ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«2020, ο συναγερμός Κρόνου/Πλούτωνα συνεχίζεται»: Ο Γιώργος Πανόπουλος αναλύει

«2020, ο συναγερμός Κρόνου/Πλούτωνα συνεχίζεται»: Ο Γιώργος Πανόπουλος αναλύει

Όταν έγραφα τον περασμένο Νοέμβριο και Δεκέμβριο για τη σύνοδο Κρόνου/Πλούτωνα στον Αιγόκερω που συνδέεται με τρομερή πτώση των χρηματιστηρίων, την κρίση της παγκόσμιας οικονομίας, με τους πολέμους, με την κρατική καταπίεση, την οργανωμένη βία, τις πρόβες δικτατορίας, με τις επιδημίες,, με την «κατάρρευση των πολιτικοοικονομικών δομών όπως τις ξέρουμε» ειλικρινά δεν μπορούσα να κάνω εικόνα τον πανικό και τους φόβους, την αβεβαιότητα και την απελπισία, την παράνοια και τη γενικευμένη αναταραχή που ζει η ανθρωπότητα αυτή την εποχή όσο κι αν γράφοντάς τα ανησυχούσα. Δεν μπορούσα να καταλάβω τι εννοούσε επακριβώς ο Robert Hand, διανοούμενος της αστρολογίας με κύρος όταν συμπεριέλαβα στο άρθρο μου «Σύνοδος Κρόνου/Πλούτωνα- στο σημείο 0 του κόσμου όπως τον ξέρουμε;» (στο Gala, το εβδομαδιαίο ένθετο του Πρώτου Θέματος, που παρέδωσα στις 26.11.19) μια φράση του μεταξύ άλλων για τη σύνοδο που έλεγε: «Η σύνοδος Κρόνου/Πλούτωνα είναι πιθανόν να επιβάλλει απαγορεύσεις στην ελευθερία κίνησής μας ή στους πόρους μας»- τώρα που γράφω κλεισμένος στο σπίτι μου καταλαβαίνω απόλυτα τι σήμαινε.

(Πριν συνεχίσω να ξεκαθαρίσω κάτι. Οι επισημάνσεις πολλών σημερινών αστρολόγων δεν αντανακλούν την αξία τους ως πρόσωπα αλλά αυξάνουν την σημαντικότητα της ίδιας της Αστρολογίας ως συμβολικής γλώσσας που μας δίνει τα εργαλεία ώστε να προβλέπουμε τα σημεία των καιρών μέσα από τις κινήσεις των πλανητών και στην συμπυκνωμένη εμπειρία αιώνων, από γίγαντες αστρολόγους που προηγήθηκαν αλλά και μερικών εξαιρετικών στις μέρες μας που συνεχίζουν την έρευνα και στους ώμους των οποίων κάθονται οι περισσότεροι σύγχρονοι αστρολόγοι).

Μερικές αστρολογικές παρατηρήσεις ως προς το παρόν και το εγγύς μέλλον

1. Κατά τον Robert Hand η επιρροή του Κρόνου/Πλούτωνα στον Αιγόκερω έχει τρεις άξονες: παγκόσμια Ύφεση, Πολέμους, Αναταραχή στην Μέση Ανατολή με αιχμή τα πετρέλαια. Ο Richard Tarnas καθηγητής φιλοσοφίας και ψυχαναλυτής στο σημαντικό βιβλίο του «Cosmos and Psyche» προσθέτει τις τάσεις για ολοκληρωτισμό, την οργανωμένη βία και την καταπίεση που όλα μαζί έχουν τραυματικές συνέπειες διαρκείας. Επίσης σημειώνει ότι το ζεύγος Κρόνου/Πλούτωνα σχετίζεται με τις επιδημίες -όπως συνέβη με την κρίση του AIDS στη σύνοδό τους στον Ζυγό το 1982.

Η σύνοδος Κρόνου/Πλούτωνα δημιουργεί ένα γεγονός και μία ανάγκη: το κραχ των οικονομικών πρακτικών και την ανάγκη για βαθιές αλλαγές στη δομή της εξουσίας.Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω σηματοδοτεί την άνοδο της δύναμης των εταιριών με αντίστοιχη υποχώρηση της εξουσίας των κυβερνήσεων με αποτέλεσμα να δημιουργείται τεράστια κοινωνική ανισορροπία. Πρόκειται για μια κατάσταση που δεν θα αλλάξει πριν από το τέλος της δεκαετίας του 2020. Ο γόρδιος δεσμός που έχουμε να αντιμετωπίσουμε σήμερα είναι ότι κανείς δεν ξέρει ποια είναι η σωστή δράση. Το μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπότητας δεν έχει επαρκή επίγνωση της φύσης των καιρών που ζούμε κι αν η συνειδητοποίηση της κατάστασής μας σήμερα είναι δύσκολη, το να βρούμε διέξοδο είναι ακόμα δυσκολότερο.

Τις προηγούμενες ημέρες είδαμε τα χρηματιστήρια όλου του κόσμου να καταρρέουν με την τεράστια πτώσης της Wall Street να θυμίζει το Κραχ του 1987. Ο πανικός διαχύθηκε σε όλα τα χρηματιστήρια: από το Τόκιο και την Σιγκαπούρη στη Σαγκάη, μέχρι το Ρίο ντε Τζανέιρο, το Λονδίνο, το Παρίσι, τη Φρανκφούρτη, το Μιλάνο και την Αθήνα η πτώση σε πολλές χώρες ήταν η χειρότερη των τελευταίων δεκαετιών ή και της ιστορίας τους.

2. Το πρώτο θύμα του κορονα-ιού αναφέρθηκε την 1η Δεκεμβρίου 2019 στην Γιουχάν της Κίνας λίγες ώρες πριν ο Δίας ξεκινήσει την διέλευσή του για ένα χρόνο στον Αιγόκερω. Ο Δίας που συμβολίζει την επέκταση, την αφθονία, τη γνώση, τους ανοιχτούς ορίζοντες και την αισιοδοξία βρίσκεται σε θέση Πτώσης στον Αιγόκερω γεγονός που σημαίνει ότι ο Δίας εδώ λειτουργεί πρακτικά, αργά, με φόβους στην ανάληψη οποιοδήποτε ρίσκο, με καχυποψία για ό,τι δεν είναι δοκιμασμένο. Ωστόσο ο Δίας είναι Δίας και το αποτέλεσμα του Δία στον Αιγόκερω είναι να απελευθερώσει ό,τι είναι θαμμένο, κρυφό, καταπιεσμένο. Αυτό σημαίνει ότι φέρνει στην επιφάνεια, διασκορπίζει, και μπορεί να επεκτείνει (και) ένα ιό.

3. Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του ΜΑΡΤΙΟΥ είναι εξαιρετικά δύσκολο αφού ο Άρης στον Αιγόκερω θα συναντήσει αρχικά τον Δία και τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω και μόλις περάσει στον Υδροχόο θα πέσει κατευθείαν πάνω στον Κρόνο στον Υδροχόο.

-Στις 18 Μαρτίου έχουμε μια πολυαστρία (stellium) στον Αιγόκερω: 5 πλανήτες θα βρίσκονται στον Αιγόκερω- Σελήνη, Άρης, Δίας, Πλούτωνας, Κρόνος και βεβαίως εκεί και ο Νότιος Δεσμός της Σελήνης. Αυτό σημαίνει φόβος, έλεγχος, πειθαρχία, καθήκοντα, περιορισμοί, ευθύνη και δυσκολίες. Ενεργοποιούνται αμυντικοί μηχανισμοί αυτοπροστασίας, έχουμε εκρήξεις βίας, μελαγχολία, μπλοκαρισμένη ενέργεια, καταπιεσμένα αισθήματα.

- Στις 20 Μαρτίου ο Άρης συναντιέται με τον Δία στον Αιγόκερω δηλαδή φανατισμός στην υπεράσπιση των ιδεών, των πεποιθήσεων, των πιστεύω και της οπτικής. Υπερβολές σε συμπεριφορές, απόψεις, αντιδράσεις. Ανάγκη για ενθουσιασμό, περιπέτεια, ρίσκο. Τεράστια ενέργεια και ένταση. Αν συνυπολογίσουμε ότι αυτή η συνάντηση θα γίνει στις ίδιες μοίρες που έγινε η σύνοδος Κρόνου/Πλούτωνα τον Ιανουάριο ενεργοποιώντας την ξανά τότε περιμένουμε νέα έξαρση του κορονα-ιού, διακυμάνσεις στα χρηματιστήρια και την οικονομία, αναζωπύρωση των θεμάτων της Μέσης Ανατολής ή στην Ελλάδα θέματα με την Τουρκία, με τον ιό, ή οικονομικές επιπλοκές. Ναι μεν πρόκειται για μια εξαιρετικά φιλόδοξη σύνοδο- μεγάλοι στόχοι, μεγάλα όνειρα και υψηλές προσδοκίες- όμως χρειάζεται να έχουμε κατά νου τον μύθος του Ίκαρου που από αλαζονεία και λανθασμένους υπολογισμούς παράκουσε τον πατέρα του Δαίδαλο να μην πετάει ψηλά με αποτέλεσμα ο ήλιος να λιώσει το κερί από τα φτερά που είχε κολλήσει στους ώμους του, να πέσει στη θάλασσα και να χάσει τη ζωή του. Με λίγα λόγια παραβλέποντας προβλήματα που υπάρχουν και αδιαφορώντας για τις συνέπειες κινδυνεύουμε με πτώση σε άδεια πισίνα.

-Στις 23 Μαρτίου ο Άρης συναντάει τον Πλούτωνα ενώ η επιρροή του Δία συνεχίζεται. Αυτή η σύνοδος μοιάζει με φωτιά σε πρατήριο βενζίνης. Ο συνδυασμός τους κάνει τα σημαντικά θέματα που μας απασχολούν ζητήματα ζωής και θανάτου. Πρόκειται για μάχη επιβίωσης, για την παρορμητική ανάγκη να κερδίσεις πάση θυσία, για επίδειξη δύναμης και την επιθυμία να είσαι ο ισχυρότερος στα παιχνίδια εξουσίας. Φέρνει στην επιφάνεια ακραίες συμπεριφορές και αντιδράσεις, οργή, θυμό, απωθημένα, θαμμένα αισθήματα που θεωρούμε ανεπίτρεπτα, ανταγωνισμό, βία, χειραγώγηση, το δίκιο του ισχυρότερου, την επιβίωση του ισχυρότερου. Αντιλαμβάνεστε ότι μια τέτοια ενέργεια που πρόκειται ουσιαστικά για πυρηνική ενέργεια που αν χρησιμοποιηθεί λογικά μπορεί να μεταμορφώσει θετικά τη ζωή αλλιώς μπορεί να φέρει καταστροφή και ερείπια. Ας ελπίσουμε ότι ο κορανα-ιός θα φτάσει στο απόκορύφωμά του αυτή την περίοδο και θα αρχίσει η κάμψη του.

-Στις 30 Μαρτίου που ο Άρης περνάει στον Υδροχόο και κάνει σύνοδο με τον Κρόνο την επόμενη μέρα. Ο Κρόνος άρχισε λίγο πριν (22.3) τη διέλευσή του στον Υδροχόο δοκιμαστικά μέχρι τον Ιούλιο (που επιστρέφει στον Αιγόκερω) για να μπει οριστικά σε αυτόν τον Δεκέμβριο. Το πλανητικό ζεύγος Άρη/Κρόνου συμβολίζει τον φόβο να αντιπαρατεθείς και να μπεις σε κάθε είδους μάχη ή αγώνα. Τον φόβο για κάθε είδους εξουσία. Τον φόβο του ανταγωνισμού. Αναστέλλει την έκφραση του θυμού. Δοκιμάζονται η αντοχή και το θάρρος μας. Εντείνεται η ανάγκη για έλεγχο. Ακονίζονται η επιμονή και η υπομονή. Αυτός ο πλανητικός συνδυασμός υπενθυμίζει ότι μόνο με σκληρή δουλειά, οργάνωση, αυτοσυγκράτηση και οριοθέτηση μπορούμε να καταφέρουμε τους στόχους μας. Ο Χρόνος που συμβολίζεται από τον Κρόνο στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι με το μέρος μας- ο Κρόνος καθυστερεί ενώ εμείς τώρα βιαζόμαστε.

Πάντως ο Κρόνος (οριοθέτηση, περιορισμός, απαγόρευση) από τη νέα θέση του στον Υδροχόο (κοινωνία, πολίτες, ομάδες ανθρώπων) θα αυξήσει αρχικά τις περιοχές, πόλεις, κράτη σε καραντίνα περιορίζοντας ακόμα περισσότερο τη κίνηση των πολιτών από τη μία χώρα στην άλλη.

Ο Άρης στον Υδροχόο είναι ο ριζοσπάστης που φέρνει καινοτόμες λύσεις με στόχο να ανανεώσει τις κοινωνίες. Ακτιβισμός, αγώνες για το κοινό καλό, νέες ιδέες, πειραματισμός, συντονισμός με τις προσδοκίες της κοινωνίας και ασυμβίβαστος ενεργοποιείται από τους αγώνες των ομάδων και το μαζί με έντονη αίσθηση της αποστολής. Βεβαίως ο συνδυασμός με τον Κρόνο βάζει στο ρελαντί τις επιδιώξεις του Άρη επιβάλλοντάς του πρακτικότητα. Η ανάγκη του Άρη για ελευθερία και αυτονομία σκοντάφτει στις απαγορεύσεις του Κρόνου με αποτέλεσμα ο Άρης να λειτουργεί εκκεντρικά, ανορθόδοξα, παράξενα.

Έτσι η 1η Απριλίου που ο Άρης κάνει σύνοδο με τον Κρόνο στις 0ο του Υδροχόου είναι μια καθοριστική επίσης ημερομηνία για την εξάπλωση του ιού.

-Αφήνοντας πίσω τους τον Αιγόκερω ο Άρης και ο Κρόνος η ατμόσφαιρα ελαφραίνει από το βάρος που δημιούργησαν σε πολιτικό, κοινωνικό και προσωπικό επίπεδο. Η μελαγχολία και η αίσθηση ότι έχουμε πέσει σε μια μαύρη τρύπα υποχωρεί. Ο Υδροχόος ως αέρινο ζώδιο φέρνει αναζωογονητικό αέρα και εξωστρέφεια. Ο κορονα-ιός αρχίζει να υποχωρεί;

-Τι σημαίνει το πέρασμα του Κρόνου στον Υδροχόο, αλλά και η διέλευση του Άρη σε αυτόν; Καταρχάς ότι τα οικονομικοπολιτικά θέματα καθώς και η επιδημία θα επηρεάσουν βαθειά ό,τι συμβολίζει ο Υδροχόος: την παγκοσμιοποίηση, το ίντερνετ, τα αεροπλάνα, την νομοθεσία, τους μεγάλους οργανισμούς, τη Βουλή, τις επιστήμες, τις κοινωνίες, τις εξεγέρσεις, τον σοσιαλισμό, την τηλεόραση, τα τηλέφωνα, την ψυχολογία, τις κοινωνικές τάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, τον ηλεκτρισμό, την έρευνα, τους εκλεγμένους αντιπρόσωπους- οι κοινωνίες θα πιεστούν έντονα να διαμορφώσουν διαφορετικά τη λειτουργία τους.

Εδώ να σημειώσω το λάθος που κάνουν πολλοί αστρολόγοι και γνώστες της αστρολογίας θεωρώντας ότι ο Ουρανός ο κυβερνήτης του Υδροχόου εκπροσωπεί πολιτικά την αριστερά, ή τάσεις και κινήσεις που αυτοαποκαλούνται « προοδευτικές». Το Ουράνιο πνεύμα μπορεί κάλλιστα να ακολουθεί ακροδεξιές ιδέες. Ο Κρόνος στον Υδροχόο και κυρίως στη σύνοδό του τον Δεκέμβριο 2020 με τον Δία στη Οο Υδροχόου αποτελεί άλλο ένα σταθμό για την Εποχή του Υδροχόου. Σε αυτή την Εποχή η ανθρωπότητα θα στραφεί στη συνεργασία, στην αδελφότητα όλων των ανθρώπων, στο χτίσιμο της ανθρώπινης Ουτοπίας. Όμως η εξέλιξη της τεχνολογίας- δείτε πως η Κίνα αξιοποίησε την τεχνολογία στην διάρκεια της κρίσης του κορονα-ιού και τις προεκτάσεις που έχει στην ιδιωτικότητα και τα προσωπικά δεδομένα-, η εξέλιξη του ιντερνετ, της τεχνητής νοημοσύνης, οι εξελίξεις στην οικονομία και τη φύση μπορούν να μετατρέψουν την Υδροχοική Ουτοπία σε απάνθρωπη Δυστοπία.

-Στις 5 Απριλίου ο Δίας κάνει σύνοδο με τον Πλούτωνα. Τύχη (Δίας) κι ένταση (Πλούτωνας) συνδέονται και μια ευκαιρία πιθανόν εμφανίζεται ώστε να πάρουμε ξανά μπροστά. Πιθανόν να εμφανιστεί μια λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και αφορούν τον ιό, την οικονομία, τους φόρους, τις επιχειρήσεις, την πολιτική. Να περιμένουμε ένα γεγονός/νέο/ ανακοίνωση γύρω από αυτήν τη σημαντική ημερομηνία; Κάτι καινούργιο προστίθεται σε ό,τι ξέρουμε και η πίστη μας ανανεώνεται; Το σίγουρο είναι ότι αυτός ο πλανητικός συνδυασμός θέλει χειροπιαστά αποτέλεσματα. Στις παρενέργειες ανήκουν η απληστία, η διαφθορά, η αλαζονεία, η υπερβολική αισιοδοξία.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Το σύμπαν, δηλαδή εμείς οι ίδιοι βρισκόμαστε σε εκείνο το σημείο της ιστορίας που χρειάζεται να συνειδητοποιήσουμε άμεσα και επειγόντως ότι όλοι ενώνονται με όλους, ότι όλοι σχετιζόμαστε με όλους και ότι η επιβίωση και η εξέλιξή μας εξαρτάται από τη συνεργασία μεταξύ μας. Ήρθε η στιγμή να κάνουμε πράξη τα ιδεώδη και τις αξίες μας, να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα και όλοι μαζί να δημιουργήσουμε εξέλιξη και συνέχεια. Σε περίπτωση που κάποιος θεωρεί το στόχο μεγαλεπήβολο, κραυγαλέο ίσως και υπερφίαλο οι αστρολογικοί συνδυασμοί αυτού του χρόνου μας υπενθυμίζουν ότι τολμηρές και γενναίες πράξεις μπορούν να έχουν τεράστιο αντίκτυπο και δύναμη. Όταν ετοιμάζεσαι να κάνεις το πρώτο σου βήμα στο σκοτάδι του άγνωστου πρέπει να πιστέψεις ότι δύο πράγματα μπορούν να συμβούν: είτε να υπάρχει στέρεο έδαφος για να προσχωρήσεις ή ότι θα μάθεις να πετάς.

Πηγή: facebook.com/notes

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

27 Μαϊ 2022

Έλεν Ντε Τζενέρις: Το τελευταίο χειροκρότημα

19 χρόνια τηλεόραση, 3.000 συνεντεύξεις, πολλά εκατομμύρια δολάρια και ένας γάμος με την αγαπημένη της Πόρσια.Πόσο πιο εντυπωσιακή μπορεί να είναι μια αυλαία;

26 Μαϊ 2022

Ινδή μητέρα έζησε 36 χρόνια ως "άντρας" για να μεγαλώσει μόνη την κόρη της

Μια 57χρονη γυναίκα πέρασε 36 χρόνια παριστάνοντας πώς είναι άντρας για να καταφέρει "να μεγαλώσει την μοναχοκόρη της μέσα σε μια πατριαρχική κοινωνία".

Περισσότερα από

Stories

26 Μαϊ 2022

Βάντα Φεραγκάμο: η απίστευτα δυναμική γυναίκα πίσω από τον Σαλβατόρε Φεραγκάμο

Μια έκθεση φόρος τιμής στη Βάντα Φεραγκάμο, το πρότυπο των γυναικών στην Ιταλία που βίωσαν τα δύσκολα χρόνια της χειραφέτησής τους

25 Μαϊ 2022

Η 15χρονη ιδιοφυΐα από την Ελλάδα που θέλει να αποδείξει ότι ο Στίβεν Χόκινγκ κάνει λάθος

Ο μικρός φιλόσοφος στον οποίο υποκλίνεται η επιστημονική κοινότητα

25 Μαϊ 2022

Το νέο ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Ντέιβιντ Μπόουι είναι ένα ψυχεδελικό ταξίδι στο φεγγάρι

Το τρέιλερ του "Moonage Daydream" μας δίνει μια πρώτη γεύση για την νέα ταινία που αφορά στη ζωή του σπουδαίου Ντέιβιντ Μπόουι

24 Μαϊ 2022

Flash Back: Η Τίνα Λιβανού σε ένα σπάνιο κλικ με τον γιο της Αλέξανδρο Ωνάση στα ‘60s

Η Ελληνίδα "Grace Kelly", όπως πολλοί την αποκαλούν, λάτρευε τα δύο της παιδιά παρόλο που δεν κατάφερε να απολαύσει την οικογενειακή ευτυχία στο σύνολό της.

24 Μαϊ 2022

"Hermettes": Η "μυστική" κοινότητα των γυναικών που επιλέγουν τη μοναξιά

Ένας απομονωμένος τρόπος ζωής που δεν προϋποθέτει νέους ή/και παλιούς φίλους.

21 Μαϊ 2022

Νίκος Κούρκουλος: Σπάνιο φωτογραφικό ντοκουμέντο από τα εφηβικά του χρόνια

Νίκος Κούρκουλος: Σπάνιο φωτογραφικό ντοκουμέντο από τα εφηβικά του χρόνια

21 Μαϊ 2022

Άννα Γουίντουρ: Η ανεπίσημη βιογραφία της Σιδηράς Κυρίας της Μόδας

Η βιογραφία γράφτηκε χωρίς την Άννα Γουίντουρ

20 Μαϊ 2022

Φρίντα Κάλο: Η τηλεοπτική σειρά που θα δείξει τις άγνωστες πτυχές της ζωής και των έργων της

Το ίδρυμα της Φρίντα Κάλο και η BTF Media με έδρα το Μαϊάμι συνεργάστηκαν για την παραγωγή τηλεοπτικής σειράς βασισμένης στη ζωή και τα έργα της.

20 Μαϊ 2022

Η γόνος Μπάρμπαρα Μπέικελαντ προσπάθησε να "θεραπεύσει" την ομοφυλοφυλία του γιου της με αιμομιξία

Η Μπάρμπαρα Μπέικελαντ πίεζε αφόρητα τον γιό της να "θεραπευτεί" από την ομοφυλοφυλία του. Έπρεπε να αλλάξει πάση θυσία. Τελικά εκείνος τη δολοφόνησε.

20 Μαϊ 2022

Τζόνι Ντεπ - Κέιτ Μος: Ο θυελλώδης έρωτας που κατέστρεφε πολυτελή δωμάτια ξενοδοχείων

Ένα από τα πιο λαμπερά ζευγάρια των ‘90s που άφησε εποχή με το φλογερό πάθος, τις έντονες σύγκρουσης αλλά και τον τεράστιο εθισμό στην κοκαΐνη.