ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αλλάζει το κέντρο. Ένα έργο αφιερωμένο στον Λεονάρντο Ντα Βίντσι στο παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΥ

Ο εικαστικός ΙΝΟ δημιούργησε κάτι που έχει αιχμαλωτίσει τα βλέμματα όλης της πόλης.

Αλλάζει το κέντρο. Ένα έργο αφιερωμένο στον Λεονάρντο Ντα Βίντσι στο παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΥ

To δεύτερο πιο διάσημο και αναγνωρίσιμο έργο (μετά τη Μόνα Λίζα) του κορυφαίου ζωγράφου της Αναγέννησης, ο Μυστικός Δείπνος του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, απέκτησε μία νέα εκδοχή στις δικές μας γειτονιές.

Στα πλαίσια της έκθεσης "Leonardo Da Vinci-500 Years of Genius" o εικαστικός καλλιτέχνης INO δημιούργησε στο παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι, επί της οδού Πειραιώς, μία γιγάντια τοιχογραφία της δικιάς του οπτικής του «Μυστικού Δείπνου».

Πλάι στον Μυστικό Δείπνο o Bιτρούβιος Άνθρωπος, η Μόνα Λίζα και η προσωπογραφία του ίδιου του μεγάλου ζωγράφου ξεχωρίζουν σε μία πολυσυζητημένη έκθεση που έχει κέρδισει την προσοχή και το ενδιαφέρον του φιλότεχνου κοινού της πρωτεύουσας.

Αλλάζει το κέντρο. Ένα έργο αφιερωμένο στον Λεονάρντο Ντα Βίντσι στο παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΥ
Ο εικαστικός καλλιτέχνης INO δημιούργησε στο παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι, επί της οδού Πειραιώς, μία γιγάντια τοιχογραφία της δικιάς του οπτικής του «Μυστικού Δείπνου».

Χρησιμοποιώντας μια συγκεκριμένη χρωματική παλέτα από άσπρο, μαύρο, γκρί και γαλάζιο, σε όλα του τα έργα, ο ΙΝΟ εφαρμόζει σε όλα τα θέματά του την τεχνικής της αφαίρεσης προκειμένου να τα κάνει να λειτουργούν πιο ξεκάθαρα όταν τα κοιτάζει κανείς από απόσταση.

Πλάι στον Μυστικό Δείπνο o Bιτρούβιος Άνθρωπος, η Μόνα Λίζα και η προσωπογραφία του ίδιου του μεγάλου ζωγράφου ξεχωρίζουν σε μία πολυσυζητημένη έκθεση.

Παράλληλα χρησιμοποιεί «κοψίματα», όπως ο ίδιος ονομάζει τις τομές στις σχεδιαστικές φόρμες. Με την ολοκλήρωση της τοιχογραφίας, η Αθήνα αποκτά ένα έργο σύγχρονης τέχνης, με έντονο συμβολισμό και θέμα τη μεγαλύτερη διάνοια όλων των εποχών.

Δημιουργώντας αυτή την τοιχογραφία, στην οποία για πρώτη φορά χρησιμοποιεί τόσες πληροφορίες, ιστορικές και άλλες, για ένα έργο παραστατικής ζωγραφικής, ο ΙΝΟ συνδέει τη ζωή και το έργο του επιστήμονα, μηχανικού, εφευρέτη και καλλιτέχνη, με τη σύγχρονη καθημερινότητα της πρωτεύουσας.

Με την ολοκλήρωση της τοιχογραφίας, η Αθήνα αποκτά ένα έργο σύγχρονης τέχνης, με έντονο συμβολισμό και θέμα τη μεγαλύτερη διάνοια όλων των εποχών.

Read Next

22 Ιουν 2024

Φρεντ Αστέρ: "Δεν μπορεί να παίξει. Δεν μπορεί να τραγουδήσει. Αρχίζει να έχει φαλάκρα. Μπορεί να χορέψει λίγο...".

Ο Φρεντ Αστέρ διέψευσε τις προβλέψεις των παραγωγών του Χόλιγουντ και έμεινε στην ιστορία του κινηματογράφου ως ο επιδραστικότερος χορευτής του αιώνα.

Περισσότερα από

Stories

20 Ιουν 2024
19 Ιουν 2024

Μαρινέλλα- Ζωή Λάσκαρη: Η πρώην και η επόμενη ήταν αγαπημένες φίλες

Οι δύο σταρ, διατηρούσαν έναν ιδιαίτερο φιλικό δεσμό, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν κάποτε ερωτευμένες με τον ίδιο άνδρα.Η ρετρό φωτογραφία των δύο σταρ την δεκαετία του 1990.

19 Ιουν 2024

Άγγελος Σικελιανός: Η σπουδαία ζωή και ο τραγικός θάνατος του μεγάλου Έλληνα ποιητή

Στις 4 Ιουνίου 1951 από λάθος της οικιακής βοηθού του αντί για το φάρμακό του λαμβάνει απολυμαντικό, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρά εγκαύματα στα αναπνευστικά του όργανα. Στις 19 Ιουνίου 1951 θα αφήσει την τελευταία του πνοή.

18 Ιουν 2024

Ανδρέας Μικρούτσικος- Δήμητρα Ρουμπέση: Ο εντυπωσιακός γάμος 19 χρόνια πριν, με κουμπάρο τον Δημήτρη Κοντομηνά

Η πρώην αεροσυνοδός υπήρξε η τρίτη σύζυγος του παρουσιαστή και μουσικού, όμως ο γάμος τους έφτασε σε άδοξο τέλος

18 Ιουν 2024
17 Ιουν 2024

42 χρόνια πριν: Όταν ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης υποδύθηκε τον εραστή δίπλα στην Ντάριλ Χάνα

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης συμμετείχε σε ταινία του Χόλιγουντ, το 1982. Και είχε πληρωθεί αδρά.

16 Ιουν 2024
16 Ιουν 2024

Τουπάκ Σακούρ: Η ανεξιχνίαστη δολοφονία του μεγάλου ράπερ-ποιητή

Ο θάνατος του "γκάνγκστερ" ποιητή των δρόμων Τουπάκ Σακούρ, αποτελεί ένα άλυτο μυστήριο εδώ και 27 χρόνια.

15 Ιουν 2024

Μαρία Φωκά: Η άγνωστη ιστορία της γιαγιάς Όλγας Μαρκάτου του Dolce Vita

Η γνωστή ηθοποιός και σύζυγος του Λυκούργου Καλλέργη καταδικάστηκε σε ισόβια για κατασκοπεία, μαζί με τον Μπελογιάννη.

15 Ιουν 2024

Μάνος Χατζιδάκις - Βιογραφικό σε πρώτο πρόσωπο: "Περιφρονώ κάθε ηλίθιο του καιρού μου"

Η μεγαλύτερη μουσική ιδιοφυΐα της Ελλάδας, ο Μάνος Χατζιδάκις "έφυγε" από κοντά μας στις 15 Ιουνίου 1994. Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του φεστιβάλ ελληνικού τραγουδιού, στη Μελβούρνη, το 1980.