ του "Ροζ Πάνθηρα", ο κατά λάθος καλεσμένος που... διέλυσε τα πάντα στο "Πάρτι", υπήρξε μία από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες του παγκόσμιου κινηματογράφου.

24 Ιουλ 2024

Πριν 70 χρόνια, η Ρίκα Διαλυνά μαγεύει τα Μις Υφήλιος φορώντας δώρο της Σοφίας Βέμπο

Η σπάνια φωτογραφία της Ρίκας Διαλυνά από τα Μις Υφήλιος

23 Ιουλ 2024

Η αξέχαστη "Μπιμπί" είναι η Υβόν Σανσόν: Η καλλονή ηθοποιός που αναστάτωσε τη Φίνος Φιλμ

Το ρεπορτάζ της εποχής αναφέρει ότι ακόμα και οι τουαλέτες στα στούντιο γυρισμάτων ανακαινίστηκαν για χάρη της Σανσόν. H όμορφη σταρ απεβίωσε πριν 21 χρόνια 23 Ιουλίου 2003.

23 Ιουλ 2024

Όταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη πήρε συνέντευξη από τη Ζωή Λάσκαρη

"Εμείς οι δύο δεν είχαμε ποτέ καμία αντιπαλότητα", είχε δηλώσει η εθνική μας σταρ που έφυγε από την ζωή σαν σήμερα στις 23 Ιουλίου του 1996

23 Ιουλ 2024

Δημήτρης Λιαντίνης: H εξαφάνιση του ακαδημαϊκού που συγκλόνισε το Πανελλήνιο 26 χρόνια πριν

Η ζωή του πιο πολυσυζητημένου νεοέλληνα στοχαστή, που η εξαφάνιση του συγκλόνισε το Πανελλήνιο το καλοκαίρι του 1998.

22 Ιουλ 2024

41 χρόνια πριν- Μίνα Αδαμάκη και Γιώργος Κιμούλης: Ο δεσμός των 5 χρόνων και ο γάμος που "ακυρώθηκε"

Μια άγνωστη ιστορία με "πρωταγωνιστές" την αγαπημένη μας Ειρήνη από τις Τρεις Χάριτες και τον Γιώργο Κιμούλη.

22 Ιουλ 2024

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

22 Ιουλ 2024

"Η ψυχή δεν είναι μια παχύσαρκη τραγουδίστρια ναϊτκλάμπ". Ο Τομ Ρόμπινς γράφει για την ψυχή

Απόσπασμα από το βιβλίου του Τομ Ρόμπινς, Villa Incognito. Ο πιο εγκεφαλικός παραμυθάς κλείνει σήμερα τα 92 του χρόνια. Και είναι πιο επίκαιρος από ποτέ.

21 Ιουλ 2024
20 Ιουλ 2024

Τα κρυφά μηνύματα του νέου βίντεο-κλιπ της Σάττι : "Αχ Θάλασσα"

Η Μαρίνα Σάττι συνεργάστηκε με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για το βίντεο-κλιπ του τελευταίου τραγουδιού του άλμπουμ της, ένα κομμάτι που μας έχει συγκινήσει πολύ.