ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

10 πράγματα που διαπιστώσαμε παρακολουθώντας την μαζική μανία του #10yearschallenge

Παίζοντας με ευκολία το παιχνίδι «βρες τη διαφορά», οδήγησε σε μερικά αυθαίρετα συμπεράσματα.

10 πράγματα που διαπιστώσαμε παρακολουθώντας την μαζική μανία του #10yearschallenge

2009-2019: Μια δεκαετία που τρέχει, που γεμίζει το ντεπόζιτο των αναμνήσεων, που τροφοδοτεί το ρεζερβουάρ των εικόνων, για να καταλήξει σε ένα στατικό ποστ με χάσταγκ #10yearschallenge, σαν πηγάδι χωρίς πάτο. Ο αλγόριθμος ταΐζεται και σύμφωνα με δημοσίευμα του Wired, κάτι τέτοιο είναι πολύ επικίνδυνο.

Όμως, το θέμα μας είναι άλλο. Το γεγονός ότι χρήστες και μη έσπευσαν να ανεβάσουν πορτραίτα τους με διαφορά δέκα χρόνων, παίζοντας με ευκολία το παιχνίδι «βρες τη διαφορά», οδήγησε σε μερικά αυθαίρετα συμπεράσματα -κάποια από αυτά, δε, με κωμικοτραγικές διαστάσεις.

1. Ο χρόνος περνάει αλλά το γήρας δεν το αφορά. Τους καιρούς του ίντερνετ, των απανωτών φίλτρων και των πλαστικών μικροεπεμβάσεων, η σχετικότητα του χρόνου, η θεωρία του Αϊνστάιν, επιβεβαιώνεται περίτρανα.

2. Κανείς, ούτε ένας από όσους -τουλάχιστον εμείς- γνωρίζουμε δεν ήταν πιο ωραίος, πιο νέος και πιο κουλ, δέκα χρονιά πριν. Όλοι έχουν το DNA του κρασιού: γίνονται καλύτεροι με τα χρόνια.

3. Μία δεκαετία πριν η μόδα ήταν τραγική. Δύο δεκαετίες όμως πριν, στα 90s, δηλαδή, η μόδα ήταν ασορτί με το σήμερα. Ταμάμ. Οι κύκλοι, που λένε οι διάφοροι fashion επαΐοντες, κάνει κύκλους. Επιβεβαιωμένο.

4. Η ματαιοδοξία είναι η μεγαλύτερη και η πιο αυταπόδεικτη αξία του καιρού μας. Μετά την ομορφιά.

5. Το δεκαπεντάλεπτο της δημοσιότητας του Άντι Γουόρχολ έχει δεκαπεντεδεύτερο δημοσιότητας: Όσα δευτερόλεπτα χρειάζεται να περάσει ο αντίχειρας από την οθόνη του κινητού και να κατεβάσει την πληροφορία.

6. Ωραία, κουράστηκες, έψαξες στο αρχείο, άνοιξες το χρονοντούλαπο των αναμνήσεων, βρήκες τις ιδανικές φωτό και ανέβασες το δικό σου #10yearschallenge. Και τι κατάλαβες;

7. Όσο κι αν επιμελήθηκες το αποτέλεσμα, όσο κι αν πλαστογράφησες την ιστορία, κάποιος άλλος το έκανε καλύτερα. Η ματαίωση καιροφυλακτεί.

8. Όσο εσύ έψαχνες να βρεις τις φωτό για το δικό σου #10yearschallenge κάποιος άλλος έγραφε ιστορία.

9. Υπάρχει ένα ακόμα φίλτρο που πρέπει να αναλυφθεί για να μπορέσει το #10yearschallenge να έχει πραγματική δύναμη: Το φίλτρο «ανεμελιά στο βλέμμα».

10. Τα μόνα ποστ που εκτιμήθηκαν από το νοήμων κοινό είναι τα χιουμοριστικά, όπως αυτό της φωτογραφίας με την σοκολάτα Toblerone, που αραίωσε τα κομμάτια-πυραμίδες και μείωσε την ποσότητα σοκολάτας, ορίζοντας τη λιτότητα του καιρού.

Read Next

03 Δεκ 2025

Μαρία Κάλλας: Πέντε εμβληματικές εμφανίσεις, που επιβεβαίωσαν το διαχρονικό της στυλ

Η Μαρία Κάλλας κατέφερε να αφήσει το στίγμα της τόσο με το ταλέντο, όσο και με τις πάντα κομψές εμφανίσεις της.

Περισσότερα από

Stories

03 Δεκ 2025

Eat Chic | Το εστιατόριο της Αίγλης Ζαππείου έχει νέο όνομα και έναν chef που επιστρέφει στην Αθήνα μετά από 15 χρόνια

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος υπογράφει το μενού του Zappa, της φρέσκιας γαστρονομικής πρότασης της Αίγλης Ζαππείου.

02 Δεκ 2025

Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

02 Δεκ 2025

Τα λαμπερά εγκαίνια του Poliform Space στο κατάστημα Δελούδης στον Άλιμο

Με ένα private event, η Poliform και η εταιρεία Δελούδης παρουσίασαν τον νέο αποκλειστικό χώρο του διάσημου ιταλικού οίκου στην Αθήνα.

02 Δεκ 2025

Τα λαμπερά εγκαίνια του Poliform Space στο κατάστημα Δελούδης στον Άλιμο

Η Poliform και η εταιρεία Δελούδης παρουσίασαν τον νέο αποκλειστικό χώρο του διάσημου ιταλικού οίκου στην Αθήνα με ένα ξεχωριστό private event.

01 Δεκ 2025

Ξεκινούν οι φετινές "Μέρες Ελληνικού Κινηματογράφου", το φεστιβάλ που αναδεικνύει το εγχώριο σινεμά στην Πόλη

Από τις 2 έως και τις 7 Δεκεμβρίου, η Κωνσταντινούπολη αποκτά ελληνικό άρωμα και σινεφίλ αίσθηση, με την υπογραφή ταινιών από σπουδαίους Έλληνες δημιουργούς, όπως ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο Γιάννης Σμαραγδής, η Φρίντα Λιάππα.

01 Δεκ 2025

Ο Chris Isaak έρχεται στην Αθήνα

Η φωνή πίσω από το Wicked Game και αρκετές αισθαντικές επιτυχίες, ο Chris Isaak φέρνει κάτι από το Blue Hotel του στην Αθήνα.

30 Νοε 2025

#theaftertaste | Μία διαφορετική έκθεση, το νέο hot εστιατόριο του κέντρου και η Monica Bellucci στην Αθήνα

Ο Νίκος Κοντομήτρος ξεχωρίζει, για τρίτη χρονιά, όσα είδε, δοκίμασε, άκουσε και ευχαριστήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε.

29 Νοε 2025

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η τελευταία μεγάλη εμφάνιση της στο "Μπράβο" πριν από 29 χρόνια

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε παραδώσει μαθήματα αισιοδοξίας στην εκπομπή της Ρούλας Κορομηλά.

28 Νοε 2025

Ζωή Λάσκαρη: To bombshell hair look που υιοθέτησε πριν από 50 χρόνια, είναι και πάλι στη μόδα

Η Ζωή Λάσκαρη αγκαλιά με τον Τόλη Βοσκόπουλο σε ένα σπάνιο φωτογραφικό καρέ.

27 Νοε 2025

Mario Banushi | Ποια παράσταση ανεβάζει μετά το πολυσυζητημένο Mami στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση;

Η απάντηση δίνεται αυτόν τον Δεκέμβριο στον χώρο της Πειραιώς 260.